Alvázszámra azt mondták, hogy majd csak később derül ki (persze kétkedtem, de mi a fenét lehet tenni?). Amúgy múlt hét pénteken rendeltem meg, és valóban Belgiumban van a szerkezet (Gent).
Az alvázszámból lehet tudni, hogy japán lesz-e és azt is, hogy mikori gyártásúnak jelölik. Én múlt év decemberében rendeltem meg, japánt kértem és az alvázszám alapján már látták, hogy 2008-as lesz. Tehát mikor a hajóra berakják, már ismert az alvázszám. A mi szállítmányunk 2008 január első felében érkezett Belgiumba, úgyhogy azok már 2008-as gyártásúak, legalábbis az alvázszám szerint. Ha a Tied 2007-es, valószínűleg korábbi szállítású lehet, mert 4-5 havonta jön csak hajó.
Melyik városban veszed a kocsit ? Sok kereskedőnek van, kölcsön lehet kérni, még onnan is ahol veszed. Ha elzárkóznak akkor gyanús. Ha biztosak a dolgukban akkor büszkén kőrbe mérik.
Miért olyan fontos, hogy mikor jött le a gyártósorról? Tudom, benne van a forgalmiban, de az is, hogy mikor helyezték forgalomba. Az enyém pl. 2005. februárban készült, és május 31-én helyezték forgalomba. Aki ennek alapján vesz autót, hogy jaj, ezt nem veszem meg, mert ez 2007-es (ahogyan a Tiéd is lesz), annak gratulálok. Értelmes ember belátja, hogy van akár több hónap átfutási idő is a gyártás és a forgalombahelyezés között.
Ez érdekes, mert nekem azt mondták, hogy előre nem lehet tudni, hogy japán gyártmány lesz-e a gép. Állítólag ezt szándékosan csinálták transzparensre. Annyit mondott a srác, hogy Németo.-ba direkt a kínai gyártmányúakat viszik.
Az alvázszám JHM-el kezdődik. direkt Japánban gyártottat kértem (az itt olvasottak alapján). remélem 2008-as - ezt nem ellenőriztem le (franc). A festékméregetés jó ötlet, de sajna kicsi az esély rá tudok szerezni ilyen fetékméregető bizbaszt (sajnos).
Köszönöm a tanácsokat! Az évjárat ügyében még zaklatom az eladót.
Megnézném az alvázszámot, hogy hol gyártották, noha ezt nem tudod már befolyásolni Feltétlenül 2008-as gyártási idejű legyen, de ez sem garantált.
A festékréteget megmérheted, hogy volt e korábban sérülve. Ha 200 mikron fölöttit mérsz, akkor elállhatsz a vásárlástól vagy jelentős árengedményt kérhetsz. Ennyi.
Köszi a javaslatokat! Napközben elgondolkodtam még egy variáción is. Ha most megveszem a Yokohama V500 as gumikat 185-ös mérteben és felrakatom a gyári acélfelnikre akkor az áthidaló megoldásnak nem rossz. Közben meghirdetem a 4 alufelnit akár a 4 Conti Ecocontact gumival együtt eladom és utána majd veszek méretben illeszkedő alut...
Üléstámlarecsegés - Szallerbeck kicserélte nekem gariban az üléstámlát kompletten - jobb mint újkorában. Emlékeztek fórumtársunkra is, hogy az övét is ők csinálták. Szimpatikus és korrekt társaságnak tünik, ajánlom másokak is.
Az az üléshuzatkészítő amire Te gondolsz, szerintem a 23.ker-ben van, a Templom u.-ban. Tudom, mert nincs messze tőlünk és mi is ott csináltattuk az előző Off-os autóra. 2003-ban felkrakással együtt került valami 20e Ft-ba, de mintha ráöntötték volna, a 60/40-be dönthető hátsóülésnél zippzárral oldották meg az elválasztást. Még az ülés karfájának is volt huzatja. :)
Mi egy 400-as kört csináltunk Pécsről Horvátországba és vissza, csak országút, max. 90-100, odafele 4-en, vissza öten, teljesen megpakolva (300-350 kg), téligumival, 1.4LS: 4,7 l/100km. Én nyertem :-)
Üléshuzat témához: Nálunk a párom bement a kilós méteráru boltba, vett anyagot (jégkék metálhoz világoskéket), aztán megvarrta. 5000 buznyákból megvolt -)
Üléshuzatról: én csináltattam.Jó gazdi módjára a szalonból az első utam a üléshuzat készítőhöz vezetett.Hogy hol van azt nem tudom,de odatalálok,ha valakit érdekel,utánanézek.Talán xxiii.ker (olyan van??)
Úgy emlékszem 34.000 huf volt (2005 nov) a legdrágább szövetből.Zavarbaejtő választékuk van.Az enyém a szélein grafitszürke,ülőfelületen ezüstszürke,állati jól megy a műszerfalhoz.Eszméletlenül jó anyagból van: semmi kopás vagy fakulás(40e.km).
Persze pár nap kellett amíg kiültem,de utána olyan mint ha az eredeti kárpit lenne.
Ja és nagyon odafigyeltek a funkciók használhatóságára(üléshajtogatás-tologatás,oldallégzsák)
Szóval csak ajánlani tudom öket,annak ellenére,hogy nem gyári!
ui.: remélem nincs köztetek olyan aki azzal alázza meg Autóját,hogy izompólót - közönséges nevén trikóüléshuzatot - tesz fel a "trónra"! :-)
Úgy is el kell férnie, ha teljesen berugózik. De ezt normál álló helyzetben nem lehet látni. Az sem mindegy, milyen autód van: az ES modelleknél beljebb vannak a kerekek (talán pont azért, hogy szélesebb gumik is elférjenek).
Nekem az LS-en 185/60/R14 gumi van ET43-as felnivel, ezzel semmi probléma nincs.
Mekkora átmérőjű , vagy méretű gumi fér el max. a gépen ütközés vagy súrolás nélkül ? Próbálgatta már valaki ? pl. 175/65 R15 vagy 185/60 R15 elfér e ?