Már itt van a túra Pest közelében és nagyon sok embernek viszonylag kevés autózással vagy tömegközlekedéssel megközelíthető a következő 7-12 nap rajthelye. Most ráadásul hétvége volt, Komárom megye is ki akart tenni magáért, szóval sokminden éppen együttállt. Nekem is már indulna 1-1 napra a Katalinpuszta - Hollóháza közt üres füzetem...
Remélemilyennicknincs most tájékoztatott telefonon, hogy holnap raliverseny lesz a Csollányos-völgyben, ezért az ottani kéktúra útvonal le lesz zárva. Ő ott van a helyszín közelében, ma járta végig ugyanis ezt a szakaszt.
Tegnap csatlakoztunk a csapathoz egy napra. Nagyon korán, 3:30-kor volt ébresztő, mert 7 órára Tardoson akartunk lenni. Úgy tudtuk, hogy 7-kor indulnak a Bánya-hegyen lévő cserfához, ahonnan 8-kor indul a túra. A kocsit Dorogon hagytuk, és pontosan 7-kor szálltunk le a buszról Tardoson. A rendezők már ott voltak, túrázók alig. Végül 1/2 9-re összeállt a csapat és elindultunk.
Az első pihenő a Csonkás-kútnál volt, majd a Gerecse üdülőnél bélyegeztünk. Az üdülőnél nem volt mozgás, de a túravezető mondta, hogy gyereküdülőként működik. Innen gyorsan elértük Pusztamarótot, ahol közel egy órás pihenőt tartottunk. A Domonkos-hegyre való felkapaszkodás már nem esett annyira jól a nagy melegben. Leereszkedés után a tűző napon mentünk, majd egy kis gyaloglás az aszfalton, és már meg is érkeztünk Péliföldszentkeresztre, ahol tárt karokkal és terülj asztalkámmal vártak a rendezők. Volt zsíroskenyér hagymával, paprikával, kétféle pirosarany, sós (krumplis?) süti, bor. Úgy tudjuk, hogy senkinek nem kellett sátorban aludni, a Szalézi Rend Turstaszállóján alszanak. Estére még szalonnasütést terveztek a szervezők. Mi a 14:43-as busszal visszamentünk Dorogra a kocsihoz.
A csapat 4 állandó tagja jól van, ők Írott-kőtől mennek Hollóházára. 25 napja vannak úton. Minden elismerésünk! Mesélték, hogy volt olyan nap, amikor 68-an voltak. Mi is tervezzük, hogy még többször megyünk.
1. Úgy gondoltam, hogy ha már elmegyek egy-egy távolabbi tájegységünkbe, egy kicsit körülnézek.
2. Ha már arra járok, megkeresem a közeli geoládákat is.
3. Nagyon utálok aszfalton gyalogolni, viszont szeretek kalandozni, új utakat felderíteni.
A vége az lett, hogy a DDK-t kiindulási alapnak véve, jelentősen hosszabb kalandozások lettek a túrából. Beszámolókat a http://www.hadidoki.ini.hu/ lapon megtaláljátok.
Ezt a kalandozást az OKT-n (GPS nélkül) ritkán engedtem meg magamnak, általában akkor is emberes eltévedés lett a vége.
Köszi szépen! Így 2 héttel indulás előtt még úgy néz ki, hogy gps nélkül megyek, de a távoljövőbe azért tervbe van véve egy megfelelő kütyü beszerzése... Most jött pár korai utalás, de ebből inkább új bakancsot és zoknit vettem a régi erősen használt helyett. Így már tökéletes a felszerelés minden darabja, nem érhet gond a 44 nap alatt (remélhetőleg).
Egyébként a gps-sel elvi szinten tényleg inkább csak az a gond, hogy iszonyatosan eszi az elemet. Egyébként én inkább aksikat viszek meg hozzá töltőt, 4-5 óra alatt fel lehet tölteni az aksikat. Ha a déli szieszta valamelyik kocsmánál ér, ott általában meg szokták engedni az elemek ill. a telefon töltését is.
Más: nemsokára indulunk egy valós idejű szimulációra, tehát Dorogtól Szárligetig megyünk kékezni, úgy ahogy a blogban az útitervben is szerepel. Így tényleg kb 26 km-t fogunk menni egy nap (az eddigi tesztnapok mindig valahogy többre sikerültek: 30-35 km), 2 éjszakát is kint töltünk, és még néhány kaját is tesztelünk. A múltkoti tojásosrizs nagyon jól sikerült!
Bizony én is sokáig spóroltam rá, az OKT-t térképpel jártam végig. Megvan annak is a varázsa!! A DDK-n viszont új szokásokat is felvettem a GPS birtokában.
Bármilyen hihetetlen, még a régi Gerecse térképemen is rajta van, és néztem tuhun is. Nem megmondtam, hogy megoldom? Csak nem szeretem, hogy ma már szinte minden a gps körül forog...
A jubileumi OKT50 vándorláshoz is kapcsolódó megemlékezés lesz Piliscsabán
A Lokomotív Turista Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját Horváth József, az Országos Kéktúra első teljesítője halálának 20. évfordulójára készített emléktábla ünnepélyes felavatására a piliscsabai temetőbe.
Az avatás időpontja: 2011. július 10. vasárnap 16 óra Helyszín: Piliscsaba, Temető utca
A régi bejárásomhoz annyi kiegészítés, hogy Balatonfüred - Alsőőrs között két hete jártam a jelzések és az út is rendben van.
Az igazolólap is változatlan a másolható A4-es, ami a túrabázison van.
Mivel semmi megkötés nincs a pecsételésre, a vasútállomás, hajóállomás, bármilyen múzeum, kocsma, esetleg posta jöhet szóba, nagyjából ebben a sorrendben érdemes próbálkozni.