Keresés

Részletes keresés

cap179653 Creative Commons License 2002.09.29 0 0 298
végre valaki akivel egy véleményen vagyok.Mar sokat ellett vitatkoznom a FAMAS-t illetoen.Itthon is voltam katona még a régi rendszerben.Ugyanugy gépesitett felderito voltam mint a légioban.Akik csak a kalasnyikovra eskusznek azok csak azt mondjak ami mar beléjuk rogzodott,hogy egyszeru stb.A FAMAS kisebb kaliber,labtamasza van,jobb nézokéje, tehat pontosabb.Mi fontossabb annal,mint,hogy pontossan lojél?
Előzmény: kürtök (297)
kürtök Creative Commons License 2002.09.29 0 0 297
ezekről a tárakról csak hallottam, meg az elporladó hüvelyről is. Am az alketrészek elvesztését illeti, a fegyvered minden gondod, ellenőrzés, aztán újra, aztán újra. Control efectif, verification de materiel reflexből. A FAMAS egy kiváló fegyver, semmit nem lehet felhozni ellene, ráadásul szép.
Előzmény: cap179653 (266)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.28 0 0 296
Bocs egy n betű kimaradt, a vége foreignlegionphotoalbum.

Előzmény: Pimpdaddy (291)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.28 0 0 295
Hello!

Látogasd meg a következő címet: http://legionnaire0.tripod.com/foreignlegiophotoalbum. Rengeteg kép, angol nyelvű, azt hiszem egy kanadai srác csinálta, a 2. REI-nél volt.

Előzmény: Pimpdaddy (291)
cap179653 Creative Commons License 2002.09.27 0 0 294
menj el a http://legionetrangere.fr/sommaire.htm-re vagy http://perso.wanadoo.fr/jean-marie.dupuy/LegioPatriaNostra/
Előzmény: Pimpdaddy (290)
kürtök Creative Commons License 2002.09.27 0 0 293
Én is azt mondom a FAMAS tuti cucc, de most várnak rám. Küldök maszekot a hétvégén, minden benne lesz. Üdv
Előzmény: Henri Charriére (262)
Legionnaire Creative Commons License 2002.09.27 0 0 292
Ezt ugy kell erteni hogy Kolwetzi-ben mikor sikeresen kiszabaditottak a tuszokat,a REP volt a Legio csucsa.Ezutan oket kuldtek elsosorban mindenhova,de elkezdtek rengeteget balhezni(megvertek a helyieket stb...)es igy szep sorban elvesztettek az elonyuket.Regebben a REP meg Guyane-ban is volt tournant-on,de miutan a helyiek megvertek egy Legiost,es erre ok dozerrel letaroltak a fel varost oda sem mehettek tobbe.Ezert most mar elsosorban a 2 REI-t kuldik.Egyebkent a korrol.Djibout-ban volt egy Finn katonatarsam aki 38 evesen alt be,es mikor en vele voltam mar 43 eves volt.Ahhoz kepest nagyon jol birta a dolgot,es harci szazadnal volt,nem pedig konyhan vagy a zeneszeknel,ami ugye nem Legios elet.
Előzmény: Henri Charriére (288)
Pimpdaddy Creative Commons License 2002.09.27 0 0 291
ja, emilcím: eburafako@earthlink.net

előre is köszi a képeket

Pimpdaddy Creative Commons License 2002.09.27 0 0 290
Sziasztok! szerintetek mennyi az a max életkor, amikor még érdemes jelentkezni? Ha valakinek van nem 5évnél régebbi képe a légióséletről, azt szívesen megnézném.

Köszi
Laci

cap179653 Creative Commons License 2002.09.26 0 0 289
igen,ez még az afrikai szolgalat kezdetérol van .késobb mar voltak jobb najŕk is de azokrol nincs fénykép.
Előzmény: Henri Charriére (287)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.26 0 0 288
"A REP-et nem hiszem,mert oket nem nagyon kuldik sehova a sok balhe miatt."

Legionnaire, ezt hogy kell érteni?

Előzmény: Legionnaire (284)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.26 0 0 287
Hello!

Köszi a képeket, nagyon frankók! A jobb alsón, az egy "naja", ugye?

Előzmény: cap179653 (286)
cap179653 Creative Commons License 2002.09.26 0 0 286
En 90 tol 92 ig voltam a 1 ere peloton-ban és meg volt a pilot meg a tireur stage-om is.a kiskocsmaban persze,hogy voltam.Egy par uveg viszkit mar lehuztam ott.De jobb szerettem bejarni a fovarosba,mert nagyobb volt a valaszték najakban.
vespertilius Creative Commons License 2002.09.26 0 0 285
Sziasztok!
Szerintetek mit keresnek az amik Irakban ?
Elfogyott az olaj ?
Legionnaire Creative Commons License 2002.09.26 0 0 284
Hello!

En is a 13-nel voltam,az Escadronnal.2-eme peloton,ERC-t vezettem.Meg emlekszem a szamara 007(nem Bond).Te is jartal a kis kocsmaban a regi benzinkut mellett?Nekem Djibout-rol nagyon jo emlekeim vannak.Egyszer biztos visszamegyek nosztalgiabol.Azok a jo kis barok,es naja-k.Ma a TV-5-on lattam hiradast Elefantscontpartrol.Bizony hogy a Legion Etrangere van ott.Azt nem tudom melyik alakulat mert nem mutattak kozelrol a beret-juket es nem lattam az insigne-t,de vagy Kozep Afrikabol vagy Csad-bol,netan Djiboutubol lehetnek.Ambarb lehet a 2 REI is.A REP-et nem hiszem,mert oket nem nagyon kuldik sehova a sok balhe miatt.Egyebkent 95-97 ig voltam Djiboutiban,es barkinek ajanlom akit erdekel a jo buli.

Előzmény: cap179653 (283)
cap179653 Creative Commons License 2002.09.26 0 0 283
A 1 ere RE-ben altalaban atutazoban vannak a katonak és Ok alkotjak az orséget.Ott vannak még a nyomdaszok,raktarosok,zenészek,az ujoncok.Ha példaul mész afrikaba vagy guyanaba akkor a repulo indulasaig ott vagy,ami lehet akar 1 honap is.A borkotényeseket ugy hivjak,hogy pionirok.Tobbségében caporal-chef-ekbol all hosszu szolgalati idovel és nekik egy tradicion a szakall.Magyar megfeleloje talan a muszaki alakulat persze csak feladatat nézve.
Előzmény: Henri Charriére (282)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.25 0 0 282
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de most nagyon rajtam van a kérdezhetnék.

Egyből alapkiképzés után pl. az 1. RE-hez nem visznek újoncokat? Valakinek ott is kell őrséget adni, nem? Csak vannak ott első osztályúak?

Ja, és azt már rég meg akartam kérdezni, csak mindig elfelejtem, kik azok a figurák, akik bőrkötényben vonulnak fel fejszével a vállukon és mindegyik szakállas?

Előzmény: cap179653 (281)
cap179653 Creative Commons License 2002.09.25 0 0 281
ŕltalŕban mindenki odakerul alapkiképzés utŕn,ahova kéri magŕt.Kivéve ha valahova tuljelentkezés van,akkor ott szŕmit az alapkiképzés teljesitménye.djiboutiba a pénz miatt mennek ŕltalŕban.a 2 eme REI-be meg azért,mert sokat turnézik és persze lazŕbb mint az ertoernyosoknél.Persze ez sem teljessen igy igaz.Egyébként az én idomben még sokan voltak a REP-nél magyarok és nem is voltak rosszak.Ha vespertilius tolem kérdezi,hogy beszélek-e franciŕul akkor a vŕlaszom,hogy novemberben teszem le az utolso vizsgŕt a felsofokun ,franciŕban.
Előzmény: Henri Charriére (274)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.25 0 0 280
Miért néznélek hülyének? Szülői engedéllyel már 17 évesen is ki lehet menni, csak arra készülj, hogy 10-ből 1-et vesznek fel, nagyon szigorú a kiválasztás. De van még időd, lehet, hogy meggondolod magad, ha nem, sportolj sokat, fuss RENGETEGET, aztán majd meglátod. Nézz utána dolgoknak az Interneten ez elég könnyű, de igazából két dolgot kell tudnod: mik a jelentkezési feltételek és hol kell jelentkezni.

Előzmény: vespertilius (279)
vespertilius Creative Commons License 2002.09.25 0 0 279
15 vagyok. (hülyének is nézhetsz)
Érdekel a légió, mert ki akarok menni.Legalább is ha addigra nem változik az álláspontom a légióval kapcsolatban.
A sorkatonaságot meg, ha addigra meg nem szűnik szeretettel várom.
Ismerősök aszongyák a sorkatonaság egy jó buli, amit nemlehet kihagyni.De sajnos ma már laza az egész.
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.25 0 0 278
Nem, semmi közöm a légióhoz, csak annyi, hogy érdekel, ezért alaposan utána néztem, az igaz. Van egy jó lap, ha érdekel www.lalegion.de, németül van, de igazi német precizitással van szerkesztve, mindent megtudhatsz, amit akarsz. Azért olvasd végig ezt a topicot is, szerintem elég jó arcok írogatnak ide, sok jó tanács is van itt volt légiósoktól.

Egyébként miért kell 3 évet várnod? Nem vagy még 18?

Előzmény: vespertilius (277)
vespertilius Creative Commons License 2002.09.25 0 0 277
Henri !
Te előző életedben légiós voltál ?
Én csak tervezem, hogy egy életem, EGY HALÁLOM a légiót kipróbálom.( Rímelt is.)De sajnos legalább 3 évet várnom kell.
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.25 0 0 276
Csak az írott szöveget értem valamelyest, sajnos.

Hgy mi kell ahhoz, hogy valaki ejtőernyős legyen? Azt hiszem szerencse, azt mondják itt a hozzáértők, hogy nem könnyű, bár én azt is hallottam, hogy az ejtőernyős ezred 10%-a magyar valahogy azok is odakerültek. Egyébként, ahogy hallom kutya kemény az élet arrafelé, az az ezred állandó készenlétben van, ha valami történik ők mennek az elsők közt ezért aztán kiképzés kiképzés hátán, dehát ezért mennek oda az emberek vagy mi.

Előzmény: vespertilius (275)
vespertilius Creative Commons License 2002.09.25 0 0 275
Mi kell ahhoz, hogy ejtőernyős legyen valaki ?
Amúgy kösz a választ Henri.
Tu parles francais ?
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.25 0 0 274
A böngészőm most valahogy nem akarja a freemailt megnyitni (szokott ilyet csinálni), de azért kösz.

Azt meg tudnád mondani, hogy hogyan lehet az, hogy a magyarokat előszeretettel küldik a 13.DBLE-hez vagy a 2.REI-hez, vagy ez teljesen véletlenszerű ki hová kerül? Itt a fórumon még nem találkoztam olyannal aki mondjuk a 3. REI-nél lett volna, mondjuk a DLEM-ről nem is beszélve.

Előzmény: cap179653 (270)
cap179653 Creative Commons License 2002.09.25 0 0 273
a 13 eme DBLE= a legio 13.félezrede és afrikaban allomasozik.aki ott szolgal annak minimum 2 evet le kell ott huznia.a 2eme REP=a legio 2.ejtoernyos ezrede.egy zaszloaljuk allomasozik afrikaban es 4 havonta valtjak egymast.ha meg igy van egyaltalan.
Előzmény: vespertilius (271)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.25 0 0 272
Hello!

Amennyire én tudom (nem voltam légiós, csak érdekel) a FAMAS valóban bull pup rendszerű.

13. DBLE

Treizieme Demi Brigade La Legion Etrangere
Az Idegenlégó Tizenharmadik Dandárja (Djibouti székhellyel)

2. REP

Deuxiéme Regiment d'Etranger Parachutiste
Második Idegen Ejtőernyősezred

Előzmény: vespertilius (271)
vespertilius Creative Commons License 2002.09.25 0 0 271
Sziasztok!
Bocs,hogy bepofátlankodok,de én még nem vagyok túl jártas ebben a témában. Meg tudná mondani valaki, hogy mi az a DBLE és REP ?
Ja és jól tudom, hogy a FAMAS bull pupos ?
Előzmény: Henri Charriére (269)
cap179653 Creative Commons License 2002.09.25 0 0 270
a 13eme DBLE-ben escadron-ban
kuldtem fotot az e-mailledre
Előzmény: Henri Charriére (269)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.25 0 0 269
Merrefele voltál? 13. DBLE? Esetleg 2. REP?
Előzmény: cap179653 (268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!