Keresés

Részletes keresés

Tvnet_Sanya Creative Commons License 2001.01.21 0 0 195
Anti_IQ:

"Ezekből UPC kábelen folyik a szolgáltatás a XIII., XIV., V. és a IX. kerületben."

Persze, de nem azért mert a(z) UPC annyira akarja, hanem azért mert a(z) UPC-t megelőző időszakban, már működési szerződése volt a Tvnet Kft-nek ezeken a területeken a régi kábel-tulajdonosokkal és mivel a(z) UPC megvásárolta a kábelszolgáltatás jogát - ill. magát a kábelt is - azzal megvásárolta azt a kötelezettséget is mellyel a "bérlő" (Tvnet Kft) felé is tartozik. Pontosabban „törököt fogott”, mert szándéka szerint nem kívánja beengedni egyéb szolgáltatási területére a Tvnet-et, mint az általad is fent megjelöltekre.

„Igen, kötelezi. Kötelezi a meglévő előfizetői kör, hogy ha Pesten van, akkor kapjon Kanizsán, Gyöngyösön vagy Szolnokon is netet. Kapjon azonos szolgáltatást azonos áron, azonos műszaki tartalommal”

Továbbra is fenn tartom azt az állításomat, miszerint NEM KELL kábeltv-t ill. bármiféle kábel szolgáltatást biztosítania „szegény UPC-nek”. Ezt semmiféle jogszabály nem írja elő kötelezően. Ha egyszer nem éri meg – üzleti szempontból - akkor NEM KELL! Nyugodtan felszámolhatja saját magát és átadhatja (eladhatja) a területeit MÁS szolgáltatóknak! Az azonos műszaki tartalom mögött még nem igazán értem, hogy mire gondolsz, hiszen sehol sem szolgáltat sem azonos áron, sem azonos műszaki tartalommal! Legkevésbé magyarázat ez arra, hogy a Chello-sok miért nem tudnak 200 kb/sec sebességen letölteni azokon a szolgáltatási területeken, ahol műszakilag az megoldható lehetne (pl.: Budapest)! Aztán a vidéki területek benyelése több előfizetőt feltételez. Ebből következik az a többlet bevétel amelyből fejlesztgethet - egy kis szerverállományt, egy kis sávszélességet stb. – hogy a fővárosi mértékadó 200 kb/sec (Hm.. még nincs és ha így haladnak nem is lesz) letöltést eljuttathassa a vidéki régiókba is.

„Ügyesen le felejtetted az elejéről a 200 kilómétert. Ez nagyjából a BP-Miskolc, BP-Debrecen, BP-Nagykanizsa vagy BP-Nyíregyháza távolság. Én _csak_ a vidéki távközlési vonalat említettem, melyből sajátja sem a TVNET-nek, sem a UPC-nek nincs egy méter se”

Bizony, de Chello sincsen arrafelé! És ez pláne nem magyarázat arra, hogy miért nem biztosítja itt a városban a saját előfizetői számára a Tvnettel megegyező v. jobb sebességet.

„Ha valaki ismeri a hazai távközlési piacot, akkor tudja, hogy az AH-nál töketlenebb céget nagyítóval is nehéz találni. Velük a következő 20 évben biztos nem jutnak semmire.”

Ebben lehet, hogy igazad van (mármint a töketlenségről szólva) a többit meg nem tudhatjuk! Egyébként a saját fórumunkon is megkérdeztem EasyRider-t erről a témáról. Azt válaszolta, hogy nekem ilyet nem mondott, de használnak valamennyi Antenna Hungária optikai kábelt! Úgyhogy helyesbítek, az AH-val nem állnak tárgyalásban, de ha figyelmesen olvasod akkor szembetűnhet, hogy én sem úgy állítottam mint tuti információt!
„Volt több is, igaz, nem ezen a néven, de talán ismernek már néhányan a szakmában. 93 óta foglalkozok igen intenzíven a hazai kereskedelmi célú internettel, talán láttam, hallottam már valamit. Némelyek szerint egy picit én is hozzájárultam ahoz, hogy ma ennyien ismerjük és használjuk a netet Európa e kies szegletében. „
Ezt viszont sajnálatosnak találom (mármint, hogy oda vannak a cégeid), de az egy kicsit „húzós volt” amit a fogorvosi műszerről mondtál :cool: :)). (lehet, hogy betalált?)
”No akkor mégegyszer megpróbálom egyszerű szavakkal röviden összefoglalni, hátha akkor megérted:”
Köszi a felsorolást, ezekkel az adatokkal nem baj, hogy megismertettél minket, de nem a mi vitánk nem erről szól! Kifejezetten arról ugatok, hogy a UPC csupáncsak kitolásból és nem műszaki okokból szolgáltat gagyibb minőséget annál, mint amit megengedhetne magának!
„Nem lehet sem szolgáltatás, sem árpolitikájuk azonos, hiszen nem azonos pályán versenyeznek még akkor sem, ha néha fizikailag egy területen nyomulnak.”
Már hogy a seggembe ne lehetne! Ugyanaz a kábel, sokkal jobb műszaki feltételek, sokkal több befektethető tőke! Csak arra tervez a szolgáltató, hogy a kuka magyar az analóg telefon utáni (3-4 kb/sec v. ISDN 64K: 6-7 kb/sec) letöltéskor tapasztalt 30-60 Kb/sec sebességtől összekullantja magát, és azt mondja: de k*jó internetem van! Közben már 3 éve jobbat tud egy olyan szolgáltató, aki kicsit felnőttebb módon igyekszik kiszolgálni minket.
„Tvnet_Sanya!
Gondold végig mégegyszer az egészet és ha úgy ítéled, akkor folytathatjuk tovább a vitát, bár szerintem nem sok értelme.”
Szerintem ne add fel, csak ne essél hanyatt attól, hogy Te mennyire képzett kábeles vagy (93-óta), amikor ez inkább üzleti, mint technikai kérdés és úgy tűnik – legalábbis a számomra – hogy az utóbbiban „kicsit” jobb vagyok! Egyébként az Én kezem alatt eddig 3 cég fejlődött ki (93 óta) és egy sem ment tönkre, sőt! Ezen felül mintegy 76 cég számviteli és adószaki ügyeit intézem!:))

EasyRider Creative Commons License 2001.01.21 0 0 194
"A sokat dícsért TVNET valyon miért nem szolgáltat Budafokon, Érden, Kőbányán vagy Vecsésen?
Ne bosszantsatok már állandóan a sötét, szűklátókörű, betokosodott "hű, de pesti vagyok" hozzáállásotokkal.
Élnek ebben az országban máshol is ..."

Budafokon szolgaltat.
Erden van kabelTV? Meg sosem hallottam rola.
Kobanyan a HCS nevu kabeltarsasag nem hajlando raengedni a halozatara.
Vecses? Van ott kabelTV? Nem 100 tagu kozpontiantennarendszer, hanem rendes kabeltv.
vajon pontos ly :)

Előzmény: Anti IQ (181)
Filburt Creative Commons License 2001.01.21 0 0 193
Tudod... Most itt ülve egy 33.6-os modem végén, olvasva a megjegyzésed (és nem érezve belőle az iróniát), csak ennyi jut eszembe: ************************ !!!! Oks?

Filburt

Előzmény: Anti IQ (183)
Anti IQ Creative Commons License 2001.01.21 0 0 192
Tvnet_Sanya:
Lassan külön topicot nyithatnánk kettőnk meddő és értelmetlen vitájának. Lehet, hogy "Hihetetlenül pofonegyszerű gondolkodásmódom" van, de te sem panaszkodhatsz. Féligazságokat egymás mellé rakva beszélsz sületlenségeket.
No akkor részletezzük:
1. "A konkurensek pedig nem fogják megengedni, hogy a kábeleiken olyan szolgáltató, működjön aki kultúráltabban szolgáltat"
"a szolgáltatási területeket (kerület): XIII., XIV., V., IX., XIX., XXII (Budafok)"

Ezekből UPC kábelen folyik a szolgáltatás a XIII., XIV., V. és a IX. kerületben.

2. "Miért a UPC-t v. bármely szolgáltatót bárki is kötelezi? Nem KELL ezt az üzletet csinálni komám!"

Igen, kötelezi. Kötelezi a meglévő előfizetői kör, hogy ha Pesten van, akkor kapjon Kanizsán, Gyöngyösön vagy Szolnokon is netet. Kapjon azonos szolgáltatást azonos áron, azonos műszaki tartalommal. Ahogy kap csatornát a TVNET a IX. kerületben, úgy kaphatna Szombathelyen a UPC-től vagy Szegeden a MATÁV-tól, de hülye lenne vidékre menni szolgáltatni. Eszméletlen beruházásokat kéne neki csinálni hozzá. Ráadásul Taktaharkányból 200-400 kilobyte sebességet biztosítani a BIX-ig nem olyan olcsó, mint a Nagymező utcából.

3. "... 2 megás vonalért (csak vonal !!!) havonta 6-700 kHUF-ot fizetni valamelyik hazai távközlési szolgáltatónak."
"Háááát én úgy tudom, hogy megánként havi 8 milla körül van az ár! Míg az UPC-nek meg a Matávnak nem annyira kell ezekért fizetnie, hisz a sajátja! "

Ügyesen le felejtetted az elejéről a 200 kilómétert. Ez nagyjából a BP-Miskolc, BP-Debrecen, BP-Nagykanizsa vagy BP-Nyíregyháza távolság. Én _csak_ a vidéki távközlési vonalat említettem, melyből sajátja sem a TVNET-nek, sem a UPC-nek nincs egy méter se. Ezt bizony a MATÁV, AH, GTS, Pantel, WESTEL körből kell valakitől bérelni. Komolyan mondom, hogy nem adják ingyen.

4. "Csak annyit említettek, hogy az Antenna Hungáriával állnak tárgyalásban"

Ha valaki ismeri a hazai távközlési piacot, akkor tudja, hogy az AH-nál töketlenebb céget nagyítóval is nehéz találni. Velük a következő 20 évben biztos nem jutnak semmire. Egyébként tárgyalni bárkivel lehet. Én is tárgyalásban állok az APEH-el és a Távfűtő Művekkel, mégsem lesz sem csővezetékem, sem saját adónemem. Nekik sem lesz országos hálózatuk ...

5. "Meg ha ez annyira pofon egyszerű mint itt állítod, akko' mé nincs Anti_IQnet Kájefté? "

Volt több is, igaz, nem ezen a néven, de talán ismernek már néhányan a szakmában. 93 óta foglalkozok igen intenzíven a hazai kereskedelmi célú internettel, talán láttam, hallottam már valamit. Némelyek szerint egy picit én is hozzájárultam ahoz, hogy ma ennyien ismerjük és használjuk a netet Európa e kies szegletében.

6. "Ezek szerint csak jut Neked is belőle ott a végeken!"

Nekem már akkor kábelmodem volt a lakásomban, mikor Te még azt hitted, hogy az egy fogorvosi szakkifejezés ...

--------------
No akkor mégegyszer megpróbálom egyszerű szavakkal röviden összefoglalni, hátha akkor megérted:
1. TVNET:
Budapesti székhelyű társaság, amely Budapest egy részén, a meglévő kábelhálózatok tulajdonosaival együttműködve, internet hozzáférést szolgáltat kábeltv hálózaton keresztül. Nincs saját tulajdonú hálózata, nem terjeszkedik vidékre és Budapesten belül is csak nagyon óvatosan növeli a szolgáltatási területeit.
Vitathatatlanul a hazai CATV alapú adatátvitel egyik úttörője. Szakmailag, emberileg jó csapat, szeretem és tisztelem őket.
2. UPC:
Amszterdami székhelyű multinacionális vállalat, mely Európa nagyrészén, közte hazánkban is fellelhető. Alapszolgáltatásként műsor továbbításat végez saját tulajdonú kábeltv hálózatain. A hálózatok nagyrészét különböző helyi cégektől és önkormányzatoktól vásárolta, jelenleg folyamatos átépítésekkel igyekszik azonos, a kor követelményeinek megfelelő műszaki színvonalra hozni őket. Magyarországi internet csapatát két vidéki szolgáltató felvásárlásával alapozta meg, mára egy viszonylag szűkkörű, de szakmai körökben jónevű társaság állt össze. Internet szolgáltatása hazánkban két részből áll, az egyik a "Broadband", mely "hazai termék", a másik a "Chello", melyet a cégcsoporthoz tartozó Chello nevű társasággal közösen szolgáltat a UPC Magyarország Kft.
3. MATÁV, MATÁVkábel,MATVÁVnet:
Tulajdonosi strktúrája ismert, kábeltv hálózatait szintén vásárlások útján szerezte. Kábeles szolgáltatását Szegeden tesztelte és talán valamikor megkezdi Budapesten, Győrben és még náhány másik helyen is. Információt bazi nehéz kiszedni belőlük erre vonatkozólag. Szakemberei közül néhányat ismerek, van köztük toppon lévő és akad olyan is, aki a kutyának se kéne, valahoyg mégis megmarad.
4. Cory-Net, SÉDnet, DRÁVAnet, AGRIAnet, Planet, stb.:
Vidéki kis szolgáltatók akik közül néhányan szakmailag nagyon jók, de megfelelő pénzügyi, befektetői háttér hiányában soha nem tudnak kitörni saját városuk falai közül.
-----------------

Ez a négy kör az, amely ma Magyarországon kábeltv alapokon internet hozzáférést szolgáltat. Talán a UPC és a MATÁV összehasonlítható, de a másik kettő annyira provinciális tevékenységet folytat, hoyg _nem_ hasonlítható hozzájuk. Nem lehet sem szolgáltatás, sem árpolitikájuk azonos, hiszen nem azonos pályán versenyeznek még akkor sem, ha néha fizikailag egy területen nyomulnak.

Tvnet_Sanya!
Gondold végig mégegyszer az egészet és ha úgy ítéled, akkor folytathatjuk tovább a vitát, bár szerintem nem sok értelme.

Előzmény: Tvnet_Sanya (184)
bixi Creative Commons License 2001.01.20 0 0 191
úgy is, olyan értelemben, hogy meg fog.
Előzmény: ellenzek (190)
ellenzek Creative Commons License 2001.01.20 0 0 190
"úgy is megdöglik"

És még hogy?

Előzmény: bixi (188)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2001.01.20 0 0 189
bixi:
Magam is ettől féltem eleinte, de megint egy kis matek! Kb. 5000 előfizetője van a Tvnetnek! Ez havi szinten 50 000 000 Ft +- 10 000 000 havi bevétel. Szerinted könnyű az ilyen havi volumennel rendelkező cégeket tönkretenni? Eddigi üzleti tapasztalataim szerint nem (igaz ilyen nagyban az én kezem alatt még nem folyt üzlet!)!
bixi Creative Commons License 2001.01.20 0 0 188
tőke nélkül kampec, aki meg ilyen jót ad, az úgy is megdöglik. marketing alapelve.
Előzmény: ellenzek (186)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2001.01.20 0 0 187
bixi:
Míg soraidat olvastam olyan érzés járt át, mintha megittam volna vagy négy kávét! Mit tudsz, amit mi nem tudunk? Kérlek folytasd!
Előzmény: bixi (185)
ellenzek Creative Commons License 2001.01.20 0 0 186
Miert is lesz vege a TVNET-nek? Megindokolhatnad.
Előzmény: bixi (185)
bixi Creative Commons License 2001.01.20 0 0 185
Hagyjátok má ezt a TVnet ajnározást. 1-2 hónapig húzza még és vége.
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2001.01.20 0 0 184
Anti_IQ:
Szerintem Te nem olvastad el az előző hozzászólásaimat! Ezekben világosan leírtam, hogy a Tvnet terjeszkedésének akadálya a kábelek tulajdonlásának hiánya! A konkurensek pedig nem fogják megengedni, hogy a kábeleiken olyan szolgáltató, működjön aki kultúráltabban szolgáltat, mert akkor az eddigi felhasználóik felé - saját maguk kárára - versenyképes konkurenciát teremtenének! Illetve a jogszabály kötelezi erre a kábeltulajdonosokat, csak nem rögzítette le, hogy mennyiért! Így tehát, ha nem akarja, akkor mond egy olyan árat, melyet nem lehet kigazdálkodni!

"A TVNET-et semmi és senki nem kötelezi arra, hogy Miskolcon, Mezőtúron vagy Nagykanizsán is szolgáltasson."

Miért a UPC-t v. bármely szolgáltatót bárki is kötelezi? Nem KELL ezt az üzletet csinálni komám!

"... 2 megás vonalért (csak vonal !!!) havonta 6-700 kHUF-ot fizetni valamelyik hazai távközlési szolgáltatónak."

Háááát én úgy tudom, hogy megánként havi 8 milla körül van az ár! Míg az UPC-nek meg a Matávnak nem annyira kell ezekért fizetnie, hisz a sajátja! Ehhez képest alakították ki a Tvnetnél a havi 10 000 Ft-os árat! Meg ha ez annyira pofon egyszerű mint itt állítod, akko' mé nincs Anti_IQnet Kájefté?

"Értsétek már meg végre, hogy a TVNET-et soha nem lehet összehasonlítani sem a MATÁV kábellel, sem a UPC-vel."

Hát ez az! Mint látod kiszolgáltatottabb mondhatni mostohább körülmények között szolgáltat, nem kevéssel jobbat! Akkor a többi szolgáltató (persze csak a nagyok!) nem kibaszósdit játszanak?

"A sokat dícsért TVNET valyon miért nem szolgáltat Budafokon, Érden, Kőbányán vagy Vecsésen?"

Igaz, hogy mifelénk a vajon pontos „jé”, de azért elsorolom a szolgáltatási területeket (kerület): XIII., XIV., V., IX., XIX., XXII (Budafok).
De hogy ennek mi köze van ahhoz, hogy az országban máshol is élnek?
A Tvnet terjeszkedési terveit nem tudtam kihúzni a saját fórumán sem a házigazdákból! Csak annyit említettek, hogy az Antenna Hungáriával állnak tárgyalásban (októberben kérdeztem utoljára). Ezek szerint csak jut Neked is belőle ott a végeken!:))
Hihetetlenül pofonegyszerű gondolkodásmódod hibátlan tükre volt előbbi hozzászólásod!

Anti IQ Creative Commons License 2001.01.20 0 0 183
Filburt:
Esetleg költözz sűrűbben lakott területre.
Az az I. kerület meglehetősen világvége, picit távol esik mindentől ...
Előzmény: Filburt (182)
Filburt Creative Commons License 2001.01.20 0 0 182
Anti IQ

Én csak egy budai lúzer vagyok, akit elkerül mind a tvnet, mind a chello (az I. kerületben csak MAJD lesz net. Na ehhez képest nemrég láttam vkit egy chat-en bp01.broadband.hu hosttal). Engem piszkosul nem hat meg, hogy máshol mik a lehetőségek. Nekem itt KELL normális szolgáltatás. Az sem izgat, hogy a tvnet ezt hogy oldja meg, mert volt szerencsém hozzá egy ismerősömnél és csak azt tudom mondani: EZ az igazi szélessávú net szolgáltatás....

Filburt

Anti IQ Creative Commons License 2001.01.20 0 0 181
Az alap problémát nem értitek !
A TVNET-et semmi és senki nem kötelezi arra, hogy Miskolcon, Mezőtúron vagy Nagykanizsán is szolgáltasson. A TVNET-nek egy centi kábelTV hálózata sincs.

Könnyű úgy 10 megás kapcsolatot adni, hogy csak 300 méter kábel kell a BIX csatlakozáshoz és nem kell 200 kilóméternyi 2 megás vonalért (csak vonal !!!) havonta 6-700 kHUF-ot fizetni valamelyik hazai távközlési szolgáltatónak.

Értsétek már meg végre, hogy a TVNET-et soha nem lehet összehasonlítani sem a MATÁV kábellel, sem a UPC-vel. Kérdezzétek meg a TOLNAnet, a SÉDnet, vagy a PLANET kábeles előfizetőit, náluk a végeken mi a helyzet?

Észre vennétek végre, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben Magyarország nem egyenlő Budapestel és Budapest nem egyenlő a 2-3 belvárosi kerülettel!

A sokat dícsért TVNET valyon miért nem szolgáltat Budafokon, Érden, Kőbányán vagy Vecsésen?
Ne bosszantsatok már állandóan a sötét, szűklátókörű, betokosodott "hű, de pesti vagyok" hozzáállásotokkal.
Élnek ebben az országban máshol is ...

Előzmény: Tvnet_Sanya (180)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2001.01.20 0 0 180
visuo:
"..mit tudsz a TVNET jövőjéről? Meddig tudják tartani ezt az árat és sebességet (kicsit szarul esne, ha márol holnapra bejelentik, hogy csökkentik a sebességet és/vagy az növelik az árat). Mennyire bírnak ők ellen állni a nagyok (MATÁV/UPC stb.) tőkéjének és terjeszkedésének."

Magam is folyton ezen filózok! Számomra a legnagyobb csalódás az volt - ui. én eredetileg az UPC-től NAGYON sokat vártam - amikor kiderült, hogy nem konkurálni akar a Matávval, hanem megegyezni (köcsögösködni) vele. Arra terveztem, - Én marha - hogy a Tvnettel megegyező sebességen és áron csak jóval megbízhatóbb minőségben fog szolgáltatni internetet. Erre mi történt? Ezt már nem kell leírnom hiszen tudod! Viszont az utóbbi 3 hónapom úgy telt el, hogy csak akkor volt hullámzó a szolgáltatás mifelénk, ha a "brazil gépsor" átvágott egy főkábelt a Lehel piacnál vagy ha valaki(k) támadták a BIX-et. Nálam is vannak általad leírt kiugró letöltési értékek, de ezzel nem fájdítom a többség szívét! A 200 kb/sec letöltés megbízhatóan mindenképpen megy 3 hónapja az irodámban. A megjelölt időszakban összesen két meghibásodást tapasztaltam és az elsőnél nem is volt szolgáltatás. Az első esetében 2-3 napig a másodiknál csak lassulást tapasztaltam (belföld: 40-50 kb/sec, külföld 7 kb/sec). Lehet, hogy szerencsém van?
Ami aggaszt egy kicsit az a 60 kb/sec feltöltés. Szerintem ez kevés lesz a video-telefonáláshoz.
Különben még mindig vannak anyázások, nézd meg a fórumunkat! Csak azt is kell tudni hozzá, hogy 5000 előfizetőből általában mindig ugyan az a 40 dumál rajta. Van aki jót van aki rosszat!
Kiváncsi lennék, a Chellonál egyáltalán lesz-e ilyen fórum?
"A legjobbakat kívánom mindenkinek (sebességben/árban)."
Magam is így gondolom!:))

Előzmény: Törölt nick (179)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.20 0 0 179
Három hónapja vagyok északkelet angyalföldi TVNET előfizető. Eddigi tapasztalatim nagyon pozítivak. Bár nem fizet nekem a TVNET e promócióért (bárcsak...), !!! de még most is bátran elmondhatom, hogy a legjobbak ár/sebesség szolgáltatásban!!! (nem fogadok el ellenkezést ez ügyben!!!) Már ahol tudnak szolgáltatni. Persze hozzátartozik az is, hogy a szerződés után egy hónapon keresztűl kellett rájuk telefonálnom, míg végre beüzemelt a rendszer (ellentétben a szerződésben leírt határidővel).

Igazán akkor lennék 100%-osan elégedett velük, ha felére vinnék le a havi díjat (5e Ft bruttó) a mai magyarországi fizetések mellett és a külföldi letöltési sebességet fel tudnák dobni átlagban 100 kb/s fölé (kilobyte, nem bit!).

Mit igért a Chello: 64 kb/s letöltés, 16 kb/s feltöltés. Ebből mennyi lett igaz?

Nálam az eddigi sebesség max. (ritka, nem az átlagról van szó) TVNET-en: 510 kb/s letöltés volt (ritka), 85 kb/s feltöltés. Azóta persze korlátozták a feltöltést 60 kb/s-re.

És mit szeretnék én a többieknek: én azt szeretném, ha egész Magyarország lakossága a fizetésekhez képest olcsón tudná használni az Internetet. Én nem értem, hogy miért kell itt egymást ölni a topicban (TVNET vs. UPC Chello, kábelesek vs. telefonvonalasok)

Tvnet_Sanya: mit tudsz a TVNET jövőjéről? Meddig tudják tartani ezt az árat és sebességet (kicsit szarul esne, ha márol holnapra bejelentik, hogy csökkentik a sebességet és/vagy az növelik az árat). Mennyire bírnak ők ellen állni a nagyok (MATÁV/UPC stb.) tőkéjének és terjeszkedésének.

Amúgy volt munkatársam több mint két éve TVNET előfizető (Zúgló, Thököly út), úgyhogy ő aztán tudna mit mesélni, hogy mennyi szívás/anyázás volt a TVNET-tel az elején.

És végül: mikor a legelső nap kezdtem el használni a TVNET-et, akkor éreztem úgy, hogy végre európai ember vagyok (a sebesség miatt). Ezzel nem arra akartam célozni, hogy a többi NEM TVNET felhasználó nomád ázsiai bennszülött lenne.

A legjobbakat kívánom mindenkinek (sebességben/árban).

Előzmény: Tvnet_Sanya (178)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2001.01.20 0 0 178
visuo:
Milyen szar lassú, mi? A(z) "UPC munkatárs"-ak beleülnek az újjukba, amikor a Chellon ennyi letöltési (nem feltöltési!) sebességet tudnak biztosítani a kiszolgáltatott Usereiknek!
Anti_IQ:
Azért mégis történik előtömörítés! Csak nem az általam tévesen megjelölt sofware színtjén, hanem magában a modemben. Erről úgy bizonyosodhatsz meg, ha kipróbálsz a 64 k-s ISDN-ről egy letöltést. A 64 k-n nem lehet (elvileg) 7 kb/sec-nél nagyobb sebességet elérni, de a software számlálója mégis 8-9 kb/sec sebességet mutat. Az az 1-2 kb/sec "nyereség" annak az előtömörítésnek - ha úgytetszik tömörítésnek - tudható be, melyet minden modem helyből tud!
Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.20 0 0 177
Most tesztelgetek feltöltéseket és tényleg max. 60 kb/s.
Előzmény: Heavy_D (176)
Heavy_D Creative Commons License 2001.01.19 0 0 176
visuo ezt az infót a TvNet fórumán olvastam, és ha minden igaz akkor ez az adat a feltöltésre vonatkozik.
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.19 0 0 175
XIII. kerületi TVNET-es vagyok, 60 k-s korlátozást nem vettem észre (tegnap 300 k volt). Igaz, nem is akarok.
Előzmény: Heavy_D (123)
Heavy_D Creative Commons License 2001.01.18 0 0 174
Ezt eltoltam egy kicsit! :)

Itt egy jó kis oldal az angolul tudóknak.
Broadband svéd módra
Teljesen korlátlan internet semmilyen le és feltöltési korláttal havi 200 Korona és az installálás 2000 korona. A 2000 Korona kb. 60000 Forint mint a TVNetnél a havidíj meg 6000 Forint!!

Heavy_D Creative Commons License 2001.01.18 0 0 173
Itt egy jó kis oldal az angolul tudóknak.
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2001.01.18 0 0 172
Anti_IQ:
Igazat kell adnom :(( ui. ez valóban sületlenség. Lebeszéltem a rendszergazdánkkal és azt mondja, hogy csak pontosabban méri a sebességet, mint a winfos és ezért éltem eddig abban a hiedelemben, hogy előtömörít (ilyen hülyeséget!)! Úgyhogy "2001-01-18 10:00:58"-kor leírt hozzászólást kérlek ne vegyétek figyelembe! Ha valakit megtévesztettem attól elnézést kérek!
Anti IQ Creative Commons License 2001.01.18 0 0 171
"Mindkettő előtömörít és így valamit gyorsít"

Lehet, hogy a tízegynehány éves hálózati ismereteim és tapasztalataim roppant szegényesek, de vajon hogyan tudná rávenni pl. a GetRight a kualaumpuri egyetem FTP szerverét, hogy "előtömörítsen" egy zippelt állományt, mielőtt elzavarja ide nekünk a vadkeletre?

Szerénytelennek nem mondható véleményem szerint ez roppant sületlenség ...

Előzmény: Tvnet_Sanya (169)
Heavy_D Creative Commons License 2001.01.18 0 0 170
TRoger
Már sokan írták, hogy elérték és túl is haladták az 5 Gigiát és mégsem korlátozták le őket!
Én még nem értem és kb. 1 Gigánál járok.
Szerintem az általános vélekedés az az, hogy még nincs korlát mert nem zavarja a biztonságos üzemelést, de amint az ügyfélszám növekedése miatt ez terhes lesz a hálózatnak akkor le fognak szabályozni.
Mindenhol korlátlan a Chello csak ott van az a fránya fair use policy ami jelenthet bármit amit ők éppen akarnak. Nekem a szerelő azt mondta, hogy 5 Giga korlát. Én már arra is gondoltam, hogy direkt nem mondanak semmit gondolván, hogy ez a kis pletyka is elég ahhoz, hogy megfékezzék a notorius warez letöltőket. Mert itt igazából erről van szó azért van dinamikus IP és azért van korlát is.

Majdan meglátjuk a helyzetet.

Sanya
Nem letöltésvezérlőre gondoltam hanem olyasmi progikra amik pl. registry buherálás révén gyorsítják a kapcsolatot azaz kihasználják a maximálisan elérhető speedet tahát én nem fogok 200 Kval letölteni mint te, de a 60-ban rejlő lehetőségeimet ki szeretném teljesen használni.
Nagyon tanulságos külföldi fórumokat olvasgatni. Éppen peticiót terveznek az egyiken az @home ellen beadni hiszen le van korlátozva a feltöltés 128K-ra, igaz a letöltés 300 és 600 között ingadozik. Gyorsan le is írtam, hogy mi a helyzet a Chellóval erre ez a válasz jött az egyik sráctól Gosh, the only thing they are missing in their broadband package is a broadband connection.Can you say re-packaged 56k???

Igaz volt aki szerint türelem mert amikor náluk az isdnt bevezették az 100 dollár volt.

Tvnet_Sanya Creative Commons License 2001.01.18 0 0 169
Heavy_D:
Jó a Go!Zilla (www.go!zilla.com) v. a GetRight. Mindkettő előtömörít és így valamit gyorsít!
Előzmény: Heavy_D (167)
TRoger Creative Commons License 2001.01.18 0 0 168
Egy kerdes minden chellosnak, de csak azoknak:
van most akkor 5 giga limit, vagy nincs? /az valaszoljon, aki elerte az 5 gigat/

Merthogy erre a kerdesre nem nagyon ir senki sem konkret valaszt. Vagy ezt honap elejen kene kerdezni, mert ilyenkor mar mindenki bedugult az 5 gigas limit miatt? <;

Heavy_D Creative Commons License 2001.01.18 0 0 167
All, arra gondoltam, hogy kéne itten egymásnak segíteni is a sok anyázás és elégedettlenség közepette.
Pl. használtok v.mi féle softwaret a letöltés gyorsítására vagy a kapcsolat monitoringozására?
Heavy_D Creative Commons License 2001.01.16 0 0 166
ez jó volt :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!