Az Élesnél járt bent a kocsim november végén karosszériajavításon, azt mondták, már nincs a vastag (széles) fajta. Egy vékonyat raktak rá, majdnem olyan, mint a Riderauto-s.
Adjatok kérlek ötletet hol tudok venni Jazzre a hátsó lökhárítóra gumi lökhárítóvédőt? A nehezítés a dologban hogy a kocsin elöl a - szerintem szebb - régi, széles fajta védőcsík van, tehát hátulra is ilyet keresek (javítás és fényezés miatt került le róla az eredeti és azt már nem lehetett visszatenni). Az ebay-en néztem de ott is ritkán árulnak és akkor is csak az újabb vékony fajtát :(
Már próbáltam de egy(két) fémlap fut végig a gumiban és pont a két végén van ilyen keresztszelvény alakban pluszban a merevítő fémlapok és ha ezt levágom nagyjából használhatatlanná válik a lapát..
Tud valak Jazz-re méretben jó aeroblade ablaktörlő lapátokat? Azauchanos 1600 os on kívül, mert azt már próbáltam, és csak a nagyobbikra van méretben a jobb oldalira nincs mert 40 cm-es a legkissebb.... Szalont már kérdeztem nekik fogalmuk sem volt.
Más: Régebbe irtam hogy valalmi zörgés jön előről és az istennek sem tudott rájönni senki sem hogy mi az okozója a zörgésnek ami 800-900-as fordulton volt jelen az utastérben. Nos a 3. Honda szalonba megtalálták az okát. A homlokfalon az anyósülés előtt megfigyelhetők a hátra menő fékcsövek, és ezek közül kettő kb 2mm-en összeért ezért keletkezett az égtelen zörgés az utastérben! Szóval egy mozdulattal megoldódott a dolog.
Éppen azt akartam írni, hogy már átvette a Honda is a szabványt (és mára már minden gyártó), de már te is írtad. :-)
A szín és gyártási hely összefüggés nem ellenőrzött információ, csak a kereskedők által közölt szöveg, ami ugye sokszor duma, vagy urban legend kategória.
Akkor lehet, hogy mindenkinek igaza van, a régi Hondák alvázszáma 2002 előtt nem tartalmazták szabvány szerint a gyártási évet, de ezek szerint az újabbak igen.
A festékréteg vastagságot mikronban mérik és a műszerek is azt írják ki. Sajnos a gyári vastagságok elég vékonyak, 90 - 110 közötti, de 150-ig elfogadható. Általában 150 - 200 mikron feletti már nem gyári, hanem újrafényezett. Sajnos a hazai szabvány 300 mikront enged meg, ami a kereskedőknek kedvező, de ezt később senki sem akceptálja (eladásnál, biztosítási eseménykor stb.) Ha pl 500 mikron vagy feletti akkor az már nagy gáz.
Ha eladó lesz a felni, megírnád mennyiért adnád? Nem sürgős!
Más: Mit tanácsolnátok, mi a legolcsóbb, de normális esztétikus megoldás arra, ha a gyerekek kikoptatták hátul középen a padlószőnyegét, kb. mennyi egy ilyen csere.