Tudom, egyes Chello hívőkbe a frász áll, amikor én megszólalok, de ez is benne van a pakliban:
Én is Chello-s vagyok, (előfizető) és nekem vannak jó, (mert ez is igaz) de vannak rossz tapasztalataim is.
A dologhoz hozzá tartozik, hogy a pestiek nagyon dícsérik, nekem (Miskolc) azért vannak fenntartásaim:
- Decemberben 2 hétig nem ment, és csak most, február elejére sikerült elintézni, hogy ezt a két hetet nem kell kifizetni...
- Lassulások vannak, bár nehéz megmondani, hogy mikor ki tehet róla, mert van, hogy a Chello lelassul, és ha ISDN+Interware -en bejelentkezek az hasít, de van, hogy általános a lassulás, amolyan általános netes tulajdonságként...
Ha van még kérdésed, szívesen írok konkrétumokat is...
Costals: Na, ha mértek, akkor az azt jelenti, hogy egy héten belül lesz Chellód. Örülsz, mi? :)))
Először is, ezek budapesti adatok, a miskolci tapasztalatokról neO fog Neked beszámolni (már ha akar).
1. Hivatalos sebesség: 512 kbit (64 kbájt) letöltés, 128 kbit (16 kbájt) feltöltés. Másodpercenként, természetesen. :)
A tényleges sebesség:
Belföldön és külföldön egyaránt kb. 55-62 kbájt/sec lefelé, felfelé meg olyan 14 körül.
2. Forgalomkorlátozás nincs. Hagymásy András, a kommunikációs igazgatójuk azt mondta nekem a telefonban, hogy nem is lesz, ilyen csak a Broadbandnál van, a pletykákat is valószínűleg Broadband felhasználók terjesztik... :))))
3. Elszállások: nekem kb. másfél hónapja van Chellóm, azóta kettő alkalommal ment ki. Azonnal rájuk telefonáltam, öt perc múlva ment. Ilyenek ezek... :))
Szóval a tapasztalt és hivatalos le/feltöltési sebesség, a forgalomkorlátozás (ez rázós téma tudom :)), a megbízhatóság (pl. átlagosan hányszor száll el havonta) érdekelne.
Egyébként már elvileg megrendeltem a chellot (Bp. II. ker) decemberben, de eddig csak annyi történt, hogy kijött egy faszi és megnézte a jel erősségét, és annyit mondott, hogy minden o.k., működni fog a net.
Az "mxr" nicket viselő hozzászóló az a személy aki a(z) UPC részéről általában a leghivatalosabb ezen a fórumon. Emil címe: ugyfelszolgalat@chello.hu ! Remélem jól tudod használni!
Nem tudtok véletlenül vmi weboldalt, ahol a chello-ról pontos adatok és hiteles információk állnak rendelkezésre? A chello.hu ugyebár nem nagyon jöhet szóba...
Abban Mi kábelmodemesek megegyezhetünk, hogy a Tvnet-esek és a Chello-sok közti vita egy kicsit emlékezteti a forumot olvasókat arra, amikor a kamaszok arról tárgyalnak, hogy miért jobb a hosszú farok, a rövidebb de vastagabbnál. Az egyik csoportnak a véleménye az, hogy a hosszabbal állatul lehet kefélni, a másik azt mondja, hogy nem a vastagabbal! Végül is mindegyiknek igaza van a maga módján. Aztán idővel meg kiderül, hogy nem a mérete, hanem használatának módja a meghatározó! És hogy a hosszúság, csak a vizelésnél számít, mert a hosszabbal messzebb lehet lőni!
Egyvalamit azért leszögezhetünk: Ebben a pillanatban az ADSL sem nem olcsóbb, sem nem gyorsabb a kábelmodemes internetnél! Viszont idővel várhatóan brutálisabbá vállhat!
Látom nem nagyon írtok, addig itt van még egy pár gondolat, ami eszembe jutott.
"Arról lehet szó, hogy Janesz előfizetett Chellóra, tudja, hogy nem jó, ezért aztán meggyőzte magát, hogy jól döntött."
Nézd, ahol én lakom (Újlipótváros), ott nem lehet TvNetes előfizetést kötni, sőt, még ADSL sincs egyelőre (a franc enné meg), tehát asszem jól döntöttem... :))
Én egy magazinnál dolgozom, melyben gyakran hirdet a TvNet, és a lapunk honlapjának design-ját tervező cég (Perfact) készítette a TvNet weboldalát is. Szóval hallottam egy s mást a cégről, s egyik tény sem volt túl szimpatikus . Ami engem végképp elriaszt, az a következő:
1. Nem terjeszkednek. Erre persze lehet azt mondani, hogy "ja, mert nem hagyják őket", azonban a felhasználó szempontjából ez édesmindegy. Neki (tehát: Nektek + jómagamnak) megbízható szolgáltatásra van szüksége, s a TvNet bizonyította, hogy ezt képtelen nyújtani. A UPC Chello viszont végül is csak idetolta a képét, igaz, hogy kinőtt a szakállam, mire idértek, de itt vannak. A TvNet meg ücsörög, és retteg attól, hogy mi lesz holnap. Ez nekem nem kell, nem tudom, Ti hogy vagytok vele.
2. Béna a külföldi kapcsolat, de erről már írtam... :))
Összevetve: én komolyan tisztelem a TvNetet! Emlékeztek még a pár évvel ezelőtti (még a UPC előtti) Szabinetes meg egyéb együttműködésekre? Na akkor ott felcsillant valami! Tehát: tisztelem és sajnálom őket, mert tényleg úttörő szerepet vállaltak a mo.-i szélessávú internetezés elterjesztésében, ezért csak elismerés járhat nekik.
Így, 2001 tájékán azonban elmondhatjuk, hogy a cég védekező pozícióba szorult, melyből nem hinném, hogy valaha is ki tud kecmeregni.
A UPC disznóságait, aljas csúsztatásait pedig én is ismerem, elmehetnek ők is a sunyiba. De hát ez van, ezt kell szeretni.
De hát könyörgöm: ők már építik a gigabites BIX vonalat, külföldi sávszélesség-bővítés is a napirenden van, terjeszkednek, képesek részt venni az ADSL-lel folytatott árversenyben, stb. stb.
Ezek mind-mind olyan dolgok, melyeket nem hagyhatunk figyelmen kívül, mindössze ezért nyitom ki a számat.
Megsérteni nem akarok senkit, ezt is elmondtam már vagy százszor.
Egyébként a Suzuki-szindrómáról annyit, hogy amint kijön a Matáv az elfogadható árú gyors ADSL-lel (=min. 768/128), azonnal dobom ki az ablakon a Chellómat.
A lényeg, hogy sokan csak olvassák ezta fórumot, anélkül, hogy hozzászólnának. A figyelmeztetés nekik szólt. Hadd halljanak egy ellentétes véleményt is.
Szerintem a TvNet egy komolytalan cég. Ennyi. Ti gondolhattok mást! Azért vagyunk itt, hogy ütközzenek a vélemények.
Amúgy meg szidd csak az anyámat, és majd nézd meg, hogy mit válaszolok... :))
Az egyetemen pszichológiából tanultam az önigazolásról. Arról lehet szó, hogy Janesz előfizetett Chellóra, tudja, hogy nem jó, ezért aztán meggyőzte magát, hogy jól döntött. :)))))
Ja, és azt még el is felejtettem mondani, hogy az előfizetői szám kb. tízszerese a TvNetének, tehát arányaiban nézve is legalább háromszor gyorsabb és stabilabb a Chello külföldi kapcslata, mint a TvNet-é. S ebbe még nem számítottam bele a TvNet-nél mindennapos leállásokat.
"A sebesség nem mérhető össze a szomszédos irodában a TVNeten tapasztalhatótól, mondjuk úgy kb a hetede-tizede."
Tegyük hozz gyorsan, hogy belföldön.
A Chello külföldi kapcsolata sokkal megbízhatóbb, mindig kijön az 55-60, néha 62 KB/sec.
A TvNetnél a külföld ennál lassabb, és korántsem mindig elérhető.
Ez annak köszönhető, hogy míg a Chello 150 megabites vonnalal rendelkezik külföld felé, addig a TvNetnek csak egy 4 megabites vonala megy arra (na jó, meg még egy ugyanekkora a VIP-knek).
Ezt miért kell mindig elhallgatni?
Üdv:
Janesz, aki még mindig Chellós, és nem kéne neki a TvNet