Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Toljadneki Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24192
Szia !

A Notit én is nézegettem, "kiveséztem", mielőtt a Jazz - el kezdtem el foglalkozni. A váltója Renault, ez tuti. Panaszkodnak is rá, többé - kevésbé, tesztekben is. Nem azért mert rossz, hanem azért, mert nem jó érzés vele váltani. Notit nem vezettem még ( mint ahogy Jazz-t sem ), viszont szalonban már ültem benne, és - igaz hidegen, álló helyben - váltottam néhányat. Zajos, valóban olyan koppanós volt érzetre és hangra is. Úgy rendesen hallottam az alváz alól a váltó mechanikájának a hangját. Persze ettől még lehet jó autó. Azért, ha meglátok egy Café Latte - színűt az utcán, főleg bézs belsővel, azért az tényleg jól néz ki na és egy picit gondolkodóba ejt, hogy mégis nem kéne - é egy ilyen nekem ?! Bocs az offért... :D

Előzmény: Magic Horse (24183)
Ptom71 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24191
Nagyobb részt 1értek veled. A Kolléga által keresett autó idehaza nem nagyon érhető el.
Viszont szerintem nem kell pályázáshoz olyan nagy és drága autót nézni. Házon belül itt a Civic mely az 1.8-as 4.8 M-tól indul.
Vagy ha mindenképpen ragaszkodunk a kis és erős autóhoz, akkor ott a Corsa OPC, Clio RS stb. Ezekek ára 5M felett indul.
Így ha lenne 1.5ös Jazz, akkor az is 5M-tól indulna, ami a Civic-nek lenne konkurencia...
Előzmény: Törölt nick (24190)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24190

...ha van is ilyen kisauto, akkor az legalabb annyi penz mint egy nagyobb!

A bejuto zaj ellen tomeg es zajszigeteles kell, az pedig penz...

A + tomeg amit cipel nagyobb motort is kivan, azt pedig penz...

...es hamar ilyen a kisauto (csendes, dinamukkus) akkor

az (ar)versenytarsa lenne a nagyobbnak....!

Szoval ez az alom kategoria nem letezik szerintem.

Tessek nezegetni a Honda Accord, Mazda6, Avenis, stb. vonalon

Csoppet olcsobban meguszhato az UJ!!! KIA-kal is.

Szoval palyara is valo tura auto az ugy 5,5 millatol indul...

De, jatszhat meg a pareves Toyota Avensis is pl.

Előzmény: Öreg Halász (24187)
MttaasJGS Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24189
Oké!

mail vagy msn?

Ott tudnánk gyorsabban eszmecserét folytatni!
Előzmény: jezjazz (24186)
kóboráram Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24188

Azt azért nem mondanám, hogy az autópályán 130-nál ERŐLKÖDŐ az 1,4-es hangja. Mentél már 2 ütemű Trabanttal pl. emelkedőn? Én inkább azt nevezném erőlködésnek.

Az autó hangja valóban felerősödik 130 környékén, de ez nem egyedi jelenség, ebben a kategóriában inkább általános és a Jazz ebben sincs a rosszabbak között. És nemcsak a motor hangja nő meg, hanem a szélzaj és a kerekek hangja is.

Az új Jazz-nél írtak valamit, hogy csendesebb lesz? 

Öreg Halász, valami komolyabb autóra kellene gyűjtened, ha ez ennyire kiemelt szempont Nálad.

Előzmény: Öreg Halász (24187)
Öreg Halász Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24187
Nem is technikaval van a baj....hanem a menet zajjal 130-140 folottol.

Nekem is ez a dilemmám. Azért nem veszek a jelenlegiből a 83 Lovast, mert annak már autópályán erőlködő a hangja. Pedig a jelenlegi a többi szempontból megfelelne.

Ezért várom a 100 vagy a 120 lovast, azokat akarom alaposan kipróbálni, mert én 50 %-ban Budapesten 50 %-ot autópályán járok, és ott is kényelmesen csendesen akarok autózni, de nagy kocsi nem kell.

Nincs talán olyan kisautó, mely a nagyobbak menetdinamikájával és utazási komfortjával rendelkezik ?
Előzmény: Törölt nick (24182)
jezjazz Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24186

Jelentkezem, de rólam már biztosan tudsz.

Előzmény: MttaasJGS (24181)
extasee Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24185

Részben igazad van...bár picit túlzol!

3-4 éves(04-05) Jazzek jelenleg 2,2-2,9-ért mennek.

Van nálam egy táblázat értékcsökkenésekről...Talán a Jazz az egyik "árát legjobban tartó" autó. Persze ez lehet, hogy az új modell érkezésével drasztikusan változni fog, de nemhinném...

Természetesen senki nem beszélt arról, hogy pénzt csinál az autóvásárlásból.

Az autó pénzbe kerül...

Én a "bukás" nagyságát csökkentő dolgokról beszéltem!

Hogy viszonylagosan hogyan lehet "jóljárni"! ;)

Előzmény: vidi313 (24180)
kóboráram Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24184

Zajos a Jazz?
Most olvasom a TotalCar-on egy nagyobb OFF autóról:

"...120-nál kezdi a haját tépni az ember, ha pedig valaki esetleg 150-160 körül szeret autózni, szerezzen be komolyabb hifit. És nézegesse gyakran a nívópálcát, ilyenkor már csippenti az olajat a motor..."

http://totalcar.hu/tesztek/golfkombi19d!1

:))

Előzmény: Törölt nick (24182)
Magic Horse Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24183
Ismét köszi a válaszokat!

Az autópálya vs. város thread-hez :

Szegedről járnánk el Vas megyébe úgy 1-2 havonta egyszer (M5 + M1). Úgy vagyok vele, hogy odaérünk 120-szal is, 110-zel is. Egy kisgyermek is van, szóval nem vagyok egy versenyző alkat (egyébként sem).

A Note-ról igazából annyi érdekelne még amúgy, hogy az mennyire Renault? Gondolom értitek a kérdést :DDD

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24182

Nem is technikaval van a baj....hanem a menet zajjal 130-140 folottol.

A JAZZ 1.4LS akar tartos 150-160-al is a

vilag vegere is elmegy...en inkabb megis

eggyel nagyobb autot valasztok erre a celra.

Az M5-on hetente 1-2x felugrok vele pestre (kecskemetrol), de

nem szeretek 140 folott tartosan menni vele mert faraszt az ut+szel hang.

Igyhat 120-130 korul haldok es elozeshez tolom neki 145-150-(160)-ig...

A "nagy autoval" meg 145-150-et megyek vegig ...csondben.

Tehat nem a nem birja a baj vele, hanem nem arra valo mar szerintem.

Ebbol a szempontbol az Astra 1.6 (2004 az a H vagy melyik)

pl. PICIT jobb valasztas, de nem sokkal...

A jo valasztas autopalyazasra sajnos ugy

bő 2,5 millioval feljebb kezdodik uj autoban...

Előzmény: MttaasJGS (24179)
MttaasJGS Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24181
Esetleg van itt olyan forumozó aki Hajdúszoboszló-Debrecen térségben lakik?
Szives váltanák vele néhány szót!

vidi313 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24180
Ami a használt és új autó vásárlás közötti hiteleket illeti, megállapításaid jogosak.
A készpénzes vásárlásoknál szintúgy.
Viszont új autó vásárlásnál azt is be kell kalkulálni, hogy 3 év elmúltával a vásárlási érték megközelítően fele elamortizálódik, ami annyit jelent, hogy egy 3,7 millióért vásároltat megközelítően 1,9 millióért tudod eladni.
Szóval autóvásárlás tekintetében anyagi szempontból nincsenek annyira egyértelmű, és tiszta helyzetek, főleg új autó tekintetében, mint ahogyan azt itt előadtad.
Ha csupán anyagi megfontolások vezérelnének én pl. soha nem vennék többet új autót!!!!
Előzmény: extasee (24171)
MttaasJGS Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24179
Szia!

Csak elárulom , hogy autópályán 4 fő + csomag 150-nél ami nem csak 5 percig tartott hanem folyamatosan.megfigyelhető hogy erőlködés nélkül a motor hangja egy kicsit halkúl, egész jól lehet vele utazni.A fogysztás olyan 7.1 körül volt nekünk.Nem rázott nem rezonált , simán jól vezethető volt a kocsi.
Előzmény: Törölt nick (24177)
MttaasJGS Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24178
Hello!

Opel témában csak annyit szeretnék gozzá fűzni, hogy Faternak van egy 2005.04 havi Opel G Astra Classic 1.6 16V sedanja.
Dolgozni jár vele szinte minden nap 100km-t megy vele.Most jár 100.000km-nél és igazából rossz szót nem tudok rolla mondani.Bár nem vezetem annyit mint a Jazz-t de mind a két kocsinak van előnye hátránya.Műszaki probléma nem volt eddig vele csak sima szervizen volt.

Ha jól tudom 50 kg eltérés van a két kocsi között papíron.És vélemyénem az hogy a ha a Jazzben egy 100Le motor lenne mint az Astrában nagyon tudnám élvezni!
Mind a kettő kiforrott technika szerintem.Nem tudom milyen motorral nézted az Astrát de abban igazad van hogy az ideális hozzá az 1.6, alatta és felette is többet fogyaszt!
Előzmény: Magic Horse (24170)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24177

A Note mindenkeppen nagyobb autonak latszik kivulrol...megitelesi szempont.

A forgalomban es az ismerosoknel...

A JAZZ varosba NAGYON valo es varos kornyekere, orszagutra.

Itt fogyasztasban is jo...-1,0-1,5 liter masokhoz kepest.

Autpalyan mar inkabb kompromisszum 130-135 folott, 140 folott plane.

A nagyobb autokhoz kepest, mert a kategoria tarsakat azert alazza...

A Note-t en inkabb vennem, ha sok nagysebessegu , tavoli ut van.

Ha inkabb varos es neha "kirandulas" erre-arra...akkor JAZZ.

A JAZZ kozeg a varos es < ~110 Km/h tempo...85-95 az nagyon fexik neki.

Előzmény: Magic Horse (24176)
Magic Horse Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24176
Hehe, én is informatikus vagyok. 2 évig olasz kocsim volt, gyakorlatilag elméletben és valamennyire gyakorlatban is egy kezdő autószerelő vált belőlem ezalatt az idő alatt kényszerűségből. Tul.képpen az autóvezetés az olasz kocsimnál annyiból állt, hogy állandóan azt figyeltem, épp milyen a hangja az autónak, éppen melyik lámpa lett kontakthibás, mér füstöl az autó ilyen-olyan szinben satöbbi.

Gyorsan túladtam rajta eléggé áron alul, dehát nem volt tökéletes állapotban, ezt tudattam a vevővel is. Viszont egy hatalmas megkönnyebbülés volt megszabadulni tőle!

Ekkor megfogadtam, hogy japán autót veszek (esetleg német). Franciát/olaszt soha az életben! Lehet, hogy pl. az új Fiatok, Alfák jók, engem ez már nem érdekel.

Szóval végül kikötöttünk a Honda Jazz / Nissan Note kételemű halmaznál, mint potenciális lehetőségek.

Előzmény: extasee (24174)
extasee Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24175

A Kia ceed-et Én is néztem...

Mondjuk inkább a pro_ ceed-et! ;)

Ami vonzó, hogy sokkal jobb felszereltséggel is vásárolható...viszont sokkal drágább is akkor már! És hát nem Honda... ;)

Az Opelekről alattam leirtak "mindent" és állítólag 2-3 év múlva a belseje összehasonlithatatlan hasonló korú Jazz-ével.

Plusz a népítélet...

Tud sok baj lenni az opelekkel már 60Ekm alatt is... :/

De a döntés a Tiéd! Menj be minél több típus kereskedésébe... lesz egy hónapnyi álmatlan éjszakád...megutálja az asszony a vacillálásod és hogy csak az autóról lehet Veled beszélni szinte...de a végén boldogan fogod választani... a Jazz-t! ;)

Előzmény: Magic Horse (24173)
extasee Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24174

Megértelek... :)

Tudod Én annak ellenére, hogy informatikus mérnök vagyok és teljesen más területen dolgozom két évet töltöttem el "hobbiból" autószerelőként(kétkezi) Ford, Seat és "univerzális" szalonokban.

Akkor azért sokmindent megtanultam.Például, hogy franciát soha...

Természetesen ennek ellenére pár hete megdobbant a szívem amikor egy C4 coupé by Loeb-et megláttam. És bár semmi köze a két autónak egymáshoz, nálam ezek versenyeztek.

Viszont annyival drágább az alapár, a törlesztő, a casco... és annyival magasabb az értékvesztés, hogy visszatértem a az "ész választásához"!

Kategóriájában a legjobb választás a Jazz szerintem.

Én másik márkákat végignézve vagy nagyobb kategóriájú vagy teljesen más jellegű és sokkal jobb felszereltségű autóban gondolkodnék csak. Ami 40-50%-al drágább is természetesen.

Persze jönnek még az egyéni faktorok...a kinek mi tetszik és mi a fontos.

Egy a lényeg! Szeresd a választásod és fogadd el a hibáit is, mert nincs rosszabb annál, mintha minden reggel mérgelődve ülnél bele, hogy mégiscsak a másikat kellett volna... ;)

Én örülnék, ha az 1,2s Cool-t rendelhetném 1,4-es belsővel(kárpit+műszerfal+oldallufi) és indexes lámpával, tempomattal. Ez lenne az álmom Jazz-ben...:)

(Nekem felesleges az 1,4-es motor és a digitklíma pl.) :)

Számomra kisebb a hasznossága(vagy nincs is), mint a többi -általam kívánt- egyéb extrának.

Magic Horse Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24173
A Kia Ceed-et is néztük, az 3.5 lenne, viszont elég jól felszerelt! Belülről meglepően jól néz ki. Ráadásul 1.4-es, 109 lovas motorja van. Presztizsben mondjuk alázza a Honda, nyilván.
Előzmény: Törölt nick (24172)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24172

Az Astra belmeretei gyakorlatilag azonosak, jobban nem megy de legalabb tobbet fogyaszt. Kivulrol viszont nagyobb autonak latszik... A JAZZ jobban pakolhato.

A MERIVA asszem még mindig dragabb azonos felszereltsegben mint a JAZZ

Jobban nem megy, tobbet fogyaszt, kicsit nagyobbnak latszik kivulrol.

...es akkor még a HONDA emblema, azert jobb presztizserol nem esett szo.

pl. eladaskor vagy az ismerosok koreben :-))

Szerintem a 3-3,5 millas savban nem igazan van jobb vetel kisautoban a JAZZ-nel.

Raadasul fajlagosan a legkevesebb benzint keri el a hasznalat soran.

Egyeduli versenytars nalam a KIA CEED kombija...

extasee Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24171

Szerintem "csúcsmodellből" alig adtak el itt Magyaro.-n és nem is ez a legkeresettebb(hanem az 1,2s Cool - az eladási adatok alapján).

Ill. a féléves, egyéves járművek sok esetben külföldről behozott, kis szépséghibás(ámde szakszerűen javitott-de mégis karambolos) járművek.

Viszont ezekre nem érvényes például az akciós finanszirozás(3,99THM ig), így jóval drágábbra jön ki mint az új (vagy ugyanannyira)!

Tessék utánaszámolni!!! A használtautós hitelek tudnak "kövér hitelek" lenni!

Ha meg kézpénzes vásárlás lenne... hát arról is lebeszélnék mindenkit!

Jelenleg gyenge a forint, gyenge a tőzsde, jók a kamatok.

pl.5 évre betolod az autó árának 2/3-át bankba, (de Én a részvényt javaslom) és 5 év alat közel duplázol... az autó 1/3-ából meg elindul a kezdőrészlet és a törlesztők, plusz jó számlán tartva még ketyeghet is rá valami minimum kamat.

3-4 év múlva meg rádöbbensz ,hogy milyen okos ötlet is volt ettől a valakitől a fórumon... és mily sok pénzt spóroltam ...elönt a hála... irsz egy e-mailt és küldesz 3 palack villányi "Premium Selection"vörösbort a jó ötletért! :):):):)

[hopp ... már majdnem belelógott a kezem...] ;)

Persze ez nem konkrétan Neked szólt, hanem mindenkinek aki autóvásárláson töri a fejét... ;)

Én jelenleg itt tartok.

Előzmény: Öreg Halász (24161)
Magic Horse Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24170
Igen, igazad van teljesen. Én is hezitálok. Van érv a régi Jazz mellett pro és kontra. Pl. ez már kiforrott modell, gyerekbetegségeket feltételezem kivajitották.

Szóval nem tudom.

Délután még megnézek egy Opel Merivát, meg egy Classic II-es Astrát, ezek is jó árban vannak, bár ezekről eléggé megoszlanak a vélemények a Népitéletben is, sz'al nem tudom most már tényleg mit csináljak.

Előzmény: extasee (24169)
extasee Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24169

Az igaz, hogy nem akarnak engedni az árból, de:

Én régóta figyelem itt a beszerzéseket, hogy az "alapárba" mik férnek bele!

Általában

-metálfény, riasztó, forgalombahelyezés

vagy

-vonóhorog, gyerekülés,gumiszőnyeg

vagy

-metálfény, riasztó, küszöbvédő, 2 hangszóró, gumiszőnyeg.

Jelenleg tolatóradart,riasztót,téligumit ,szőnyeget ajánlgatnak hozzá vagy ezek kombinációját.

Néha nem gyári a szőnyeg, olcsóbb darab a riasztó...stb.

És természetesen sok esetben ez a már berendelt, ámde zsir új -azaz készleten, a kereskedésben lévő- autókra vonatkozik.

Van hogy ezek épp bent állnak a szalonban, de elképzelhető, hogy még kint az udvaron vagy a műhelyben, anélkül, hogy "kicsomagolták" volna.

Ennél több kedvezményt valószinüleg nem tudsz kicsikarni...

Én továbbra is hezitálok... elvégre is kifutó modell...és tényleg jön az új...de ez már kipróbált... hát ha jönne rá valami extra kedvezmény megvenném(mondjuk 10%-ot engednének a listaárból úgy hogy a fenti kedvezmények megmaradnak- az nekem már elég lenne).

Így picit tartok attól, hogy berendelem és pl.:júniusban meg beakciózzák...de van aki azt mondja nem fogják van aki szerint meg igen...

Előzmény: Magic Horse (24154)
MoonFace Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24168
...ráadásul ennek a szervíznek sem jutott eszébe, hogy 3 évesen a szervízkönyv szerint fékfolyadék-csere is van (Ercsi is csalódás volt ilyen szempontból). Azt azért szívesen eldönteném én magam, hogy a családom biztonságának kárára akarok-e spórolni párezer forintot...
jezjazz Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24167
Hát ez bizony majdnem ugyanannyi mint Debrecenben. Sajnálom, ha rossz tippet adtam, nekünk - utoljára tavaly szeptemberben is - bejött :(
Előzmény: MttaasJGS (24165)
Ptom71 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24166
Én meg arram gondoltam, hogy az összesen gyártott kocsiszám alapján melyek azok a gyártók, akik a legtöbb autót gyártják. Ha a piacokat külön vizsgálnánk, akkor Mo.-n: Suzuki, Suzuki, Toyota.
Előzmény: MoonFace (24164)
MttaasJGS Creative Commons License 2008.03.11 0 0 24165
Sziasztok!

Nyiregyházáról ezt a választ kaptam:

Először is elnézést a késői válaszért de rengetegen voltak ma.
Szóval a harmadik éves szervíz során kicserélendő alkatrészek a következők.
Olaj
Oljaszűrő
Leeresztő csavar alá tömités
a levegő és pollen szűrő állapotfüggő azt nem tudom.
Az olajcsere anyaggal és munkadíjal.
25.940 Ft
A levegő és pollenszűrő-13.866 Ft
Olajat lehet hozni viszont a fáradtolaj tárolása és elszállítása miatt 7000 ft - ot számitunk fel.
Előzmény: jezjazz (24127)
MoonFace Creative Commons License 2008.03.10 0 0 24164
Én inkább arra gondoltam, hogy azokon a piacokon pl. a Nissan bőven összemérhető a Toyota-val, vagy a Honda-val, a Mazda-tól pedig egyenesen fényévekre van...
Előzmény: Öreg Halász (24162)
MoonFace Creative Commons License 2008.03.10 0 0 24163
Nekem egy Seat-ból átülve (még klasszikus hidraulikus szervóval) soha nem tűnt fel, de pl. a tesóm egy rakásféle Renault-Peugeot-Ford-Suzuki-t rendszeresen használva folyamatosan szidta a Jazz kormányát: középállásban túl kemény, a kis tengelytáv miatti egyenesfutási problémák folyamatos korrigálása ezért fárasztó, és ezt még tovább rontja, hogy a kormányon sokkal többet kell tekerni egységnyi elforduláshoz, mint az autók 95%-ban. Szerintem is van benne valami, de engem soha nem zavart...
Előzmény: Magic Horse (24145)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!