Nálam is ez van. 1-2-3-asnál, "fel"váltásnál halk nyikkanás hallatszik a váltó felől, szintén van váltózár. Aztán vmikor nem hallom. Engem is érdekelne ötlet, hogy pontosan mi is ez, illetve hogy forduljak e szervizhez.
Igen a kínaira sincs panasz itt valamelyik friss topiktársunk nemrég vette át a kínai Jazz-ét.... Ha nagyon érdekel a gyártás ideje,helye sztem Honda Hungary....
Na, akkor átbaltázták picit az agyam ezzel a "nem tudjuk előre, hogy kinai vagy japán gyártmány" tipusú szöveggel. Jó, ez már akkor is kissé hihetetlen volt. -> A lila köd az agyamban kábé, ami rámtelepedett a Jazz rendelésekor.
Na mindegy, végülis csak Honda a Honda, ha Kinában gyártják is.
Új Jazz sebességváltójával kapcsolatban kérdeznék valamit.
Kb. 200 km van az autóban, és 1-ből, illetve 3-ból üres felé kihúzva a váltóból egy halk, de határozott sikoltás hallatszik. Mintha két fémdarab összeérne aminek nem kellene. Korábban ezt nem vettem észre (valószínű, hogy nem is volt), csak az utóbbi néhány napban. Kezdjek aggódni, vagy majd összekopik? Van benne egy váltózár is.
Ha belgiumban sincs olyan kocsi és itt Magyarországon sincs hanem rendelésre gyártják pl a szín miatt akkor bizonytalan a gyártás helye...szerintem....
Igen pontosan így van! Ha nincs az országban olyan kocsi amit szeretnél akkor bizonytalan a gyártás helye szerintem.... Amit én rendeltem olyan színű kocsi nem volt Magyarországon sőt a győri elosztóközpontban sem volt és vártam rá amíg legyártják és ideér Japánból.... de megérte!Imádom!!!!!!!!!!!Jupíííí!:D:D
A belgiumi raktárból már konkrét autót rendel a kereskedés, színnel, alvázszámmal, stb. Biztosan így van, mert nekem a Honda Élesnél megmutatták a megrendelő szoftverben az adatokat, és ez került rá a megrendelőlapra is (2008. februárban).
Nekem felsorolták hogy milyen színű Jazzek vannak amiket a japán soron gyártanak : Fehér, világos metálkék és rózsaszín, illettve amit választottam az orange metalic - ez se egy faszis szín de a lehetősége közzül a legjobb; meg az itteni bepostolt kép is teccet'.
Ha JHM (Japan Honda Motors) -el kezdődik akkor japi a kocsi :)
Nekem amikor választottam megmondták az alvázszámokat egyből. Mindentre válaszoltak ami érdekelt. Gent-ből jön a kicsike, nekem is.
Alvázszámra azt mondták, hogy majd csak később derül ki (persze kétkedtem, de mi a fenét lehet tenni?). Amúgy múlt hét pénteken rendeltem meg, és valóban Belgiumban van a szerkezet (Gent).
Az alvázszámból lehet tudni, hogy japán lesz-e és azt is, hogy mikori gyártásúnak jelölik. Én múlt év decemberében rendeltem meg, japánt kértem és az alvázszám alapján már látták, hogy 2008-as lesz. Tehát mikor a hajóra berakják, már ismert az alvázszám. A mi szállítmányunk 2008 január első felében érkezett Belgiumba, úgyhogy azok már 2008-as gyártásúak, legalábbis az alvázszám szerint. Ha a Tied 2007-es, valószínűleg korábbi szállítású lehet, mert 4-5 havonta jön csak hajó.
Melyik városban veszed a kocsit ? Sok kereskedőnek van, kölcsön lehet kérni, még onnan is ahol veszed. Ha elzárkóznak akkor gyanús. Ha biztosak a dolgukban akkor büszkén kőrbe mérik.
Miért olyan fontos, hogy mikor jött le a gyártósorról? Tudom, benne van a forgalmiban, de az is, hogy mikor helyezték forgalomba. Az enyém pl. 2005. februárban készült, és május 31-én helyezték forgalomba. Aki ennek alapján vesz autót, hogy jaj, ezt nem veszem meg, mert ez 2007-es (ahogyan a Tiéd is lesz), annak gratulálok. Értelmes ember belátja, hogy van akár több hónap átfutási idő is a gyártás és a forgalombahelyezés között.
Ez érdekes, mert nekem azt mondták, hogy előre nem lehet tudni, hogy japán gyártmány lesz-e a gép. Állítólag ezt szándékosan csinálták transzparensre. Annyit mondott a srác, hogy Németo.-ba direkt a kínai gyártmányúakat viszik.
Az alvázszám JHM-el kezdődik. direkt Japánban gyártottat kértem (az itt olvasottak alapján). remélem 2008-as - ezt nem ellenőriztem le (franc). A festékméregetés jó ötlet, de sajna kicsi az esély rá tudok szerezni ilyen fetékméregető bizbaszt (sajnos).
Köszönöm a tanácsokat! Az évjárat ügyében még zaklatom az eladót.
Megnézném az alvázszámot, hogy hol gyártották, noha ezt nem tudod már befolyásolni Feltétlenül 2008-as gyártási idejű legyen, de ez sem garantált.
A festékréteget megmérheted, hogy volt e korábban sérülve. Ha 200 mikron fölöttit mérsz, akkor elállhatsz a vásárlástól vagy jelentős árengedményt kérhetsz. Ennyi.
Köszi a javaslatokat! Napközben elgondolkodtam még egy variáción is. Ha most megveszem a Yokohama V500 as gumikat 185-ös mérteben és felrakatom a gyári acélfelnikre akkor az áthidaló megoldásnak nem rossz. Közben meghirdetem a 4 alufelnit akár a 4 Conti Ecocontact gumival együtt eladom és utána majd veszek méretben illeszkedő alut...