Kötelező hűségeskű az RKAT-oknál ...
Nemrégen voltam egy RKAT esküvőn, ahova sokan be sem mentek a templomba a polgári eskűvő után, mert azt mondták nem staisztálnak a hit vámszedőinek.
Én magam kiváncsi ember révén bementem és sokáig bent is maradtam. Amikor a pap már vagy harmadszorra úgratott és ültetett le benünket, akkor mondtam a páromnak, hogy engem töbnbet itt nem pitiztettnem én nem állok fel többet. Aki akar ugráljon én nem fogok. A következő felugratásnál ráadásul még a vegyes vallású násznépet, volt budhista, mohamedán, evangélikus, református. stb eléggé udvariatlanul elkezdték megimádkoztatni. Nem nagyon illet az esküvői hangulathoz, ahol a pár lenne az ünnepelt és nem az egyház és istenke.
Úgy hogy még is feláltam és kimentem eből a jól korografált bohócságból mert elfogott a kuncogás.
A lényeg viszont az, amiért ezt a topikot indítottam, hogy a pár és az egész esküvűi nép pitiztetésén, kívűl kötelező eskűt kellett tennie a párnak, hogy a gyerekeit az RKAT egyház előírásai szerint neveli. (mert különben nukú rkat esküvű)
Mit szóltok ehhez?