Nemrég jártam Japánban (Okinawán), és láttam új Jazzt! Vagyis hát Fitet. Szerencsére egyet sikerült elkapnom egy parkolóban, úgyhogy le tudtam fotózni:
Élőben még jobban néz ki, mint fotón. Ha Európában megjelenik idén ősszel, akkor nagy lesz a kísértés, hogy a mostani Jazzemet lecseréljem egy újra...
Ezt én is meg tudom erősíteni!Nem tudom hogy mit kell ennyit filózni dolgokon.Ha tudom ennyi pénzem van akkor nem akarok olyan dolgokat amit felsőbb kategóriában se biztos megkapni!
http://belsoseg.blog.hu/2008/03/11/genfi_autoszalon_2008 A Genfi Autószalonon az újságíró is hiányolta at új Jazz-t.... mi is. Frankfurti Autószalonon mutatják be Európában ha jól tudom. Az Opel se hozta el az új Merivát, viszont az új Fiesta viszon egész jól néz ki.
Megerősítem én is, hogy a Jazz motorja egyáltalán nem erőlködik 130-140-es tempónál (de még 150-nél sem). Teljesen vidám motorhangja van, csak kevés a hangszigetelés. Sztem vegyél valami nagyobb autót, ha ezen ennyit rágódsz! Különben csalódni fogsz és csúnya népítéletet fogsz beírni...:-)
Sziasztok, én is alaposan átgondoltam a vásárlást, igaz én 2. autónak vettem, és zömmel saját használatra, ráadásul városira, voltak speciális szempontok is, de a JAZZ nyert!
Mindezt azért is írom, mert ma vettem át az új autónk.
Tetszik az egész családnak. :-)
Az új Jazzről: ha nem lennének új motorok, csak face lifting lenne az új. Mivel azonban új motorok is lesznek, valóban beszélhetünk generációváltásról.
Ettől még nem fog esni a régebbi modell használt ára. Ezt eljátszottam egy off miniautómnál: tudtam venni elsőgenerációst jó felszereltséggel, vagy második generációs alapot. Az utóbbit tettem, 4 évesen eladtam, és szinte kevesebbet adtak érte, mint a 4 éves elsőgenerációs jólfelszereltért. Hogy miért? Mert a használtaknál a felszereltség a döntő kérdés, tapasztalataim szerint.
Személyes kedvenc ? :D Akad : M3, Lada ( kizárólag hátsó kerekes ), ilyenek :D:D:D !
Realitás talaján, nincs olyan indíttatásom, hogy csakis német, vagy japán, vagy stb., de a japán lesz a befutó szerintem! Még nem volt japán, itt az ideje, hogy AUTÓT vásároljak ! :D:D:D
Igen, ezt akarom elérni a következő autó kiválasztásával ! ;) Több autóm volt már nekem is, amivel öröm volt autózni( vagy ezért vagy azért ) : ős GTI Golf ( betyár technika, élveztem nagyon ), Matiz ( az első "komolyabb" autónk volt az öregek után ), Lanos 1.6 16V ( ez meg ment mint a bolond és jó volt vezetni ). A többi sok szóra nem érdemes ( Trabi, ős Polo, Regata 1.9D, Ignis, Lacetti ).
És most keresem - de már ésszel, nem kapkodva - az utódot! :)
Én a Jazzt komoly autónak tartom, magas minőséggel, nagy megbízhatósággal. Miért lett az év autója a Honda Fit Japánban az idén.
A kis autók kategóriában nem mondtatok alternatívát. Egy VW Golf, Audi A 3, Mercedes A osztály, sokkal jobbak ? Természetesen ezeket csakis használtan tudnám megvenni.
A nevemben is írtam öreg halász vagyok, több, mint egy tucat autóm volt már az életemben. Racionális okokból és autózási szokásaim alapján kiskocsi kell, csak még a típust nem tudtam kiválasztani, Az új Jazz még versenyben van. Amilyen kocsikat említettek annál sokkal jobb kocsim van jelenleg ( nagy német automata, erős és presztizs autó, 6 éves már meguntam, de hibátlan ) tehát Avensis, Accord nem kéne a méretek miatt. De a Civic 4 ajtós még szóba jöhet, csak megint üres marad a hátsó ülés.
Nem akarom részletezni, de sok típust megnéztem vásárlás előtt, és szinte minden tekintetben a Jazz nyert. Ha nincsen személyes kedvenced, és tényleg ésszerűen akarsz dönteni, akkor nem marad más. Bár gondolkodtam rajta, hogy milyen lehet a tökéletes kocsi? A következőre jutottam: Jazz, Corsa fékekkel, Grande Punto kormánnyal, Peugeot dízellel, Fusion futóművel. Ha valaki tud ilyet, szóljon mert csak akkor cserélem le a mostanit.
Nekem könnyen jár a szám, mert majd csak ősszel lesz aktuális az ótó csere. No de majd akkor, amikor dönteni kell, biztosan én is vakarni fogom a fejem ! Főleg akkor, ha az új Jazz borsos áron lesz, no, akkor kell majd agyalnom, hogy legyen a régi Jazz, vagy esetleg más típus... No de ez a jövő zenéje ! A Notiban a különleges formája vonz engem, a Jazzben meg az ésszerűség, a minőség, a "júzerfrendliség", stb. Mindenképpen az eszem után fogok menni autó vásárláskor, nem akarok mégegyszer ebbe a csapdába esni, hogy min. 1 milkát bukok az autón, és akkor még csak nem is szeretem hajtani a vasat. Arról nem is beszélve, hogy ideje lenne úgy autót vennem, hogy min. 5-6 évig társam legyen, mert már ezt is unom, hogy kb. 2 évente belehajszolom magam és a családom egy autócserébe. Mondjuk ez az én elhamardkodott döntéseim miatt alakult így, ezért most már tényleg ésszel akarom kezelni ezt a dolgot, :)
Igen, nem rossz az az üléssor, de a Jazz alapból tud akkora csomagtartót adni és hely is van benne hátul, mint a Noti előretolt ülésekkel és akkor még hely sem marad hátul ücsörögni. Hmm ?! ;)
A héten, vagy legkésőbb jövő héten kipróbálok egy Nissant, majd beszámolok a benyomásokról!
Ami vonzóvá teszi, az a tologatható hátsó üléssor. Igazából érdekelne a szerviz-költség, a szegedi szervizek tapasztalatai, a casco, satöbbi. Most már valszeg ilyenek fognak dönteni.
A Notit én is nézegettem, "kiveséztem", mielőtt a Jazz - el kezdtem el foglalkozni. A váltója Renault, ez tuti. Panaszkodnak is rá, többé - kevésbé, tesztekben is. Nem azért mert rossz, hanem azért, mert nem jó érzés vele váltani. Notit nem vezettem még ( mint ahogy Jazz-t sem ), viszont szalonban már ültem benne, és - igaz hidegen, álló helyben - váltottam néhányat. Zajos, valóban olyan koppanós volt érzetre és hangra is. Úgy rendesen hallottam az alváz alól a váltó mechanikájának a hangját. Persze ettől még lehet jó autó. Azért, ha meglátok egy Café Latte - színűt az utcán, főleg bézs belsővel, azért az tényleg jól néz ki na és egy picit gondolkodóba ejt, hogy mégis nem kéne - é egy ilyen nekem ?! Bocs az offért... :D
Nagyobb részt 1értek veled. A Kolléga által keresett autó idehaza nem nagyon érhető el. Viszont szerintem nem kell pályázáshoz olyan nagy és drága autót nézni. Házon belül itt a Civic mely az 1.8-as 4.8 M-tól indul. Vagy ha mindenképpen ragaszkodunk a kis és erős autóhoz, akkor ott a Corsa OPC, Clio RS stb. Ezekek ára 5M felett indul. Így ha lenne 1.5ös Jazz, akkor az is 5M-tól indulna, ami a Civic-nek lenne konkurencia...