Két visszatérő tévés személyiség erősíti az RTL Klubot jövőre. Kepes András két műsorban is feltűnik, de a Heti hetesben egyre gyakrabban felbukkanó Hajós András is állandó műsort kapott: a Benne leszek a tévében című "tehetségkutató - ki mit tud" hetente lesz látható a képernyőn. Lehet indulni tánccal, szavalással, énekléssel, állatidomítással, bármivel - lényeg, hogy lekösse a nézők figyelmét.
húazannya, ezt a kóómárt nem nagyon lehet minősíteni, ekkora köcsögöt már rég láttam tv-ben! Úgyhogy innentől kezdve visszatérhetek a pénteki programomhoz, nevezetesen szekszésnyújork a viasaton, az is pont kilenckor kezdődik, de négy részről lemaradtam.... szóljatok, ha ez a köcsög kómár eltűnt a képernyőről, akkor újra bele bírok majd nézni, de így sajnos forog a gyomrom tőle.....brrrrr.......
"A színvilág, a hektikus kameramozgás, a szado-mazo jelmezben ugató és böfögő szereplők, a hermafrodita zsűritag, aki anyázik, buzizik és "dugd fel magadnak" jelet mutat, a közönség pedig mint az amfiteátrumban tomboló (vissza-vissza!) ezerfejű szörnyeteg - szóval mint egy Fellini-film a hanyatló Rómáról."
Na, nem kell azért a Satyriconig visszanyúlni. Fellini lefestett máskor is ilyesmit, a "Ginger és Fred" c. művében. Tessenek megnézni, mert jó.
A válaszom: ez egy védekező mechanizmus, az emlékezés védekező mechanizmusa. Ha a kutyádat egy bottal eltángálod, hiába etetted és simogattad előtte évekig, élete végéig gyanakodni fog.
De mondhatnám azt is, hogy az emlékezet a történetek sorrendiségét követi. Emlékezetünkben mindig a legfrissebb emlékekbe ütközünk. Ha vissza akarod pörgetni az eseményeket, az már egyfajta teljesítmény, és mi - gyarló emberek - lusták vagyunk arra, hogy a friss emlékeket összevessük a régiekkel.
Persze Freud azt mondja, hogy az emberi agy képes arra, hogy a rossz emlékeket blokkolja. Na, egy új KEHA-sorozatért cserébe én is képes lennék erre.
Én megértem, hogy most nem ilyen szelek fújnak. De engedd meg, hogy ne örüljek neki.
Az a Hajós-dal a műsor honlapján tényleg nagyon jó.
Ha valaki nagyon ráér, beírhatná ide a szövegét - elég sok mindenre fényt derít ugyanis jól. :-)))
Komoly fórum-élet is elindult, mint anno a KEHA esetében, de azt a sokszáz hozzászólást én már nem akarom követni. Jó lenne, ha itt maradhatna a fősodor (a KEHA esetében ez működött), ráadásul ez a fórum mindenképp tartósabb archívumnak tűnik. :-)
Ezen felül nyilvánvaló, hogy az első adás negyedéből itéli meg az egész müsorfolyamat, ráharapva arra az itt is lenézett vonulatot: aki olyat akar csinálni kamerák elött, amit mondjuk a haverjai elött csinál az ember, pláne, ha merészel nem géniusz, ellenben átlagember lenni, az értelmi fogyatékos.
Ez utóbbi kapcsán a fogyatékosok érdekképviseleti szerve helyében azonnal feljelenteném az ujságot, a bevétel sok pénzt hozna, aminek jó helye lenne sokfelé. Ezt spec totál tudom, ugyanis én ismerek sok értelmi fogyatékost, lévén anyám velük foglalkozott egész gyerekkoromban. És most nem idiótákról beszélek, csak átlag alatt értelmi képességgel élő emberekről... A két adásban összesen tán ha egy fért volna bele ennek legenyhébb kategóriájába (annyira, hogy a suliba már nem vették volna fel, maradt volna normál általánosban), már ha ez az alapviselkedése... Viszont pár megmozdulása neki is azt sejteti, hogy nem ez...
Jah! És az értelmi fogyatékos enyhe szintje abszolut tudja, mi folyik körülötte, csak nehezebben tanulja meg mondjuk a másodfoku egyenletek levezetését, ergo azt mondani, hogy ezért szegény nem tudja, mibe ment bele, hát...
Sulyos értelmi fogyatékos a müsorbanfolyamban előre boritékolom, hogy garantáltan nem lehet, ugyanis nincs joga önállóan jelentkezni, és tutira kiböknék.
Mellesleg a legnagyobb állatságokat pont elvont értelmiségek képesek csinálni, akik nem fogyatékosok, viszont sokszor pont ugy viselkednek... :-)
Bár nem engem kérdeztél, (meg nem is György Pétert) idemásolom a már említett cikkéből a vonatkozó passzust: "... Hajós András...pár éve épp az ilyen műsorokon ironizált, mint amilyet most ő csinál. Az emberi hiúságon és nyomorúságon idézőjelek között ironizálni: nem szellemi teljesítmény...." Említ még ezenfelül pénzéhséget és hírnévvágyat. Ajánlom különben az egész cikket elolvasásra, bár háromnegyede a Gang című műsorról szól, de azért Te is szóba kerülsz jócskán. Nem mondom, hogy teljesen egyetértek vele, de vannak benne megfontolásra érdemes gondolatok is.
Tiszteletben tartva és megköszönve a véleményedet, a következő igen fontos dologkra szertnék rákérdezni, mert számomra ebben bújik ennek az egész történetnek a lényege:
Azt írod: "Kedves jellem, ha olvasod: bár én nem felejtem el a Magánszám-ot és a KEHÁ-t, ezt nem bocsátom meg neked"
Most esik le, hogy kedvencet irtál! Neked tényleg nem tünt fel, hogy Anettkát azért huztam le, mert őt tartom ott egyedül full negativ személyiségnek, aki annyira negativ a szememben, hogy a második legutáltabb személyt se szivesen bántom meg a személyével...
Azért rajta, mert nekem ő lóg ki de nagyon... Többnyire ugyanis szó sincs katasztrofális sorozatról - kivéve Anettkát, akihez biztos tudnék jó pár hasonló figurát felsorolni, de nem könnyü, ahhoz keveset nézek tévét :-D
Természetesen a nevek kicserélhetők, nem is értem, hogy miért pont Anettkán akadt meg a szemed. Jelképesen értettem a nevek felsorolását: a "jó" társaságból bárki kiemelhető és hozzá is írható még 10-20 név. A "rossz" társaságból is bárki kiveheti kedvencét, de ugyanúgy hozzáírható mág 500-600 (!) név. Így gondolom.
Engem ez az egész műsor a nyugat-római birodalom végnapjaira emlékeztetett, a barbár Odoaker előtt egy-két évvel.
A színvilág, a hektikus kameramozgás, a szado-mazo jelmezben ugató és böfögő szereplők, a hermafrodita zsűritag, aki anyázik, buzizik és "dugd fel magadnak" jelet mutat, a közönség pedig mint az amfiteátrumban tomboló (vissza-vissza!) ezerfejű szörnyeteg - szóval mint egy Fellini-film a hanyatló Rómáról.
És úgy látom, hogy ez nem véletlen, hanem koncepció. Lehet-e úgy anyázni, böfögni, egy domina ostorcsapásaira ugatni és "dugd fel"-ezni egy műsorban úgy, hogy előtte nem ülnek le egy asztal mellé az érintettek, és nem beszélik meg, hogy ez a főcsapás, mert így nől a nézeccség?
Kedves jellem, ha olvasod: bár én nem felejtem el a Magánszám-ot és a KEHÁ-t, ezt nem bocsátom meg neked. Tudod, ahogy kollégádat, a Stohl Bucit látja a jónép: lehet ő már Hamlet vagy Macbeth akármelyik színházban, élete végéig csak a Való Világ-ban üvöltő dervist fogják benne látni az emberek.