Keresés

Részletes keresés

Ammandina Creative Commons License 2003.09.04 0 0 577
Furcsa összefüggés én még nem vettem észre. Persze lehet, hogy ettől még van benne valami. Bár a pap, aki minket összeadott nagy állat- és azon belül is kutyabatár, sose nézné jó szemmel, ha valami (akár gyerek is) maceráljon eg kutyát.
Előzmény: zsuzsa (573)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.04 0 0 576
Egyébként nem is értem, hogy nem lehet érző, lélekkel rendelkező lényeknek tekinteni a kutyákat és a macskákat? Csak rájuk kell nézni!
Nálunk még egy nünükét vagy egy barna varangyot is úgy tekintünk a srácaimmal, igaz, ebben én is ludas vagyok, mert minden állatról mesélek nekik valami érdekeset. Talán ez is közrejátszik abban, hogy srácaim szerint is a békáknak, de különösen a barna varangyoknak a bőre ugyan csúnya, de gyönyörű szemük van, a cincér marha jópofán méltatlankodik, ha egy fűszállal megcsiklandozzuk a fejét, a bogarak szépek és erősek. Nem sorolom. ASzt hiszem, nevelés kérdése az egész. De ha már a szülők nem nevelik állatszeretetre a gyerekeket, akkor Te nyugodtan elbeszélgethetsz a kicsikkel a témáról!
Előzmény: zsuzsa (573)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.04 0 0 575
Akkor is meg kell érteniük, hogy Neked az állatkáid kvázi a "gyerekeid", tehát jogosan veszed zokon, ha valaki ok nélkül macerálja őket.
Egyébként pedig hivatkozz Assisi Szent Ferenc példájára, aki köztudottan nagyon szerette az állatokat. Nem zárja ki egymást a keresztyén hit és az állatszeretet. Nekem baptista barátnőm van, akinek van vagy 15 kutyája, jó, nem alszik együtt velük az ágyban /akkora ágy nincs, amibe mindannyian elférnének, ha meg eggyel kivételez, reggel a többi "megbünteti" a mamakedvencét/, de lelkes élőlényeknek tekinti őket.
Előzmény: zsuzsa (573)
Tibbe Creative Commons License 2003.09.03 0 0 574
;-)
Előzmény: zsuzsa (573)
zsuzsa Creative Commons License 2003.09.03 0 0 573
Nekem rendes, becsületes barátaim vannak, de sok közülük nem tekinti lélekkel biró, érző lénynek a kutyát. Különösen a hivő emberek nem ( bocs, ha megbántok valakit ezzel, nem akarok általánositani, az én ismerőseimre-barátaimra vonatkozik a mondat )

Felesleges győzködni őket, ők engem tartanak csodabogárnak, amiért házikedvenc nélkül üresnek érzem a lakást. Nekik minden bánatukra és örömükre ott van Jézus meg az Isten.

Előzmény: Tibbe (571)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.03 0 0 572
Mindenféleképpen rá kell szólni a gyerekre, ha nyúzza a kutyákat. Ha intelligensek a szülők, akkor ezért nem sértődhetnek meg. Ha unintelligensek, legfeljebb nem jönnek többé.
Előzmény: Tibbe (571)
Tibbe Creative Commons License 2003.09.03 0 0 571
zsuzsa
Ha jóbarátok, mond meg a gyereknek az anyja helyett legközelebb, hogy hagyja békén a kutyákat, nem plüssből vannak; ha nem annyira jóbarátok, ne hívd őket többet!
Előzmény: zsuzsa (569)
Ammandina Creative Commons License 2003.09.03 0 0 570
Én is rá szoktam szóni a gyerekekere (nem sajátra, az még csak pociban van) hogy a kutya nem játékszer. Lehet vele játszeni, de nem szabad nyúzni ha elege van akkor békén kell hagyni. Sajnos sokat játékszerként veszik a kutyát a gyereküknek
Előzmény: zsuzsa (569)
zsuzsa Creative Commons License 2003.09.03 0 0 569
Tényleg nem értem, ha elolvasta a tennivalókat a kiskutyával miért nem vitte rögtön állatorvoshoz ? Odaadta a kisgyereknek, hadd gyürödjön a kutya ? Voltak multkor barátok nálunk 6 eves kisgyerekkel, legszivesebben elzavartam volna öket, az az elkenyeztette kis majom kölök egyfolytában a kutyáimat nyuzta. Szegenyek nyüszitve menkültek már, az meg parancsolgatott nekik, hogy ne feküdj, menj ide-oda, bökdöste az ujjával a szülei meg nem szóltak rá. Végül felvettem az ölembe mindkét kutyust, mert reszkettek a stressztöl.Az én gyerekeim sose voltak ilyen lelketlen szadisták.

Mi most ugy élünk, hogy sokat vagyunk otthon, nem járok bulizni, a gyerekeim felsö tagozatos általános iskolások, nem kisbabák és meg tudom venni a kutyuknak a minöségi kajákat a lakás meg 82 negyzetméter, zöldövezetben. Ide lehet kutyu venni, nem dogot, hanem kicsi, emeletröl ölben levihetöt ( nincs lift )

Felelötlen embereknél pedig elpusztulnak a házikedvencek....

Előzmény: csupaszabo (568)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.03 0 0 568
Nos, az én véleményem:
Eleve ludas a vevő is, hiszen ha nem kapta meg a papírokkal, tetoválva a kutyust, akkor mi a fenéért vette meg? Miért nem várt a vétellel 1-2 hetet, miért nem csak lefoglalózta?
Ha átvette a kölyköt, miért nem kérdezte meg a tenyésztőt az oltási programokról?
Ha már nem kérdezte meg, miért nem vitte már aznap vagy másnap az állatorvoshoz?
Ha olyan sok könyvet elolvasott, miért nem jutott eszébe a bolhairtás és féregtelenítés? Miért nem gondolt a védőoltások folytatására?
A tenyésztőről is megvasn a véleményem. Egy kiskutyát ugyi oltva, tetoválva minimum 1 véőoltással ellátva KELL átadni az új gazdinak.
Én mindezeken felül adok a kölyök mellé egy egész dossziét, benne lefűzhető átlátszó tasakban a származási lap, aláírva az átadási rész. Van benne egy tulajdonjog-átruházási nyomtatvány kiöltve, aláírva. Egy oltási könyv, a kölyök minden lényeges adatával, benne az addig elvégzett féregtelenítésekkel is. Kap az új gazdi egy elég komoly "Nevelési útmutatót", amiben leírom, hogy én eddig mivel és hogyan /hányszor és mennyit/ etettem a kölyköt, mit javaslok a jövőben, mikor KELL legközelebb féregteleníteni, mikor és mivel KELL oltatni, milyen lényeges kutyabetegségek vannak, mi a tünetük, miért fontos a bolhák elleni védekezés, stb,stb... Mindezen felül a cairnek mellé egy 11 oldalas ápolási útmutatót is adok, benne a napi ápolástól egészen a kiállításokra való felkészítésig.
Mindezen felül SZERZŐDÉSSEL adom át a kölyköt, amiben vállalom azt is, hogy hosszantartó betegség, külföldi munkavállalás vagy nyaralás esetén az etetési költségek fejében vállalom a tőlem vett kutyusok panzióztatását.(Ezt azóta veszem bele, mióta egy idióta gazda inkább leoltatta a kutyáját, semmint 1 hónapra panzióba beadta volna, ugyanis az drágább volt, mint a kölyök. És még volt pofája a nyaralásból visszatérve megkeresni engem, hogy van-e kiskutyám!)
Szóval a tenyésztő is ludas, meg a kedves tulajdonos is.
zsuzsa Creative Commons License 2003.09.03 0 0 567
Nemtom... én zokni vagyok a kutyákhoz, azért vettem meg a szőrös malackáinkat, mert ők 10 hónaposak voltak, már kölyök kiállitási eredménnyel, beoltva mindenre, jól táplálva, szocializálva, szeretgetve. Akárkinek nem is adták oda, én voltam a sokadik jelölt. Pár dologban nagyon nem értettem egyet az előző gazdával(aki nem birta gondozni őket a sulyosan megbetegedett nagymama mellett) de az biztos, hogy szerette őket és a szerinte lehető legjobbat adta nekik.Aki azért vesz meg egy drága kutyát kicsit olcsóbban,mert ezen spórolni akar az maga keresi a bajt.
Ha valaki nem ért a kutyákhoz és kisgyereknek akar valami szivósabb ebet, az miért nem vesz ki egy menhelyi kutyust ? Rohadtul nem értem az embereket, a mi kutyáink kb olyan lelki igényekkel birnak mint a serdülő gyerekeink. Rohanok haza munkából hozzájuk, simogatom, szeretgetem... nem akarom látatlanban bántani azt az anyukát, de lehet, hogy nem volt ideje a kutyusra a gyerek mellett és ez túl nagy stressz volt a kis állatnak, legyengült és attól betegedett meg.Azt hiszik, ez egy edzett munkakutya ?? Annyira kell figyelni rá, mint egy ksibabára. Telemegy a selymes szőre toklásszal, muharral, akármit nem lehet neki adni, nincs aljszőrzete, fázós, lelke van, ha vendég jön be kell ülnie az ölembe és hallgatnia a beszélgetést, különben kirekesztve érzi magát, ha a nagylányaim nincsnek itthon, kicsit depressziósak mert ők családban szeretnek lenni stb

Nem tudom, akarok -e kölyköket a mi kutyáinknak, de ha igen, akkor biztosan nem fogom odaadni akármilyen felelőtlen embernek és beleirom a szerződésbe, hogy esetleges eladásnál visszavásárlási jogommal alarok élni, mert tudom milyen kis érzékeny lelkü virágszálak ( pedig nekünk igazán komoly betegségünk az eltelt 9 hónap alatt lekopogom egyszer sem volt, csak egy könnymirigy-probléma.

Bocs, tényleg nem akarok senkit ismeretlenül megbántani, de rengeteg emebert ismerek aki büszkén ujságolja, hogy jaj milyen olcsón, exportból visszamaradtan, kishibásan, 4-5 hetesen, korán elválasztva, ilyen olyan handicap-ekkel vidéki kutyagyárból vett kutyát...

Előzmény: csupaszabo (565)
Vaci Creative Commons License 2003.09.02 0 0 566
Az én véleményem ezzel kapcsolatban az volt, hogy írtam egy cikket az oldalamra a témával kapcsolatban (a levelet is feltettem mellé eredeti formájában). http://bichonhavanese.fw.hu/buy.html Amit nem írtam oda, az csak annyi, hogy a levélíró valószínűleg egy kicsit szintén ludas lehet a dologban... nem tudom, milyen könyveket olvasott hónapokon keresztül, de a kutyatartásról nem sokat sikerült belőlük megtanulnia, az biztos... A parvót szerintem úgy szedhette össze, hogy az oltatlan kutyát más kutyák által sűrűn látogatott helyen sétáltatta. Ezzel persze nem akarom a szóban forgó "tenyésztőt" védeni. Az állatorvos pedig, miután látta, hogy csak egyszer volt oltva a kutyus, igazán elmagyarázhatta volna a láthatóan tájékozatlan gazdinak, hogy ez mivel járhat! A "ki tudja miért" alpári stílusról csak annyit, hogy "ki tudja miért" nem ad származási lapot a kutyához, "ki tudja miért" ígéri meg, hogy majd elküldi (holott a kutya még tetoválva sincs)... szerintem úgy voltak vele, hogy ha egy nőt jó keményen elhajtanak a "felmenőibe", talán megijed annyira, hogy nem mer továbblépni az ügyben...úgysem tudja bizonyítani...
Előzmény: csupaszabo (565)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.02 0 0 565
Alapsztori nagy vonalakban:
Kisgyermekes anyuka vesz több hónapos utánajárás, fajtaválogatás, egy csomó szakirodalom átnyálazása után egy havanese kölyköt 55.000 Ft-ért. A kiskutyát Szolnokról viszi házhoz alomtestvéreivel együtt a tenyésztő, hogy választhassanak. Néhány nap elteltével elviszi az állatorvoshoz az oltási könyvvel, ami pontatlanul van kitöltve. Állítólag még a törzskönyve /származási lapja/ sem volt meg.
Újabb pár nap elteltével bágyadt lett a kutyus, ismét állatorvos, aki megállapítja, hogy a kutya férges. Féreghajtás, Anyuka ekkor kezdi el félteni a gyermekét. Ekkor már cca 80.000 Ft-ba van a kuty.
Újabb pár nap múlva kiskutya megbetegszik, Parvoban, majd néhány nap múlva elpusztul.
A tenyésztőnél reklamál a tulajdonos, a tenyésztő kéri a lefagyasztott tetemet, majd ki tudja miért állítólag alpári stílusban kezd el a tulajjal beszélni.
Nos, nekem ez a történet valahogy nagyon nem kerek!
Előzmény: zsuzsa (564)
zsuzsa Creative Commons License 2003.09.02 0 0 564
Tenyleg ?? Még nem vettem meg az ujsagot, ma valoszinüleg nem is lesz rá idöm. Nem tudod elmondani?
Előzmény: csupaszabo (563)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.02 0 0 563
A KUTYA újság szeptemberi számában olvastam egy olvbasói levelet egy kis havanese kálváriájáról. Érdekelne a havanese-tartók, tenyésztők véleménye ezügyben, mert én meglehetősen felháborodtam rajta.
Tibbe Creative Commons License 2003.09.01 0 0 562
Előzmény: zsuzsa (561)
zsuzsa Creative Commons License 2003.09.01 0 0 561
Egyetértek. Folyton futkosnak meg birkóznak amióta lehült az idő !

De ma ugy ettek, mint 5 disznó ... meg si mondtam nekik a véleményem..

Előzmény: Ammandina (560)
Ammandina Creative Commons License 2003.08.31 0 0 560
Nem vagy hülye Zsuzsa, Karcsi már megmondta neki;o)
Olyan jó, hogy hüvös van!
Előzmény: zsuzsa (559)
zsuzsa Creative Commons License 2003.08.29 0 0 559
Tiszta hülye vagyok Ammandina, elkezdtem azon gondolkozni, vajon mikor mondjátok meg Bellának, hogy testvérke születik... Utána persze jót röhögtem magamon.

Pórázon jól jönnek a kutyák, inkább az a gond, hogy asztalon félnek. No ezt oldjuk a sonkával :-)
A cél az, hoyg asztalra felugorjanak, boldogan csóváljanak.

Beszéltem Lolibaba tenyésztöjével.Már régen fel akartam venni vele a kapcsolatot csak vidéki és nehezen nyomoztam ki a telefonszámát. Küldött képett Lola apukájáról. Gyöööönyörü. Habos fehér földig érö szöre van és komoly tekintete.

Előzmény: Vaci (557)
Ammandina Creative Commons License 2003.08.28 0 0 558
Az én Bellámnak van aljszőrzete, és ha jól tudom minden havanesnek 2 rétegű a bundája. De a lényeg, jogy utálja a meleget. A hideget sem bírja túl sokáig, ez igaz, de imád a hóban futkározni. Viszont a szőrét tényleg nem szabad tulzottan levágni, hiszen védi a bőrét a leégés ellen. + a szeménél is kell annyi szőr, hogy árnyékot vessen rá.
Előzmény: Vaci (557)
Vaci Creative Commons License 2003.08.28 0 0 557
Örülök, hogy tetszett nektek az oldal :-))
Ammandina: ha pontosak akarunk lenni, a havanese Kubában őshonos, oda azokat a fajtákat vitték, amelyekből a havanese kialakult. A szőrzete pedig a forróság, és a napsugarak elleni védekezés miatt módosult ilyenre (nincs aljszőrzet, fedőszőr hosszú, könnyű, selymes, jól szellőzik). Tény, hogy nem szeretik a meleget, de ez nem a hosszú szőr miatt van - ha lenyírják, akkor sem fogja szeretni... ellenben ha túl rövidre nyírják, a tűző nap komoly égési sérüléseket okozhat a bőrükön. Igaz, hogy az '50-es évekig előkelő házakban éltek ezek a kutyák, a kubai forradalom után viszont több mint 40 évig szegény családoknál, vagy az utcákon kóbor kutyaként kellett nélkülözniük a hűs szökőkutakat ;o) Olvasd el az oldalamon a fajtatörténetet, a külföldi oldalakhoz képest is elég részletes.
Zsuzsa: ha még soha nem állítottál ki kutyát, akkor megpróbálom minél előbb feltenni az oldalra a kiállításról, és a standardról szóló részt. Addig is: ne csak a beállítást gyakoroljátok, hanem a felvezetést is: felvezetőpóráz bal kézbe, kutya bal oldalon szépen, ügyesen jön, megy, fordul, megáll stb. Ha a ringben is a sajtos-sonkás-kórusban visítozós módszert alkalmazod, esküszöm lemegyek Kalocsára és megnézem :-)))) Sok sikert!
zsuzsa Creative Commons License 2003.08.28 0 0 556
Ammandina : már ne is haragudj, de a ti hibatok, miert nem laktok hüvös kastelyban ( szökökut, bálterem, szobalany ) :-))))))

Kalocsara megyünk csaladilag szept 28.-an, jelenleg a szépen delcegen asztalon állást gyakoroljuk sonkaval, sajttal ( ezt kapjak jutalmul... )bedugom a markomba es amig a tenyerembe dugdossak a ynelvüket korusban visitozzuk, hogy szep kutya okos kutya :-)

Előzmény: Ammandina (555)
Ammandina Creative Commons License 2003.08.28 0 0 555
Klassz a honlap!
Csak egy megjegyzésem lenne, ami inkább érdekesség személyes tapasztalatból kifolyólag:
Igaz, hogy a havanese Kubából származiuk, ami ugye elég meleg élghajlatú ország, de mégis úúútálja a meleget. (És imádja a havat) Ennek oka vszeg az, hogy nem őshonos Kubában, oda is vitték. Másrészt mint amolyan szobakutya, leginkább előkelő udvarházak hűs szökőkutas belső kertjeiben és szobáiban tartózkodtak, mintsem a napon. Szóval a havanese származása ellenére sokkal rosszabbul tűri a hőséget, mint pl. a magyar puli, akinek nyáron a rekkenő hőségben kellett nyájat őriznie.
Zsuzsa! Drukka kiállításra! Melyikre nevezted be őket?
zsuzsa Creative Commons License 2003.08.27 0 0 554
Huuu nekem nagyon tetszik !!!
Ügyes avgy és tényleg igényes az oldal. Nem akarod angolul vagy más nyelven is megcsinálni ?

nekünk hosszú a szőrünk ... Igaz ennek több oka van. Először is nekem nagyon tetszik amikor olyan elegánsan leomlik.
Másrészt szeretnék kiállitásra menni velük. Harmadrészt én nem kiskölyökként hanem növendékként vettem őket és az előző gazda ha másban nem is, de szőrápolásban profi volt.

Lola nem nagyon szereti a fésülést, sokat kell neki udvarolni közben, Dudu viszont annyira imádja, ha foglalkozom vele, hogy hanyatt is dobja magát, ha a hónalját akarom fésülni, a lényeg az, hogy közben csiklandozgassam a pocakját.

sajnos néha eléggé piszkosak hevenyebb séta után....

Jó, hogy irtál a szőrápolásról, én eddig hajszáritóval szárogattam őket, de nagyon utálták. Viszont azt szeretik ha törülközőben birkozom velük és ugy száradnak meg.

Az ágyra meg mindig felmennek... mert tudják, hogy ugysem pakoljuk le őket legfejebb csak éjszaka amikor lefexünk és ők még hosszasan vackolnának meg a szánkba feküdnének.

Jó ötleteket adtál, az első kiállitásuk 1 hónap mulva lesz és nagyon aggasztó, hogy fognak viselkedni a ringban. Gyakorolunk addig is .

Előzmény: Vaci (552)
Ammandina Creative Commons License 2003.08.27 0 0 553
Ez igaz, Bellának télen hosszú a szőre, nyáron rövid. És én nem saját magam vágom a szőrét tincsenként, mint annaka szegény máltainak. Most volt kozmetikusnál, nagyon csinos lett.
A weboldalt mindjárt megnézem
Előzmény: Vaci (552)
Vaci Creative Commons License 2003.08.27 0 0 552
Sziasztok!

"pedig a maltaiaknak alapbol hosszura hagyjak a szöret csak ez a kedves gazdi biztos lusta volt fesülgetni...."

Nem akarok ünneprontó lenni, de a havanesenek is alapból hosszúra kéne hagyni a szőrét, ha a kedves gazdik nem lennének lusták fésülgetni...

Készítettem egy új havanese weboldalt, ha kíváncsiak vagytok rá, http://bichonhavanese.freeweb.hu .

Még nincs teljesen kész, úgyhogy bármilyen véleményt, kritikát, hozzászólást szívesen fogadok.

Előzmény: zsuzsa (550)
Ammandina Creative Commons License 2003.08.26 0 0 551
Köszi, most már jól vagyok (kop-kop) Volt idő, kb 2-3 hétig amikor egyfolytában hányingerem volt, most már csak néha tör rám pár órára. Reménykedem, hogy ez is elmúliik a 12-14. hét után.

Ráadásul a málati fiú, és imád mindenhova jelölgetni amióta sétálhat. Majd megnézem a szőrét 1/2 év múlva. Elvileg szép, selymes. alig hullámos szőrük van a máltaiaknak. Egyébként iszonyú édes, kisebb mint a Bella, de nagyon formás.

Előzmény: zsuzsa (550)
zsuzsa Creative Commons License 2003.08.26 0 0 550
:-)))))))))))))) hát nagyon-nagyon gratulálok a testvérkéhez :-)))))
Nagyon kivagy ? Hánykolodsz ?

Szegeny pincs... en megértem. Loláek teljesen megváltoztak, amiota kinnt is rohangalhatnak.Teljesen boldogok.Lola imád kinnt pisikaki a füre.Végülis Dudu is, bár nála van ez az örömpisi ( igaz az elmult 2 hetben pl nem volt )

pedig a maltaiaknak alapbol hosszura hagyjak a szöret csak ez a kedves gazdi biztos lusta volt fesülgetni....

Előzmény: Ammandina (549)
Ammandina Creative Commons License 2003.08.26 0 0 549
Közben kiderült, hogy az új eb málati selyempincsi, csak a régi "gazdái" ollóavbl megkopasztották. Egyébként a gazdi most aszt az utat járja be, mint ta, amikor hozzád került a 2 kutyus, tudnillik szobakutya volt, sose sétáltatták szegényt. Most ismerkedik a ionti világgal, pedig 2 éves (és persze nem szobatiszta) De 5 nap alatt megtanulta, hogy jelezni ekll, ha le akar menni, csak még nem tudja visszatartani.
Bellának késik a tüzelése. Szerintem bezavart a hőség.
Bellának tevasszal "testvére" lesz egy embergyerek formájában;o)
Előzmény: zsuzsa (548)
zsuzsa Creative Commons License 2003.08.25 0 0 548
No, akkor Bella otthon pasizhat :-)

A Bolognese-ek kisebbek. Van 2 Bolognese a környéken és valahogy egész mások, mint a mieink.

Most kicsit hüvösebb van és iszonyu futkosást csaptak, fetrengtek a porban. Itthon lezuhanyoztam őket, előszörre megdöbbentek, de aztán a törölközés nagyon tetszett :-)

Előzmény: Ammandina (547)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!