Keresés

Részletes keresés

Ammandina Creative Commons License 2003.08.25 0 0 547
Én is tanítgatom Bellát pacsit adni, de nem sok sikerrel.
Úgy héz ki, hogy beköltözött egy újabb bichon a házba. Az eghyik szomszéd sétáltatta a kertben, úgy dobták be hozzájuk a kertbe! (Nem itt, Olaszországban él 1/2 évet 1/2 évet pegig Mo-on.) Pedig gyönyörű, hófehér. Máltai vagy bolonese, majd a héten elviszi dokihoz, hátha megmondja. Fiú és kb 2 éves.
Előzmény: zsuzsa (546)
zsuzsa Creative Commons License 2003.08.25 0 0 546
Szia !
Jól vagyunk. Nem hasmegyünk. Melegünk van.
Hilda megtanult pacsit adni :-)Viszont szigoruan pórázon kell sétálnunk, mert Lola szenvedélyes madarász lett :-(
Előzmény: Ammandina (545)
Ammandina Creative Commons License 2003.08.22 0 0 545
Sziszatok!
úgy látom nagyon hallgat mindenki.
Bella most a Margit szigeten kirándul a Mandulával (fene a jó dolgát)
A többi havanese-vel mizújságvan?
Béná_Zoltán Creative Commons License 2003.08.06 0 0 544
izé. kisfiú :-DD
Előzmény: Béná_Zoltán (543)
Béná_Zoltán Creative Commons License 2003.08.06 0 0 543
Sziasztok.

Ha valakit esetleg érdekelne vannak angyali havenese kiskutyák eladók. 2 kislány és 1 kis fiú. Telszámot nem akarok irni mert nem az enyém, de mailben szivesen válaszolok. Köszike.

Ammandina Creative Commons License 2003.08.04 0 0 542
Kutyával is klasszul lehet nyaralni. Mi síelni vittük télen Bellát és klassz volt.

Hétvégén viszont iszonyú féltékeny volt a Mandulára, hiszen csomót simogattam, hogy ne legyen bánatos. A kis hisztis meg kitúrta kezem alól

Előzmény: zsuzsa (541)
zsuzsa Creative Commons License 2003.08.04 0 0 541
Huuu :-)))) szép éjszakátok lehetett :-)))

Épp azon gondolkodtam, hogy en helyböl olyan nyaralást tervezek jövöre, hogy a kutyák is jöhessenek.Nekem már olyan mindegy, gyerekek, kutyák stb....

Nálunk annyi törtent, hogy feljött a barátom. Mindenféle munkák miatt 2 hete nem járt itt és valahogy ez sok volt Hildának, akit a szemmütetje miatt jobban dédelgettem, most meg ki lett rakva az ágyból és az idegen ember meg befeküdt az Ö helyére... ezért aztán kaptunk egy adag éjjeli hányáskát meg kakikát ( nem füves, nem hasmenéses.. amolyan egészséges neszenektek véleményt ) Másnap pedig amikor mentem lefeküdni a 2 kutya pontosan arra a helyre feküdt be elvágolag, ahol a barátom aludt és tüntetöen háttal nekem, mintegy jelezve, hogy SZÓ sem lehet arról, hogy megint kiturják öket a helyükröl :-)

kis nyavalyások....

Előzmény: Ammandina (540)
Ammandina Creative Commons License 2003.08.04 0 0 540
Pénteken nálunk aludt a Mandula. Most először. Este elég sokat sírt szegény, és a fél éjszakát végig ugatták a Bellával szinkronban. Aztán 1/2 2 felé felugrott mellém az ágyra és bánatában elaludt. Szombaton már nem volt honvágya. VAsárnap pedig a Manócskánaál voltunk 1 éves kutya-szülinapi bulin. Szóval kutyás hétvégénk volt
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.30 0 0 539
Két hétre mentek. Hát elég unalmas... öszintén szólva csak akkor eröltetem meg magam takaritás, fözés, háztartás terén ha vendég jön vagy a barátom . De azt se bánom, ha lemondja, akkor azonnal leteszem a porszivót :-)
A kutyákban az a jó, hogy nem zavarja öket, hogy két hete gyülik a vasalatlan ruha :-))))

De megigértem nekik, hogy a hétvégén csak az övék lesz a mami és elmegyünk nagyokat sétálni... huu most jut szembe a Hajogyarin Sziget fesztivál van.. no oda akkor nem megyünk :-))

Előzmény: Ammandina (538)
Ammandina Creative Commons License 2003.07.30 0 0 538
Most már nem vágatjuk le Bellus szőrét jövő nyárig. Remélem mire jön a hideg visszanő enki a meleg bundája;o)
Milyen az élet a gyerekek nélkül? Mennyi időre mentek Finnországba?
Előzmény: zsuzsa (537)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.30 0 0 537
Majd örülni fogunk neki a téli cidriben amikor melegiti a lábunkat :-) Tök jó fajtát választottunk, olyan selymes a szöre, öröm hozzáérni :-)

Előzmény: Ammandina (536)
Ammandina Creative Commons License 2003.07.30 0 0 536
Édes lehet Hilda ragaszkodása. Bella szért nem lyan bújós, inkább úgy viselkedik mint Lola. Mondjuk amikor 30 fok fölé megy a hőmérséklet nem is nagyon örülök, ha a szőrős testével plusz melegít.
Előzmény: zsuzsa (535)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.30 0 0 535
Én is megvárom a jövö hét pénteket, addig kell csepegtetni az antibiotikumos szemcseppet Hilda szemébe. Simán hagyja. Ennek a kutyának hihetetlen testi kontaktus igénye van... szerintem megviselte, hogy az elsö évben többedmagával osztoztak egy gazdán. Egész nap az ölemben feküdne, ha lehet.... hang nélkül türi a fésülést is, ha közben az ölemben lehet. Még hanyatt is fekszik, ha kell, csak tapogassam meg hozzá érjek. Loli is szeret ölben lenni, de jól megvan akkor is, ha a közelünkben lehever. Hilda ezt szorosan hozzám tapadva szereti, ha lehet a felsötestemnél. Éjjel néha le is kell zavarnom az ágyról, mert arra ébredek, hogy szinte a fejemen fekszik...
Előzmény: Ammandina (534)
Ammandina Creative Commons License 2003.07.30 0 0 534
A járókelők az ugatásra általában kicsit összerezzennek, aztán meglátják Bellát, amint 2 lábreállva ágaskodik a kerítésen hogy kilásson és mosolyognak, hogy milyen aranyos.
Fürdés nálunk is esedékes, de megvárom a napos időt.

VAn oylan kép a Balatonon, amin biciklizünk Bellával. A kormányra szerelt kosárban üldögél. Megrpóbálom holnapra előkeresni

Előzmény: zsuzsa (533)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.30 0 0 533
Tényleg látszik rajta, hogy dolga van.
Biztos halálra rémültek töle a járókelök :-)

Mi jó sárosak vagyunk séták után... jövö héten érik egy fürdés....már 2 hónapja csak öntisztulnak...

Előzmény: Ammandina (532)
Ammandina Creative Commons License 2003.07.29 0 0 532
Itt eg kép a nyaraló Balláról. A Balatonon játszik a kertben, + valamire nagyon figyel oldalra. Ilynakor 3 másodprc múlva vad ugatásba tör ki. A hős házörző;o)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

zsuzsa Creative Commons License 2003.07.28 0 0 531
Szerintem ugyanazt a könyvet kaptuk meg. Azt rágicsálta meg Hilduska :-)

Nekem is nehéz levegönek néznem öket, amikor én legalább ugy örülök a viszontlátásnak mint ök. Viszont megszüntek az örömpisik és ez jó valamint szépen leülnek mielött elindulunk és nem ugy száguldanak ki a lakásböl, mint egy bivalycsorda.

Az evésnél nem tudok mit nevelni rajtuk ök sose követelték örjöngve a kaját.. mindenestre elsönek mi eszünk,mint falkavezérek és ök csak uténunk kapnak kaját.

Előzmény: Ammandina (530)
Ammandina Creative Commons License 2003.07.28 0 0 530
Bella szépet termel a házikoszttól is, bár ha zsíros, az meghajtja. De normál esetben semmi gond.
Mi is kaptunk a Mandula gazdáitól egy kutyapszichológia könyvet. Nem emlékszem a címére. Most gyarorolom, hogy ha hazamegyek 5 percig nem szabad foglalkozni a kutyával bármennyire is ugrál körülöttem, fel arakra hívni magára a figyelmet. Nem mondem, elég nehéz feladat. Egézs nap rám vám, én meg le se sz@rom, ha hazaérek;o)
Előzmény: zsuzsa (529)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.28 0 0 529
Mielött kutyám lett, nem gondoltam volna, hogy ezentul magasan kvalifikált, tanult, müvelt embertársakkal a "milyet-hova-hányszor-beleléptél-e" témáról fogok rendszeresen beszélgetni :-)

Amugy a házikoszttól Bella keményet termel ? Mert én szivesebben fözök nekik, de ugy tünik az valamiert kicsit meghajtja öket. nem füszeres, nem sös, nem zsiros, van benne rizs, kevés züldség, a hus tiszta soxor olyat adok nekik amit magunknak is vezsünk, nem kap állott kaját, vagy frisset fözök vagy a fagyasztobol veszem elö és még fel si szoktam olyankor forralni. Szóval nem értem :-(

Amugy olyan okosak. Hilda ugyan megrágta a kutyapszichologia könyvet, de az ÜL parancsszora gyönyörüen leülnek. Büszke vagyok rájuk :-)

Előzmény: Ammandina (528)
Ammandina Creative Commons License 2003.07.28 0 0 528
Szia zsuzsa!
Megkaptam a mailt, amit küldtél, épp most akartam rá válaszolni.
Örülök, hogy Hilda szeme jól van.
A lányaidre most irígykedek, én nagyon szeretnék eljutni egy északi országba! (Főleg ebben a melegben, télen kevésbé)

Bella jól va, de pénteken valami miatt besz@rt a lakásban a szőnyegre és nem vettem észre amikor hazarohantam bepakolni a cuccot Balcsi előtt. Képzelheted milyen szag fogadott minket vasárnap;o)
Bella is csak este, naplemente után hajlandó megmozdulni, napközben csak heverészik a lakás különböző pontjai. Sajna az idén már nem megyünk többet a Balatonra, ott akertbe és a hüvös verandén jobban érezte magán (+ én is)
Bella tüzelése augusztusban esedékes (csak hogy örüljünk valaminek)

Előzmény: zsuzsa (527)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.28 0 0 527
Sziasztok !

Megkaptad a mailemet, amit mult héten küldtem ? Nem tudtam belépni a topicokba, azert irtam privat.

Jól vagyunk, Dudi szeme klassz, még csepegtetnem kell, de teljesen egészségesnek tünik és nincs semmi panasza.

Panaszom nekem van, ugyanis a meleg miatt rossz az étvégyuk, a kajából kiszedegetik a nekik tetszö részeket ( ez véletlenül mindig a hus, nem pedig a rizs meg a táp ) Ráadásul ( ez nem tudom miért van ) kizárólag a táptól kakilnak normális keményet, ettöl a huskizabikálástól meg pláne higabbat, egyrészt nem birom összeszedni, másrészt kétnaponta valamelyikük csunyaságos seggecskéjét próbálom lezuhanyozni ( gondoljatod Lola fehér szörén hogy mutatnak a csunyaságok...)

Ugyhogy most kénytelen vagyok bekeményiteni, ök viszont inkább éhségsztrájkolnak, mintsem tápot egyenek :-(

Amugy meg semmihez nin cskedvünk ebben a höségben..

Gyerköceim jól vannak, tegnap reptettem el öket az apjukhoz két hétre, én erösen kivagyok, kapitalisták miatt nem tudok szabadságra menni, rengeteg a munka meg ilyesmi :-( Ugyhogy kutyázom meg madarazom meg befözök.....

És ti hogy vagytok? Mikor esedékes Bella tüzelése ? Többi havanese kollégával mi van?

Előzmény: Ammandina (526)
Ammandina Creative Commons License 2003.07.23 0 0 526
Nagyon drukkolok Hildának, hogy jól sikerüljön a műtét!
Ez a meleg szörnyű.
Bella nem hízott meg. A szüleim szerint szörnyű keveset eszik. De ők a 12-13 kg-os tacsihoz vannak szokva, Bella meg csak 5,5 kb, természetes, hogy csak fele annyit eszik.

Gyerőcök nyaralnak? Tábor? Nagyi? Közösen is mentek valahova?

Előzmény: zsuzsa (525)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.23 0 0 525
No és fölhizlalták kicsit az ebet a szüleid ? :-))
Nyaralás amugy jó volt ?

Én itthon vagyok és nagyon ideges, mert most operálják Dudu szemét. Végülis többhavi töprengés után az Állatorvostudományi Egyetemre vittem, egyszer Karcsival sétáltatuk a törpéket és találkoztunk egy kanadai juhászt ( ha jól emlékszem ) sétáltató nővel, aki trénerként foglalkozott a jószággal és amikor beszélgetni kezdtünk, elmondta, hogy az ÁOK-n dolgozik és ajánlott egy szemspecialistát.

Nem olcsó,de nekünk fontos a szeme és hogy a lehető legjobban sikerüljön a mütét. Azt mondta a doki, hogy jól korrigálható, nem öröklődő, valószinüleg nem ujul ki és nem komoly, csak kellemetlen, mert a könnymirigye csuszott előbbre a laza szövetek miatt, nem veszi ki, mert a könnytermelés miatt fontos, hogy megmaradjon, hanem visszateszi a helyére.

Olyan rossz volt otthagyni Hildád, majdnem elsirtam magam, ő meg csak nagy jámboran nézett,hallgatta amit a doki mondott. Most kettőre kell visszamennem érte. Persze mindenki nekiállt gyügyörögni hozzá, mert olyan szép és kedves meg azt is tudom, hogy vigyáznak rá, de esküszöm olyan, mintha a gyerekeimet operálnák... alig birtam hazajönni, rossz trolira szálltam pedig azon a környéken laktam 14 éves kormig :-(

hát ez van... ha jól sikerül a mütét augusztusban megyünk mi is tutyaiskolába .. remélem enyhül a hőség... nehezen birjuk..

Előzmény: Ammandina (524)
Ammandina Creative Commons License 2003.07.23 0 0 524
Hello!
Megjöttünk a nyaraásból. Bellából igazi vidéki kutya lett;o)
Hamar belakta a kertet, őrizte rendesen, minden utcai történést megugatott. Viszont hiába sétált egész nap fel-alá a kertben (kb napi 15 km-t) nagyon szerette az utcai sétát.
A Balatonba is bement nagy lelkesen, de csak a mellig érő vízig, ott megtorpant és nem volt hajlandó tobább jönni. Viszont a pici vízben lelkesen rohangászott.
Ma van először egyedül otthon, szegénynek vissza kell szoknia a hétköznapokhoz. Ha jó idő lesz, akkor ezen a hétvégén is lemegyünk a Balcsira, magpróbálom beljebb csalni a vízbe.

Többi havanesevel mizújságvan?

Ammandina Creative Commons License 2003.07.07 0 0 523
A mienk sem nercolaj, hanem csak norcolajos:-(

Tartrok tőle, hogy egy elkényeztetett, jó húsban klévő Bellát kaunk vissz a jövő héten, aki hozzászokot ahhoz, hogy a nap 24 órájában foglalkoznak vele, vagy legalább is mellette van valaki (kivéve, ha nincs kedve és elvonul)

A pisilés okát meg kell találni és megszüntetni

Előzmény: zsuzsa (522)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.07 0 0 522
Én eddig csak olyan szörápolót láttam, ami nercolajos, de nem nercolaj. No akkor még keresgélek.

Aha értem.. szóval hazajöttök nyaralásból és visszakaptok majd egy elkényezetett kövér Bellát :-)

Julesblaid azt irja a kutyanevelés topicban, hogy az ivarérett kutyus talán a hierarchiabeli pozicioját probalja igy erösiteni( tócsával )
Ajanlottak egy kutyapszichologia könyvet, megprobalom minel hamarabb megszerezni.

Előzmény: Ammandina (521)
Ammandina Creative Commons License 2003.07.07 0 0 521
Ha Hilda még tüzel, akkor lehet, hogy azért bolond. Én megértelek, szeretem a kutyámat, de ne piosiljen a lakása! Viszont tüzeléskor előfordulhat, hogy így jelez a kanoknak, hogy "itt lakom!"
Nercolajat szinte bárhol lehet kapni, ahol kutyakaját is.

Bella már a Balatonon van, apukámmal aludt és hisztizik, hogy agyjanak neki enni (pl. hagyattvégja magát, mondvbán, látjátok, mindjárt éhen halok!" (A kis cseles, itthon nem csinál ekkora műsort)

Előzmény: zsuzsa (520)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.06 0 0 520
És nem fújt Bellára a macsek ? A mi szomszédmacsekunkkal is szeretnének ismerkedni, főleg Lola de az akkorát fújt rá, hogy a kutya majd hanyattesett félelmében :-) Azóta iegn udvariasan és távolságtartóan kezeli a macsekokat :-)))

Nem emlékszel véletlenül, hol árulnak nercolajat?
Ti vettetek valamikor és azóta is tervezem, hogy kipróbáljuk.

Egész hétvégén a kutyákkal foglalkoztam, szerintem már lassan megtanulnak emberül is. Hilda viszont megbolondult. Fogja magát bekocog a konyhába és lazán odapisil a linóleumra. 1x megdorgáltam, másodszorra belevertem az orrát és kiraktam az erkélyre ( mármint a kutyát ) erre ma megint odapisilt.Most megint büntiben van az erkélyen. Dehát 5 órával ezelőtt voltunk lenn, nem evett se sósat se tápot, fogalmam sincs miért csinálja :-( Az itteni elszánt kutyafanokat talán nem zavarja, de én egész egyszerüen nem akarom, hogy kutyahugy legyen a lakásban. Ilyenkor hétvégenként a nap 24 óráját együtt töltöm velük, bezsélek hozzájuk, simogatom, játszom, ugy érzem nem lehet semmi lelki izéje. Lolának nincs is, olyan elégedett, hogy öröm ránézni. Nem tudok rájönni, talán én csinálok valamit rosszul? Dehát 3 x napjában lemegyünk velük, mégis hányszor kellene? És miért nem jelez? Tudja jól, a benti pisiért mérges leszek, a lentiért meg halálra dicsérem ..

Elkeseritő :-(

Előzmény: Ammandina (519)
Ammandina Creative Commons License 2003.07.03 0 0 519
A pintyek itthon maradnak, a szomszéd majd a virágokkal együtt ellátja őket is. Velük nem kell úgy foglalkozni, mint a te madaraiddal, csak el kell látni őket inni és ennivalóval.

Bella beleszeretett a macskákba. Minden macska iránt óriási vonzalmat érez és játszai akar velük. A macskák pedig sz@rnak a fejére. Most is séta közben otthagyta a 2 kutyát akivel játszott amint meglátottt egy macsekot és vela akart fogócskázni. A macska pedig hagyjál békén pofával ült az utcakövön

Előzmény: zsuzsa (518)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.03 0 0 518
Amazonok nyári megőrzésre vannak itt pár hétig. Külön szobában kell tartanom őket és az én madaraimat, mert a két fiu összegerjed és ÜVÖLT .
Borzasztó.. Az agyamat szaggatja...és persze sokat kell(ene) foglalkozni is velük.

Pintyimintyijeidet hova teszed amig nyaraltok? Ők is mennek anyukádhoz?

Lola becsületes neve Vanessa, Dudué pedig Diamond. Mint egy szappanoperában...igyekszem nem is gondolni rá.

Szerintem Lola is tüzelni fog, mert most Hilda kezdeményezi a leszbi show-t, de Lola sokkal indulatosabban utasitja el. Morognak meg veszekednek :-(

Előzmény: Ammandina (517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!