Keresés

Részletes keresés

olvaso2010 Creative Commons License 2010.01.10 0 0 214
Szia!
Én úgy gondolom, és tapasztalom, hogy a folyamatos jóllakottságtól jobb a kicsit éhezős életmód. Paleolotban akkor ettél ha meglőtted, leszedted, stb - nem 2 perc alatt dobozból szószostól. Persze nem annnnnyira kell éhezni, de nekem beválik, így jobban tudok figyelni is a szervezetemre. Már a napi első étkezésem is tolódik, ha épp nem érzem szükségesnek. Vannak akik pedig pont az akkori életvitellelre támaszkodva pont, hogy az esti étkezést javasolják, mire "megharoltál" érte. Ha az emésztés működik, sokaknak be is válik a napközbeni csipegetés, és az esti főttétel szisztéma. Az fizikai energiához és agyműködéshez (stb) kell enni, de nem kell olyan sok, mert attól tudunk lelassulni is. A kőkoriakhoz képest -a példáddal élve- nagyon nem tudtam én pl. beosztani sem. Az fontos, hogy mikor mit ennénk igazán, de nekem kevésbé fontos az egész étkezés-kérdés.
Előzmény: orlanda (211)
olvaso2010 Creative Commons License 2010.01.10 0 0 213
Szia!
Én úgy gondolom, és tapasztalom, hogy a folyamatos jóllakottságtól jobb a kicsit éhezős életmód. Paleolotban akkor ettél ha meglőtted, leszedted, stb - nem 2 perc alatt dobozból szószostól. Persze nem annnnnyira kell éhezni, de nekem beválik, így jobban tudok figyelni is a szervezetemre. Már a napi első étkezésem is tolódik, ha épp nem érzem szükségesnek.
Előzmény: orlanda (211)
olvaso2010 Creative Commons License 2010.01.10 0 0 212
Szuper! A neve nem is fontos, csak, hogy jól legyünk!
Én rejtetten vagyok szerintem cukros, metabólikus és minden egyéb a sok szeméttől.
Nekem nagy a váltás, de látom már, hogy van kulináris élvezet szervezetbarát formában is :-)
Előzmény: SiriusBlack (210)
orlanda Creative Commons License 2010.01.10 0 0 211

 Sziasztok,

 elolvastam én is a könyvet nagyon érdekes!

 Van viszont valami amit egyáltalán nem értek: miért jó az a szervezetnek, ha folyamatosan éhezik? Hogyan jön ez össze a paleolit korral, amikor ha vadásztak, akkor jól belaktak, tartósításra a sózást használták és volt, amikor hetekig nem találtak élelmiszert?

SiriusBlack Creative Commons License 2010.01.09 0 0 210

én már régebben így eszem, csak nem hívtam paleonak. a cukorbetegségem miatt a cukordokim aki kivételesen normális aztmondta ne egyek mást csak zöldséget gyümölcsöt meg húst. a könyv olvasása óta a zöldbabot zöldborsót is elhagytam. a paradicsomot is. tejféléből csak nagyritkán tejfölt eszem, sajtot azt igen, de nem sokat. vajat is ritkán.

nekem minőségi változást hozott ez az egész. már a szemlélet is, hogy ne a kulináris élvezeteket keressem, hanem ami a szervezetemnek jó. mélyen egyetértek azzal, hogy a  furmányos ételek arra kellenek hogy a nem éhes emberek étvágyát felkeltsék. semmi nehéz nincs abban, hogy nem eszem szarokat. én nem trükközök a zabkorpával zabliszttel, a  muffinokat is anélkül csinálom már. csak darált magokból. simán megy azzal is.

Előzmény: olvaso2010 (207)
Evicke Creative Commons License 2010.01.09 0 0 209
én meg most tolom befelé a paleocsintát. állati finom. :-) pont ugyanúgy kell, mint a rendeset, csak zabliszttel, meg zabtejjel. nekem még mindig nem sikerült zabtejet vennem, úgyhogy bolti (165 Ft-os auchanos, pfuj!:-) sima tejjel készült, a tölteléke házi készítésű cukormentes körtebefőtt és durvára aprított mogyoró (török).
olvaso2010 Creative Commons License 2010.01.09 0 0 208
kipróbálom, gránátalma bogyókkal :-))))
Előzmény: SiriusBlack (206)
olvaso2010 Creative Commons License 2010.01.09 0 0 207
Igen, de ettől még szerencsére összeverődnek az érdeklődők (is).
Megtaláltam 945ben :-)
Jól hangzik, köszi!
Na és mióta figyelsz erre a táplálkozásra?
Előzmény: SiriusBlack (206)
SiriusBlack Creative Commons License 2010.01.09 0 0 206

a blogba a minap tettem fel egy paleocsoki receptet. próbáld ki:))

én már régen nem győzködök senkit. mindenki maga választ. ki a kémia szakértőt, ki  meg a paleot.

Előzmény: olvaso2010 (205)
olvaso2010 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 205
Én viszont most pont egy mogyorós tejcsokira gondoltam, de mire leírom már elmúlk :-) Ha tényleg kéne, tuti megenném. Csokit 2 hete semmifélét nem ettem. Hozzáadott cukrot, kenyérfélét sem. Szerintem pár nap alatt hatalmas a különbség, figyeld meg mennyire mű bármi ami cukros. A hozzászokás nagy úr :-) azért majd szerzek valami min.70%os kakaós étcsokit, de az egyebekkel kacsolatban volt múltkor megoldás. Végigsétáltam egy szupermarketben a csokisorokon, és elméláztam, mekkora biznisz az a sok szemét. Aztán ettem egy igazi, édes kivit :-) és akkor a belga pralinék sem izgattak már annyira.
Ezen a biológia-kémia szakértőn, meg a kínai szaporodáson nem térek magamhoz. Éljen a széles látókör!! :-)
Előzmény: Evicke (204)
Evicke Creative Commons License 2010.01.08 0 0 204
jó neked, nekem sehogy nem akar jönni ez a pfuj, de édes... :-) mondjuk egy szelet Milka csokinál már sanszos, azt pénzért se venném már a számba.
Előzmény: olvaso2010 (203)
olvaso2010 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 203
Mekkora kabaré!!
Na és a koppenhágai diktátor amott :-)
áááá, hát nem is írok oda semmit..
Ami engem illet, egyre kevesebbet eszem, és egy falat keksztől jött egy 'pfúj de édes' íz. Még jó, hogy nem vettem abonettet, attől kb. lufi lenne a hasaban, és felszállnék :-)
Előzmény: Evicke (202)
Evicke Creative Commons License 2010.01.08 0 0 202
húha, ezt hamar rövidre zártad. :-)) jó, nem volt kérdőjel a hsz-odban, de akkor minek írtad meg ide a kételyedet, ha nem is érdekeltek a válaszok??

mindegy, ezen jót nevettem. :-)
Előzmény: ámuló60 (201)
ámuló60 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 201
Tulajdonképen nincs kérdésem. A magyarázatot még akkor  megkapta a fiam kémia biológia  szakembertől. A könyvet meg ma sikerült visszavinnem a boltba.
SiriusBlack Creative Commons License 2010.01.08 0 0 200

valamit akkor nem jól csinál a srác.

banánt enni lehet tanuláshoz, az sokkal jobb teljesítményt hoz ki az emberből mint a gabona.

 

szerintem simán utálja a dolgot, mert nem önszántából eszik így. a pszichés ellenállás meg produkálhat  dolgokat. úgy érzi, hogy a kajától nem tud teljesíteni. de lehet hogy a stressztől. vagy mástól.

 

én is mindenkitől azt hallottam,hogy javult a szellemi teljesítménye. nekem is ez a tapasztalatom. jó, én szedek omega3-at is meg ginkgot is. meg egyéb vitaminokat.

 

a könyvet nyugodtan ajándékozd, mert szuper. és nem kötelező betartani, viszont sok információ van benne, amit érdemes ismerni.

Előzmény: ámuló60 (196)
gergoagainstcd Creative Commons License 2010.01.08 0 0 199
vizsgaidőszak és paleo , tesztelve, első kézből, egyelőre még folyamatban. egy utolsó könnyebbnek számító vizsga van hátra, a többi megvan. megy ez.
Előzmény: ámuló60 (196)
olvaso2010 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 198
Szia!
Nem tudom mennyi ideig próbálta, de hosszútávon teljesítménynövekedés lenne a következmény, szellemi és fizikai állapotában is. Az átszokás, az addigiak függvényében változóan nehéz , és talán fokozatosan a legjobb. Ha abban megyegyezhetünk, hogy nem a kenyértől okos az ember, akkor szerintem bőven elég a gyümölcscukor az optimális agybéli kapcsolatokhoz, és persze o3 is csak jó.
Előzmény: ámuló60 (196)
Evicke Creative Commons License 2010.01.07 0 0 197
hát nem hinném, hogy a paleótól csökken az ember agyteljesítménye. :-)
én szellemi munkát végzek, és nem vettem észre ilyesmit.
biztos kapcsolatos ez a szénhidrátfogyasztással összefüggő inzulinlökettel, vagymivel. de majd biztos jön okosabb, aki elmagyarázza.
vagy kérdezd meg Szendi Gábortól itt:
http://szendigabor.freeblog.hu/archives/2009/11/28/Paleolit_taplalkozas/

az Omega3 szedése sokat javít az agyműködésen is.
Előzmény: ámuló60 (196)
ámuló60 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 196
A paleolit táplálkozáshoz szeretnék egy történetet elmesélni. Be kell vallanom én nem szoktam követni semmilyen táplálkozási hullámot, lévén 5 gyermekem van, vidéken élünk, veteményeskert, baromfiak vannak így a táplálék meghatározott. Ajándékba vettem egy diétás könyvet , pont paleolittáplálkozás a címe. Nem olvastam, nem volt időm. Karácsonyra hazalátogatott a nagy fiam, aki az USA-ban tanul. Nagyon megijedt, hogy ez a könyv ezentúl az otthoni étkezést diktálja majd. Elmesélte, hogy a kollégiumban belekerült egy olyan társaságba, ahol  paleolit étrenden éltek. Ők főztek, csak olyasmit ettek ami javasolt, még az éttermekben is. Így ő is rátért. Azt mondja a kenyérről meg a süteményekről amúgy sem volt nehéz leszokni, mert  az ottani ehetetlen. Állítása szerint amíg a hétköznapi élet ment nem is volt semmi baj amit rutin szerüen lehetett végezni, de elkezdődött a vizsgaidőszak, akkor nagyon szenvedett. Nem tudott koncentrálni, nagyon nehezen forgott az agya. Nem jutottak eszébe angol szavak, amik előtte nem okoztak gondodt. Azt gondolta,hogy már hosszabb ideje tartózkodik ott egyre könnyebben fog menni. Valaki azt tanácsolta neki, hogy mindennap tanulás előtt egyen egy műzliszeletnek megfelelő ottani csemegét vagy csokoládét. Amikor ezt elkezdte enni, minden megváltozott, sokkal gyorsabban tudta megtanulni az anyagot. A vizsgái is nagyon jól sikerültek. Nem tudom most mi legyen a könyvvel, kisebbik lányom osztályfőnökének szántam. De ha neki is csökkenni fog az agyteljesitménye, akkor a lányom nem jár jól. Lehet, hogy megvárom az évvégét, csak akkor kapja meg, elég drága volt.
Evicke Creative Commons License 2010.01.07 0 0 195
az előbb hallottam a Klubrádióban élelmiszerszakértőtől sajtok nemrég végzett tesztelésének eredményeit.
trappista és edami sajtokat vizsgáltak - tökmindegy, hol kaphatót, mert nem a forgalmazó, hanem a gyártó volt a lényeg - azaz a Tescós sajtokra is ugyanaz érvényes: vagyis hogy alapvetően jó minőségűek. persze a drága holland, francia import sajtok kaptak többször "kiváló" minősítést, de a magyarokkal sincs semmi baj mikrobiológiailag, meg gyártástechnológiában. azért kaptak rosszabb minősítést, mert nem mindig volt szuper ízük vagy kevesebb ill. több zsírtartalmuk volt a feltüntetettnél.
szóval nyugodtan eheti mindenki a kemény sajtokat! :-)
tyafi16 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 194
Ha jól tudom, a prebiotikum a probiotikum úgymond étele.
Jobb készítményekben együtt adják a kettőt.
Előzmény: Evicke (193)
Evicke Creative Commons License 2010.01.06 0 0 193
az alga biztos jó.
most annak is utánanéztem, mi az az inulin. :-) prebiotikumot említ Google, a barátunk, ami más, mint a PRObiotikum. ettől függetlenül jól hangzik, amit írnak róla. mondjuk aki pl. nyáron amúgy is sok gyümölcsöt eszik, annak nem biztos, hogy kell még 1 adag gyümölcscukor.
Előzmény: tyafi16 (187)
olvaso2010 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 192
Előzmény: Evicke (191)
Evicke Creative Commons License 2010.01.06 0 0 191
én meg azt se tudom, mi az. :-) csak valami cikóriakávé rémlik...
Előzmény: olvaso2010 (189)
Evicke Creative Commons License 2010.01.06 0 0 190
a csicsóka nem paleo.
Előzmény: tyafi16 (187)
olvaso2010 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 189

Szerintem ezek közül, egyik jobb, mint a másik.

Személy szerint cikória-párti vagyok, bár nem a leghonosabb nálunk.

Előzmény: tyafi16 (188)
tyafi16 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 188
Meg még talán a cikória.
Előzmény: tyafi16 (187)
tyafi16 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 187
Estleg alga? csicsóka?- inulin tart. végett.
Előzmény: Evicke (182)
olvaso2010 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 186
is-is?
Előzmény: Vichy27 (181)
olvaso2010 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 185

Nem tudom kinek a hozzászólására reagálok, de

Bélflóráim jól vannak.

Az antibiotikumot sem preferálom.

 

 

Előzmény: Törölt nick (180)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!