Keresés

Részletes keresés

Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2040

Értem.

Akkor várjunk meg nálam rutinosabb embereket.

Előzmény: mlori (2039)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2039

Akkor megint elnézést kell kérnem, az ügy kipattanása óta mostanáig nem volt költözés egyáltalán. "Posta, költözés"-t csak általánosságban írtam, hogy mi miatt késhet a  kézbesítés. Azt akartam kihangsúlyozni, hogy a feládás késett itt igazából. (Arra nem gondoltam, hogy többször is felhadhatta már a rendőrság az elmúlt 4 hónapban, csak történetesen most érkezett meg, éppen amiatt, mert nem kaptunk semmi értesíést és költözés sem volt)

Tény: A 2010-07-30-ai keltezésü fellebezésünkre, amit határidőn belül kapott kézhez az illetékes hatóság az első célba ért válaszrekció a 2011 februárban  végén kézhezvett, 2011-02-21-én postázott, de 2010-09-27-én keltezet határozat.

Előzmény: Macika (2038)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2038

Nos igen, csepegteted az infót, most derült ki, hogy költöztél is.

Van még valami, amit kihagytál? :)

Ha küldték már korábban is (és ha igen, erről megvan a tértivevényük) és csak mostanra tudtak utolérni, akkor nem ők a hibásak.

Itt a lakcímváltozásod bejelentésének dátumát is figyelembe kell venni.

Szóval még mindig nem tudunk annyit, ami a korrekt állásfoglaláshoz szükséges lenne.

Előzmény: mlori (2037)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2037

Na bocsi, h. ezt elmulasztottam korábban említeni, nekem is szemetszúrt a dátumozás, de teljesen rá voltam cuppanva a tényleges problémára, hogy jogszerű volt-e a várakozás vagy sem.

Az hogy 4 hónappal a határidő után kapom készhez még lehet a posta miatt, költözés stb. De itt arról van szó, hogy a 4 hónappal a határidő lejárta után lett feladva a levél.

Itt két lehetőség van: 4 hónapig tárolta a rendörség az aláírt határozatot, vagy visszadátumozták. Kiváncsi vagyok, lennék milyen határidővel kell egyáltalán határozatot hozzanak a fellebezés után?

Előzmény: Macika (2036)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2036

Na, ez már így igazán érdekes...

De én itt megállnék, mert ahhoz kevés a tapasztalatom, hogy megmondjam, mi van, ha közel 4 hónappal az 1 hónapos másodfokú határidő UTÁN kaptad kézhez.

Hogy ez így törvénytelen, az egészen biztos!!!

De talán drOTP kolléga többet tud majd mondani...

Előzmény: mlori (2035)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2035

A határozatot 2011 február végén vettük át, pár napja. Az egész sztorit beleértve az érdekes dátumozást egyből leírtam a "zugügyvéd"-nek illetva a totalcar-nak is. Pár nap várakozás után, miután visszajelzést nem kaptam egyik helyről sem, post-oltam ide az index fórumba. Úgyhogy tényleg nagyon hálás vagyok, h. meghalgattok és szóbaálltok velem.

Visszatérve a dátumra, a boritékon a szombathelyi postahivatal dátumozója 2011.02.21-t mutat. Tehát a mi szemszögünkből igen forró az ügy, nem mi csücsültünk rajta majdnem 4 hónapot.

Lásd fotó:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/PwIh43M28exkmWhm2N8O4Ez17HQ78TzTAre0xqadl0k?feat=directlink

Előzmény: Macika (2034)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2034

2010. 10. 29. volt a másodfok ügyintézési határidő lejártának napja.

Ez ELŐTT már BIZTOSAN meg kellett kapja, hiszen ezek tértivevényes küldemények, figyelik a kézbesítést.

Október végétől eltelt eddig 4 hónap.

Nem nagyon tudok olyat kitalálni, amivel ezt fel lehetne melegíteni. De tévedhetek.

Előzmény: Törölt nick (2033)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2032

Csakhát már jogerőre emelkedett a dolog...

Előzmény: Törölt nick (2028)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2030

Köszönö a hozzászólást. Az szerintem is érezhető, hogy az eljárás nem volt kóser. Ilyen megközelítésből viszon nem akarok az üggyel hosszútávon foglalkozni. Igazából erre a  kérdése adandó válasz a következő, képpel szemléltetett egszerű  kérdésre redukálódik:

Szabályosan várakozik-e a képen látható kék autó?

Előzmény: Törölt nick (2028)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2029

Köszönöm a véleményed, tényleg hasznosnak éreztem.

Előzmény: Macika (2026)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2027

Semmi esetre sem támadólag, de: a nejed legközelebb keressen más helyet. :)

A felüljáró másik oldalán szinte mindig van hely, ha nem közvetlenül ott, akkor följebb, a BVSC felé. Ott van egy aluljáró is, amivel rövidíthető a séta a busz-metró-villamosvégállomásig.

Egyébként sem jó dolog ilyen helyeken parkolni. Én soha, de soha nem állok a kereszteződéshez, sem úttorkolattal szemben (T-kereszteződés).

Láttam jó néhány olyan koccanást, megcsúszást, amikor a vétlen, parkoló autó megsérült. Tudod, az autók a kereszteződésekben előszeretettel repülnek... :)

Előzmény: mlori (2024)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2026

Nézd, én nem akarom a Te véredet, nem értek egyet az ésszerűtlenül alkalmazaott objektív felelősséggel, de az igaz hogy olyan szinten elszemtelenedtek a szabálysértők, hogy VALAMI megoldást kellett találni.

Ennyi bevezetés után SZERINTEM az védhető álláspont, hogy nem 5 méteren belül van a jármű, mert nem.

De az nem védhető szerintem, hogy nem lógott be a kereszteződésbe.

Megnéztem a képeket újra, azt látom mindegyiken, hogy bizony legalább 30-40 centis részen már távolodik a járműtől a járdaszegély, az ívnél állt meg.

Nem akarok pálcát törni a nejed felett, de SZERINTEM ez az ütköztetés bizony megállhat (az 5 méteren belüli megállás biztosan NEM!).

Előzmény: mlori (2024)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2025

Feltöltöttem mindent hivatkozott anyagott a egy picassa albumba. Remélem onnan letöltve már olvasható lesz.

https://picasaweb.google.com/lorant.madarasz/PoloParkolas?authkey=Gv1sRgCJ6YxdP_xPv2pAE&feat=directlink#

Előzmény: Törölt nick (2019)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2024

Akkor csak az a kérdés, hogy az autó eleje pontosan hova esik. A képek alapján én és sokan mások azt mondják, hogy pont oda, ahol a patka el kezd kanyarodni, a birságoló azt mondja, hogy az autó orra bele esik az íves szakaszba. Hogy lehet ezt objektíven eldönteni?

A csalóka perspektivából 70 méterről  készült fotók alapján szerintem bajosan.

Előzmény: Macika (2023)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2023

Igen, pont erre gondoltam.

Előzmény: mlori (2021)
mlori Creative Commons License 2011.03.01 0 0 2022

Bocsi, én nem ezekkel a felbontásokkal töltöttem fel, át lettek méretezve a képek...

A határozatból csak az indokolást ollóztam be. Az átméretezés ellenére teljesen jól olvasható, ha rákkattintasz, nagyobban lesz.

A felebbezés az tényleg olvashatatlan, felraktam picassara:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/JMzHKmxmPSdbNKqQSl_Ws0z17HQ78TzTAre0xqadl0k?feat=directlink

mlori Creative Commons License 2011.03.01 0 0 2021

Érdekes megközelítés, köszi. Ez nekem meg sem fordult a fejemben.

Ezt indokként már el tudnám fogadni. Kérdés, hogy holl kezdődik akkor az útkereszteződés. A rendörségi fotók alapján látszik, hogy az autó orra oda esik ahol az egyenes úttestészl elkezdi az ívesedni.

Útkereszteződés KRESZ meghatározás : két vagy több útnak azonos szintben való kereszteződése, egymásba torkollása, illetőleg elágazása

A definicióban szereplő "torkollás" kifejezés jelentheti azt, hogy ahol a ívesedés kezdődik, ott kezdődik a kereszteződés. Így kell értelmezni?

Előzmény: Macika (2011)
Macika Creative Commons License 2011.03.01 0 0 2020

Én el tudtam olvasni.

mlori Creative Commons License 2011.03.01 0 0 2018

...valamiért lemaradtak a képek:

Előzmény: mlori (2017)
mlori Creative Commons License 2011.03.01 0 0 2017

Köszi a hozzászólást. Érdekelne a véleményed, hogy szerinted miért nem szép megállás? Az 5 méteres távolságtartás az út metszéspontjaítól mérve egyértelműen rendben van.

Ami a buszmegállótól mért távolságot illeti, azt sajnos pontosan nem tudom, le fogom mérni. Emlékeim szerint még sárga útburkolati jelzés is van, és a feleségem autójával foglalt hely között illetva a buszmegálló tábla között még egy autó simán elfér, úghogy jó esélyel megvan az 5 méter.

Ha nem lesz meg, akkor természetesen nem pörgök tovább a témán...

Alább olvasható a hatóság ii. fokú indoklása, amiben az okfejtés szikrája sem lelehető fel, illetve a fellebezésünk szövege is...

Előzmény: Törölt nick (2010)
Macika Creative Commons License 2011.02.28 0 0 2015

Hiszek Neked, sajnos 14 éve elköltöztem Zuglóból, pedig nem messze laktam onnan, de azóta minden megváltozott.

Ismerem a helyet,de nem ennyire készségszinten.

Előzmény: Törölt nick (2014)
Macika Creative Commons License 2011.02.28 0 0 2013

Az nem buszmegálló, az a villamos végállomás táblája, az van oszlopokkal lezárva, az egyik (kitört) ilyet jelölte a topictárs karikával.

Előzmény: Törölt nick (2010)
Macika Creative Commons License 2011.02.28 0 0 2012

a hatóság határozata jogerőre emelkedett, a 30.000 Ft-os bírságot ki kell fizetnünk, vagy ha nem, azt bankszámláról inkasszózzák.

Az még a jobbik eset, ki is vonhatják a forgalomból az autót nemfizetés esetén.

Előzmény: mlori (2009)
Macika Creative Commons License 2011.02.28 0 0 2011

Jogszabályi hivatkozás: 40. § (5) bekezdés d) pont - Körforg. úton, útkereszt-ben, úttest széleinek metszéspontjától 5 m-en belül megállási tilalom.

Véleményem szerint ez bizony útkereszteződésben megállás, nem az 5 méteres szabályt ütköztették, hanem az útkereszteződésben megállást.

Előzmény: mlori (2009)
mlori Creative Commons License 2011.02.28 0 0 2009

2010 június 15-én  a feleségem a Mexikói út- Kacsóh P. utca sarkánál, az úttest széleinek metszéspontjától kb. 7-8 méterre parkolt autójával.A parkoló autóval szemben, kb. 70 méterre lévő térfigyelő kamerával készült felvételek alapján a Vas megyei rendőrség szabálysértési eljárást indított feleségem ellen.

A hatóság szerint:Szabályszegés típusa: Megállás, várakozás Jogszabályi hivatkozás: 40. § (5) bekezdés d) pont - Körforg. úton, útkereszt-ben, úttest széleinek metszéspontjától 5 m-en belül megállási tilalom.

Az illetékes rendőr egy optikai csalódás áldozata lett, feleségem pedig az ő áldozata. Idegesítő, ám legyen, tévedni emberi dolog...

Természetesen egyből ment a levél, amiben saját készítésű fotóval az igazunkat próbáltuk bizonygatni, illetve ment második fellebbező levél, mert az elsőt figyelmen kívül hagyták. Érthetetlen módon a fellebbezést elutasították. 2011 február 22.-én ott tartunk, hogy a hatóság határozata jogerőre emelkedett, a 30.000 Ft-os bírságot ki kell fizetnünk, vagy ha nem, azt bankszámláról inkasszózzák. Tudván, hogy nekünk van igazunk, ez már borzasztóan fáj.

Most akkor pereljünk?

Köszi

https://picasaweb.google.com/lh/photo/4m2P-NNPIE-SK2Wjm53tKUz17HQ78TzTAre0xqadl0k?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/Iypf_rkxJ4e5B8oXUkpHL0z17HQ78TzTAre0xqadl0k?feat=directlink

Macika Creative Commons License 2011.02.28 0 0 2008

Én is ezért vonultam vissza, mert nem tudok pontosat mondani, akkor inkább hallgatok.

Előzmény: Törölt nick (2007)
fhusimiki Creative Commons License 2011.02.27 0 0 2006

Köszi a válaszokat!Egy peres eljárás miatt voltam kiváncsi.Pontosítom a kérdést,hátha így érhetőbb.Ha valaki2008-ban vesz egy autót,tárgyévben nem íratja át a nevére,a zölkártya érvénytelen és netán arra vetemedne,hogy megpróbál így autózni 2008-ban esetleg 2009-ben,az akkor hatályos jogszabályok miatt milyen büntetésre számíthatott volna?Lejárt zöldkártya esetén nem 50 ezer ft. a max.kiszabható bírság?

Macika Creative Commons License 2011.02.26 0 0 2005

Milyen büntetésre számíthatott az a személy,aki 2008-2009-ben lejárt zöldkártyával,valamint a nevére át nem írt gépkocsival közlekedett?

Nem egyértelmű a kérdés.

2008-2009-ben járt le, vagy akkor közlekedett úgy?

És miért két év múlva lesz ez kérdés?

Előzmény: fhusimiki (2002)
fhusimiki Creative Commons License 2011.02.26 0 0 2002

Üdv.

Felvilágosítást szeretnék kérni.Milyen büntetésre számíthatott az a személy,aki 2008-2009-ben lejárt zöldkártyával,valamint a nevére át nem írt gépkocsival közlekedett?Ha ellene intézkedtek,annak valahol utána lehet nézni?

Macika Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2001

Túl jó híreket nem hiszem, hogy lehet mondani.

Nincs CASCO-d?

Előzmény: sulis (1999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!