Ez biztosan nem a vacak kis magyar piac üz.anyag-ár sajátságai alapján fog eldőlni. Európában 1előre jelentős a piaci igény a dízel-üzemű személyautókra még a kis kategóriákban is, a konkurrensek pedig kínálnak ilyeneket. Ergo: ha a Honda növelni kívánja részesedését ebben a piaci-szegmensben,úgy nem kerülheti meg az öngyújtós erőforrás bevetését. Sztem ha ilyet fog gyártani(mármint dízeleset)azt lehet,hogyangliai v.törökországi gyáraiban fogja megtenni,mert Távol-Keleten ill.az USA-ban nincs erre érdemi igény...
Nekem az előző autóm TD volt, én se dízel se turbós autót nem vennék. Füstöl, darál, zakatol, ráadásul hosszú távon tutira nem jössz ki olcsóbban, ha pl. csak azt vesszük, hogy a turbó nagy valószínűséggel 60-70 ezer km után legalább egyszer el fog szállni.
Na ezt majd megnézem a szerződésben... De azért furcsának tartanám, ha normál sebességnél elém ugró vad miatti töréskárra nem fizetnének. Ezen az alapon akkor sem kéne fizetnie a casconak, ha csúszós útszakaszon megcsúszás miatt történne baleset.
A Casco mellőzésének azért elég komoly kockázata van. A kolléganőm férje több mint 20 éves balasetmentes vezetés után telibe trafált egy lassan kanyarodó autót hátulról, egy több mint 5 milliós Nissannal. Részletre vették a kocsit, Casco nélkül és közel 1 milliós a kár. Plussz ki tudja mennyit fog követelni a hitelintézet értékcsökkenésre hivatkozva... Én biztos nem mernék egy nagy értékű autót Casco nélkül használni. A Jazz-re is kötöttem, pedig "csak" 2350000-ért vettem használtan. Évi kb. 50000 Ft-ot megér a nyugalmam... De minimum addig, amíg a részlet le nem jár szerintem mindenképpen érdemes áldozni rá. Két hete is csak egy hajszálon múlott, hogy nem csattantunk bele egy hatalmas szarvasba.
Ahogy nőnek az üzemanyag és büntetés tarifák nem érdemes váltani.Csak hát néha az ember a szívére hallgat..Előny a civicnek az autópályán van, meg a szomszédok szemében. Nézd csak meg a gumi árakat a 17-es és a 14-es méretben. Ki mennyit szán az autó fenntartására! Azért egy 1.8-as sportot nagyon nagyon.. Hátulra meg nem ülők, cipőim meg mind 45-ös. Kisebbet nem vagyok hajlandó felvenni.
Szia!
Jó emlékszel és pontosan vezetem az autóm költségeit. Sajnos édeapámra ez már egyáltalán nem jellemző. Így csak hozzávetőlegesen tudok adatokat mondani.
Bezntinköltség: 40%-al több a Civic-nek.
Szervíz: 30% több a Civic-nek. (Csak a gumi 50%-al többe kerül.)
Adó: Majdnem a duplája.
Casco: Nekem nincs, és eddig nem is hányzott (kopp-kopp).
"milyen hasznalat mellett, miben jobb a Civic ?"
Ha általában sietsz, és nem érekelnek a seb. korlátozások, és nem viseli meg a családi kasszát egy 300e Ft-os büntetés, akkor jobb a Civic.
A Jazz csomagtarója sokkal praktikusabb és csak 10L-el kisebb. Viszont az utastérbe is lehet pakolni az ülések alá.
Az tény, hogy autópályán kellemesebb, halkabb a Civic sokkal jobb az utazási komfort. Viszont a Civic hátsó olése már nem annyita kényelmes. (Nekem gyakran beszorul a lábam az utasülés alá, ha nagy cipő van rajtam.)
Üdv.: Tom
ugy emlekszem korabbi beirasaidbol, hogy eleg pontosan figyelsz / figyeled az autodat / figyeled az auto költseget.
erdekelne egy reszletesebb, alaposabb 1.2 Jazz vs. Civic 4D (1.8-as ?) összevetes.
Költseg (benzin, szerviz, ado, Casco, ...),
milyen hasznalat mellett, miben jobb a Civic ?
gondolom jobban megy :-) ...kenyelmesebb ? halkabb ? finomabb (an jarnak a kezelöszervei) ? - szerintem e teren ("finom kezelöszervek", persze nem izre, hanem müködtetesi eröigeny, precizitas) Jazz igen jo.
persze Boszi70 csaladi tapasztalata is erdekel.
fogyasztasra nagy elteresü valaszokat irtatok - ez netan a hasznalat jellegeböl adodik ? vagy ?
Leoldja az injektorban lévő apró szennyeződéseket, így az nem erőlködik, hogy áttolja a benyát. De erre nem vennék mérget, nem vagyok szakértő :)
Mikor értem haza és nyitottam a kertkaput, a csendes környéknek hála feltűnt, hogy a kocsi hangosabban kerepel, mint előtte. Aztán kihallgattam, a hang az injektor felöl jött, nem a szelepektől. Aztán jártam egy autósboltban ablaktörlőért, és belefutottam egy ilyen tisztítóba, gondoltam próba-cseresznye, nem volt egy összeg. Beleöntöttem fél-fél flakont két tankba (asszem 60 literhez való a teljes), és azóta tényleg halkult. 30e km-nél volt ez, a kocsi 2 éves volt és pár hónapos.
nekem a szervízben kérdezték 1 évesnél, hogy kérek-e bele
nem igazán tudtam, hogy jót tesz-e ezért megkérdeztem. elmondták, hogy ártani nem árt, de ha szennyeződés van a benzinben, és a rendszerben, akkor jót tesz
mondjuk fogalmam sincs mit csinál maga a szer, esetleg valaki leírhatná. ugye az injektortisztítóról beszélünk
Én biztos nem adnék 50e-et, 25ekm-t futott gumikért. Újonnan175/65R14-es gumit gagyit 8 e FT-ért, elfogadhatót 12e Ft-ért, supert 20 e Ft-ért lehet venni.
Jászberényben is jó kedvezmények vannak a készleten lévő autókra...
Viszont kezdődő levelezésünkre már két hete nem válaszolnak. :/
Leirták az ajánlatukat(váltózár...stb) .
Erre én konkrétan leirtam, hogy milyen extrákkal szeretném és hogy a színe midegy de a JHM előnyt jelentene.Kértem, hogy írják meg mennyibe kerülne ez forgalombahelyezéssel. Elküldtem kétszer, visszajött, hogy megnyitották(az egyiket kétszer is)...és semmi.
Csak érteném a márkakereskedések gondolatmenetét...
Végülis Nekem nem sürgős.Bár lassan már elindítanám a rendelést... Valahol.
Hátul nem merev híd van, csatolt hossz-lengőkaros, a kétoldali lengőkarokat összekötő rúd, pedig torziós szerepet tölt be, egyébként tényleg egyszerű kialakítás.
Valaki használt már injektor tisztítót és milyet? Tapasztalt vmi javulást? Mostanában kicsit magasabb hangon kalapál az injektor -1éves- sok városi használat és talán a "jó" benzintől.
riasztó-váltózár-szőnyeggarnitura ajándékba, kb. 140 ezer körüli ennek az értéke, ennyit tudtam. minél magasabb listaárú kocsit veszel, annál több a kedvezmény általában.
Visszaolvastam HFT, szép kocsid van, gratula:) Látom, hogy 1.2-es, a mindenhol hirdetett alapáron vetted (3069e) vagy sikerült kicsikarnod valami kedvezményt? Gondolom, nem véletlenül kérted ezt a színt (JHM)...
HFT, és a végén milyet vettél, LUC vagy JHM? Állítólag minden 2008-as modell már kínai szerelősorról jön (beleértve a Milano Red színt is), de pl. kollegám vásárolt 2007-es Milano Red-et és az japo...
a többi metál vagy gyögyház, ezekre van metálfelár.
a készleten, vagy országban, vagy úton lévő autók színét és alvázszámát látják.
metálfelárat le lehet alkudni, de általában csak egy alkut engednek, tehát vagy vételárból (mint autóváros pl.) vagy metálfelárból, vagy ajándék extrát adnak. ajándék extrából egy kicsit többet is adnak, mint a többiből. pl. metálfelárnál kicsit több, ha 100 ezret enged az árból, de ha bizonyos extrákat ad ajándékba, az akár 150-200 ezer is lehet.
persze előfordulhat, hogy ad valami ajándékot plusz elengedi a metálfényt, ki lehet fogni.
milano red az alapszín, egyébként februárban csak LUC-ost láttam, amikor én kerestem jazzt, tehát kínai volt.
én friss jazzes vagyok és friss hondás, sok kocsit használtam eddig, 17 év alatt, amióta vezetek, sajátot, másét egyaránt, de a honda kimaradt. a jazz futóműve vezetési élmény tekintetében veri az eddigi összes autóm. nekem nagyon tetszik a futóműve.
Természetesen próbáltam alkudni, de tényleg tipp-topp állapotban van a kocsi kint-bent egyaránt. Nem is tudom, hogy nincs rajta karcolás... A felniken lévő nyári gumik nélkül adná a tulaj olcsóbban 50 ezer forinttal, ami eredetileg 100 körül volt, de ennyiért (azaz plusz 50-ért), szerintem érdemes bevállalni a max. 25e km-t futott gumikat. Más kérdés, mert az új Jazz még mindig itt lebeg: ha készleten van a kiválasztott kocsi, akkor azon van metálfény vagy hogyan müxik ez a metálfény dolog? Lehet, hogy láma kérdés, de megköszönném, ha felvilágosítanátok:) thx, a.
Nekem egy relatíve friss tapasztalatom van, számomra meglepő. Egy lengyel üzleti túra kb 2x400 km, a Salgótarján - Losonc - Zólyom - Besztercebánya - Donovaly - Dolny Kubin - (határ) - Rabka - Auschwitz - Tychy útvonalon, illetve visszafelé Bielsko Biala - ywiec - Korbielow - Beszkidek - Námestovo - Orava - Dolny Kubin - Donovaly ... útvonalon. Tehát nem az a kifejezett alföldi autópályás poroszkálás. 3 megtermett emberrel, 2 napra való csomaggal. 1.8-as új lépcsős Civic. A fogyasztás így alakult mikor odaértünk: Odaút Visszafelé kegyetlen nyúzást kapott néha, teszteltük gyorsulásra, nyomatékra, fordulatszámra, mindenre, kipróbáltuk milyen amikor 2.-ban 7200 körül leszabályoz :) Szóval nem épp kímélő üzemmódban hajtottuk, és így jött ki 6.2-re. Céges autó.. :) Power of dreams.