Keresés

Részletes keresés

plafac Creative Commons License 2008.07.24 -1 0 2

NEkünk volt, többnyire barackot, almát és szilvát aszaltunk vele.

A típus lehet nem ez volt, de formára kerek tálcákból (asszem 5 darab) lehetett tornyot építeni.

A 10 óra aszalásidő kamu, legalább 16 mindig kellett, hogy rendesen megaszalja.

Aztán költöztünk a csótányos lakásból, és semmi ilyen konyhai eszközt nem hoztunk magunkkal, nehogy véletlenül... Azóta a légkeverős sütőben aszalunk, bár az utóbbi időben nem csináltunk ilyet.

Régen a géppel sokat, napról napra telenyomtuk, és elraktuk télire.

Arra figyelj, hogy célszerű időnként megforgatni a gyümölcsöt a tárcákon, sőt az alsó kettőt a felső kettővel is érdemes megcserélni félidő körül.

Amúgy meg szerintem tökmindegy, milyet veszel, ha az nem olyan elpattanós keményműanyag, akkor jó.

Előzmény: Sárkány (-)
Sárkány Creative Commons License 2008.07.24 0 0 1
Gyűjtsek inkább napsugarat?
Előzmény: procaliber (0)
procaliber Creative Commons License 2008.07.24 0 0 0
nem 0 aszalás lesz
Sárkány Creative Commons License 2008.07.24 0 0 topiknyitó

Most tervezek venni egy aszalómasinát és semmit sem találtam itt erről. Akinek van és használja megoszthatja tapasztalatait, én pedig csak kérdezni fogok -valószínűleg.

 

Eddig napon próbáltam szárítani, de a gyümölcsök nagy része tönkrement, bepenészedett vagy megették a repülő állatok. Ezért kinéztem egy Hauser márkájú többemeletes szerkezetet, amiben első menetben fügét fogok aszalni.

A tapasztalatokkal később jövök.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!