Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.24 0 0 2348

Sziasztok! Olyan segítségét kérném aki a (zöld) Discrit Line metróvonalat jól ismeri. Szeretnék jövőre Londonba utazni az Olimpiára és tervezem a Wimbledoni pályák megtekintését is. Odáig rendben van a térképek szerint a dolog, hogy eljutok a (piros) Central metróval a Noting Hill Gate-ig. Onnan kellene eljutnom a Discrit vonalon lévő Southfiels megállóig. Onnan busz a teniszpályákig megint Ok. Viszont teljesen belezavarodtam a térképekbe, mert a (sárga) Circle Line-al itt még közös a vonal, aztán az Eart's Court-nál össze-vissza keresztezi egymást egy csomó Discrit mellékvonal. Ha van olyan segítőkész ember aki így (vakon) elmagyarázná nekem hogy merre menjek és mire figyeljek, hol tudok rossz irányba szállni, azt megköszönném.

wog33 Creative Commons License 2011.08.24 0 0 2347

Hát, muszáj kitartani, mivel más választásom nincs. Hazamehetek, de nem fogok, mert minden ismerősöm az elbocsátásokról panaszkodik.

Köszönöm a kérdés: már megint bentlakásos ápoló vagyok, amiről jópár hozzászólásomban, nyilvánosan megfogadtam, hogy soha többé... :(

Mindent megtettem, hogy találjak valami mást, és mivel nem találtam semmi mást, visszatértem erre a területre, erre még mindig van kereslet, igaz, ez a piac is teljesen átalakult, a pénztelenség miatt: már csak a legsúlyosabb betegek fogadnak bentlakásos ápolót, a könnyű eseteket ellátja a család, a rokonok. (amikor kezdtem, még voltak nénikék, akik csak teát és társaságot akartak - ezek a nénikék mára már eltűntek, most már csak azok az esetek hívnak, ahol a beteg a szemén kívül semmijét nem tudja megmozdítani)

 

A diplomáim a "haszontalan" kategróriába tartoznak külföldön. Szerintem az itt használható diplomák: orvos, mérnök, diplomás ápoló. Szerintem más nem, vagy csak óriási szerencsével, ismeretséggel, de ez nagyon ritka.

 

Nehezíti a dolgot, hogy Angliában nincs honosítás. Nincs is ilyen intézményük. Igaz, "megnyugattak", hogy ha valakit meg is győzök, hogy az én diplomám kompatibilis az angollal, lehet, hogy azt mondják: "all right", de utána ugyanúgy nem fogják elfogadni :)

 

A magasabb szinten tengődés jó megfogalmazás. De ezt előttünk már többen írták. Az az általános vélemény, és egyetértek, hogy itt sem élünk igazából jobban, mint otthon (a magas lakhatási költségek és elképesztő útiköltségek miatt), de jobban megengedhetem magamnak, hogy vegyek pl. gyümölcsöt, amire otthon sose telik :( Az itteni fizetésem és itteni élelmiszer-árak viszonylatában itt nem annyira nagy dolog gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket venni (otthoni luxuskategóriákról beszélek).

Pont az előbb voltam a boltban, és simán vettem magamnak barackot, almát, banánt, nagy adag tortát stb. - otthon, bemegyek a spar-ba, és félóráig állok a pultok előtt, mi a legolcsóbb, és a végén alig veszek valamit.

Előzmény: apojani (2346)
apojani Creative Commons License 2011.08.24 0 0 2346

Isten ments hogy az idegeskedést direkt keressem ;-) 

Nekem bőven elég az itthoni (MO) ingerszegénynek igazán nem mondható lét :-(

Más.

Ha nem veszed tolakodásnak,: sikerült már valami "normális" állást találnod? 

Kicsit visszaolvastalak és mit mondjak...? Csodálom a kitartásod!

Azt már végképp félve kérdezem, hogy mi az a három diploma amid van? Olvastam a különvéleményedet ( http://kortefa.x-web.hu/sajat_irasok/utazasi_elmenyek/Kulonvelemeny.pdf ) is.

Ahhoz csak egy kis hozzáfűzni valóm lenne: 

Annak idején (2007-ben) amikor a fiam kiment csak azt tudtam neki mondani, hogy legalább arra lesz esélye, hogy magasabb szinten fog tengődni;-)   (Természetesen a "tengődést" anyagi értelemben!!!)

Mert itthon max. csak létezni volt kilátása :-( 

 

 

Előzmény: wog33 (2345)
wog33 Creative Commons License 2011.08.20 0 0 2345

http://mandiner.blog.hu/2011/08/10/miert_zavargok_richard_jackson_2011  

 

Tessék, egy másik link, ha ideskedni akartok... 

Ez  a cikk pontosan arról szól, hogy "szegény zavargók, őket is meg lehet érteni". Meghatódom, ha lesz egy kis időm. (kommenteket is olvassátok)

Igen, a vidéki villában, kényelmesen a bőrfotelban hátradőlve jogszabályokat és érzelmes monológokat olvasnak, és "ne büntessünk meg senkit, nehogy véletlenül túllőjünk a célon".

Ugyanez van nálunk otthon: "már megint a szegény cigányokat bántják", mondják azok, akik életükben nem láttak még igazi borsodi vagy zalai falut. Nem véletlen, hogy általában bp-iek a liberálisok.

Liberális = ne büntessünk meg senkit, a bűnözőket is meg lehet érteni.

Amúgy tetszett, hogy David Cameron azt mondta, hogy a rendbontóknak részt kell venniük a helyreállítási munkálatokban - nagyon helyes. Dolgozzanak, főleg, hogy ők csinálták a károkat, és ne a börtönben egyenek-igyanak-tévézzenek, vagy még inkább még börtön se jár, szegények nagyon meg lennének büntetve.

GRRRRRRRRR

Amúgy Anglia szerintem jobban csinálja, mint Mo., itt azért jellemzően tényleg megbüntetik, aki megérdemli. (nagyobb százalékban, mint nálunk, szerintem itt több következménye van a tetteknek)

Meg egyszer már beszéltük itt a fórumon, hogy itt Angliában kiírják a neveket, és nem K.L., ill. lazán felrakják a videókat facebookra, tévébe, nem úgy, mint Mo-on, ahol eltakarják szegény bűnözők arcát, nehogy sérüljön a személyiségi joguk.

Előzmény: apojani (2344)
apojani Creative Commons License 2011.08.20 0 0 2344

Háát igen:-(!

Sok "álmom"van és ezek egyike, hogy az "embervédőknek" is át kellene élni azokat az élményeket amit ha ítélet ér ők habzó szájjal kikelnek az ítélet ellen:-(

Ahogy olvasom a mostani híreket, már felszólalnak a parlamentben a zavargásokban résztvevők "túlzott" ítélete ellen! Nem általánosságban, hanem konkrét bírósági ítéletek ellen!  

http://kitekinto.hu/europa/2011/08/18/brit_zavargasok_tul_kemenynek_talaljak_az_iteleteket/    

Most mi van???

Mi az, hogy  "az igazságszolgáltatásnak nem megtorlásnak kellene lennie " 

Egy ilyen eseménysorozat után akkor minek is kéne lennie? 

Vajon ha az ő autóját gyújtották volna fel, vagy akár egy hasonló történne az utcájukban mint amit te írsz akkor mit mondanának a családjuknak, gyereküknek akik félve mennének haza? 

Ismétlem! Nem az általános előítéletek elleni felszólalást kritizálom! Azt viszont határozottan, hogy egy ehhez hasonló esetben még a társadalomnak  kelljen kussolni és tűrni!

 

 

Előzmény: wog33 (2343)
wog33 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 2343

Pl. ebben a percben itthon pihenek, szabadnapos vagyok (London). Velünk szemben, egész nap, oltári hangos zene szól egy nyitott autóból, körülötte ebben a percben nyolc, 18-30 év közötti fiatal férfi lézeng, dumál, ordít, a bandához folyamatosan érkeznek és távoznak, számuk 6-20 között mozog folyamatosan. Minden szabadnapom ezzel telik: az egész utca hallgatja a hangos zenét, plusz az ordításukat. A zene olyan hangos, mintha valaki itt hallgatná a szomszéd szobában.

Szemmel láthatóan nem éheznek... Munkába menni még nem láttam őket, fáradtnak sem tűnnek... De megélnek, jól vannak. 

Azt hiszitek, ki merek menni, és szólni nekik, hogy vegyék lejjebb a hangerőt...? Ha nem tetszik, el kell innen költöznöm. Ilyen alakokkal van tele az egész ország. Ezek zavarognak aztán az utcán.

Falu végén kurta kocsma hangulat, "isten áldja meg kendteket, szegény édesanyám beteg", na ha itt ilyet szólnék, következő utcára lépésemkor meglincselnének. 

nlfun Creative Commons License 2011.08.13 0 0 2342



Ha szeretnél jó szórakozóhelyeket felfedezni, bulizni járó magyar arcokat felkutatni Londonban,
vagy egyszerűen csak imádsz bulizni, akkor:

https://www.facebook.com/pages/Buliz%C3%B3s-Londoni-Magyarok/141532249266843

nlfun Creative Commons License 2011.08.13 0 0 2341

Szia! 

Ha esetleg érdekel, lehet van benne vmi számodra használható infó:

http://www.youtube.com/user/ItsLondonCalling

 

üdv,

nlfun 

Előzmény: wog33 (2248)
wog33 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 2340

Igen, mert a magyarok a "segítség" szó alatt azt értik, hogy én segítek neki: tanáccsal, pénzzel, munkakereséssel, ingyenszállással, ingyenkajával, és ha mindent megkapott, lelép.

Igaz, ehhez nem kell kijönni Londonba, otthon is ugyanez van...

 

Franco Pinna: bocsi, de megerősítem egy korábbi "vitánkban" az álláspontomat: igen: az angol emberek a szabadidejüket komplett unatkozással töltik. Most vidéken dolgozom, legalább 100 új angol embert megismertem az elmúlt két hónapban, és nézni is rossz, hogy csak várják, hogy valahogy elteljen az élet. Beleértve 30-40-50 éves, életerős férfiakat. 

Nem kell egyetértened :) meg sok értelme sincs erről vitatkozni :)

 

Amúgy pont ezt írta az egyik cikk a jelenlegi londoni zavargások egyik kiváltó okaként. Nyári szünet van, és az iskolás gyerekek otthon ülnek, unatkoznak, mint a fene, tele vannak lekötetlen energiákkal, sok a munkanélküli, aki jól megél a segélyből (szintén lekötetlen energiák), aztán ilyen módon (is) kitörtek a balhék. Mármint ez csak egy ok, de tapasztalataim alapján igencsak látom az alapját.

Előzmény: apojani (2337)
apojani Creative Commons License 2011.08.07 0 0 2338

Elnézést kérek!

A mondat, hogy:  

-"És az alapján amit olvastam, hallottam, tapasztaltam -taál szégyellni kéne de- megértem:-("

 

helyesen:

És az alapján amit olvastam, hallottam, tapasztaltam -TALÁN szégyellni kéne de- megértem:-(

így írodott volna! 

 

apojani Creative Commons License 2011.08.07 0 0 2337

Bocsi, de szerintem meg az ilyeneket úgy kell kezelni mintha egy spam-et kaptál volna. Még egy bejelentkezést sem ér meg ;-)

Mellesleg speciel ez -szerintem- kimondottan spam.

Csak nézzétek meg: munka -van, bankkártya-van, lakás- van. Ezt csak az "apróságok"érdeklik. És ugyebár arra könnyebben talál olyat aki segítőkész és nem ide hanem egy e-mail címre ír ;-) 

Mindamellett egyre több helyen olvasok olyan véleményt, hogy a kinnt élők nem szívesen "segítenek", sőt kifejezetten kerülik a honfitársakat :-( És az alapján amit olvastam, hallottam, tapasztaltam -taál szégyellni kéne de- megértem:-(

Előzmény: Törölt nick (2336)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2011.08.06 0 0 2335
Ezt ugy szeretem...
A legtobb magyar meg meg sem vette a repjegyet, de mar azt szamolgatja, hogy milyen segelyt vegyen fel.
Ezert aztan nagy kar ide kijonni!
Előzmény: Törölt nick (2334)
freesia Creative Commons License 2011.07.31 0 0 2333

sziasztok!

 

Mi egy par vagyunk, egy hete jottunk ki londonba, agencyvel dolgozunk, West Londonban Middlesexben lakunk.

 

Szuksegunk lenne olyan emberre aki tudna segiteni a kezdeti nehezsegekbe. Munkank, bankkartyank van. Aprosagokra gondolok, mint pl segelyek, vagy akar csak egy atalakito konnektort hol lehet venni :)

 

Koszonom elore is annak aki tud segiteni. Ide nem tudok feljarni, kerlek emailben irj!

csillagadry@tvn.hu

nlfun Creative Commons License 2011.07.31 0 0 2332

hasznos lehet, nézz bele

http://www.youtube.com/user/ItsLondonCalling

 

üdv

nlfun

 

Előzmény: Kukackivi (2324)
apojani Creative Commons License 2011.07.19 0 0 2331

Igazán nincs miért! Én is a "kályhától" szoktam elindulni ;-)

Ó de kár! Akkor igencsak rá kell gyúrnunk az angolra :-( 

Köszönöm!!

Előzmény: Mrs Fred Weasley (2330)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2011.07.19 0 0 2330

Bocsánat, hogy nem voltam világos, igen, csak a "hozzád" tartozó orvosok közül választhatsz.

Minden GP-nek megvan határozva, hogy hol a "határ", azon kívülről nem regisztrálhat betegeket.

Előzmény: apojani (2329)
apojani Creative Commons License 2011.07.19 0 0 2329

Köszönöm!

 

Idáig már eljutottam, de azt sajna nem leltem, hogy csak a lakóhely körzetében vagy bárhol választhatok háziorvost? 

Tudom, célszerűbb a lakókörzetben, de a félreértések elkerülése érdekében inkább választanék egy távolabb de magyarul beszélőt!

Előzmény: Mrs Fred Weasley (2328)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2011.07.19 0 0 2328

Szia!

 

Háziorvost a www.nhs.uk oldalon lehet választani. Meg kell adni az irányítószámot, és az oda tartozó orvosokat fogja kiadni a kereső.

Ott sok esetben azt is feltüntetik, hogy az angolon kívül milyen nyelveket beszélnek a rendelőben. 

Magyarul beszélőt én még nem nagyon találtam, egyszer, egyet, valahol Nyugat-Londonban.

De én csak Londont néztem eddig, mert itt élek. :)

Előzmény: apojani (2327)
apojani Creative Commons License 2011.07.19 0 0 2327

Szervusztok!

Új vagyok itt és egy kis segítséget szeretnék kérni!

Még nagyon távlati a terv, de ki szeretnénk települni a fiamhoz Londonba. 

Abban kérem a segítség infót, hogy kint a háziorvos választható-e, ha igen akkor csak a bejelentett lakókörzeten belül vagy bárhol?

Mivel a párommal nem vagyunk éppen mai csirkék nekünk fontos szempont! Ha bárhol választható, akkor tudtok-e akár net-en elérhető linket küldeni ahol magyarul is tud az orvos és kiválasztható háziorvosnak? (Csak mert az angol eléggé döcögős és mégsem egy "hol lehet itt kávét venni" kérdések merülhetnek fel.)

Előre is köszönöm ha valaki veszi a fáradtságot!

Üdv! 

Jesus Green Creative Commons License 2011.07.12 0 0 2326

Teljesen hivatalosan interneten keresztul jegyet vasarolni pl:

http://www.thesportsboxoffice.com/All+Sports/Football/FA+Community+Shield+2011/FA+Community+Shield:+Manchester+United+v+Manchester+City/

vagy

http://www.livefootballtickets.com/community-shield-2011-manchester-city-v-manchester-united-tickets/london-9127.html

de biztosan van mas helyen is csak guglizni kell.

A sajat erdekedben remelem, hogy visszanezel ide, mert sem sok emailt fogsz kapni.

Előzmény: KirkLazarus89 (2325)
KirkLazarus89 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 2325

Szaisztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni! Lehet nem ehhez a topikhoz illik, így akinek elraboltam az idejéből pár percet azzal, hogy ezt olvasta elnézést kérek.:) Augusztusban megyünk Londonba egy hétre "kikapcsolódni", és nagyon szerettünk volna elmenni az Angol szuperkupa döntőre, a community shieldre ami augusztus 7-én lesz a Wembley stadionban. A gond a jegyszerzéssel van. A két csapat kapott 28-28ezer jegyet amit természetesen a pártoló tagok azonnal megvásároltak, mivel ők elsőbbséget élveznek ebben, a fennmaradó jegyeket pedig, mint sajnos megtudtam interneten nem lehet megvásárolni hivatalosan. Különböző oldalakon persze többszörös áron hozzá lehetne jutni. Tehát a fennmaradó jegyekhez, szerintem a wembley jegypénztárában lehet hozzájutni, vagy nem is értem az egész rendszert. Egy szó, mint száz ebben az ügyben szeretném a segítségetek kérni. Aki tud erről valamit, vagy esetlg közel lakik a stadionhoz, vagy bármi ötlete van, hogy lehetne mégis hozzájutni a jegyekhez úgy, hogy nem kell kiutaznom, annak nagyon hálás lennék. Ha bárki tudna nekem segíteni kérem írjon a novicsadam@gmail.com címre. Előre is köszönök bármilyen féle-fajta segítséget, Nagyon nagy örömet szereznétek vele!

Kukackivi Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2324

Szia!

 

Köszi az infot! Voltam az euworknél is, de van programdíjuk, és van egy két ismerős aki panaszkodott hogy 6 hónapos szerződés után nem hosszabítottak, és az euwork utána már nem segít, illetve hogy nagyon lepusztult szállást kaptak. De azért megkérdeztem azt is. Igazából nehéz dönteni. A londoniszallas igaz hogy csak szállást ad, de átírják az önéletrajzot, és közvetlenül dolgozok a munkáltatónak, nem pedig munkaközvetítőn keresztül, ami előny. Csak segítenek munkát találni, hiszen az a céljuk hogy a szállásukba lakjak. Meg lehet nézni előtte a szállást is... hát nem tudom... az egyetlen ami még tartja bennem a lelket, hogy tudom a nyelvet, és majd mindent megteszek azért hogy munkát szerezzek.

Lefoglaltam a repülőjegyet, szállás lesz, és bízom benne hogy munka is minél hamarabb. Amit eddig hallottam, hogy aki beszéli a nyelvet az max egy hét alatt talált munkát.

Amúgy jó lenne egy utitárs, vagy több, együtt könyebb! Szeptemberben utazok! Írjon aki jönne :)

Előzmény: nlfun (2323)
nlfun Creative Commons License 2011.06.23 0 0 2323

Szia!

 

Annyit hallottam róluk, hogy biztosítják a szállást, de azon felül pedig címeket adnak, hogy mit hol találsz.
Lehet, hogy kacsa persze.
Én Euwork által jöttem. Ha van angolod akkor munkát is hamar találnak Neked és segítenek az ügyintézésben.

Minden jót!

 

nlfun

 

Előzmény: Kukackivi (2322)
Kukackivi Creative Commons License 2011.06.15 0 0 2322

Sziasztok!

 

Olyan kérdésem lenne, hogy ment ki valaki a londoniszallasok.com segítségével? Szállást biztosítanak( 65Ł/week) ingyen segítenek minden papír elintézésében és munkaközvetítésben, persze ha az ő szállásukat választod! Nagyon kedves volt a hölgy akivel beszéltem, de azért ha van valakienk valami infoja róluk annak örülnék.

nlfun Creative Commons License 2011.06.11 0 0 2321

Köszi szépen a tippet Nincstöbbnick!  :)

 

Előzmény: Nincstöbbnick (2320)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.06.10 0 0 2320

Van valami magyar vonatkozású hely is, azt hiszem Golders Greennél valahol, de sosem voltam ott. Ha jól sejtem, az egy pub, ahol rendszeresen szerveznek magyar sztárocskákkal bulikat, vagy valami ilyesmi. Nem vagyok az a klubba járó típus, alig egyszer-kétszer voltam pár helyen, szóval én nem fogok sok vizet zavarni ebben a keresgélésben :D

Amennyire én tudom, itt is úgy van, mint otthon: jönnek-mennek a helyek, az emberek, egyszer nyitva van valami, aztán pár hónap múlva be is zár, ez úgy tűnik ilyen biznisz. Gondolom ráunnak az emberek, ekkor bezárják kicsit, változtatnak a stíluson, zenén, aztán újra kinyitnak pár hónapra, amíg meg nem unják ismételten.

Előzmény: nlfun (2319)
nlfun Creative Commons License 2011.06.10 0 0 2319

Kedves wog33!

Köszönöm válaszodat!
Leegyszerűsítve eltaláltad a lényeget: jó hangulatú és közepes nagyságú klubok érdekelnek Londonban.
Tényleg nehéz ilyet kinn találni?

A másik dolog amiről írtál: van egy jó kis csoport facen ahol valóban segítő és összetartó a csapat.

Ha érdekel nézz be:

https://www.facebook.com/home.php?sk=group_131025986974059&ap=1

üdv,

nlfun

Előzmény: wog33 (2318)
wog33 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 2318

Ne hari, hogy ha nyersnek fogok tűnni, de azt hiszem, azért nem válaszol senki a kérdésedre, mert nem nagyon értjük, mit akarsz :)

A másik, hogy "jó hangulatú" és "közepes nagyságú" helyek - hát, ezek az elvárások magasak :)

Jó hangulatú helyek engem is érdekelnének... Tíz londoni magyarból kilenc köcsög. Szépítgethejük, de ez a valóság. Én néha kísérletet szoktam tenni, hogy megtaláljam azt az egyet a tízből. Néha. Csak nézd meg az itteni hozzászólók stílusát, és pedig ide a "top elit" ír (én is azért vagyok még mindig itt), és itt is a hozzászóláslok elég rendes hányada egymás piszkálása. Más fórumokon sokkal rosszabb a helyzet, úgyhogy nem is szoktam máshol nézelődni.

Ebből azt akartam kihozni, hogy mindez tükrözi az életbeli helyzetet, a "hangulatot" is.

Előzmény: nlfun (2317)
nlfun Creative Commons License 2011.06.05 0 0 2317

Sziasztok!

 

Több helyen dolgoztam már külföldön, most itthon vagyok. Megszületett egy terv a fejemben, hogy mit is szeretnék elérni. Ahhoz, hogy ezt sikerre vigyem bele kéne látnom a Londoni klub életbe, és olyan emberekkel kell megismerkednem, akik vezetnek, vagy létrehoztak ilyen helyeket. Nem feltétlenül a legnagyobb klubokra gondolok, de nem is kocsmákra, pubokra. Tudtok jó hangulatú helyeket ajánlani, esetleg valaki ismer olyat aki ilyen helyet birtokol?

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv!

G-Atti Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2316

koszonom ,de az allas betoltve!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!