Keresés

Részletes keresés

TTinka Creative Commons License 2018.04.02 0 0 7931

Sziasztok!

Mi kocsival mennénk a hónap végén. Kinéztem egy parkolóházat Velencében, de azt olvastam, hogy az autót nyitva kell hagyni. Ezt nagyon nem szeretnénk.

Van erre vonatkozóan tapasztalata valakinek?

Járt valaki autóval Velencében, aki otthagyta több napra egy parkolóházban a kocsit?

Tapasztalat?

 

Köszönöm az infókat!

-TJ- Creative Commons License 2018.04.02 0 0 7930

Szkuzi, ez en voltam.

Előzmény: Törölt nick (7929)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.02 0 0 7929

Koszi ez megvan, ez jo a vaporettozáshoz. Csak egyes helyeken más korhatárok vannak, pl ezt néztük ki:

https://www.getyourguide.com/venice-l35/doge-s-palace-entrance-ticket-t71080/

Itt 24 év a korhatár. Nem kérünk idegenvezetést, a többiek nem értenék, és nem akarunk rohanni. A lényeg hogy belülről is lássuk a Sóhajok hidját (jó 1 éve én már voltam Velencében, de nem tudtam hogy át lehet meni rajta).

 

De a múltkor Easyjettel voltunk, az az útvonal megszűnt? Mert most Trevisora megyünk Ryannal, onnan azért hosszadalmasabb/drágább a bejutás.

Előzmény: Manipura (7928)
Manipura Creative Commons License 2018.04.02 0 0 7928
Előzmény: -TJ- (7926)
Manipura Creative Commons License 2018.04.02 0 0 7927

Általàban nemzetközi diákigazolványt elfogadnak, ha egyàltalàn  kèrnek, de van Venezia  Unica kifejezetten  fiataloknak.  Tapasztalatom nincs, utàna kell nèzni. Jò utat!

Előzmény: -TJ- (7926)
-TJ- Creative Commons License 2018.04.01 0 0 7926

Sziasztok,

 

1 hét múlva megyünk, és csak most találtam ezt a topikot. Nagyjából már megvan a terv, de előre szeretnék foglalni/venni jegyet. 

Több helyen lehet "youth" jegyet venni (24 éves korig), a vaporettó meg 29 éves korig kedvezményes. Nem tudjátok hogy ehhez kell-e valami? ISIC diákigazolvány pl? Vagy simán elég a magyar személyi?

Nicole Di Larossa Creative Commons License 2018.03.31 0 0 7925

Sziasztok ,holnap utazunk Velencebe ,lesz valahol Szentmise Husvet 1-sö napjan?gondolom boltok minden zarva esetleg az ettermek lesznek nyitva

erikanyu Creative Commons License 2018.03.22 0 0 7924

Igen a többiek mindenre tökélesen válaszoltak. A Bazilika csomagmegőrzője 1 óráig ingyenes. Azért írok, mert megtaláltam az étterem blokkját. Velencei viszonyok között elfogadható áron, barátságos személyzet, és nagyon finom pizza. A többé ételt is amit kihordtak azok is nagyon jól néztek ki. Egyébként a hétvégére jellemző volt a magyar turista forgalom. Mindenhol honfitársainkba botlottam. Ja étterem: Osteria Nono Risorto (Fanta 3.5  bor 3 , Pizza 6-7 euró, coperto 4 euró 2 főre)

Előzmény: Grauwolf (7923)
Grauwolf Creative Commons License 2018.03.22 0 1 7923

Nagyon köszönöm mindkét infót, sok idegeskedéstől mentettél meg! 

Előzmény: Manipura (7922)
Manipura Creative Commons License 2018.03.21 0 1 7922

Bár nem engem kérdeztél, de leírom a tapasztalatomat.

Treviso reptér zsúfolt, egymást érik az emberek bent is. 

Legkorábban csak 2 órával a menetrend szerinti gép indulás előtt lehet bemenni. Akinél nem nyílik a kapu értetlenkedik, ismét próbálkozik a másik meg a harmadik kapunál majd szólnak neki, de nem megy vissza a szalagkorlátos sor végére, hanem a kapu előtt tolong ezzel megtéveszti a többieket, időkiesés mire realizálják a helyzetet, és kikerülve a várakozókat a kapuhoz lépnek.  Legutóbb nálam 115 perc volt hátra, mégsem nyílt a kapu, a reptéri alkalmazott elkérte a beszállókártyámat  de neki sem sikerült, így és végül  nyitotta a kaput. 

 

Hátizsák: nálam  előszöször volt egy  30x40-es szövettáska másodszor kisebb  nem szivacsos massziv hátizsák és bár volt benne víz meg esőkabát, mind a két esetben azt mondták, hogy alig van hely vigyem csak be, nem adtak jegyet sem.  Szerintem a nagy poggyászt ugyanúgy nem engedik, mmeg nem poggyászmegőrző. 

Ha befogadják, ingyenes, és úgy rémlik talán 1-1,5 órában maximálták. 

Előzmény: Grauwolf (7919)
papanick Creative Commons License 2018.03.21 0 1 7921

Scala Bovolo. A Contarini del Bovolo palota.

Előzmény: Grauwolf (7920)
Grauwolf Creative Commons License 2018.03.21 0 0 7920

. .. ja, meg a hátammögül bekurjantották, hogy kérdezzem meg ezt a szép íves lépcsőházat.

:)

Köszi.

Előzmény: Grauwolf (7919)
Grauwolf Creative Commons License 2018.03.21 0 0 7919

Köszönjük szépen a beszámolót. Nagyon hasznos, hogy megemlítetted az visszaúti reptéri egy órás sorbanállást!

Szeretném megkérdezni, hogy a "hátizsákos trükknél" egy nagybőrönd is leadható-e és mennyi időre, illetve mennyibe kerül?

Köszönöm szépen előre is a válaszod! 

Előzmény: erikanyu (7917)
Manipura Creative Commons License 2018.03.17 0 1 7918

Ismét ügyesek voltatok. Köszi a beszámolót. 

 

San Stae templom nyitvatartása nagyon szűk keresztmetszet. Csak a második tavalyi utamon jutottam be, pedig ott laktam a közelében szeptemberben és decemberben is. 

A Salute múzeuma  nekem nagyon tetszett, említetten a beszámolómban. Azért mindenképpen vissza kell menned!  ;) 

Előzmény: erikanyu (7917)
erikanyu Creative Commons License 2018.03.17 0 3 7917

Megjöttem. Egy kis beszámoló. :) 

Annyira szerettem volna valahová utazni a márciusi szünetben, nézegettem a jegyeket, de Róma nagyon drága volt. No Velence sem olcsó, de azért úgy éreztem ez még belefér kategória.  Indulás, időben repülő útban a probléma csak az, hogy nem vettem helyjegyet így rendesen szétdobott minket a ryanair. Megfogadtuk ilyet soha többet, inkább kifizetjük a helyjegyet. (Milánóba meg is vettem máris) Nagyon szép volt, hogy láttam a Balatont az ablakból nagyon közelről. Érkezés időben ATVO buszt már tudjuk hol található, kényelmes buszozás Velencébe a Palazzó Róma térre. Itt megvettem a 2 napos vaporettó bérletet. Kicsit drága de enélkül Velence semmit nem ér. A víz oldalán vannak a legszebb paloták. Szállást ügyesen megtaláljuk, aranyos, csinos, helyes, jó az ára. (Hotel Mercurio) Reggeli finom, friss. Gyors átöltözés után irány a Frari, az még nyitva van, bár szólnak, hogy csak 10 perc, lesz abból fél óra is a végén. Minden csodaszép, egy gond van, otthon hagytam a szemüvegemet. Friss szemüvegesként, még nem hordom gyakran, ezért ez bizony otthon maradt. Nem láttam jól a panoráma könyvet, ezt kicsit sajnálom. Nem tudtam mindenhol beazonosítani a Tintorettó és Tiziano képeket. Legközelebb jobban felkészülök. Fényképeimet nézegetve Tiziano Mária mennybemenetelét megtaláltam, azonban Keresztelő Szent János szobrára nem emlékszem, és Bellini :Madonnáját a zenélő angyalokkal sem láttam. Azonban nagyon szép volt a kórus kifaragott székei, és a faragott óra is. Miután a többi templom már bezárt és éhesek is voltunk, megkerestük a Bigoi tésztást. Itt is finom tésztát ettünk, sőt nekem ez jobban ízlett, mint a Móró tésztája. Sétáltunk még egy nagyot, majd irány a szállást. Kellemesen elfáradtunk.

Másnap reggel frissen kelve, elfogyasztottuk a szálloda reggelijét.  Már fél 10-kor a Bovolót kerestük és találtuk meg. Bemenni nem akartunk, így nem vártuk meg a nyitást. Ezután a tegnap kimaradt templomokat kezdtük feltérképezni. Vaporettóval elmentünk a Scuola San Roccóhoz. Az valami csodaszép templom. Itt már jobban odafigyelve kerestem a fontos képeket. A tükrök nagyon hasznosnak bizonyultak. Ezután megnéztük a kisebb templomot is a San Roccót. Nekem tetszett. Miután letudtuk a tegnapi restanciáinkat, és tervben volt a kivilágított Szent Márk Bazilika utunkat oda folytattuk. De milyen jól tettük. A hátizsákos trükk szuper. Két perc alatt bent voltunk. Kivilágítva valóban teljesen más a mozaikok fénye. Csodaszép. Nem is mentünk egyik fizetős helyre sem, csak magát a mozaikokat néztük apránként végig. Volt így is néznivaló bőven. A művészet közben azért rendesen megéheztünk, így irány a Móró, kell az összehasonlítás. Finom friss a tészta, a mártás jó paradicsomos, Kicsit sok a felhajtás, nem baj nekik is meg kell élni valamiből, gondolom a sok a konkurencia. Jól lakottan még van időnk, tudjuk délután esni fog, minden időt kihasználva akkor irány a Miracoli. Tényleg kis ékszerdoboz, és mivel mondtátok, hogy elég kicsi,csak én megyek, be párom addig sörözik. Nekem tetszett szépen befogadható a mennyezet apró képei nagyon szépek, jól jött volna ide is a tükör. Mivel tavaly a Zannipolót csak félig tudtuk megnézni, mert kórus énekelt benne, idő meg még van hát elsétálunk oda is. Most kényelmesen végig járom a templomot. Elkezd cseperegni az eső, el is fáradunk ezért egy ötlettől vezérelve kimegyünk a nyílt tengerhez, vagyis egyszerűen oda lyukadtunk ki. Párom javaslatára akkor 4.2 vaporettó a Szent Márk térig. Na jó kis út volt. Kicsit hosszúra sikeredett de sok olyan részét láttuk amit még nem, élveztük. Párom sokat fotózott, neki ez a rész tetszett a legjobban. Én meg csak úgy élveztem a hajókázást.

Szieszta után, nehezen akaródzott elindulni, mert zuhogott az eső. Elindultunk hát a Santa Maria Della Salute irányába vaporettóval. Szerencsémre a templom nyitva volt, bőséges képekkel, és szobrokkal díszítve. Próbáltam bejutni a sekrestyébe, de kiküldtek sajnos. Megnéztük a csücsökben a Punta Della Doganat, de csak kívülről. Most néztem meg a neten, hogy az is egy múzeumot rejt magában. Ezután a tenger felől elsétáltunk egy jó darabig, és valahogy eljutottunk a Gesuitiig. Ami szintén tervbe volt előző napra csak nem fért bele. És nyitva volt. Bementem, nagyon szép templom. Mivel már eléggé esett és ma estére egy jó kis éttermi vacsorát terveztünk elkezdtünk éttermet keresni. Útközben beugrottunk egy kis helyre megkóstolni az aperol spriccet. Finom, még nekem is ízlett. Ezzel megalapozva a hangulatot kerestük tovább a megfelelő éttermet. Meg is találtuk, egy jó kis pizzázó fejében. A címet mindjárt beírom, ha meglesz férjemnél a blokk. Finom vacsora után már a szállás felé vettük az irányt. Valóban igaz, hogy Velencében nem nagyon lehet leülni sehová, talán ezért éreztem, hogy hamarabb elfáradunk, bár lehet az esőben való sétát untuk meg, 9 órakor már ágyban voltunk.

Másnap reggel már csak a  csomagolás volt hátra. Búcsú a Szent Márk tértől, ami most tényleg vízben állt. A repülő fél 3-kor indult, ezért mivel korán keltünk elmentünk hajóval a S. Stae megállóig, a templomot szerettem volna megnézni, de csak délután volt nyitva. Nem baj jó idő volt innen sétáltunk a buszig. A téren megvettük a családnak a szuvenírokat, aztán buszra szállás. Igen korán értünk ki a repülőtérre, gondoltunk sétálunk előtte még egyet. De milyen jó, hogy nem tettük, kilométeres sor állt az ellenőrzéshez. Kiszámoltam, pontosan 1 órát álltunk sorba. Erre figyelni kell. A gép kicsit később indult, Párom már izgult, én megnéztem a flixbuszt, ha gond lenne, már volt alternatíva. Ismét egymástól messze ültünk volna, azonban a ryanair nem is kever olyan nagyon, a mellettem ülő férfi felesége az én párom mellett ült, szépen egymás mellé raktuk magunkat. A gép szépen hazahozott minket, ahonnan fiam fuvarozott hazáig. Ismét egy jó, és tartalmas utat sikerült megtennünk.

 

Grauwolf Creative Commons License 2018.03.13 0 0 7916

EZ AZ! SZUPER! 

Ezer köszönet, pont ilyen oldalra vágytam.

Előzmény: Törölt nick (7915)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.12 0 0 7915
Előzmény: Grauwolf (7912)
Grauwolf Creative Commons License 2018.03.12 0 0 7914

Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem, mennyi a belépő?

Előzmény: vélemény (7907)
Grauwolf Creative Commons License 2018.03.12 0 1 7913

Utánad, 21-22.-én...úgyhogy majd mesélhetsz, milyen az idő!

Előzmény: erikanyu (7909)
Grauwolf Creative Commons License 2018.03.12 0 0 7912

Sziasztok, megtudná valaki mondani, hogy a Giudecca sziget melletti kisebb szigetén a San Giorgionál a toronyba mikor lehet feljutni és mennyi a belépő?

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.11 0 0 7911
Előzmény: zoli913 (7910)
zoli913 Creative Commons License 2018.03.11 0 0 7910

Sziasztok

 

Tudtok ajánlani Mestre-ben bevált, jó árú éttermet/pizzeriát?

Néhány napra megyünk csak, ha lehet, biztosra mennék, nem szeretnénk kísérletezgetni a helyekkel.

 

Köszönöm

erikanyu Creative Commons License 2018.03.10 0 0 7909

Készül még valaki innen a fórumról a márc.15.-i hosszú hétvégén Velencébe? 

bonnita Creative Commons License 2018.03.01 0 1 7908

Novemberben megyek csoporttal Velence -Padova, remélem oda is bejutok. Még nem találtam ki a programot, a Scuola

mindenképpen benne lesz.

Előzmény: vélemény (7907)
vélemény Creative Commons License 2018.03.01 0 2 7907

A San Rocco templom sosem kap elég figyelmet,mert a Scuola annyira gyönyörű. Pedig a templomban is nagyon jó Tintoretto képek vannak.

Előzmény: bonnita (7906)
bonnita Creative Commons License 2018.03.01 0 1 7906
Előzmény: erikanyu (7905)
erikanyu Creative Commons License 2018.03.01 -1 1 7905

Köszönöm Bonnita! A Gesuiti remek, de a másik San Rocco-ra gondoltam. Church of Saint Roch

Előzmény: bonnita (7904)
bonnita Creative Commons License 2018.02.28 0 2 7904
Előzmény: erikanyu (7902)
bonnita Creative Commons License 2018.02.28 0 2 7903
Előzmény: erikanyu (7902)
erikanyu Creative Commons License 2018.02.28 -1 0 7902

 Sziasztok! A Gesuitihoz és a San Roccohoz talált valaki nyitva tartást? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!