Én csak egy budai lúzer vagyok, akit elkerül mind a tvnet, mind a chello (az I. kerületben csak MAJD lesz net. Na ehhez képest nemrég láttam vkit egy chat-en bp01.broadband.hu hosttal). Engem piszkosul nem hat meg, hogy máshol mik a lehetőségek. Nekem itt KELL normális szolgáltatás. Az sem izgat, hogy a tvnet ezt hogy oldja meg, mert volt szerencsém hozzá egy ismerősömnél és csak azt tudom mondani: EZ az igazi szélessávú net szolgáltatás....
Az alap problémát nem értitek !
A TVNET-et semmi és senki nem kötelezi arra, hogy Miskolcon, Mezőtúron vagy Nagykanizsán is szolgáltasson. A TVNET-nek egy centi kábelTV hálózata sincs.
Könnyű úgy 10 megás kapcsolatot adni, hogy csak 300 méter kábel kell a BIX csatlakozáshoz és nem kell 200 kilóméternyi 2 megás vonalért (csak vonal !!!) havonta 6-700 kHUF-ot fizetni valamelyik hazai távközlési szolgáltatónak.
Értsétek már meg végre, hogy a TVNET-et soha nem lehet összehasonlítani sem a MATÁV kábellel, sem a UPC-vel. Kérdezzétek meg a TOLNAnet, a SÉDnet, vagy a PLANET kábeles előfizetőit, náluk a végeken mi a helyzet?
Észre vennétek végre, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben Magyarország nem egyenlő Budapestel és Budapest nem egyenlő a 2-3 belvárosi kerülettel!
A sokat dícsért TVNET valyon miért nem szolgáltat Budafokon, Érden, Kőbányán vagy Vecsésen?
Ne bosszantsatok már állandóan a sötét, szűklátókörű, betokosodott "hű, de pesti vagyok" hozzáállásotokkal.
Élnek ebben az országban máshol is ...
visuo:
"..mit tudsz a TVNET jövőjéről? Meddig tudják tartani ezt az árat és sebességet (kicsit szarul esne, ha márol holnapra bejelentik, hogy csökkentik a sebességet és/vagy az növelik az árat). Mennyire bírnak ők ellen állni a nagyok (MATÁV/UPC stb.) tőkéjének és terjeszkedésének."
Magam is folyton ezen filózok! Számomra a legnagyobb csalódás az volt - ui. én eredetileg az UPC-től NAGYON sokat vártam - amikor kiderült, hogy nem konkurálni akar a Matávval, hanem megegyezni (köcsögösködni) vele. Arra terveztem, - Én marha - hogy a Tvnettel megegyező sebességen és áron csak jóval megbízhatóbb minőségben fog szolgáltatni internetet. Erre mi történt? Ezt már nem kell leírnom hiszen tudod! Viszont az utóbbi 3 hónapom úgy telt el, hogy csak akkor volt hullámzó a szolgáltatás mifelénk, ha a "brazil gépsor" átvágott egy főkábelt a Lehel piacnál vagy ha valaki(k) támadták a BIX-et. Nálam is vannak általad leírt kiugró letöltési értékek, de ezzel nem fájdítom a többség szívét! A 200 kb/sec letöltés megbízhatóan mindenképpen megy 3 hónapja az irodámban. A megjelölt időszakban összesen két meghibásodást tapasztaltam és az elsőnél nem is volt szolgáltatás. Az első esetében 2-3 napig a másodiknál csak lassulást tapasztaltam (belföld: 40-50 kb/sec, külföld 7 kb/sec). Lehet, hogy szerencsém van?
Ami aggaszt egy kicsit az a 60 kb/sec feltöltés. Szerintem ez kevés lesz a video-telefonáláshoz.
Különben még mindig vannak anyázások, nézd meg a fórumunkat! Csak azt is kell tudni hozzá, hogy 5000 előfizetőből általában mindig ugyan az a 40 dumál rajta. Van aki jót van aki rosszat!
Kiváncsi lennék, a Chellonál egyáltalán lesz-e ilyen fórum?
"A legjobbakat kívánom mindenkinek (sebességben/árban)."
Magam is így gondolom!:))
Három hónapja vagyok északkelet angyalföldi TVNET előfizető. Eddigi tapasztalatim nagyon pozítivak. Bár nem fizet nekem a TVNET e promócióért (bárcsak...), !!! de még most is bátran elmondhatom, hogy a legjobbak ár/sebesség szolgáltatásban!!! (nem fogadok el ellenkezést ez ügyben!!!) Már ahol tudnak szolgáltatni. Persze hozzátartozik az is, hogy a szerződés után egy hónapon keresztűl kellett rájuk telefonálnom, míg végre beüzemelt a rendszer (ellentétben a szerződésben leírt határidővel).
Igazán akkor lennék 100%-osan elégedett velük, ha felére vinnék le a havi díjat (5e Ft bruttó) a mai magyarországi fizetések mellett és a külföldi letöltési sebességet fel tudnák dobni átlagban 100 kb/s fölé (kilobyte, nem bit!).
Mit igért a Chello: 64 kb/s letöltés, 16 kb/s feltöltés. Ebből mennyi lett igaz?
Nálam az eddigi sebesség max. (ritka, nem az átlagról van szó) TVNET-en: 510 kb/s letöltés volt (ritka), 85 kb/s feltöltés. Azóta persze korlátozták a feltöltést 60 kb/s-re.
És mit szeretnék én a többieknek: én azt szeretném, ha egész Magyarország lakossága a fizetésekhez képest olcsón tudná használni az Internetet. Én nem értem, hogy miért kell itt egymást ölni a topicban (TVNET vs. UPC Chello, kábelesek vs. telefonvonalasok)
Tvnet_Sanya: mit tudsz a TVNET jövőjéről? Meddig tudják tartani ezt az árat és sebességet (kicsit szarul esne, ha márol holnapra bejelentik, hogy csökkentik a sebességet és/vagy az növelik az árat). Mennyire bírnak ők ellen állni a nagyok (MATÁV/UPC stb.) tőkéjének és terjeszkedésének.
Amúgy volt munkatársam több mint két éve TVNET előfizető (Zúgló, Thököly út), úgyhogy ő aztán tudna mit mesélni, hogy mennyi szívás/anyázás volt a TVNET-tel az elején.
És végül: mikor a legelső nap kezdtem el használni a TVNET-et, akkor éreztem úgy, hogy végre európai ember vagyok (a sebesség miatt). Ezzel nem arra akartam célozni, hogy a többi NEM TVNET felhasználó nomád ázsiai bennszülött lenne.
A legjobbakat kívánom mindenkinek (sebességben/árban).
visuo:
Milyen szar lassú, mi? A(z) "UPC munkatárs"-ak beleülnek az újjukba, amikor a Chellon ennyi letöltési (nem feltöltési!) sebességet tudnak biztosítani a kiszolgáltatott Usereiknek!
Anti_IQ:
Azért mégis történik előtömörítés! Csak nem az általam tévesen megjelölt sofware színtjén, hanem magában a modemben. Erről úgy bizonyosodhatsz meg, ha kipróbálsz a 64 k-s ISDN-ről egy letöltést. A 64 k-n nem lehet (elvileg) 7 kb/sec-nél nagyobb sebességet elérni, de a software számlálója mégis 8-9 kb/sec sebességet mutat. Az az 1-2 kb/sec "nyereség" annak az előtömörítésnek - ha úgytetszik tömörítésnek - tudható be, melyet minden modem helyből tud!
Itt egy jó kis oldal az angolul tudóknak.
Broadband svéd módra Teljesen korlátlan internet semmilyen le és feltöltési korláttal havi 200 Korona és az installálás 2000 korona. A 2000 Korona kb. 60000 Forint mint a TVNetnél a havidíj meg 6000 Forint!!
Anti_IQ:
Igazat kell adnom :(( ui. ez valóban sületlenség. Lebeszéltem a rendszergazdánkkal és azt mondja, hogy csak pontosabban méri a sebességet, mint a winfos és ezért éltem eddig abban a hiedelemben, hogy előtömörít (ilyen hülyeséget!)! Úgyhogy "2001-01-18 10:00:58"-kor leírt hozzászólást kérlek ne vegyétek figyelembe! Ha valakit megtévesztettem attól elnézést kérek!
Lehet, hogy a tízegynehány éves hálózati ismereteim és tapasztalataim roppant szegényesek, de vajon hogyan tudná rávenni pl. a GetRight a kualaumpuri egyetem FTP szerverét, hogy "előtömörítsen" egy zippelt állományt, mielőtt elzavarja ide nekünk a vadkeletre?
Szerénytelennek nem mondható véleményem szerint ez roppant sületlenség ...
TRoger Már sokan írták, hogy elérték és túl is haladták az 5 Gigiát és mégsem korlátozták le őket!
Én még nem értem és kb. 1 Gigánál járok.
Szerintem az általános vélekedés az az, hogy még nincs korlát mert nem zavarja a biztonságos üzemelést, de amint az ügyfélszám növekedése miatt ez terhes lesz a hálózatnak akkor le fognak szabályozni.
Mindenhol korlátlan a Chello csak ott van az a fránya fair use policy ami jelenthet bármit amit ők éppen akarnak. Nekem a szerelő azt mondta, hogy 5 Giga korlát. Én már arra is gondoltam, hogy direkt nem mondanak semmit gondolván, hogy ez a kis pletyka is elég ahhoz, hogy megfékezzék a notorius warez letöltőket. Mert itt igazából erről van szó azért van dinamikus IP és azért van korlát is.
Majdan meglátjuk a helyzetet.
Sanya Nem letöltésvezérlőre gondoltam hanem olyasmi progikra amik pl. registry buherálás révén gyorsítják a kapcsolatot azaz kihasználják a maximálisan elérhető speedet tahát én nem fogok 200 Kval letölteni mint te, de a 60-ban rejlő lehetőségeimet ki szeretném teljesen használni.
Nagyon tanulságos külföldi fórumokat olvasgatni. Éppen peticiót terveznek az egyiken az @home ellen beadni hiszen le van korlátozva a feltöltés 128K-ra, igaz a letöltés 300 és 600 között ingadozik. Gyorsan le is írtam, hogy mi a helyzet a Chellóval erre ez a válasz jött az egyik sráctól Gosh, the only thing they are missing in their broadband package is a broadband connection.Can you say re-packaged 56k???
Igaz volt aki szerint türelem mert amikor náluk az isdnt bevezették az 100 dollár volt.
Egy kerdes minden chellosnak, de csak azoknak:
van most akkor 5 giga limit, vagy nincs? /az valaszoljon, aki elerte az 5 gigat/
Merthogy erre a kerdesre nem nagyon ir senki sem konkret valaszt. Vagy ezt honap elejen kene kerdezni, mert ilyenkor mar mindenki bedugult az 5 gigas limit miatt? <;
All, arra gondoltam, hogy kéne itten egymásnak segíteni is a sok anyázás és elégedettlenség közepette.
Pl. használtok v.mi féle softwaret a letöltés gyorsítására vagy a kapcsolat monitoringozására?
Szerintem meg ne kezdj el méricskélni! Mert éllandóan azt fogod elemezgetni! Ez olyan mintha megvennéd az új autót és utána eljárnál kereskedésekbe, hogy ki adja olcsóbban ezt a modellt. :)
A sok hozzászólás annyira elbizonytalanított :), hogy szeretnék szerválni egy adatforg.mérőt,hogy a lent említett adatokat (upload;download;átlag sebesség) mérni tudjam sokat szidott chello-mon.
Z_For:
Nnnnna egy kis matek: 128 kbs = 128/8 = 16 kb/sec.
Ez aztán a vágta! Ez a kétcsatornás ISDN-nél éppen 2 kb/sec-el több. Egyébként az analóg Matávon (3-4 kb/sec) is el tudok küldeni csatolt fájlokat!:)
Anti_IQ (IQ40?):
Méllyen tisztelt UPC munkatárs!
Nem vagyok könyvvizsgáló, én ilyet nem is állítottam (egyenlőre)! Nem vagyok negyven éves és nem táncoltam vissza! A kapacítás bővítés a(z) UPC részéről - feltéve ha igaz - eredménye képpen miért nem veszel észre javulást a szolgáltatásodban? Most hogy már megtudtam fel- és letöltési sebessége a Chellonak 30-60/16 kb/sec, míg a Tvnetnél ezek az adatok 200-300/60 kb/sec.
A Chello ára havi 11 000 Ft a Tvnet a polgárnak 10 000 Ft az üzleti előfizetőknek 10 000 Ft + ÁFA. A Tvnet egy kicsinek mondható magyar cég, míg a(z) UPC egy nemzetközi mamut! Logikusan a(z) UPC-nek kellene sokkal magasabb színvonalon és jóval olcsóbban szolgáltatni. Akkor miért nem teszi ezt meg? Ha ezek a számok sem győznek meg akkor valóban anti iq vagy!
"Nalunk a HWSW szerkben is chello van. Sokszor akadozik, mailserver nem muxik, de egesz jo, sot..."
"2. Gyors. Valóban gyors, 50-60 kilobájt/sec átviteli sebességeket is elérek, ha a megcélzott szerverek bírják."
-----------------------------
Ez a masodik idezet nem tolem van!
ez igy van. gyors."
"A 11ezer tenyleg jo es korrekt. "
"Megegyszer: a Chello korrekt szolgaltatas, magam is feelingelem, "
---------------------------
Eleg jol kiszedted a a pozitivumokat. Negativumot miert nem idezted?
Mas: az 5gb limit elo dolog user policy elv moge rejtve. Azert nem tiltanak meg a upc-sek 5 utan, mert meg kevesen cselloznak. Szoval higgyetek el, ahogy tobben leszunk le leszunk love 5giga utan. A poen hogy a upc sajtonapon letagadtak a limitet...
Szoval valoban nem rossz, de rengeteg hibaja is van.
Masreszt a hwsw forumban ez a tema mar szet lett vesezve. Szinte minden kerdesre ott a valasz.
Konyvelo ur :) : a mikland csoport nagyon felreertheto! A hwsw-nek a miklandhoz semmi koze, de ezt te is tudod.
"A http://goliat.c3.hu/mrtg/bix-upc.html statisztikaja szerint egyebkent az UPC jan 8-14-i héten átlagosan kimenő kapacitásának 8,2, bejövő kapacitásának pedig mindössze 1,3%-át (!!!) használta ki. Szóval nem hiszem, hogy nagyon aggódnia kellene a júzerei forgalma miatt."
Ha megnézed azt a grafikont, akkor látszik, hogy néha, több percre is elérte már a terhelés a kapacitás 30%-át. Biztos forrásból tudom, hogy többek közt e miatt már készítik elő a gigabites kapcsolatot a BIX-re.
Tudtommal akkor, amikor a TVNet sajtótájékoztatón hozsannázott, hogy a nemzetközi kapcsolatuk 2-ről 6 megára bővült, a UPC szép csendben hozzácsapott a meglévő 6-8 mega külföldi kapcsolataihoz még vagy 30-40 megát.
Én úgy tudom, hogy nem azért nem 200-300 kilobyte a max sebesség, mert nem birná néha a rendszer, hanem azért, hogy _minden_ előfizető nagyjából azonos szolgáltatást kapjon.
Tvnet_Satnyával meg lassan nem lesz érdemes foglalkozni. Ez a pasi szerintem nem könyvvizsgáló, hanem netrinyáló. Fröcsög és anyáz itt össze vissza, mikor meg bebizonyosodik, hogy hüleséget beszél, akkor rögtön másról dumál, mint Bodóné, mikor a bor árát kérik tőle.
Ki a retek kérdezte, hogy kinek könyvel? Én csak megemlítettem, hogy a szerinte a "hűdeodamondtakneki" cikk szerkesztősége a saját fórumukban mond gyökeresen mást mint a könyvelő úr.
Egyik kedvenc nótám az Omegától "A könyvelő álma".
Lehet, hogy Tvnet_Satnyával is hasonló történt?
"40 éves könyvelőnek szörnyű álma volt,
pénzt adott egy rock zenésznek, s este ő dobolt ..."
"...az oly nagyon istenített szolgáltatód adatátviteli korlátozottsága miatt (upload:?;download:30-60 kb/sec)..."
Pontosabban: download: 30-60 _kB/sec_. Uploadot nem mértem, de nem lehet sokkal lassabb 128 kbs-nél, mert nem volt semmi gondom pl. freemail csatolt fájl feltöltéssel.
A http://goliat.c3.hu/mrtg/bix-upc.html statisztikaja szerint egyebkent az UPC jan 8-14-i héten átlagosan kimenő kapacitásának 8,2, bejövő kapacitásának pedig mindössze 1,3%-át (!!!) használta ki. Szóval nem hiszem, hogy nagyon aggódnia kellene a júzerei forgalma miatt.
Amúgy a Janesz által hivatkozott cikk a HWSW-n nagyjából kifejezi az érzéseim: minden, amit nem a gépek csinálnak az UPC-nél, tragikus. (De az nem igaz, hogy szarnak a CRM-re, van egy valami Wizzard nevű CRM szoftverük, abban még az is benne van, ha hangosat fingottam a kábelvég közelében... ;-) Csak éppen nem törődnek a júzerrel.)
Janesz:
Ezzel a cikkel még mindig nem növekedik az adatátviteli sebesség 60 kb/sec fölé, holott 200 kb/sec (letöltésben és feltöltésben) az a sebesség melyet könnyedén lehetne produkálni rajta. Az 5 GB korlát pedig pont az olyan fikázó hírverések hatására nem kerül (a Te cikkedben tett ígéret szerint) bevezetésre, mint amilyenek azok a "piszkálódó" hozzászólások amilyeneket Én is teszek! Ezek a hírverések nem légből kapottak, hiszen ha ezt a tropicot végigolvassátok - az elejétől - akkor nyomon követhető az amikor többen is az 5 GB-os korlátozásról kezdtek „rebesgetni”. Én magam is rákérdeztem azon a nem 06 80-as (fizetős) telefonon a(z) UPC-nél a korlátozás meglétére és senki sem tagadta, legkevésbé a telefonos ügyintéző. Persze ez valamikor az ősszel történt és a folyamatos „user-puffogás” eredményének tudom én be azt, ha a fenti korlátozás nem kerül bevezetésre. És egyértelműen azért nem hagyja terjeszkedni a Tvnetet + mást sem a(z) UPC (a saját kábelein) mert esetleg lenne egy olcsóbb és jobb szolgáltató és a saját kis Chello-jában nem lenne más választása mint fejleszteni és árat csökkenteni, hogy az előfizetői el ne hagyják. Tudjátok ezt hívják versenynek, melynek így már a fogyasztó (Tvnet_Sanya, Anti_IQ, Janesz stb.) is a győztese lehetne! De hát az össznemzeti kibaszósdi (régen „Nagy Magyar Átoknak” hívták) így működik! Szeretném ha inkább erre a dumára lennétek vevők és nem az olyan pofon egyszerű nyilatkozatokra, melyekkel el akarják takarni a szemünket és a saját arcukra akarnak formálni minket a szolgáltatók!
Anti_IQ:
Még ha fingtam is egyet, hát jól esett! A Tvneten egy fikarcnyi előnyhöz sem jutok (sajnos) annak következményeként amit írok! Tudod mifelénk az ilyen extrákért, mint a VIP dellázni kell (ugy néz ki, hogy 35 000 + ÁFÁ-t)! Amit idekaparok a fórumra azt pedig meggyőződésből teszem és nem csak azért, hogy fikázzam a Chellot. Egyébként ha nem vetted volna észre amit leírok éppen úgy szolgálja a te érdekeidet mint a többi userét. Mert ugye nem az én szolgáltatóm nem nyitott fórumot a szolgáltatását esetleg építő módon kimondott kritikák leírására, hanem a tiéd! És te nem tudsz majd videotelefonálni - a 11 000 Ft-os általánydíjért - nemsokára az oly nagyon istenített szolgáltatód adatátviteli korlátozottsága miatt (upload:?;download:30-60 kb/sec). Míg ha beszélünk róla ez esetleg megtörténhet!
Különben elhibáztad mert én nem a Tvnet munkatársa vagyok hanem havi bevételeim egy részét a HWSW-től kapom ugyanis a könyvelőjük vagyok! Ugyanúgy mint a Mikland Szalon Kft-nek és a notebook.hu Kft-nek. Ez a három cég az Attila úton egy kupacban mondjuk úgy, hogy a "Mikland csoport" tagja. A HWSW-n felszólaló házigazdák általában ezekben a cégekben dolgoznak! Sőt "Mz" is az ügyfelem Ő az Ant Avant Bt. képviselője! Tudnod kell azt is, hogy azért van Chello a HWSW-ben, mert az idén koraősszel el akarták költöztetni a szerkesztőségüket a Tvnet szolgáltatási területére és én mondtam azt nekik, - bár ne tettem volna - hogy Válasszák a Chellot és akkor nem kell költözni. Hát így lett Chello a HWSW-nél! Ha nem hiszed, kérdezd meg a HWSW-n! A valós tapasztalataim a fent leírtak alapján úgylátszik mégis ülnek!