Hello!
Nekem az OTPnél van számlám, de nagyon nem vagyok megelégedve velük. Gondoltam, hogy átmegyek a CIBhez, mert róluk még nem hallottam rosszat, igaz lehet, hogy ez csak véletlen...
Aki esetleg használ CIB bankot az mondja meg, hogy mennyire jó, jobb-e az OTPnél, magyarul nem esek-e csöbörből vödörbe, ha bankot váltok? Ja, lakossági számlám van.
Kösz!
Lízingeltetem a gépkocsimat. Eddig folyó hó 5.-ig kellett befizetnem a részletet, de ez most 6.-ra változott. Ez a dátum változó szokott lenni a hiteleknél, nem fix? Csak azért vagyok rá kiváncsi, mert egy nap + - is sokat jelent számomra, nehezen tudom kigazdálkodni a törlesztőt, mivel devizahitelem van.
Elveszett a postán küldött VE bankkártyám. Nem figyeltem rá (van rendes Visa is), nem foglalkoztam vele, ma véletlenül rákérdeztem, mi újság. Hát, tudják pótolni, de mivel már több, mint négy hónapja postázták, ezért meg kell fizetnem a pótláson túl a tiltás díját is.
Tehát röviden: át nem vett/elpostázódott, nem aktivált, így soha nem használt kártya pótlásához először tiltani kell.
Mondtam, hogy ha nem haragszik kezicsókolom, erre nem lennék hajlandó...
Éppen ez az, hogy nem törlesztik, ezt csak nekünk mondta a jófej bácsi a suzukinál. A bank szerint nekem kell befizetni a 72. hónapban. Tehát ez egy olyan hitel, hogy fizetem hat évig a törlesztőt, majd az utolsó részlet 695000 ft.
És miért csak a 72. hónapban törlesztik be az autó árát, addig nem kellene annak az összegnak valahol kamatozni? hat év sok idő, az alatt már 5%-os kamattal nézve is vagy 900 ezer forintot érne az autó ára.
Eddig nem írtam még ebbe a fórumba, de most úgy döntöttem, leírom a történetemet. Elnézést, ha hosszúra sikeredik.
2004-ben döntöttünk úgy, hogy új kocsit veszünk. Beadtuk a régit, a különbözet 1600000ft. Mondtam, hogy havi 30000-nél többet nem vállalok, ügyintéző kiszámolta: CIB lízing 72 hónapra havi 28000.
Fizettünk minden hónapban rendesen. Mostanra eljutottunk odáig, hogy havi 42000. Mondom én, ez már túl sok, fizessük vissza az egészet, mielőtt az egekbe megy a törlesztő. Lekértük, mennyi a tartozás. Nos, ami az én számításaim szerint max 500000, az szerintük 1500000. Mert hogy fizetem még 16 hónapig havonta a csekkeket, majd egyösszegben 695000ft-ot, ami pont annyi, mint amennyiért a régi autónkat beszámították. Szerződésmódosítás volt, nem tudtuk? Nem, nem tudtuk. Megvan a szerződés, szépen nyomtatva, melyen tollal ráírva, hogy egyszeri egyösszegű befizetés a 72. hónapban 695000ft. Az ügyintéző azt mondta anno, hogy ez az összeg az, melyet ők befizetnek(mivel ugye ennyit adtak a régi autóért). Szóval, a lényeg: ha ez így korrekt, akkor ha csak havi 28000-el számolok(ami már több mint 42000 most), akkor is több mint 3000000ft-ba lesz nekem az én kis suzukim.
Ha valakinek volt esetleg hasonló gondja, vagy van ötlet, hogy mit tegyek, szívesen venném. Ügyvédnél már voltam, szerinte sem stimmel a dolog. Akármeddig hajlandó vagyok elmenni, MERT SZERINTEM EZ MÁR UZSORAKAMAT.
Mi köze van a takarítónőjüknek, a portásuknak, az informatikusuknak a Te hiteledhez? Kicsit gondolkodj már mielőtt hülyeségeket írsz le. Csak magadat járatod le az ilyen "értelmes" hozzászólásokkal. Egyébként nem csak a CIB csinálja ezt (szemétség szerintem is).
"Szuper" a cib,ingatlan alap tulajdonos vagyok náluk és gond nélkül ki akarnak zsigerelni a PSZÁF állami segítségével aljas társaság ! BŐVEBBEN>>>>>>KÖSZ /BANKI KÁROSULTAK ÖNVÉDELMI SZÖVETSÉGE a mi ingatlan befektetési alapokkal kapcs.botrányunkban csak az ERSTE BANK viselkedik emberhez méltóan inkább ők mint a cib én menekülök tőlük ahogy tudok!!!!
Rohadt CIB leasing.Nekem megemelték a CHF-alapu hitel kamatlábát,miközben a Svájci jegybank azt 0.5%-ra mérsékelte. Természetesen a kölcsön felvételekor a deviza vételi árát számolták,most az eladásit.A mi pénzünkön építenek több milliós irodaházakat,havonta több milliós jutalmakat osztanak szét és egyes vezetők a Maldív szigeteken nyaralnak miközben mi MAGYAR adósok a tönk szélére kerülünk,mert csak mi vállalunk kockázatot a CIB bank az soha.Kivánom minden dolgozójának hogy üssön beléjük a mennykü és görbült gerinccel járkáljanak közöttünk.
Cib lizingnel vagyok, van a számlán egy ilyen tétel, hogy teljesítési és a számlázási összeg különbsége. Azt hittem, hogy ez arra vonatkozik, hogy melyik napon fizetem be a részletet, de felvilágosítottak, hogy nem. Ez a fizetési határidő, illetve a számlázási nap különbsége, ami között mindig pontosan egy hónap mínusz egy nap van. Na most utánanéztem az árfolyamoknak, véletlen mindig a fizetési határidő napján ugrik meg az árfolyam(tényleg, ide is egy kérdés: devizát, vagy deviza kereskedelmit nézzek). Tehát mindegy melyik nap fizetem be a részletet, a teljesítéskori árfolyam a fizetési határidő utolsó napja? Minden devizásnak ugyanazt a fordulónapot álapítják meg a cibnél? Nálam a folyosítás, szerződés abszolút más napokon történt, mint a a már említett fizetési határidő, és az egy nappal utána következő számlázási nap.
nem tudná használni mert nincsen pin kódja hozzá. miért nem tudom csak ugy simán az addigi pinnel használni az új kártyát?
tényleg van cib24-es aktiválás, de csak egy héten belül lehet a kiküldés után (ha jól emlékszem). én olyankor általában külföldön vagyok amikor jön a kártya, tehát nem tudom aktiválni, mert nem tudom, hogy megjött. Igy aztán marad a fiókba be verzió, amikor hazaérek.
nem lenne mindenkinek egyszerübb aktiválás nélkül?
Végre CIB-es sorstársakra bukkantam! Nekem már elég rég óta van számlám náluk, de egy dologra nem jöttem még rá. Amikor újat kapok, miért kell a visa electron kártyát amit postán kaptam bevinnem a fiókba aktiváltatnom? Akkor meg minek küldik ki? Csómó postaköltséget spórolhatnának. Elöször nem is akartam elhinni hogy ilyen létezik, betoltam az ATM-be, és szentségeltem, hogy nem tudom használni... Azelőtt postabankos voltam (pre-erste) és nem emlékszem, hogy ilyesmi lett volna ott.
kíváncsiságból megnéztem anyucijuk honlapját, szerintem onnan fújhatott a változás szele :D ettől még igaz, hogy eddig nem volt senki az ismerőseim között, akinek tetszett volna az új dizájn...
Én azt hittem, mikor lecserélték, hogy a valami gáz lehet a css fájlokban :D De most úgy néz ki, hogy ez az új design. Valami fapados honlapkreátor szoftverrel csinálta biztos az egyik főnök 11 éves kisfijja :) No nem cikizem tovább, de tényleg nagyon fura, hogy ilyen "egyszerű" honlapjuk lett hirtelen. Szerencsére az internetbankot nem egyszerűsítették :)