Keresés

Részletes keresés

Ammandina Creative Commons License 2003.04.18 0 0 367
Boldog ünnepeket, sok locsolót és finom somkát kíván minden kedves havanese tulajdonosnak és erre látogató kutyabarátnak Bella és gazdija

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Tibbe Creative Commons License 2003.04.18 0 0 366
Ammandina Creative Commons License 2003.04.14 0 0 365
Csak tessék tanulni szépen! (Szorgalmasabban, mint én);o)
Előzmény: zsuzsa (364)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.14 0 0 364
Jo, meglátjuk. Szeretnenk járni, bár most rajtam van a vizsgafrász :-)
Előzmény: Ammandina (363)
Ammandina Creative Commons License 2003.04.14 0 0 363
Szia!
A legnagyobb kutya egy berni pásutor volt, a legkisebb 2 mopsz, akik még a havaneseknél is kisebbek. De azt mondta az oktató, hogy a jövő héten kettébontják a csoportot, mert túl sokan vagyonk. A tanfolyam időpontja 14 óra szombaton és vasárnap, de ez változni fog, ha jön a nagy meleg, nem túl praktikus a du. 2 óra.
Az változó, hogy mennyit kell foglalkozni velk. Pénteken, amikor reggel elindultam dolgozni teljesen kétségbeesetten nézett rám, mert megszokta, hogy otthon vagyok. Ma már a kanapéról szemlélte e készülődést. Van olyan este, hogy le sem lehet vakarni rólunk, máskor pedig kifekszik az előszobaajtó elé. De minden éjjel a hálószobában alszik. Általában a sarokban lévő kuckójában kezdi sz éjszakát, és valamikor hajnalban felugrik az ágyra.
A suliban viszont 1 kutyára 1 ember kell, de majd megoldjuk valahogyan ha egyszer eljöttök.
Előzmény: zsuzsa (361)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.14 0 0 362
bocsi, most latom, hogy mopsztol a berni pasztorig minden meret....

szerinted én egyedül boldogulok majd 2 kutyaval? Husvetkor is lesz oktatas vagy most hetvégén zárva lesz az iskola?

Előzmény: Ammandina (360)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.14 0 0 361
szia !
A heti kettö az milyen napokon van? Szombat meg vasárnap? Mindket nap 14 orakor ?
Hány kutya volt a tanfolyamon? Hasonló méretüek, mint Belláék vagy voltak dogok is ?

Egesz hétvégén lazitottam, a kutyik nagyon rendesek voltak, amikor én ágyba bujtak lelkesen csatlakoztak hozzám :-)

Nehéz velük, mert hiányoljék a lányaimat. Ma is oylan szemekkel néztek rám amikor eljöttem dolgozni, hogy alig birtam eljönni. Ölben vittem öket be a konyhába, mert a szomoruságtól döglöttkutyának tettették magukat. Hozzá kell tenni, hogy _egész_ hétvégén csak velük foglalkoztam. Tulajdonképpen mennyi az optimális idö amit egy kutyával foglalkozni kell? Állandóan az ölemben akarnak ülni én meg nem haladok a házimunkával semmit sem....Az ágyunk mellett alszanak párnákon és éjszaka is szoktam néha vakargatni öket, ha felébrednek.

Előzmény: Ammandina (360)
Ammandina Creative Commons License 2003.04.14 0 0 360
Beirattuk Bellát az iskolába. Egész jól ment neki, minden gyakorlatot megcsinált elsőre, csak a fekvésrt nem, de szt sokatszorra sem. Megpróbáltuk jutalomfalattal, de mivel csak száraztáp volt, fügyült rá. Viszont a többit nagyon lelkesen csinálta. Mandula is velünk jött, folyton oda akart szaladni a Bellához játszani, amit persze nem lehetett. De az óra után volt nagy viházcolás.
A csoportban a mopsztól s berni pásztorig minden méretű kutyus volt.
1500 Ft/hó, lehet menni heti 2x vagy 1x, az ára ugyanannyi.
Remélem nem betegedtél meg.
Előzmény: zsuzsa (359)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.13 0 0 359
Ammadinda, mi mégse megyünk holnap ( azaz ma, mert már elmult éjfél ) Egyrészt fája torkom és most nem akarok beteg lenni, másrészt a lányaim elutaztak és Lola eléggé depressziós. Folyton az ajtót nézi. Igy többet kell velük foglalkoznom és ettől persze nincs időm tanulni eleget ( én május elején vizsgázom )
Hilda már emgint örömpisil. A párom azt mondta ( neki több kutyatapasztalata van ), hogy az ő kutyájukat ugy szoktatták le erről, hogy nem foglalkoztak vele. Ez baromi nehéz, mert odarohan hozzám és ha nekiállok üngyibüngyizni, máris guggol. Tehát kimért vagyok, mint egy nagol lord és csak a lenti hivatalos pisilés után van viháncolás. Ha a lányaim viszik le, esze ágában nincs örömpisilni, csak engem akar mindenáron megtisztelni vele :-(

Majd ird meg milyen volt az első nap az iskolában ! :-)

zsuzsa Creative Commons License 2003.04.11 0 0 358
JA ÉS TERMÉSZETESEN NEKED GRATULÁLOK A VIZSGAHOZ!!!
Előzmény: Ammandina (357)
Ammandina Creative Commons License 2003.04.11 0 0 357
Igen, a Kiscelli Kastéyl parkja 14 óra, kezdő kutyaiskola (a haladó 15 órakkor kezdődik, de hát mi még picik vagyunk);o)
Előzmény: zsuzsa (356)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.11 0 0 356
Kiscelli kastely parkja? Jo, ott leszünk valoszinüleg mi is ( ha zuhog az esö, akkor nem..)
Előzmény: Ammandina (355)
Ammandina Creative Commons License 2003.04.11 0 0 355
Szia!
Igen, túlvagyok a vizsgán (4-es)!
Ha nem esik az eső, akkor vasárnap 14 óra
Előzmény: zsuzsa (354)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.11 0 0 354
És mi van a vizsgáddal??? Tulvagy rajta ? sikerült ?
Most vasarnap hanyra mentek? Engem is erdekelne.
Előzmény: Ammandina (353)
Ammandina Creative Commons License 2003.04.11 0 0 353
Helo!
Hova tüntetek?
Bella tegnap kutyakozmetikában volt, levágtaák a szőrét, most pont úgy néz ki, mint amikor elhoztuk. Pici kölyökképe lett. Majd teszek fel képet róla.
Ammandina Creative Commons License 2003.04.08 0 0 352
Beszéltem a kutyaiskolával. Nem kell előre bejelentkezni, hanem odamenni és beszélni az oktatóval, aki beoszt 1 csoportba. Valószínűlg vasárnap elmegyünk megnézzük milyen, mennyibe kerül, meddig tart stb
Ammandina Creative Commons License 2003.04.04 0 0 351
Ez a pintyérettségi tesztet a tapasztalat mondatja velem. Amikor még kicsik, akkor a szülők kétségbeesette hívják őket, fel-alá ugrálnak a kalitkában és őrülten csipognak. Később észre se veszik, hogy nincsenek ott;o)

Jó hétvégét a kétlábú és négylábú családtagjaidnak egyaránt

Előzmény: zsuzsa (350)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.04 0 0 350
Érdekes dolog ez a pinty-teszt. Vajon emebereken is müködik? Ki fogom próbálni. Kiengedem a lányaimat és ha nem csipogok rémülten utánuk, akkor már elég érettek, mehetnek bulizni :-))))

Szorgos tanulást kivánok !

Előzmény: Ammandina (349)
Ammandina Creative Commons License 2003.04.04 0 0 349
Ezen a hétvégén Karcsi elutazik én pedig tanulok a szerdai vizsgára, úgyhogy mi sem megyünk a Szigetre.

Az ioltási könyvüket gondolom megkaptad, abban benne van, mikor oltották őket utoljára, 1 évre rá kell kepnizuk megint. A régi gazdi tuti bolond, inkább angóranyulat kellett volna tartania.
A kispintyek mennek az állatkereskedésbe, ha önállósodnak. Kb 1 hónap múlva. Ki kell engedni őket a kalitkából és ha a szüleik nem csipognak kétségbeesetten utánuk, akkor megérettek az elvitelre.

Előzmény: zsuzsa (347)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.04 0 0 348
jaj még az eszemeb jutott,hogy hetvegen a lanyaimnak reszben evrsenye van reszben egy tömegsport rendezvényre megyek a nagyobbikkal a Margitszigetre vasarnap, ugyhogy a Hajogyarira egesz biztosan nem jutok el :-(
Előzmény: Ammandina (346)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.03 0 0 347
És mit csinálsz a sok kis pipivel? Pintyikefarmot ? :-)

Nálunk egyelőre még enm aktuális ( szerencsére, mert igy is elég nagy az állatkert...)

Megkérdeztem a volt gazdit, van-e veszettség elleni oltásról olyan bilétájuk ami Bella nyakában is lóg. Le lettem baltázva, hogy persze van, de igazi kutyatartó nem tezsi fel, mert tönkremegy tőle a szőre. Én már olyan ideges vagyok, ha fel kell hivnom ezt banyát, eleve csak a kudarcélményim nőnek, mert mindig kioktat... de el kell még intézni vele pár dolgot, átirást pl ezért nem szóltam semmit de azóta is ideges vagyok :-((( Megőrjit, hogy ennyire lekezel. Azért, mert ezelőtt nem volt kutyám, még nem vagyok hülye....Hiába dicsekszem, hogy miylen vidáman szaladgálnak meg végre nem kell bezárni őket, mert nála ahhoz szoktak, hogy ketrecben vannak itt meg elsőre fura volt nekik a nagy tér, alvás helyett nyugtalanul mászkáltak, most viszont már szépen alusznak a lábunknál és szobatiszták is, de ezeket hiába mondom, csak az izgatja, nő-e a szőrök. Mik ezek, birkák??

Előzmény: Ammandina (346)
Ammandina Creative Commons License 2003.04.03 0 0 346
A kiabálást nem nagyon szeretik. Bella engem mindíg otthagy, ha felemelem a hangomat, és lapít a sarokban a helyén.

A fiókák már a fészek egyik végéből a másikba tudnak vándorolni, nemsokára kirepülnek. Most a fehér párnak van 3 db tojása, kotlanak is rajta rendesen. Pár hét, és tele lesz a kalitka kismadárral és a lakás vidám csiripeléssel. (na jó, ha elegem van belőlük, rájuk zárom az ajtót)

Előzmény: zsuzsa (345)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.02 0 0 345
Engem is izgatott, vajon mennyi ideig tart ez a flancos frizura és megkérdeztem a profi kutyásokat a tibetkés topicban. a tibetkéknek is sok szép szőrük van hasonlóan a mikutyáinkhoz.
Nohát bévallották, hogy bizony a tökéletes szépség semeddig sem tart, még a ringbe is kefével mennek be, mert állandóan igazgatni kell a kutya frizuráját. No ettől megnyugodtam, mert nálunk fésülés után betyárosan megrázzák magukat meg bukfenceznek egy csomót :-)

Éjjel velünk aludtak, sajnos még mindig vackolódnak óránként .. ettől kicist nyuzottak voltunk. Ráadásul reggel a lányom vitte le őket és vagy nem voltak hajlandók neki szépeket alkotni vagy az éjszaka zaklatta fel őket, de msot délután konyhábakaki is volt meg bőséges örömpisi. Ettől ( na jó a főnököm is feldühitett) ideges lettem üvöltöztem velük, hónaom alá kaptam ,d e le kellett tennem az ajtót ebzárni, erre még pisilt, erre még üvöltöztem, lent nem fogadtak szót, kirohantak az utcára, na ettől aztán én is pánikba estem, Hilda bement egy kocsi alá, nem akart kijönni, alig tudtam összeszedni őket, végül hónom alá ujra fel lakásba pórázért, kutyák idegesek, én ideges... rémes volt :-((((

Előzmény: Ammandina (344)
Ammandina Creative Commons License 2003.04.02 0 0 344
Hajlakk egy kutyára?? Ez már perverz és teljesen természetelles!
Bellával az a baj, hogy bizonyos hejeken (a hasán) nagyon utálja a fésülést. A hátát, fülét, farkát rendesen meg tudom csinálni akár naponta is, de a többi részéhez ketten kellünk és a kutya eléggé ellenkezik 2 perc elteltével

Előzmény: Babyboo (343)
Babyboo Creative Commons License 2003.04.02 0 0 343
gondolom csak a fénykép és kiállítás... otthon senki nem vágja puccparádéba a kutyát (ami nem azt jelenti, hogy ne legyen ápolt, de a hajlakk felesleges..) A tibetik is csak beállított kiállításos képeken olyan hűde szépek, egyébként borzas pulikutyák.

---
Te mennyit fésülöd a tibetkéket? És hogy tűrik?

A kicsit mindennap (néha kimarad..)őt hidegen hagyja a fésülés, alszik közben vagy nézelődik.., a nagyot ha van elég lelkierőm, és neki is van elég lelkiereje.. Utálja a kefét, legtöbbször íntenzív rettegésbe (remegés) kezd, ez valószínűleg az első kozmetikázásnak köszönhető, ahol gyaníthatólag bántotta a kozmetikus. Szóval őt ritkábban, mert sajnálom. de néha kell...

Előzmény: Ammandina (342)
Ammandina Creative Commons License 2003.04.02 0 0 342
Jó nekik. Te mennyit fésülöd a tibetkéket? És hogy tűrik?
kiváncsi vagyok azért, hogy ezek a havanesek mindíg ilyen jólfésültek-e, vagy csak a fényképek készítésekor + a kiállítások alkalmával
Előzmény: Babyboo (340)
Babyboo Creative Commons License 2003.04.02 0 0 341
akkor mit szóljak én a két tibetivel? :)) ua nagyban.. (na jó, csak nagyobb-ban)

A bobtail-esekről nem is beszélve :))

Előzmény: zsuzsa (338)
Babyboo Creative Commons License 2003.04.02 0 0 340
szerintem csak főállású tenyésztők :))) egyéb dolguk sincs... :)
Előzmény: Ammandina (339)
Ammandina Creative Commons License 2003.04.02 0 0 339
Ezek a gazdik szerintem főállású kutyaszőrfésülők;o)
Előzmény: Babyboo (337)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.01 0 0 338
Huu de szép bodrik !!!

jaaaaj.. sok fésülködnivalonk van még....

Előzmény: Babyboo (337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!