Lakásban csak óvatosan, mert szobanövény, hörcsög, cica, stb., mindent elvisz a fehér halál, ami árad belőle.
Egyszer sem melegedett túl, de ha gondolod, egy állóventit tehetsz elé. :)
Én biztosan nem költenék saját hűtésre, de ez csak az én fukarságomat tükrözi. :D
A szárító alá szoktam betenni teregetés után.
Autóban 20 perc bőven elég, akár havonta megismételheted. Nyaralóban lerakod tavasszal a padlóra 1 órára, aztán szellőztetsz 10 percet és söpörheted az összes bogarat, ami beköltözött télre. Dohányfüstöt is semlegesíti, akinél ez aktuális (nálam pont nem).
Bakker, egy ilyet én is összedobok! Évente szoktam vinni a 2 autót, egy alkalom alatt bőven visszajön az ára (2x5000Ft) és még a lakásban is tudom haszálni! Mondjuk ventillátor a hűtésben is fontos szerepet játszhat, a videón volt még 90C fölött is a lapka... mindenesetre nagyon köszi a videó linkjét! 10g/h O3 elég ezek szerint? Mennyi ideig használod autóba? 15 v 30 perc?
6-7 ezer lehetett, időkapcsolóval együtt. Pont ilyen, csak nem tettem dobozba és tök felesleges a ventilátor.
Nem a kocsihoz vettem, hanem az edzős cuccok fertőtlenítésére, mert hiába mosod akárhány fokon a ruhákat, egy idő után bebüdösödik. Azt (is) kitűnően fertőtleníti. Az időkapcsoló azért kellett, mert a szobában, ha bekapcsolod, utána nem tudsz bemenni kikapcsolni. :D
Ha ész nélkül használják, kiirtja a családot, szerencsére a szúrós szag elől általában mindenki menekül. Amúgy teljesen ártalmatlan, mert az O3 nagyon gyorsan bomlik, néhány perc és nem marad belőle semmi.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a lecsapódó pára szépen lemos mindent és nem marad rajta semmi (ha időben leállítják és leszárítják a hőcserélőt).
Habot nem ajánlom, mert szétszedi a szellőztető-rendszer tömítéseit. Utána két helyen fog ereszteni: orrán-száján. :(
Igen, azt tudom, hogy a klíma kikapcs. után át kell szellőztetni a rendszert a hőmérséklet különbség miatt keletkező penészedés megakadályozására.
Az ózongenerátor biztos jó, de elég drága beruházás lehet. Ez a koszt is eltünteti, vagy csak fertőtleníti a rendszert?. Bár ebben a videóban https://www.youtube.com/watch?v=Bi22mdXj3wM szereplő hab+spray kit használata egyszerűnek tűnik, bár ez sem olcsó. Van KIA-ban is de 14 ezer körül van szállítással a ebayről https://www.ebay.com/p/1441626825 :( Esetleg vmi olcsóbb, itthon is beszerezhető és persze hatásos tisztítót tudnátok ajánlani?
Van saját ózongenerátorom, megjáratom 20 percig, ott semmi nem marad életben.
Ahogy tapasztaltam, a klíma halála az, ha megérkezés előtt pár perccel nem kapcsolják ki, hanem áll a vízben a hőcserélő, mindezt 35 fokos külső hőmérséklet mellett. Ott bármilyen gomba megterem és csak súrolással jön le.
Érdeklődnék, hogy a klímatisztítást szervizben végeztetitek el, vagy otthon, saját magatok csináljátok. Ha magatok, akkor milyen tisztítókkal és hogyan?
Ebben igazad van. Viszont minél újabb, anál több ilyen jellegű szopás van elrejtve benne, mert egyre több az elektronika. És hallottunk már kidörzsölődött vezetékekről is.
De ez csupán az én véleményem.
Egyébként ezért egyszerűbb az élet az immáron 31 éves autómmal; ott ha beindul a (dízel)motor, annak csak gázolaj, és minimális feszültség kell, hogy a mágnesszelep nyitva maradjon, és megy. A rásegítéseket is a motor "szolgáltatja". Nem úgy a 3 éves Ducatoban; elment a töltés, és mivel minden elektronikus, addig ment az autó, ameddig bírta az akksi - lényegében villanyautóvá alakult :-). Mikor 11,5 alá esett a feszültség, vége lett a dalnak, jött a trailer, mert elsőnek az ESP és társai mentek el pihenni, majd a kormányszervó, utána a fékrásegítés - egyre másra gyulladtak fel az ikonok a műszercsoportban. Lényegében mozgásképtelenné vált a gép a generátor hibája miatt.
Csak mikor novemberben feltették a télit rá, azóta nem. Nekem is ez volt az első gondolatom, de még tesztelni akarom autópályán a dolgot, hogy ténylegesen mikor jön elő. Ha ott is van, akkor valószínűleg kérek egy iodőpontot és megnézetem első körben azokat. Egyébként ilyenkor a guminál mi lehet a gond? Rosszul centírozták, vagy mi?
Ismertnek ismert, de annyi pénz után sem lesz megbízhatóbb, mert már bármikor bármi... Ahogy a tükörfűtés vezetéke megszakadt úgy tönkre mehet egy motortéri érzékelő vezetéke is és akkor jön a sz.póroller hogy ma éppen mi baja lesz...?