Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 709
Persze mert +520at nem ér az a szolgáltatás, én sem megyek azzal soha (a 975/974esekkel szoktam menni ha vonatozni kell az 9 percel megy többet mint az IC-k és mégse dobtam ki az ablakon 2 sörnyi pénzt a fülkés kocsi meg kényelmesebb, ablak is lehúzható és idióta utastájékoztató rendszer sincs)
Előzmény: Törölt nick (702)
Nandesz2 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 708
Ha alig érsz oda esetleg indulásra, vagy akár egy vasárnap délután egy félig kihalt városban ez problémába ütközhet.
Előzmény: Törölt nick (705)
Nandesz2 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 707
Amikor én utaztam rajta, akkor 100 utas akadt rajta, de ez egy szombat reggel volt.
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 706
Na majd jönnek mindjárt, hogy a bunkó pécsiek csak ne ugassanak. :) Ettől persze nem lesz igazuk. Én azt nem értem, hogy van külön fehérvári tanfolyam, hogy nekik a nagy többsége nem tud vezetni?
Előzmény: hármasbakter (697)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 705
Én inkább mielőtt felszállok a vonatra veszek és azt iszom, vagy miután megérkeztem bemegyek az állomással szembeni boltba és iszom :P
Előzmény: benbe.extra.hu (703)
Nandesz2 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 704
Lehet az IC-ben Eas kocsi is, de ne csodálkozzunk, ha lófütyülő sem fog rajta utazni!
Előzmény: Törölt nick (698)
benbe.extra.hu Creative Commons License 2008.06.19 0 0 703
Akkor ne hívjuk IC-nek.
Speciel én kizárólag a kocsmában kapható sör miatt szoktam IC-t igénybevenni, és fáj, hogy pont a Balatonon nem tehetem ezt meg. Sebaj, majd megyek a déli partra.
2341-313-1 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 701

Csak annyit tennék hozzá, hogy egy személyszállító vonaton UTASOK vannak, akiknek nem biztos hogy jó érzés ha minden megállásnál leesnek a székről. Ezt ott elől is tudni kellene, és normálisan fékezni.

Nekem nem okoz problémát a megállás.Hidd el tudom mi ott elöl  a dolgom.

Előzmény: CKD Kombinát (696)
2341-313-1 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 700
Igaz,amit írtál  előjött a probléma a fékpróbánál.Biztos ez is nagyon jól fog hangzani,de hozzá kell tenni,hogy a 9701-re(Tp.-ind 16:30)16:23 kor értem ki a géppel,mindannak ellenére,hogy gázolajvételezés(mivel a gép 974-el érkezik) után 16:15-kor kijelentkeztem a forgalomnál és fékpróba után a papírok vezetése a Vb tolató üzemmódból való átállítása stb.után elsiklottam a probléma felett.Hibáztam abban,hogy a kollégával nem közöltem a tényállást.Mivel SZOLGÁLTATÓ vagyunk próbáltam gyorsabban ténykedni,nehogy sok késéssel induljon el a vonat.
Előzmény: Vendégsín (684)
benbe.extra.hu Creative Commons License 2008.06.19 0 0 699
>Az IC-nek nem tartozéka a kocsma kocsi.
>Lehet benne, de ha nincs attól az IC még IC.

Ez stimmel.
De az IC-nek nem tartozéka a légkondícionáló sem.
Lehet benne, de ha nincs attól az IC még IC.

Az IC-nek nem tartozéka a kisasztal, a szövetülés, a fordulónkénti takarítás, az InterCity Magazin sem.
Lehet benne, de ha nincs attól az IC még IC.

Az IC-nek nem kell legalább hatvanas, nyolcvanas vagy kilencvenes átlagot futnia.
Futhat, de ha nem fut, attól még IC az IC.

Sőt, az IC-nek nem kell vaskerekűnek sem lennie, elég, ha el lehet kérni az 540 forintot rá.

Á la Corvinus IC, vonatpótlás idején.
Előzmény: Törölt nick (698)
hármasbakter Creative Commons License 2008.06.19 0 0 697
Na kérem erről van szó a többi az "ugatás".

Tisztelt fehérvári kollégák ha már olyan jó nektek,hogy a balatony parton vonatoztok akkor tessék jobban figyelni a fékezésre,na és az oldásra:-))

Előzmény: CKD Kombinát (696)
CKD Kombinát Creative Commons License 2008.06.19 0 0 696
Látom megy ám a vita a fékezés tekintetében:

Csak annyit tennék hozzá, hogy egy személyszállító vonaton UTASOK vannak, akiknek nem biztos hogy jó érzés ha minden megállásnál leesnek a székről. Ezt ott elől is tudni kellene, és normálisan fékezni.
Akiknek meg ez problémát okoz, kérje nyugodtan magát teherfordába! A szén, kő, fa, stb. nem fog reklamálni, nekik mindegy hogy áll meg a vonat.

Off-topik téma, de most mégis idetartozik:
A Flirtes topikban is ment anno a vita a fékezés kapcsán. Egy páran próbálták megmagyarázni, hogy az EVM meg anyámkínja miatt kell állatul fékezni, de aztán mikor tapasztaltam ennek ellenkezőjét - azaz végig szépen fékezett a vezér Úr - akkor megnyugodtam, hogy mégse a motorvonattal van a gond.
Nandesz2 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 695
"Hobbimozdonyvezetők" ügyködése esetén ha a vezér figyel, elkerülhető azért a koppanós megállás.

Miért pont délben? Reggeli vagy délutáni csúcsban több probléma lehet belőle, és IC-t a legkönnyebb vezetni.
Előzmény: Törölt nick (668)
M41 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 694
Igen, kissé érdekes hír, amikor a Tihany és a Batsányi IC is elég jól láthatóan benne van menetrendben :)
Előzmény: róna (689)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 693
Ez púder! Főleg, hogy most még csak 6 kocsis vonatokról van szó, majdnem üres peronokról. Aki tud vezetni az lehet, hogy a vegyes összeállítású vonatnál megizzad mire megáll szépen, de sikerül. Aki pedig fakezű az nekiáll magyarázni, hogy miért is nem tud vezetni.
Előzmény: M41 2328 (675)
Nandesz2 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 692
Ez a két IC simán mehetne 130 forintos helyjeggyel, expresszként is.

Egyrészt azért, mert a Bpm kocsik mocskosul kényelmetlenek, másrészt meg a menetrenddel ellentétben étkezőkocsi sincs, ami szerintem az IC-hez hozzátartozik.

A MÁV számára meg azért lenne kényelmes, mert kocsihiány esetén simán lehetne halbival pótolni bármit, az Ex fogalmába még beleférne.
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 691
Teljesen igazuk van.
Jelenleg 3 pár olyan vonat van ami elfogadható idő alatt ér le, ebből 2 pár IC (972/977 974/975 978/971), ez kevés. Az meg felháborító, hogy egy sima mezei gyorsított személyvonatot ami Székesfehrévárig megáll 3 helyen, majd onnan Tapolcáig (vagy Balatonfüredig) mindenhol azt gyorsvonatnak mernek nevezni. Az IC-t meg el kéne felejteni, lehetne simán Tihany Ex. és Batsányi Ex. (ez már csak IC-ként jelent meg) az olcsóbb is lenne.
Előzmény: róna (688)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 690
Ne tarsd magad, tanulj meg fékezni ;)
Az e-mailt nem tőled várom csupán hasonló fakezű kollégádtól aki közölte, hogy menjek el és mutassam meg.
Előzmény: 2341-313-1 (676)
róna Creative Commons License 2008.06.19 0 0 689

Mit hiányolhatnak itt, talán a Dezsőket? vagy félreértés az egész ?

S méghogy a MÁV képviselői továbbitják a kérést.

Előzmény: róna (688)
róna Creative Commons License 2008.06.19 0 0 688

nem akartam ismételni, de nem működik a link

Nyáron is kell az intercity!

Megjelenés dátuma: 2008. június 19. 04:27.00
Szerző: Győrffy Árpád

Balatonfüred - Tiltakoznak az északi parti települések, amiért a MÁV idén nyáron nem közlekedteti az intercity járatot. A füredi kistérség polgármesterei dr. Bóka István kistérségi alelnök vezetésével találkoztak a közlekedési vállalatok képviselőivel. Különösen a gyorsjáratok kimaradása váltott ki indulatokat.

Mint elmondta, azért tartja rendkívül elfogadhatatlannak a döntést, mert a térség közlekedési helyzetén szinte egyedüliként a vasút fejlesztése, optimális működése javíthatna. 

A táji, természeti körülmények és a kialakult településszerkezet miatt itt nincs lehetőség autópálya építésére, a meglévő úthálózat bővítésére is csak nagyon szűk keretek között van mód, ezért egyértelműen a kötött pályás közlekedési rendszert kellene fejleszteni. 

Ezzel szemben máig várat magára a vasút villamosítása, amit a déli parton már régen megoldottak. Ott a tó közelében vezet az autópálya, ráadásként az intercity járat mellé még egy expressz-vonatot is beállítottak a nyárra. 

Az északi part turizmusa fellendülőben van, de a fejlődést megakadályozhatja az a tarthatatlan közlekedési rendszer, amelyben személyvonattal több mint három órán át tart az út Füredtől Pestig, de a gyorsnak nevezett járatokkal is 2 óra 40 perc kell hozzá - hangsúlyozta Bóka István. 

A MÁV képviselői annyit ígértek, hogy továbbítják a polgármesterek kérését. Bóka István elmondta, a válasz ismeretében döntenek a további lépésekről.

Előzmény: róna (687)
róna Creative Commons License 2008.06.19 0 0 687
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 686
Jó fotózást!
Amúgy a 9702 mellett tekertem, de nem láttalak!
Amúgy meg Droidzóna.... ;-)
Előzmény: m62-165 (685)
m62-165 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 685
"A SZOLGÁLTATÓ írja/mondja az utasnak azt, hogy:"

Most nem ezt írta/mondta.
Nézd el.

Na én léptem a 29-esre fényképézeni! :-)
További kellemes napot!
Előzmény: Törölt nick (682)
Vendégsín Creative Commons License 2008.06.19 0 0 684

a két úriember nekiáll ugatni

Khmm, khmmm.

A vonali fékpróbánál azért állt meg a vonat,mert a D12-es fékezőszelep kontrollerkarját visszalökő rugó ki volt lazulva és a kart visszalökte középállásba ezáltal mint tudjuk a fővezeték nem kap utántáplálást és mivel nem kapott megálltunk.

Nagyon jól hangzik. Természetesen az álló helyzetű fékpróbánál még mindenképp teljesen ahelyén volt, csak a dízelmotor okozta rezgéstől csavarodott ki indulásig. :-)

A Ő nevében is kikérem magamnak

Akkor mégsem a D 12 nevében kell kikérni?

egy vasútbarát ilyesforma kritikáját ne fogadjuk el

De fogadjuk el, egészen nyugodtan, főként, ha a kritika alapjául szolgáló eseményre egyértelmű magyarázatunk van.

Előzmény: 2341-313-1 (669)
marslakó Creative Commons License 2008.06.19 0 0 683
Szerintem valamilyen szinten igenis az utasra is tartozik, különösen amennyiben az ő adóforintjaiból is működik az a szolgáltató!
Előzmény: Törölt nick (682)
m62-165 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 681
"Egy SZOLGÁLTATÓ kezdje avval, hogy:.................Bocsánatot kérek az okozott kellemetlenségekért. Igyekszem, hogy többet ne forduljon elő."

Gondolom ha te lennél a SZOLGÁLTATÓ, és lefakezűznek, te is bizonyára azzal kezdenéd a mondandódat, hogy ...Bocsánatot kérek...
Előzmény: Törölt nick (680)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 679
1. Én nem ugatok, de ha nagyon szeretnéd én is alkalmazom feléd ezt a stíulust...
2. Elnézést, hogy egy fórumba beírom a véleményemet, és ez neked nem tetszik, én csupán a tényeket vázoltam fel...
Előzmény: Törölt nick (677)
2341-313-1 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 676

Pontosítanék.Nem mindenhol úgy álltunk meg mintha falnak mennénk.Az okát pedig leírtam,hogy miért sikerült addig úgy megállni.Az e-mailt várhatod,tudományodat majd akkor mutathatod meg ha birtokodban van az arra feljogosító dokumentum.(menetigazolvány,utazásinapló stb.)Nem fogok itt elkezdeni vitatkozni,de tartom magam ahhoz,hogy ameddig nemtudja az illető mi a probléma ne dumáljon bele.

Előzmény: Törölt nick (674)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 675
Nos....
Az gonolom eszedbe se jutott, hogy ez nem az Alföld.... És itt egy Csörgőnek olykor sok az a 10 esetenként több kocsi... Föleg amikor jön be valamelyik Tapolcai vonat be Sv.-ra és hallja az ember milyen sz@rul oldanak a kocsik. Ezek után ha még a Csörgővel is baj van akkor képzelheted.... Ja és előfordul, hogy a peronon azért döcögnek végig, mert mondjuk tömve van a vonat és az ajtóban lóg mindenki, és a mozvez nem szeretne eseményt. Én is utazok a 29-esen,de én becsülöm azt a vezért aki ott dolgozik, ha 10-ből 6x úgy áll meg, hogy falnak megy az ember, akkor bele kéne abba is gondolni, hogy lehet ez nem igazán a vezér hibája. Az én utazásaim során a vezérek 95%-a így áll meg, hogy a falnak megy az ember, de tudom milyenek a körülmények és ezért nem zavar. Inkább annak kéne örülni, hogy megáll a vonat....
Előzmény: Törölt nick (674)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 674
Na azért egy picit álljon már meg a bicaj.
Azért az ha mindenhol úgy állunk meg, hogy falnak megyünk annak semmi köze a vonalismerethez, az pedig nem érv hogy aki külsős az ne pofázzon bele.
És volt hogy igenis én felkopogtam és megmondtam szemtől szembe.
Volt, hogy itt a forumon írtam le Hármasbakter olvtárséhoz hasonló hsz-t, az volt a válasz, hogy nem tudom mi volt ne pofázzak bele, és különben is mutassam meg. Azóta is várom az e-mailt amibe a vonatszám és a dátum van hogy mikor és hol...
(Úgy végig menni a vonalon, hogy 10 esetből 6x jóval előbb fékeznek, aztán oldani kell mert különben a pusztába állna meg a vonat, majd gurulunk végig a peron mellett és utolsó pillanatban úgy megállni mintha falnak menne az ember az gáz.) Mindig el van magyarázva hogy ki a hülye és miért is és azt nem úgy kell.
2341-313-1 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 673
Elnézést ha a megfogalmazásom kicsit erős volt(gondolok itt az "ugatni"-ra).Ezen hozzászólásod korrekt volt,és jobban tetszett az előzőnél,mivel benne foglaltatik,hogy  a "körülmények ismerete nélkül"  írtad amit írtál.Igazságod van abban,hogy Tördemicen jól látható a peron, nem is okozott volna gondot megállni rendes módon,de a kollégának jelen állás szerint igen,bár hozzá kell tennem az ő védelmében,hogy az út további része során már sikerült neki mindenhol rendesen megállni.Miután a fékezőszelepet rendbetettük véglegesen.(ugyanis Tördemicre való bejáráskor is még az a dolog állt fennt ami N.gulácson,ezért lassult meg annyira az elején,csak már nem akkora mértékben mint a vonalinál Badacsonyban aztán egy csoport tett róla,hogy legyen idő visszacsavarni rendesen a már említett rugót)Lényeg a lényeg ha ilyen megfogalmazás mellett írod le,hogy fakezű,semmi gond.
Előzmény: marslakó (670)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 672
Egy kis képriport készülget a 29-esről :-)

http://m41-2328.extra.hu/e107_plugins/content/content.php?content.11
marslakó Creative Commons License 2008.06.18 0 0 671
Ja, elfelejtettem "ugatni". Na mindegy, majd legközelebb! :-)
Előzmény: marslakó (670)
marslakó Creative Commons License 2008.06.18 0 0 670

Ha technikai gond volt, az más megvilágításba helyezi a dolgokat, de mivel a vonali fékpróba után sem volt olyan a fékezés, mint amit megszoktunk, ezért nem erre gondoltam. De akkor elnézést kérek!

Eszembe sincs bántani ugyanis egy vonalismereten lévő kollégát, de az azért ilyenkor felmerül bennem (vezértől és vonaltól függetlenül), hogy jó-e a MÁV-nak (és az utasoknak) ha valaki vonalismeret nélkül vezet - ha pedig már bejárta 2-3 alkalommal a vonalat, akkor miért nem tudja, hol kell megállni?

De a konkrét esetre is visszatérve picit: Nemesgulács-Kisapáti talán nem látható jól be Tapolca felől az ív miatt (bár aki látja, hogy jobbra kanyarodik a vágány, az a peron végét is meg fogja látni), de Badacsonytördemicen a peron vége már jó messziről látható, így itt akkor is illene tudni jól megállni, ha nincs az illetőnek vonalismerete.

Persze időnként el-el fékezi magát az ember (nem vezetek, de amikor néhány alkalommal sor került rá, szerencsére nem nagyon volt gondom vele), de a körülmények ismerete nélkül és általánosítva azt mondom, hogy egy jól belátható peron mellett vonalismeret nélkül is meg lehet állni.

Más. A mobillal nem művészi képeket készítek, csak a pályaszámok megörökítése miatt fotózok vele, jegyzetelés helyett. Nem tudom, ki volt fenn a vezérállásban, ezért a nick mögött sem tudom, kit kellene sejtenem, mert Tp-n is csak annyit láttam, hogy egy embernél többen tartózkodnak odafenn, és éppen hátrafelé is fordultak, Tördemicen meg nem is lehet alulról igazán látni, meg aztán nem is néztem, ki van fent.

Minden tiszteletem a vérbeli vasutasoké, nem is akartam én igazán senkit megbántani, mindössze csak annyit jegyeztem meg, hogy fakezű lehetett az illető. De akinek nem inge, ne vegye magára, én sem támadásnak szántam - csak olyan megjegyzésféle volt, mint az, hogy tegnap a franciák falábúak voltak. Nyilván attól még mindegyik egytől-egyik jó focista!

2341-313-1 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 669

Az utóbbi két hozzászólásban az a legszebb,hogy a két úriember nekiáll ugatni anélkül,hogy tudná a dolgok valódi okát.Először is marslakó úr hozzászólására reagálva:

A vonali fékpróbánál azért állt meg a vonat,mert a D12-es fékezőszelep kontrollerkarját visszalökő rugó ki volt lazulva és a kart visszalökte középállásba ezáltal mint tudjuk a fővezeték nem kap utántáplálást és mivel nem kapott megálltunk.Ha észrevette volna N.gulácson emiatt indultunk később,mert vissza kellett csavarni a helyére.Mielőtt kritizálná valaki fékezési tudományát,gondoljon bele,hogy Ön hogyan állna meg egy 288 tonnás vonattal szinte 0 vonalismerettel(a kolléga épp azon volt)A Ő nevében is kikérem magamnak az ilyen minősítéseket,főleg úgy ha nem tudjuk miről van szó.Persze elfogadom,ha bemutatja a fékezési tudományát és minden megállóban vérprofin egy fékezésből és elsimulva fog megállni,de ha jól tévedek ez nem fog összejönni,mert Ön nem mozdonyvezető.Feltételezem ettől még a kisujjában van a fékezés.Szállítottam már haza  elégszer,legközelebb ha valami nem tetszik tessék megkopogtatni a mozdony oldalát és ott szemtől szemben elmondani,és nem ide írogatni.Remélem a fotó azért sikerült még ha telefonos is volt.Megjegyzem semmi bajom a vasútbarátokkal és az ide írogatókkal,de könyörgöm maradjanak a fotózásnál.

ukkel úr hozzászólására reagálva:

Azthiszem az előző reagálásomban leírtam mindent,tehát nem valami jöttment vezette a mozdonyt.

Nagy általánosságban írva:

Sokszor lehet itt olyan hozzászólásokat olvasni,hogy pl.azért késünk mert nem tudunk 12 kocsival fékezni,meg hasonló jókat.Egy kollégától az ember elfogadja a kritikát,főleg ha egy tapasztalt mindent megélt vezérről van szó.De engedtessék meg(és ezt irhatom minden kollégám nevében),hogy egy vasútbarát ilyesforma kritikáját ne fogadjuk el,hisz azt sem tudja miről írogat ide sokszor.

Elnézést a hosszúságért.

marslakó Creative Commons License 2008.06.18 0 0 667
A tegnapi 9701 vezére is fakezű volt. A vonali fékpróba teljes megállással sikerült, aztán Gulácson meg Tördemicen is párszáz métert csigatempóban tett meg a vonat, mielőtt megállt volna, mert elfékezte magát...
Előzmény: hármasbakter (666)
hármasbakter Creative Commons License 2008.06.18 0 0 666
Múlt héten csüt.

A vezér úrnak tuti fából volt a keze:-(((((

m62-165 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 665
Jéé, tényleg! Most nézem...tegnap biztos megfájdult a szemem a 2183-as videózása közben! :PP
Maradjunk m62-nél, bár egyformán szeretem mindeggyik gépet! :-)
Előzmény: M41 2328 (653)
m62-165 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 664
"9:15-9:20 között az állomáson voltál már?
Ha igen, a szergejkürt nem bántotta a füled?"

Balatonfüreden? Nemhiszem, mert 09:53-kor érkeztem a 9702-vel.
Előzmény: 698 (660)
Svrend Creative Commons License 2008.06.18 0 0 663
A 29-esen a sok késés egyik kiváltó oka,a szűkös mozdonyforduló idő (spórolás miatt).
9705 érk.13:15 gép fordul 974-re ind 13:30,9701 érk. 19:20 gép fordul 9708 -ra ind 19:30 (este is emiatt +25). A másik gond,hogy a csörgőknek a 10 kocsi már nagy falat (még a remotoknak is!),ehhez jön még az utasforgalom is,sajnos idén sem lesz jobb a helyzet.....
Ja,és még egy dolog,az néhány IC is odavág a többieknek,mivel annak aztán mennie kell még akkor is ha kapna néhány percet a késett kevésbé fontosabb vonat miatt. (Néhány "bátrabb szolgálattevő" beválalja de ha lebuknak......)
HG. Creative Commons License 2008.06.17 0 0 662
Kieg: gázolás, megfekvés, ilyenek sehol nem voltak.

Nekem volt egyszer 974-en kelenföld után hívóval való döcögés, amivel bukhattunk vagy 3 percet, mégis +10-zel indultunk Sv-ről...
Előzmény: HG. (661)
HG. Creative Commons License 2008.06.17 0 0 661
Az elmúlt napokban többször utaztam én magam is, illetve vittem/hoztam embereket az állomásra.
Egy vonat sem volt még csak megközelítően sem pontos. + 15 minimum.

Évek óta növekszik a menetidő, de a késés állandó marad. Röhej :-(

És bár GPS-em nincs, a szelvénykövek és a stopper segítségével végzett v=s/t méréseim szerint nem mennek a vonatok a max sebességgel...

De még a 30a-n sem, Dinnyés-Sv közt tudtommal 100-as a pálya, én meg 88-at mértem gyorsítás - lassítás közt végig egyenletesen haladva, ami nagyobb eltérés, mint amit én hibázhatok.
Előzmény: m62-165 (659)
698 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 660
9:15-9:20 között az állomáson voltál már?
Ha igen, a szergejkürt nem bántotta a füled?
Előzmény: m62-165 (655)
m62-165 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 659
9708 +30, már most Sv-Reptérnél.
töfff 1.0 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 658
Tegnap láttam, hogy van sorompó Akaliban annál az útnál ami megy ki a mólóhoz.
m61019andras Creative Commons License 2008.06.17 0 0 657

Óh,ez igen.:-)

m62-165 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 656
+ még pár mai selejt:

m62-165 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 655

Előzmény: m61019andras (651)
Nohabf Creative Commons License 2008.06.17 0 0 654
Úristen,eldugult a Keleti alja a sok OFFtopik géptől:-))))
Előzmény: M41 2328 (653)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 653
m61-165 fotózta :-)
m61019andras Creative Commons License 2008.06.17 0 0 652

689 barátom    698 barátom

m61019andras Creative Commons License 2008.06.17 0 0 651

689 barátom telefonált,hogy Szergejes teher ment ma a 29-esen.Nem fotózta valaki?

nagymacko21 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 650
Idén nyáron meik voat lesz az utolsó a déli partra??? Budapestről?

És az érdekel hogy balatone festiválról (zánka) Balaton udvariba
hánykor jön hajnalba az első vonat??
M63,008 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 649

Én is tudom, csak abból a szép fordából kimaradt!

Előzmény: M41 2305 (647)
M41 2312 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 648
Valóban:-)
Előzmény: M63,008 (646)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 647
De közlekedik.
Előzmény: M63,008 (643)
M63,008 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 646
Nézd át lassan is :) 39216-39223-39218-39211, 39221, 39219-9500 ezek Ce és Ukk között vasutaznak. /Egyébként jelenleg is beforog Tp személyzet Ze-re./
Előzmény: M41 2312 (645)
M41 2312 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 645
Igen ezt tudom, de igazán a 25-öshöz nincs köze, vagy igen? Csak, mert így gyorsan átnézve, egy 25-ös vonali vonatszámot se láttam a fordákban.
Előzmény: M63,008 (644)
M63,008 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 644
Vágányzár kezdődik Ukk-Zalaszentiván között.
Előzmény: M41 2312 (639)
M63,008 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 643
19605-975-19606 07. 02-től nem közlekedik?
Előzmény: startos (631)
m62-165 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 642
M41 2312 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 641
Hát max ti unnátok:-)A többség úgy se lesz mindennap a Balaton parton.
Előzmény: M41 2328 (640)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 640
Hát hogy unnánk már ha, folyton ugyan azon a vonaton lenne Szergej! :-)
Előzmény: M41 2312 (639)
M41 2312 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 639
Amúgy miért változnak a dolgok 07.02-tól?
startos Creative Commons License 2008.06.16 0 0 638
A 9704--9703 M62 -vel csak 06 21--07 01 időszakban.
Utána a Nyíregyházi vonatra megy a Szergej
Edericsi Creative Commons License 2008.06.16 0 0 637
ok.
Előzmény: M41 2312 (636)
M41 2312 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 636
Az 06.21-07.02 között.
Előzmény: Edericsi (634)
startos Creative Commons License 2008.06.16 0 0 635
Pedig arról volt szó az elején.És ezt az álláspontot nagyon sokáig fent is tartották!1 hete van meg az új szerelvényforduló.
Előzmény: M41 2305 (633)
Edericsi Creative Commons License 2008.06.16 0 0 634

Üdv!!!

Eddig nem úgy volt hogy a 9704/9703 lesz szergejes?

M41 2305 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 633

"A 06 21-07 02 időszakban is Bz lesz a Bagolyvonat(Még jó)".

Hát igen csodálkoztam volna ha DESIRO-t járatnak.

M41 2305 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 632
Valszeg két halbi lesz a GYSEV-től.
Előzmény: M63-010 (621)
startos Creative Commons License 2008.06.16 0 0 631
A Fordulók 07. 02 től.
M62 16909--16906
M41 94531--IC977--1972--1975--974--9701--9708
9709--9702--GM--923--9236--Gm--9128--9141
19607--9734--9735--9706--1971--9728>>9729--IC972--9602--9603--IC971
9704--9703--IC978--94538
929--920--925--9224--9223--9238
9227--90280--90281--922--8801
8802--9263--924--921--928
39219--9500--8807--8834--8833--8806
Északi(Desiró)
9730--9745--9744--9743--9748--9751
9750--9725--9714--9711
6305-6313 Bz Mot
9609--9647--9642--9657--9634--9626--39216--39223--39218--39211--9631
8649--8642--9667--9614--9261--9268
9627--9717--9716
9771--9740--9757T--9732--9645--9606--39221--9631?
9757Ef--Smenet--9712--9643--9666--9651--9668
9610--9625--Smenet--9605--38913--9656--9628--9621--9638
9629--9649--9622--9617--Smenet--9652--9614T--9661--18611!--18610!>>
18610!--9640--9620--9265--9264--9623--9648--9608
A Desiró tehát Bz!
A hétvégi változásokat engedelmetekkel nem írom le, mert rengeteg van.
A 06 21-07 02 időszakban is Bz lesz a Bagolyvonat(Még jó)

V43 1346 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 630
Nincs is classic köztük :(
Előzmény: Edericsi (624)
cs.karcsika Creative Commons License 2008.06.16 0 0 629
Nem tudom a Dombóváriak nyári fordáját is meg tudod szerezni? Köszönettel!!
Előzmény: startos (602)
Edericsi Creative Commons License 2008.06.15 0 0 628

Nem baj ha félig OFF.

Szerencsére vannak olyan videók amik a régi szép időket mutatják;-)

Előzmény: nidsz (627)
nidsz Creative Commons License 2008.06.15 0 0 627

ja és két kedvenc videóm ebben a témában (na jó az egyik félig OFF)

http://www.youtube.com/watch?v=j2uY3D27k7o&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=sTLs1BtYB3Y&feature=related

nidsz Creative Commons License 2008.06.15 0 0 626

remek!! de jó ezeket a képeket nézegetni!

június 28-tól július 12-ig lenn leszek nap mint nap, Badacsonyban lesz a szállás

már alig várom!

aztán jön a déli part

Előzmény: Edericsi (624)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 625
Tegnap a 9714 Sv-reptéren!
Nyáron hosszú heteket lent leszek majd az oldalba, szóval jó lesz :-)
Edericsi Creative Commons License 2008.06.15 0 0 624

Üdv!!!

Pár kép tavaly nyárról:

M41 2328 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 623
Jó most kezdem belátni, hogy Svrend-nek igaza van.... Az alacsonypadlós dolgokkal, jóval gyorsabban lehet itt közlekedni, (Desiro) mind a By... de majd nyáron amikor bejönnek a Halbi szerelvények... Elég kemény lesz...
Előzmény: nidsz (618)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 622
Sv. és környéke topikba belefér! ha van valami ami oda tartoziki, ott kibeszélhetjük :-)
Előzmény: B767-2 (613)
M63-010 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 621
A GYSEV-es vonatokról tudok valamit?
m62-165 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 620
Akkor nem szóltam.
Előzmény: M62-149 (617)
nidsz Creative Commons License 2008.06.14 0 0 619
na jó mondjuk ha ilyenkor csúsztatják a kereszteket,  hogy a többi vonatot ne verje el, akkor hozzájöhet még +30
Előzmény: nidsz (618)
nidsz Creative Commons License 2008.06.14 0 0 618

hihetetlen hogy ezekből a bringa felrakás+gyerekcsoportok dologból összejön ennyi.

még a +30 reális lenne de +80 ??

Előzmény: m62-165 (616)
M62-149 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 617
gázolt
Előzmény: m62-165 (612)
m62-165 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 616
Gondolom pár állomáson, ahol sok az utas tovább tart felszállni...ehhez még hozzájönnek a külömböző csoportok, stb., na meg ha biciklit kell felrakni az is plusz idő. Szerintem így összeszedhet ennyit. Azthiszem hétfőn, vagy kedden írtunk róla egyébként pár sort, a fehérvári topicban.
Előzmény: nidsz (614)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 615

Nem tudok róla, hogy lenne.

Előzmény: B767-2 (613)
nidsz Creative Commons License 2008.06.14 0 0 614
miért késik a napokban ennyit?? két mozdony sem bír a szerelvénnyel?
Előzmény: m62-165 (612)
B767-2 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 613
Sziasztok, a 30as vonalnak nincs külön topicja? CSak a 29est találom..
m62-165 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 612
Ma a 9705-ös "csak" +80-al érkezett Fehérvárra...
M41 2312 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 611
Van nyári gépfordulóm
M 62 9704---9703

És ez biztos, hogy így lesz 06.21-07.02 között?
Előzmény: startos (608)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 609
Én ezt értem. De június 21-től sem tudom elképzelni, hogyan akarják csinálni ezt az egészet.
Előzmény: startos (608)
startos Creative Commons License 2008.06.13 0 0 608
Sajnos a helyzetre jellemző, hogy amit küldtem gépfordulót most már csak a 06.21-től 07 02 ig terjedő ídőszakra tudja tartani az üzemeltetés.

erről Kb félórája kaptam értesítést.
Hétfőre igérik a 07 02 --08.24 időszakra vonatkozó fordát. Lehet, hogy abban nem lesz már Desiró a 18610-18611
Előzmény: M41 2305 (606)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 607
Ha már DESIRO a téma egyébként. Megosztott velem a Matéczné egy információt a siófoki sajtótájékoztatón miszerint van Görögországban 8 egység DESIRO. Ezeket az olimpia miatt vették, de forgalomba sem álltak mivel időközben azt a vonalat amire tervezék őket, villamosították inkább. Állítólag a 8 db DESIRO egy görög hangárban van, 0 km-rel és leszírozva, lefóliázva. Ezeket meg akarja szerezni a MÁV.
Előzmény: M41 2305 (606)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 606
Már csak a menetrendjük miatt sem tudom elképzelni. 21:00-kor DESIRO menne Tapolcáról Keszhelyre aztán onnan 22:35-kor Székesfehérvárra a déli parton? Utána visszaindul Fehérvárról 1:28-kor és leér Keszthelyre 4:08-kor? És akkor mi lesz ott a DESIRO-val? Hogy indít reggel Fehérvár 2-2 egység DESIRO-t 4:20-kor meg 5:20-kor ha csak 1 pár szerelvény alszik fent? Szóval ez nekem zavaros így. Plusz DESIRO meg biztos nem lesz, mert ezt a 4 egységet is csak hajszál hijján tudták lehozni nyárra.
Előzmény: M41 2305 (605)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 605

Úgy érted azok a DESIRÓ-k fognak éjjel a déli parton járni, amik nappal az északin?

Előzmény: startos (604)
startos Creative Commons License 2008.06.13 0 0 604
Sajnos nehéz belelátni, hogy a járattervezők mit miért csinálnak.
Még most sem értem ,hogy a 18610-18611 (bagoly) miért Desiróból lesz kiállítva.
Előzmény: nidsz (603)
nidsz Creative Commons License 2008.06.13 0 0 603

húúú ez köszi ez jól jött!

ha már itt tartunk (részben OFF)

a 9652 számon futó vonat vajon miért a 9614 számú vonattal egyesítve megy Keszthely-Tapolca között? miért töröltek itt egy vonatot?

ez a tavaly nyári menetrendben is meg most évközben is 9644 számon Balatonszentgyögy-Tapolca között közlekedett. (nagyjából így: Bs ind 12:30 Tp érk:13:10)

azért elég szánalmas hogy nyáron nem lesz vonat Tapolca irányába 11:42 és 13:58 között..S..

Előzmény: startos (602)
startos Creative Commons License 2008.06.13 0 0 602
Van nyári gépfordulóm
M 62 9704---9703
M 41 94531---IC977--1972---1975--974--9701--9708
9709---9702--Gm(T--Cell)---8801
8802--923--9236--Gm--9128---9141
919---910--19605--975--19606
19607--9734--9735--9706--1971--9728
9729--IC972--IC971
16909--16906--IC978---94538
39219--9500--8807--8834--8833--8806
MÁV Északi (Desiró)
9730--9745--9744--9743--9748--9751
9750--9725--9714--9711
Cell Bz Mot
9609-9647-9642-9657-9634-9626-39231-39228-9631
9771-9740-9757T-9732-9667-9614-9261-9268
9627-9717-9716
9757--Smenet-9712
9610-9625-9645-9606-9603-9651-9668
8649-8642-9602-9605-(38913)-9656-9628-9621-9661-(19641-19648)
9640-9620-9265-9264-9623-9648-9638
9629-9649-9622-9617-Smenet-9652-9614H-9643-9666-9608
Ha tudok majd hozok még
Nohabf Creative Commons License 2008.06.13 0 0 601
Köszi,ezt valamelyik hétvégén meg is fogom játszani.
Előzmény: M41 2305 (595)
Svrend Creative Commons License 2008.06.12 0 0 600
Arról még nem kaptunk fordulót,de szerintem igen
Előzmény: Hornyi88 (599)
Hornyi88 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 599
(9771)-9740-9757-9732-... --> Bzmot+2Bzx?
Előzmény: Svrend (596)
Svrend Creative Commons License 2008.06.12 0 0 598
Akkor nem én,hanem aki csinálta ugyanis én csak másoltam.......
Háááát akkor ez igen érdekes lesz ;-)
Előzmény: nidsz (597)
nidsz Creative Commons License 2008.06.12 0 0 597
9713  -> 9743, véletlenül elírtad
Előzmény: Svrend (596)
Svrend Creative Commons License 2008.06.12 0 0 596
29-es szerelvényforduló,juniús 21-től (talán már nem változik).

Desiro:
9730 – 9745 – 9744 – 9713 – 9748 – 9751-Vt
9750 – 9725 – 9714 – 9711-Vt

Bzmot+2Bzx:
9717 – 9716
9773 – 9712

Bzmot+1Bzx
9728-9729

6Bhv
9734-9735
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 595

Akit esetleg érdekel a bécsi járat pontos menetrendje:

BÉCSBŐL:

Wien SÜD bh.   7:54

Wien Meidling   8:00

Wiener Neustadt 8:32

Sopron érk.: 8:57

Sopron ind.: 9.28

Szombathelyí érk.: 10:38

Szombathely ind.: 10:47

Sárvár 11:06

Celldömölk 11:21

Tapolca érk.: 12:12

Tapolca ind.: 12:30

Badacsony 12:43

Balatonfüred 13:24

Székesfehérvár 14:34

VISSZAÚT:

Székesfehérvár: 16:08

Balatonfüred: 17:29

Badacsony: 18:35

Tapolca érk.: 18:54

Tapolca ind.: 18:59

Celldömölk: 19:55

Sárvár: 20:15

Szombathely érk.: 20:38

Szombathely ind.: 20:45

Sopron érk.: 21:55

Sopron ind.: 22:05

Wiener Neustadt: 22:33

Wien SÜD bh: 23:05

GYSEV adja a kocsikat.

nidsz Creative Commons License 2008.06.08 0 0 594

hát ja mert a plusz vonatok már szerepelnek az adatbázisban de azok amelyek menetrendje csak módosul, azok meg még nem.

Előzmény: 8230 (593)
8230 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 593

Balatonudvari, 2008.06.21.
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.08 0 0 592
Köszi!2motor+2mellék?Gondolom lesznek rajta jónéhányan.
Előzmény: M41 2305 (579)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 591
Nem felejtettem el természetesen. Áll a "randi"...:-)))
Előzmény: M41 2328 (586)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 590
Én anyira nem röhögtem amikro 1 órán keresztül nem engedett semmitse csinállni :-S Aztán jött az új nick...
Előzmény: v43 1341 (589)
v43 1341 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 589
Hm...=)
Előzmény: M41 2328 (588)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 588
1 nem enged be, a másikkal meg szórakozik az Indapass.... Így marad a harmadik... :-)
Előzmény: v43 1341 (587)
v43 1341 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 587
Jó sok nicked van...
Előzmény: M41 2328 (586)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 586
Sőt mi beszéltük egyszer, hogy Nyáron összefutunk, és fotózunk :-) Majd mailon megbeszéljük, csakhogy ne feletsd el! :-) msn-en mikor vagy? (vasutasfiu)
Előzmény: M41 2305 (584)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 585
Előszőr nézzük végig az ideit amiben, már az emberkék alig tudnak felszállni és leülni...
Előzmény: M41 2305 (584)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 584
A nyári ütemterveket még nem láttam, de valószínűsíthető, hogy akkor sűrűbb lesz. De messze még a 2009-es nyár.:-))
Előzmény: M41 2328 (583)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 583
De ez nyáron lehetne 1.5 órénként személy...
Előzmény: M41 2305 (582)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 582
Decembertől ha megvalósulnak a tervek akkor ütemes menetrend lesz a 29-esen. Kétóránkénti személy és 3 óránkénti gyorssal.
Előzmény: M41 2328 (581)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 581
Persze.... El is hiszem... Maj nyáron számolgatok.... Meg ahozképest már megkésik a +10 a gyorsok... MÁV-START-nak üzenem kicsit kéne sűríteni a járatokat!
Előzmény: M41 2305 (580)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 580

Ez egy részlet a MÁV sajtóanyagából, amit csütörtökön tartottak Siófokon:

" A vonatba besorozott kocsik számának határt szab az érintett állomások peronhosszainak mérete, illetve a vontató mozdonyok teljesítménye is. Ezeket is figyelembe véve a Balaton déli partján maximum 12, illetve az északi parton maximum 10 kocsis szerelvényekkel tudjuk a vonatokat közlekedtetni az utas-védelmi szempontok és a menetrend szerinti közlekedés betartása érdekében."

Az egész doksi egyébként az alábbi linkeken megtalálható, ebből dolgoztak az újságírók is:

http://vg.hu/lapokkepek/fileok/0/256_balaton_1.doc

http://vg.hu/lapokkepek/fileok/0/257_balaton_2.doc

Előzmény: M41 2328 (577)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 579
Valszeg BZ.
Előzmény: Törölt nick (578)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.07 0 0 578
Van valakinek infója,hogy a nyári menetrendben a 9712 milyen szerelvényből lesz kiállítva?Köszi!
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 577
Nos itt vannak a 10-11 kocsis vonatok! Mondjuk így sem elég.... Tömve voltak ma is! És csörgősök voltak... M41 2143 +30-al jött, a 9705is megkéste a +10-et... És már jól felhúzatják a vonatokat a peron végéig... Ja és a Tihany IC Halberstadtis!
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 576
Ép ezért nem engedi a MÁV vonalra :-) Egy ideig engedte, de szét lettek szaggatva az ülések....
Előzmény: alállomás (572)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 575
Ráhagytak bőven a menetidőre.
Előzmény: alállomás (573)
alállomás Creative Commons License 2008.06.06 0 0 574
Széles vállaimat nem igazán tudom hova tenni, az 1. osztálynak mondott fülkésre hajazó rész rosszabb, mint a másod. A nagy, semmerre nem lehajtható asztal egy köpedelem...
Nem lenne rossz vonat, ha
- lenne benne hőlégbefúvó (hasonló, mint ami az usgyikon is van, mert ha bekapcsolják rajta, egész jó interfrigo szokott lenni némelyik pusztametró)
- minden ablak nyitható lenne
- kisebb karfa lenne benne.

Mert elég praktikus vonat lehetne
- elég jó az 4es, illetve a kétszemélyes helyek aránya
- van kerékpáros rész
- max 1/4 rész a bagós
Előzmény: m62-165 (553)
alállomás Creative Commons License 2008.06.06 0 0 573
Mellesleg ez a bp-balaton-bécs Ic nem fogja meggyilkolni a menetrendet? Mert elég vadregényes tájakon fog ahhoz közlekedni, hogy pontos legyen...
Előzmény: M41 2305 (552)
alállomás Creative Commons License 2008.06.06 0 0 572
Egy kárpitos By szvsz nagyonis üdvös lenne. Egyébként azt meg lehet kérdezni, hogy ilyen fejlesztéseket, ami nem is kerülne sokba, direkt nem csinálnak? Pl a gysevnél sincs bőrülés, a Bh kocsijaik is mind kárpitosak.
Előzmény: M41 2328 (570)
Nohabf Creative Commons License 2008.06.06 0 0 571
Nekem éppen jól jönne mivel Kökin le tudok szállni róla.
Előzmény: m62-165 (566)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 570
By és Halbi vita

By: KIsebb lépcső
Ha sokáig süti a nap felforrósodik a bőrülés
Jól fordul benne a levegő,
Jó rugózása van... :-)
És nem nyikorog amikor megáll...

Halbi: Magas lépcső...
Nem mozog benne a levegő, tehát élve megsülsz...
Ha megáll nyikorok. (De legalább tudod, hogy megállt)

A magas lépcső miatt én is a By-ont vállasztom, főleg úgy hogy a Balatonon elég kevés helyen van magas peron... És az a gond, hogy a késést is ez okozza, mert 3-4 perc amíg felszállnak az utasok a nap/heti cumóval a vonatra...
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 569
Akkor jól emlékszem mert tavaly volt olyan terv, hogy a GYSEV behoz egy vonatot Sv.-ig... Akkor ebben a vonatban hozza a kocsijait.
Előzmény: M41 2305 (564)
M41 2328 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 568
Bagolyvonat :-) Szóló Bézé....
Előzmény: dieseles (554)
nidsz Creative Commons License 2008.06.05 0 0 567
valójában ez itt OFF, de kihagytad hogy 23:19-kor is indul, a 3:00-és az már a pesti
Előzmény: M41 2305 (555)
m62-165 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 566
Tökéletes lesz! Igaz, egy órával később érek haza kb., de legalább már tudom fényképezni a 9706-ost is! :-)
Előzmény: nidsz (565)
nidsz Creative Commons License 2008.06.05 0 0 565

na félretéve kicsit a halbi kontra By vitát:

az északi part nyári menetrendje nem különbözik jelentősen a tavalyitól, csupán egyetlen dolog ami érdekes lehet:

a 16906 számon futó Tapolca-Nyíregyháza gyors és a 9703-as számú vonat helyet cserél, vagyis a nyíregyi 14:30-kor indul Tapolcáról, a 9703-as pedig 15:22-kor

M41 2305 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 564
Viszont a hírek szerint ugyebár a GYSEV is ad kocsikat a bécsi gyorshoz, tehát lesz itt sárga-zöld halbi is.:-))) Amiről szintén le tudsz majd esni. :-)))
M471312 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 563

Ami még a Halbik ellen szól az a lépcsők elég magasan vannak és sikkal nehezebb fel és leszállni a Halbirol mint a By vagy a Bhv-rol!

Sajnos én már estem le Halbirol és félig összetörtem magam.

Előzmény: MBen (549)
HG. Creative Commons License 2008.06.05 0 0 562
Eddig 100% By,
úh. nem kérdés a kérdés :-)))
Előzmény: M41 2305 (561)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 561

Látva a vitát a halbi kontra By-ról, indítottam egy új szavazást a honlapomon.:-))))

www.balatonivasut.mlap.hu

Előzmény: HG. (560)
HG. Creative Commons License 2008.06.05 0 0 560
Mi a baj a Halberstadti kocsikkal?[/]

Nekem speciel leginkább az, ami az IC-knél: a párhuzamos ülések.
Gyűlölöm.

A vonat (lassan egyetlen) előnye a buszhoz, hogy van az embernek tere: nincs az orra előtt senki más, fel tud állni, ki tud menni, stb.
Szükség is van erre a 3 órás menetidőknél...
m62-165 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 559
Én nem ragadok a bőrhöz! :P
A büdös meg belefér, engem annyira nem zavar, mert miután hazaértem úgyis leszedem magamról. :-) A hely sztem meg még mindig jobb mint a halbinál!
Előzmény: V43 1346 (556)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 558
:-))) Igen jelenleg okosabb vagyok mint az Elvira.
Előzmény: dieseles (557)
dieseles Creative Commons License 2008.06.05 0 0 557
Ja,akkor elvira még nem tud mindent.Köszi
Előzmény: M41 2305 (555)
V43 1346 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 556
"-nem sülsz ropogósra, mire a célállomásra érsz..."

Nem, végülis csak ahhoz a szaros bőrhöz ragadsz, büdös leszel és ott is rendkívül szorosan vannak a helyek. Köszönöm, maradok a halbinál!
Előzmény: m62-165 (553)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 555
De lesz 8:40-es fonyódi gyors. 18702. számon és C jelzést kapott, vagyis csak hétvégén közlekedik. Bagolyvonat pedig Fonyódról indul Székesfehérvárra 2:05-kor és 3:00-kor.
Előzmény: dieseles (554)
dieseles Creative Commons License 2008.06.05 0 0 554
A bagolyvonatok lesznek,vagy megszűnnek?Továbbá hétvégén elvira szerint nem lesz a Déliből tavaly 8.40-kor induló fonyódi sebes sem.
Előzmény: M41 2305 (552)
m62-165 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 553
Hmmm:
-kényelmetlen
-rohadtul meleg... (gondolom a lehúzhatatlan ablakok miatt)
-kezdenek tönkrevágódni: pl. múltkor mentem ugye Siófokra, leült elém egy srác, és kiesett alóla az ülés(!)...

A By:
-a halbihoz viszonyítva jóval kényelmesebb
-nem sülsz ropogósra, mire a célállomásra érsz...
...
Én maradok a By-nál! :-)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 552

OFF: Déli parton a sajtóanyag szerint:

-Krakkó/Kassa-Miskolc-Keszthely viszonylatban Hernád IC.

-A már említett Bécs-Siófok-Budapest viszonylaton Balaton IC.

-Bp-Nagykanizsa között 5 pár gyorsvonat.

-Sátoraljaújhely-Siófok-Keszthely és Nagykanizsa gyorsvonat

-Hétvégeken Szeged-Budapest-Fonyód gyorsvonat

-Hétvégeken Győr-Komárom-Siófok személyvonat

-Vasárnap +1 gyorsvonat Keszthely-Bp között délután

-Hétvégeken: Budapest-Siófok-Budapest vonalon Siófok Expressz (FLIRT)

Menetrendje: Indulás Déliből 8:15 érkezés Siófokra, vissza Siófokról indul 18:40 érkezik Délibe 20:48

Ezeken az állomásokon áll csak meg: BP. Déli pu.-Kelenföld-Székesfehérvár-Szabadisóstó-Szabadifürdő-Siófok

Előzmény: Edericsi (544)
Nohabf Creative Commons License 2008.06.05 0 0 551

A legutóbbi Bp-Fonyód-Bp táv elégé betett nekem mikor ebben a konzervdobozban kellett utaznom.

Az ülései még hagyján de olyan közel vannak egymáshoz hogy kényelmesen utazni az én termetemmel elég nehéz:-)

Előzmény: m62-334 (550)
m62-334 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 550
Nyáron? pfff...
MBen Creative Commons License 2008.06.05 0 0 549
Mi a baj a Halberstadti kocsikkal? Azért az átlag utas számára sokkal kultúráltabb, mint az eddig megszokott By kocsik.
Nohabf Creative Commons License 2008.06.05 0 0 548

Köszönöm  a beszámolót!

Azért nem bánkódom mert lesz fotóznivaló bőven.

Előzmény: M41 2305 (542)
Nohabf Creative Commons License 2008.06.05 0 0 547
Ehh ez nem jó hír:-((
cs.karcsika Creative Commons License 2008.06.05 0 0 546
Nem tudom az idei fordák meg vannak-e?
Előzmény: Hornyi88 (537)
M41 2312 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 545
Hát igen, az elég kár:(
Edericsi Creative Commons License 2008.06.05 0 0 544

Nem rossz,csak a halbik rosszak:-(((((((

A déli partról nem tudsz valamit?

Előzmény: M41 2305 (543)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 543
Ja ami kimaradt de rákérdetem a sajtótájékoztatón: nem az ÖBB adja majd a kocsikat a Bécs-Balatonfüred-Fehérvár vonathoz. A szerelvényhez a MÁV és a GYSEV felváltva adja majd a kocsikat.
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 542

Íme a hír, a sajtótájékoztatón elhangzottakról:

Nyári menetrend: közvetlen vonat Bécs és Balatonfüred között

Jönnek a DESIRO vonatok is

A magyar vasúttársaság és a vonatokat üzemeltető MÁV-START Zrt. június 5-én Siófokon, sajtótájékoztatón ismertette a június 21-én életbelépő nyári vasúti menetrendet. Újra jönnek a DESIRO motorvonatok és lesz közvetlen vonat az osztrák fővárosból mindkét partra.

Balaton Intercity néven új vonat közlekedik június 21-étől, amely a Bécs-Szombathely-Tapolca-Keszthely-Siófok-Budapest vonalon közlekedik majd. Az északi parton napi rendszerességgel gyorsvonatot állítanak be Bécs és Székesfehérvár között. Ez a vonat 13.25-kor érkezik majd Balatonfüredre és 17:30-kor lehet vele visszautazni Ausztriába. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az északi oldalon ismét közlekednek majd a népszerű DESIRO motorvonatok, és szolgálatba állnak a Németországtól vásárolt, felújított kocsik is. Ilyen kocsikból áll majd a Szombathely-Tapolca-Balatonfüred-Budapest és a Záhony-Debrecen-Budapest-Balatonfüred-Tapolca vonat is, illetve a Budapest-Balatonfüred-Budapest viszonylatra beállított 2 pár gyorsvonat is. Természetesen a már megszokott menetrend szerint közlekednek nyáron a Batsányi és Tihany intercity vonatok is. Összeségében 30%-kal több vonat jár majd mint a téli időszakban.

A siófoki sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy új vonatot állítanak forgalomba június 21-étől hétvégenként a Budapest-Siófok-Budapest vonalon, a Siófok Expresszre elkeresztelt járatot a korszerű FLIRT szerelvényekből állítják majd össze.

Csütörtökön egy megállapodás is született a MÁV és a Balatoni Szövetség között, mely szerint mostantól az állomások környékének tisztántartása, ápolása az önkormányzatok feladata lesz. A MÁV eddig alvállalkozókkal végeztette a munkát, így most az erre fordítandó összeget a Balatoni Szövetség kapta. A déli parton 40 milliót, az északi parton 33 milliót költhetnek az önkormányzatok az állomások tisztántartására.

(Forrás: Füred Televízió)

Megtekinthető képpel: www.balatonfured.hu

Előzmény: Nohabf (541)
Nohabf Creative Commons License 2008.06.04 0 0 541
Kíváncsian várjuk!
Előzmény: M41 2305 (540)
M41 2305 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 540
Holnap megyek Siófokra a MÁV-Start sajtótájékoztatójára. Délután hozom a híreket a nyári menetrendről. Háhta hallok olyat, amit eddig még nem tudtunk.
m62-165 Creative Commons License 2008.06.01 0 0 539
9703:
nidsz Creative Commons License 2008.05.31 0 0 538
így van, csak a 2.pontban lemaradt a 9751
Előzmény: Hornyi88 (537)
Hornyi88 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 537
Tavaly ez volt a Desirok fordái:
1. 9750-9725-9714-9711
2. 9730-9745-9744-9743?-9748?

Bz pedig:
9771-9740-9757-9732
9712-t és 9717-t nem tudom

9734-9735 az M41-es nyáron.
Előzmény: nidsz (535)
nidsz Creative Commons License 2008.05.31 0 0 536

aztán ki tudja lehet 9751 volt, csak megártott a hegyi itóka:)

Előzmény: nidsz (535)
nidsz Creative Commons License 2008.05.31 0 0 535

köszi a választ

én meg emlékszem szóló Bz-s sv-menetre úgy jó sötétedéskor, 21 óra után, láttam Badacsonynál elhúzni  B.füred felé

más:

ha a tavalyi szisztéma szerint közlekednek a Desirók, akkor ugye 9745-9735 kiesik a fordulóból, de akkor a 9717 és 9712 miből mibe?

Előzmény: Hornyi88 (531)
Hornyi88 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 534
9716-ra vár ilyenkor, volt már ez a kereszt egyébként Zánkán is. :-)
Előzmény: Törölt nick (533)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.31 0 0 533

Tavaly is láttam, hogy ment egy Bz két mellékkel Tapolcáról gépmenetben. Sokat állt Akalaiban keresztre várva 8 előtt valamikor. Igazán mehetne ez személyvonatként.

Előzmény: Hornyi88 (531)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.31 0 0 532
Ez sem rossz.
Előzmény: Hornyi88 (521)
Hornyi88 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 531

Igen az a 3 órás lyuk nagyon rossz, lehetne Füredig egy személy simán (régen volt egy Bz+2 Bzx szerelvénymenet ebben az időszakban ...)

9740 szerelvénye 9771 számon megy le Zánkára. (csak A napokon)

Tapolca indul 03:40 Zánka érkezik 04:10 -> majd 04:25

Ennek a Bz-nek a fordája egyébként most ez:

9771-9740-9757-9732-9745-9735-9716

Előzmény: nidsz (527)
nidsz Creative Commons License 2008.05.31 0 0 530

tavaly megcsinálták!

meg a 9725 esetén is

Előzmény: Törölt nick (529)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.31 0 0 529

szóval a Bz nem elég erre, még két mellékkel sem.

Akkor Bz+Bzx+Bzx+Bz lesz. :-)

Előzmény: nidsz (528)
nidsz Creative Commons License 2008.05.31 0 0 528

"Értesüléseim szerint nem lesznek Desiro-fordák csak 1 pár, állítólag nem tudnak kiállítani többet erre a célra."

szép is lenne, szóval ha két egység jönne akkor csak a 9750-9725-9714-9711 körre futna

én még a 9712-re leszek kíváncsi, jó lenne nem Bz lenne, pont a délelőtti csúcsban jár, csatlakozik a Miskolci fürdőshöz, szóval a Bz nem elég erre, még két mellékkel sem.

Előzmény: fanafel (510)
nidsz Creative Commons License 2008.05.31 0 0 527

meg ha megnézitek a menetrendet, a 18órás tapolcai indulású személy után csak 21órakor van személy, legalább nyáron lehetne az 1971 számú mentesítőhöz egy 9741 számon futó személy Tapolcáról, és ez fordulna mondjuk a hajnali 9740-re.

tényleg ha már itt tartunk:9740 szerelvénye mikor közlekedik le Zánka-Köveskálra?

Előzmény: easa (522)
Hornyi88 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 526
"örülnek, ha kitudják szolgálni a gyorsokat."

Főleg, hogy a remot M41-t nem 12 kocsis "gyorsokra" tervezték, amik minden körtefánál megállnak ... 12 kocsinál már M62-t küldenek a vonatra, szóval lesz mit fotózni. :P

"a máv megrendelhetne már egy "komoly tanulmányt", hogy mikor kezdődjön a nyári menetrend. Ez a junius 21 vajon kinek az agyából pattant ki? Meg fokozatosan kellene bevezetni, mondjuk május elejétől 7végén már alkalmazni, mert az utazási igény a jelek szerint nem junius 21-gyel kezdődik."

Ezzel teljesen egyetértek. Ez nem állapot, ami most van.
Hornyi88 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 525
De nem Sv-n van mind a 35! :-)

Sv-nek 10-es vonalra is ki kell adnia gépet. ( celli 9 napos M41-es fordában 4 nap van 29-re és kb. 4 a 10-es vonalra és 1 nap Somogyban :-) ) Vagyis 9 gép kell +(19801/19802) + bogárdi teher + bauxitvonat.
Most tartósan dög 2105, 2313 és 2329 is. Ezen a héten volt, hogy 2 gép feküdt meg egyszerre 1 napon (2140, 2183) és akkor nincs nagyon mit kiadni ...
Előzmény: M41 2305 (523)
fanafel Creative Commons License 2008.05.31 0 0 524
"Ha már bicigli: Tapocáról 16.30 után gyakorlatilag nincs kerékpárszállítási lehetőség Pest felé. Nyárra arra a szerencsétlen esti IC-re igazán tehetnének egy kerékpárszállító kocsit, akár egy halbisat, biztos behozná az árát!"

Egyetértek!!!!
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 523
Csörgőből miért van hiány? Ha jól tudom a remotok is már a 2335-nél tartanak. Hová kell ennyi gép? Halbi szerintem nem lesz DESIRO helyett, azok kellenek a szombathelyi és nyíregyi gyorsokba.
easa Creative Commons License 2008.05.31 0 0 522

Komolyra fordítva a szót: talán az lehet a megoldás, hogy néhány usgyit visszahozni Szentesről nyárra, így kiadható lenne 4 Desiro a 29-re. Az a baj, hogy ide a bz nem elég nyáron, csörgő meg nem fog jutni a betétjáratokra, örülnek, ha kitudják szolgálni a gyorsokat.

Kíváncsi vagyok, mi lesz a megoldás.

Apropó: a máv megrendelhetne már egy "komoly tanulmányt", hogy mikor kezdődjön a nyári menetrend. Ez a junius 21 vajon kinek az agyából pattant ki? Meg fokozatosan kellene bevezetni, mondjuk május elejétől 7végén már alkalmazni, mert az utazási igény a jelek szerint nem junius 21-gyel kezdődik.

Az off 8801 szerelvénye 7 halbis kocsival jár, ebből 5 (öt!) kerékpárszállító, 2 első/másodosztályú. A déli-tapolcai vonatokon meg jó esetben van 1 db, az hol az elején, hol a végén....ha meg bemondanák, hogy hol található, akkor nem kellene az állomásokon rohangálni szegény biciglistáknak, meg 5 percig állni a vonatnak. (ilyet eddig csak Révfülöpön hallottam, az ottani forgalmistát kellene klónozni egyébként is!)

Ha már bicigli: Tapocáról 16.30 után gyakorlatilag nincs kerékpárszállítási lehetőség Pest felé. Nyárra arra a szerencsétlen esti IC-re igazán tehetnének egy kerékpárszállító kocsit, akár egy halbisat, biztos behozná az árát!

Hornyi88 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 521

Szepezdfürdő mh. utáni ívben készült Révfülöp fele. Viszont valószínűleg ez a kép már az azóta elbontott gyalogos felüljáróról készült.

Egy ilyen képet össze lehet hozni, igaz a szerelvény nem látszik. Révfülöp -> Szepezdfürdő

Előzmény: Törölt nick (508)
easa Creative Commons License 2008.05.31 0 0 520

A romparkból nem, mert azok gályáznak jópénzért, de a Keleti alól majd előjönnek, meglássa mindenki.

Előzmény: alállomás (519)
alállomás Creative Commons License 2008.05.31 0 0 519
Majd hoznak helyettük uzsgyikat, az is egész jól klímázik, néha túlzottan is. Ha meg nem lesz csörgő, majd hozzák a nohabokat a romparkból...
Előzmény: easa (518)
easa Creative Commons License 2008.05.31 0 0 518

Sugovica csak vasárnap van, 3 egység. Hétköznap kell az esztergomi vonalra, ettől nem lesz több kiadható. Kezd nagyon lepusztulni a Desiro állomány is, ha így halad, akkor az esztergomi vonalra sem lesz elég a hadrafogható állomány. (hibás légkondival pedig nyáron nem is lenne szabad desiro-t közlekedtetni, az több, mint emberkínzás!)

A Desiró helyett majd betesznek 3-4 kocsis halbis szerelvényt csörgővel (már ha jut csörgő), amiben lesz egy kerékpárszállító is kocsi is. EZT CSAK ÁLMODTAM!

Előzmény: M41 2305 (516)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.31 0 0 517
Tudom.
Előzmény: alállomás (515)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 516
Én egy áprilisi infóból azt tudom, hogy ugyanúgy jönnek mint tavaly. Felszabadul ilyenkor a Sugovica IC szerelvénye és hoznak még a 2-esről is.
Előzmény: fanafel (512)
alállomás Creative Commons License 2008.05.31 0 0 515
Olyan keszthelyre jár bécsből.
Előzmény: Törölt nick (514)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.31 0 0 514
GYSEV halberstadti tavaly???
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.31 0 0 513
Sokan fotóznak de mikor ott vagyok senkit sem látok. :-)
Előzmény: fanafel (509)
fanafel Creative Commons License 2008.05.31 0 0 512
Kérdezd meg, kivi leszek a végkifejletre...
Előzmény: M41 2305 (511)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 511
A DESIRO-k körül valóban van vita. A jövő heti sajtótájékoztatón rá fogok kérdezni, de biztos szóba is kerül.
fanafel Creative Commons License 2008.05.31 0 0 510
Tavaj már hörivel járt a fürdővonat és Gyeseves Halbi kocsikkal.
Kicsit más: Értesüléseim szerint nem lesznek Desiro-fordák csak 1 pár, állítólag nem tudnak kiállítani többet erre a célra.
Előzmény: Törölt nick (508)
fanafel Creative Commons License 2008.05.31 0 0 509
Igen. :D
Előzmény: Törölt nick (507)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.31 0 0 508

Ehhez hasonló képet csörgővel összelehet hozni még? Szerintem Szepezdnél van és nem Rendesnél. Vagy tévedek? Remélem nem kell fát mászni meg erdőt írtani. Balaton mennyire látszódik?

A kép innen van: http://www.eisenbahnarchiv.de/bildgross/22003175

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.31 0 0 507
Akali?
Előzmény: fanafel (506)
fanafel Creative Commons License 2008.05.31 0 0 506
Kivi leszek, hoyg milyen kocsik fognak járni ezen a viszonylaton....
Ha már fürdő vonatnál járunk.... egy kis emlék a nem olyan régi "hőskorból" :
(sajna nix képem a full szerelvényről. :S:S )
Előzmény: M41 2305 (503)
fanafel Creative Commons License 2008.05.31 0 0 505
Én amióta az eszemet tudom mindíg a 972-es mentünk a Balcsira, de amikor megtudtam, hogy IC-t csinálnak belölle elöntött a méreg, és kíváncsian vártam mi lessz belölle íme a tapasztalat: a 3 másod és 1 első kocsiból álló szerelvényen 1 másod osztályú kocsi fullra tömve utassal ( én csak túrista osztálynak hívom az ilyeneket...) míg a másik 2 üresen ( néhány utassal akik átpályáztak a nyomorgásból..) és persze az első osztály amin megint csak kb. 10-en lehettek... és persze a 7:00-kor induló 9702-es tapolcai személyre meg már 6:30-kor ki lehet rakni a megtelt táblát... Ennek aztán marhasok értelme volt... Kivi lennék mit vártak ettől az akciótól anno: hogy a nyugdíjas majd megveszi az IC-re a pótjegyet, meg a táborozni menő diáksereg????? Nem madárból vannak hanem Magyarból.. Ráadásul azzal, h jobban megkurtítják a nyári mentrendett még kevsebben fogják igénybe venni a 29-esen a szeméylvonatokat, inkább autóval fognak közlekedni azok akik lemennek, apropo autó: a 71-es út a nyári szezonban olyan forgalmas mint egy pest 40km-es vonzásközelében lévő fő útvonal az átkelés szinte lehetetlen rajta...
Ez a kurtításos rendszer meg valahonnan kisértetiesen ismerős régebbről...
Előzmény: alállomás (495)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 504

www.balatonfured.hu

Hírek, rögtön az első oldalon.

M41 2305 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 503
Június 21-én meg indul a Wien-Sopron-Szombathely-Tapolca-Balatonfüred-Székesfehérvár vonat. A MÁV-START június 5-én tart sajtótájékoztatót a nyári menetrendről Siófokon. Én ott leszek és hozom a híreket.
Előzmény: m62-334 (501)
M62-255 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 502
Kéne kölcsön Szergej Sm-ről. Talán-talán Fc-ből ha  a   224  visszatér  ?!
Előzmény: Svrend (493)
m62-334 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 501

De például az OFF Déli parton már jövőhét szombattól közlekedik a Balaton Inter City!

Előzmény: nidsz (500)
nidsz Creative Commons License 2008.05.30 0 0 500

hát igen...a régi szép idők.

a 9728 és 9729 Bpestig való meghosszabbítása most is simán mehetne, pl:a 8728 és 4529 közvetlen kocsijaként.

a másik meg az, hogy a MÁV-nál úgy látszik nem tudja senki, hogy mikor kezdődik a vakáció...egy hetet megint késnek

Előzmény: Svrend (491)
alállomás Creative Commons License 2008.05.30 0 0 499
Mint minden más - azt hiszik, ha valami drágább, akkor majd több bevételt hoz, de emlékeim szerint közgazdaságtanból első dolgok egyikeként tanultam, hogy ha drágul a kínálat, akkor csökken a kereslet...
Mellesleg a mostani IC még lassabb is, mint anno a 972. Egyébként ha az Avala nem pótjegyes bp-kelebia közt, akkor ennek sem kéne annak lenni, hisz épphogy 60km/h az átlagsebessége tapolcáig...
Előzmény: Svrend (498)
Svrend Creative Commons License 2008.05.30 0 0 498
Igen,abban az időben amikor még nem őrült meg a vasút az IC-től,annyival ment,és tömve volt. Az még igazi gyorsvonatnak számított (nem úgy mint a mostaniak.)
Visszafele a párja (971) is jóval több utast szállított.
Az én bajom az IC-kel csak annyi,hogy semmilyen extra szolgáltatásért pótdíjat kérnek.
Mert a vasúton a pontos tiszta kultúrált vonat extra díjas...........
Előzmény: Törölt nick (497)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.30 0 0 497

Az deréék... De tegyük hozzá, hogy az IC a 3 kocsival 20-30% a 972 meg gondolom volt 6-7 kocsi....

Nohabf Creative Commons License 2008.05.30 0 0 496

"(ahogy hallottam, vmi fejes rokona lakik almádiban...)"

Elmehet az ilyen a bús p...ba,biztosan autóval jár  a marhája de szívjon miatta több száz utas azért mert Almádiban lakik.

Hááát................

alállomás Creative Commons License 2008.05.30 0 0 495
És a reggeli 972 mikor még celldömölki gyors volt reggel? Télen-nyáron tömve volt, akárhány kocsi volt. Helyette van egy hülyeségic, 3 v 4 kocsival, 20-30% kihasználtsággal (ahogy hallottam, vmi fejes rokona lakik almádiban...)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.30 0 0 494
A nyári menetrend első napjaiban lesni fogom a helyzetet,hát nem lesz könnyű az már biztosnak látszik.
Előzmény: Svrend (493)
Svrend Creative Commons License 2008.05.30 0 0 493
Már kezdődnek a gondok.
Mivel kitolták a nyári menetrendet a jelenlegi vonatikat erősitgetik. (Ma pédául a 9702 10 kocsi volt). A csörgők egyszerűen nem bírják,már Polgárdig összeszed legalább 10 percet. Sajnos minden héten van egy fekvemaradás,(két hete az volt a szerencsénk,hogy Szbattyánba állt le a gép,a csere villanyt el tudtuk küldeni,ugyanis nemvolt jól működő tartalék diesel a fütőháűzba, kivéve az iparos szergejt,amin meg nem volt személyzet.)
Amikor lehet és megoldható a fűtőház megpróbál M62-est kiadni,igaz ez csak hétvégén megy,mivel szabadul a tehervonatos fordából (Komárom-Szfvár),vagy az iparos van még üzemszünet miatt.
Az igazi gondok akkor kezdődnek,amikor bejönnek a plussz vonatok.
Nem akarok elkeseríteni senkit,de ha valaki idén (is) a 29-esen vonattal utazik egyel több palack ásványvizet vigyen magával.......
Előzmény: Nohabf (492)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.30 0 0 492

Kár érte:-(

Most hogy a Balaton felé nagyobb az érdeklődés nyugodtan lehetett volna a nyári menetrendbe bepasszintani egy kora hajnali illetve egy esti vonatpárt.

De ha nem hát ne, a nedves utas főjön meg a klímátlan Batsányin.

Svrend Creative Commons License 2008.05.30 0 0 491
Valaha volt. Én még emlékszem amikor a 9729 (05:37) gépcsere után ment a Délibe és este a 9728 (22:50) gépcsere után ment Balatonfüredre.
Sajnos sok volt az utas,gyorsan meg kellett szüntetni........
Előzmény: Nohabf (489)
Svrend Creative Commons License 2008.05.30 0 0 490
A válasz egyszerű: nem volt más
Előzmény: Törölt nick (477)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.30 0 0 489
Ez tényleg érdekes, a Balaton déli partjára már kora reggel illetve késő este is van mindehol megálló személy,az északi parton miért nincs?
Előzmény: kaviat (488)
kaviat Creative Commons License 2008.05.29 0 0 488
sziasztok,

én akarattyára járok ezen a vonalon és mióta eszemet tudom, bosszant, hogy nincs pestről később is vonat. sőt, ami van ha van, az is egyre bénább, fehérváron át kell röppenni a kis pirosba. itt lehetne erősíteni egy kicsit.
nidsz Creative Commons License 2008.05.29 0 0 487
igen, a 975-öst is ez a szergej előfogatolta (+M41 2140)
Előzmény: m62-165 (484)
fanafel Creative Commons License 2008.05.28 0 0 486
jó volt a hétvége... :D
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 485
Jó a leírásod. Stimmel.
Előzmény: nidsz (483)
m62-165 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 484
9706 a 311-es Szergejjel, és a 2305-ös Csörgővel megy!
nidsz Creative Commons License 2008.05.28 0 0 483

ez a nyári Wien-Balatonfüred-Szfvár vonat véleményem szerint így fog haladni:

ER7763 Wien-Sopron, 19950 Sopron-Szombathely, 19605 Szombathely-Tapolca, 975-tel Szfvárig

vissza:

19606-tal Szfvártól Szombathelyig, 39711 Szombathely-Sopron, ER7768 Sopron-Wien

vagyis nem áll meg minden bokornál, talán kicsit majd a Bfüred-Tapolca visszafelé út lesz majd hosszabb

Előzmény: Törölt nick (438)
nidsz Creative Commons License 2008.05.28 0 0 482
sőt nemcsak a nyíregyi ment hatvani ingával, hanem néhanapján a 9734-9735 vonatpár is, de én egyszer szolnoki ingát is láttam az északi parton
m61019andras Creative Commons License 2008.05.26 0 0 481

A déli oldalon egy szolnoki inga volt.

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.26 0 0 480
Azt kétlem mert ezek akkoriban csak a hatvaniban mostanság meg a hatvani mellett csak a szolnoki oldalban van. Én szerintem csak nem volt rendes szerelvény arra és Hatvanból szedték.
Előzmény: V43 1346 (478)
fanafel Creative Commons License 2008.05.21 0 0 479
Hát hogy legyen mivel vllogni a németek elött.... :P XD
A hétvégén megyek Akaliba "pihizni" egy kicsit... remélem nem csesz ki velem az időjárás...
V43 1346 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 478
Most látom, hogy ugyanazon a napon, ugyanazt a vonatot fotóztuk :)
Ha jól emlékszem ezekből a kocsikból állították a nyíregyi gyorsot.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 477

Lenne egy kérdésem: az pedig, hogy 2006 nyarán miért volt lent a 29-e vonalon egy hatvani inga. Itt a kép is róla:

M41 2305 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 476

Új szavazás a honlapomon.

M41 2305 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 475
Ma újabb fülest kaptam a bécsi vonatokkal kapcsolatban. Valószínűleg a Balaton IC-t és az északi parton közlekedő vonatot is az ÖBB állítja ki. De a gyorsot szinte biztos.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.18 0 0 474
Ezek szerint mindig van alatta valami szépség... :)
Előzmény: benbe.extra.hu (473)
benbe.extra.hu Creative Commons License 2008.05.18 0 0 473
Az iparvágányt már elbontották. Az elkerülőn haladva jobbra láthatóak a kupacba hányt betonaljak. A fák között egy darabon még követhető.
Érdekesség, hogy Balatonfűzfő bejárati jelzője megmaradt és világít - igaz, alatta legfeljebb kutyát sétáltató tinilányok fordulnak elő, vasúti jármű (hacsak nem tud a gyepen járni) nem.
Előzmény: benbe.extra.hu (472)
benbe.extra.hu Creative Commons License 2008.05.18 0 0 472
Előzmény: Adamis Gusztáv (469)
easa Creative Commons License 2008.05.18 0 0 471

Nem inkább az Akarattya-csajág közötti vasúti híd lenne az?

(tegnap este végimentem az új úton, ha majd megismerik, nagy forgalmat le vesz a régi 71-ről. Most még 10-ből 9 autós a régi úton ment, én is meglepődtem, hogy már átadták, mondjuk ezt is jókora késéssel)

Előzmény: Adamis Gusztáv (469)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.18 0 0 470
Hi! Kérek én is szépen!
Előzmény: M41 2305 (422)
Adamis Gusztáv Creative Commons License 2008.05.18 0 0 469

"Érinti ez a 29-es forgalmát ??"

Nem, az a különszintű vasúti kereszteződés a 20-as felől a fűzfői ipartelepre (Nitrokémia?) vezető iparvágány felett lehet.

G.

Előzmény: Törölt nick (467)
KZsoci Creative Commons License 2008.05.17 0 0 468
Szia, el tudnád küldeni nekem is a vonat menetrendjét? Cím: tatrat3[kukac]freemail.hu Köszi!
Előzmény: M41 2305 (433)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 466
Igen biztos. 4 egység.
Előzmény: 2341-313-1 (465)
2341-313-1 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 465
Tisztelettel köszönöm,hogy elküldted!A Desirok már biztos,hogy jönnek?
Előzmény: M41 2305 (464)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 464
Elküldtem de nem az egész menetrendet. Az egyelőre nem publikus.:-(
Előzmény: 2341-313-1 (463)
2341-313-1 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 463
Szia! Elküldenéd nekem is a menetrendet?MAil címem publikus.Köszi szépen!
Előzmény: M41 2305 (433)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 462
Hát ez az. :-)
Előzmény: Hornyi88 (461)
Hornyi88 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 461
Tapolcán pénteken az egyik IC szerelvénybe 2 Ao kocsi volt!
Előzmény: M41 2305 (460)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 460
Szerintem egyébként nagy IC kocsi hiány miatt, biztosan nem ezekből lesz a szerelvény kiállítva. Esélyesebb az ÖBB, vagy ha már MÁV akkor halbi. A szombathelyi is ilyenekből áll.
Nohabf Creative Commons License 2008.05.14 0 0 459
És nem te voltál az első akivel taliztam útközben:-))
Előzmény: M62-255 (454)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 458
Jah. Így már értem. De nem hiszem, hogy ezzel agyonvágnának egy új be sem járatott vonatot. Majd talán később ha bejön a számításuk és utas is lesz. Akkor jöhet a fejrovatban az R betű.:-)))
Előzmény: Törölt nick (457)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 457
Nem úgy.... Máv kirak egy hírdetményt azt közli, hogy kell rá pótjegy :-)) Így értettem ....
Előzmény: M41 2305 (456)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 456
Dehogy hirdetmény. A 2008-as nyári menetrend. A maga valójában.
Előzmény: Törölt nick (455)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 455
Az nem számít!! Messze van az még mire ideér... Meg hát egy hírdetmény azt annyi...
Előzmény: M41 2305 (453)
M62-255 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 454

OFF: éppen magyarázom a 3000-es széria különbségeit,erre megjelensz a vonatablakban egy vigyorral :-)))

Komoly volt!

Előzmény: Nohabf (452)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 453
Valóban pótjegymentes lesz a vonat. A menetrendi fejlécben legalábbis nincs utalás pótdíjra.
Előzmény: Törölt nick (448)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.14 0 0 452
Sejtem hogy miért:-))
Előzmény: M62-255 (449)
M62-255 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 451

Egyébként szerintem nem  rossz ez a Balaton Sopron Bécs útvonal...

Lent leszek  a Balatonon, tuti bszervezek egy túrát ezzel a vonattal...

Előzmény: Törölt nick (448)
M62-255 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 450
Az nem rossz. ! Mehetnének gyakrabban is a kölkök    :-))
Előzmény: Törölt nick (444)
M62-255 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 449
Akár !! De a 330-as is ha már mindenképp remotos a part :-)
Előzmény: Nohabf (443)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 448
Így nehezen..... Mondjuk igaz, hogy nem IC-t írt M41 2305, de 90%, hogy pótjegy kell majd rá szvsz.... Mert, ha ÖBB ad rá kocsit, akkor az elit IC lesz tehát a START már szedi is a lóvét, ha meg a MÁV ad rá kocsit nekik meg amúgy is meg kell mutatni milyen jó kis kocsijaink vannak, tehát azok is elit (Lehet IC) kocsik lesznek legalább 220 ft-os pótjeggyel! Amúgy is nyár lesz, meg Wien-be megy/jön a külföldi utas az meg kifizeti...
Előzmény: Nohabf (446)
M412192 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 447

Szia! Elküldenéd nekem is a menetrendet? Előre is köszi! Üdv M412192

Nohabf Creative Commons License 2008.05.14 0 0 446
Utas:-)))
Előzmény: Törölt nick (445)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 445
Figyelj a nagy Wien-i IC-hez képest az a külömbség, hogy 10 -el többször áll meg kb.... Légkondi van rajta, akkor START-nak szted mi kell még???
Előzmény: Nohabf (442)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 444
:-) Ja amúgy Május végén lesz egyik vonathoz +4 kocsi! Zánkára visz kirándulókat! És majd egy pár nap múlva jönnek vissza is! Pontos dátum kb. egy hét múlva! Szergejre lehet számítani ;-)
Előzmény: M62-255 (440)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.14 0 0 443
265?:-)
Előzmény: M62-255 (440)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.14 0 0 442
Ez valami vicc ugye?:-)
Előzmény: Törölt nick (439)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.14 0 0 441

A kérdés az hogy lesz-e ezeken egyáltalán légkondi.

A balatoni IC-ken a mostani éveket tekintve elég sokszor bekrepáltak eme nemes szerkezetek.

M62-255 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 440
Mindegy nekem... Csak Szergej vigye...:-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 439
Szeretném megkérdezni, hogy a Desirora mikor lesz pótdíj???  Várom.....
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 438
Nem arról van szó, hogy nem örülök.... Csak ugye hozzárakják egy mezei gyorshoz ami minden 3. bokornál megáll.... Nekem ez az egyik bajom... A másik az meg az, hogy nyáron amúgy is hosszúak a vonatok, de figyeljük meg nem az lesz, hogy a eredeti vonathoz + 2-3 kocsi hanem az eredeti szerelvényből kivesznek 3 kocsit és helyére megy majd az IC..... Magyarul, ha gyorsozni szeretnék és kiesik a 3 kocsi  így rákényszerítenek az IC-re, tehát, vegyél pótdíjat, mert megéri....Ha az IC minden 3. bokornál megáll, akkor miért szedik a pótdíjat?? Mire fel?? Ja tudom, a LÉGKONDI!!! Hát Máv-START Zrt. gartulálok...
Előzmény: M41 2305 (436)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 437
A nagy kérdés még a kocsiösszeállítás. Azt még nem tudom, hogy a MÁV vagy az ÖBB adja hozzá a kocsikat.
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 436
Én örülök az új vonatnak. Hogy ezt javarészt stokk-ként oldják meg, engem nem zavar.
Előzmény: Törölt nick (434)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.14 0 0 435
Márhogy mi?
Előzmény: Törölt nick (434)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 434
Nos összefoglalva SZÉGYEN......
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 433
A hivatalos viszonylat egyébként ez:

Székesfehérvár - [Tapolca - Szombathely - Sopron] - Wien.

Ha valakit az érdekel, hogy egy adott állomásra mikor fut be, akkor azt szintén mailben tudom küldeni.

M41 2305 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 432
Neked is ment.
Előzmény: Törölt nick (431)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 431
Én is kérnék egy mailt! :-)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 430
Mail ment. Szívesen.
Előzmény: Nydqist (428)
fakusz87 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 429
Megjött, köszi :)
Előzmény: M41 2305 (427)
Nydqist Creative Commons License 2008.05.14 0 0 428
Szeretnék én is kérni menetrendet.Köszönöm szépen előre is!
Előzmény: M41 2305 (427)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 427
Már el is dobtam a mailt négyőtőknek. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 426
Nekem is küldj légyszives egy menetrendet! (Mail publikus)
fakusz87 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 425
Engem is érdekelne.
Nohabf Creative Commons License 2008.05.14 0 0 424

Engem is érdekelne  a menetrendje.

A mailem publikus.

MBen Creative Commons License 2008.05.14 0 0 423
Ha publikus, akkor ide is írhatod nem? (Ha meg nem publikus, akkor is érdekel mailben)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 422

Korábban már szóba került a Wien-Tapolca-Balatonfüred-Székesfehérvár járat. Ezzel kapcsolatban jó híreim vannak.

Akit érdekel a pontos menetrendi fekvés, írjon.

M41 2305 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 421

Június 21-étől újra kap a vonal 4 egység DESIRO-t. Nagyjából a tavaly megszokott menetrendi fekvésben fognak közlekedni.

M62-255 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 420
o.k, köszi !!
Előzmény: Adamis Gusztáv (418)
MÁV alkalmazott Creative Commons License 2008.05.10 0 0 419

Szia!

Volt egy téli időszak (nem tudom melyik évben) de a 9707 csak Füredig közlekedett s csak hétvégén ment fel Budára, valamint a 9704. Tehát 9707 után Gm Sv a 9734-re Nohab+rezsó, valamint 377 után Gm Füred a 9704-reszintén Nohab+rezsó.

Sajnos soha sem sikerült képet csinálnom róluk:-((

Idéznék egy kis szöveget ami valahogy az alábbiak szerint zajlott le egy civil emberke s én köztem:

-képzeld milyen vonatot láttam

-milyet?

-biztosan valami főnökök voltak s ráadásul külföldiek

-???

-olyan kutyafejü mozdony volt de nem magyar hanem német

-???

-abból gondolom, mert jöttem autóval Fülére s az alábbiakat láttam a 

fénysorompónál állva. Jön egy vonat Tapolca felöl de a kutyafejü mozdonyon

volt fehér csík. Tehát nem magyar mert az piros. Volt mögötte egy különvonati

kocsi melyeken kör alaku ablakok voltak. Valamint két villám s abból következtet-

tem, hogy németek (SS).

-az a két villám nem a két végén volt s eltérő irányban srégen?

-de valahogy úgy

-középpen nem láttál fehér magyar szöveget?

-nem figyeltem, csak a külföldi mozdonyt  

-oda van írva, hogy villamos fűtőkocsi

-nem láttam, a német mozdonyt néztem

......................

Majd mire elmagyaráztam, hogy semmi köze a németekhez mert az magyar gép, csak ezért meg ezért meg ezért csikos, no meg a VFK, rongyosra beszéltem magam.

Nehezen, de megértette.

Köv kérdés:

Ki volt az az id..ta aki elrendelte, hogy e gyönyörű festést cseréljék ki tiszta pirosra.

Osztottam a nézetét...

Üdv 

Előzmény: Adamis Gusztáv (418)
Adamis Gusztáv Creative Commons License 2008.05.10 0 0 418

Egy kicsit pontosítanék: 96/97 telétől a fűtési idényben elsősorban csörgők jártak.

Sokáig nem is volt elegendő rezsó, sokszor ment dácsia fűtőkocsiként.

G.

Előzmény: M62-255 (417)
M62-255 Creative Commons License 2008.05.08 0 0 417

Igen, ebben az időszakban ,talán még 98-ban is , Csörgő nem sok volt a parton,talán egy-kettőt láttam,azok is Fehérvári vonatokkal.

Ekkoriban kb 50-50%-ban voltak NoHAB-os ,s Szerejes vonatok.

NoHABok pedig:001, 002, 004,006 friss festéssel, 010 még narancssárgán 96-ig, és 013,

020,017-et soha nem láttam, 019-et talán csak 96-97 ben??,

008-ast passzolom, de mintha rémlene valami

Előzmény: MÁV alkalmazott (414)
Ottómotor Creative Commons License 2008.05.08 0 0 416

Egy kis pontosítás:

1996 november első, vagy második hetében pénteken délelőtt derült ki, hogy lent van már Fehérváron a hat kijelölt csörgő.

Egy mozdonyvezető kolléga mellé kirendelt engem is a főnököm, bár én M 41 típusoktatásra már nem jártem, mert áthelyezés alatt álltam.

A 955-sel mentünk Sv-re. Útközben találkoztunk a jelentősen késő 954-gyel, amit a 2119-es hozott, mert a 002-s Nohab fekvemaradt. (Talán Battyánban, vagy P.iparon.)

Így a 2105, 2114, 2168, 2187 és 2199-esekből álló mozdonykígyó volt kitéve Sv.-n a fűtőházi kijáróra.

Eléggé vegyes állapotú gépek voltak, mert 3 csak regulátorról kényszerezve volt hajlandó beindulni.

Vonógép a 2114-es volt. Battyánban hátramentem a második gépre, a 2105-re, mert eléggé ködös, taknyos idő volt, besegítettem egy kicsit a vonónak.

Ahogy bevágtam a feljáró ajtót, megszólalt a tűzjelző. Hossza keresés alatt sem találtam egy darab tüzet sem, így lelöktem az automatáját.

A menet kiegészült a 002-essel. Iparon volt egy kis vita a menetiránnyal, mert nem akarta a karavánt egyben elengedni, hiába mondtam neki, hogy beszéltem a főpályamesterrel, és nincs semmiféle besorolási korlátozás.

Csak akkor lágyult meg a szíve, amikor felszólítottuk, hogy gondoskodjon a maradó gépek fagytalanításáról és őrzéséről, mert nekünk erősen ketyeg a 12 óra.

Hazaérve meg a fordások csesztek le, hogy ilyeneket átvettünk. Helyesbítettem nekik a fogalmakat, mert nekünk nem azt rendelték el, hogy vegyük át a jó gépeket, hanem azt, hogy hozzuk el mindet.

Hát ennyit. Azt nem tudom, hogy az emlegetett többi gép mikor került Tp.-re.

Előzmény: MÁV alkalmazott (405)
MÁV alkalmazott Creative Commons License 2008.05.08 0 0 415

Sziasztok!

Egy kis régiség 89-ből.

A fővárosba járó Nohabok fordulói:

9717  -954

Ex957-9714

8617  -9716

9725  -8616

9715  -Ex956

955    -9718

9713  -950

9711  -9712

951    -Gm Sv

M62:

1973-1972  S lám ott a szergej.

M41 (Sv)

9727-9734

?    -9728

Volt pár hétvégi vagy nyári vonat:

Páros:

19730 Balatonakali-Dörgicse

19722 Balatonfüred

19724 Révfülöp

19726 Révfülöp

Páratlan:

19723 Balatonfüred

1971   Révfülöp

1979   Tapolca  (9-es a vége és 21:35-re ért fel a Délibe.)

Tehát:

Egy 24 órában 9 Nohab volt fordában a főváros felé. +Sm, +Kh, +Kv,

Üdv

MÁV alkalmazott Creative Commons License 2008.05.08 0 0 414

Szia!

De de de, igaz! A Kanizsai flotta 2000-2001-ben járta a vonalat.

A 96-os időszakban volt még a 147,243 as gépek is.

Bár most hirtelen nem ugrik be a konkrét oka az ennyi szergejnek, hisz akkoriban még futott 11db Nohab. A Csörik érkezése előtt nagyon ritkán találkoztam szergejjel (vagy volni volt, csak én nem láttam) 92-94 körül 13-14 Nohab még volt. Egy jó pár vonatot Egerszegiek szolgáltak ki 200-as piros Bz-kel (200-205 járt állandóan) pl.: 9757-9732 Csajági kirohanós.

Tehát konkrétan ivánnal a Csörgök előtt nem találkoztam csak elvétve teherrel.

Csörgőt is csak az esti Füredi személyen láttam amit Sv szolgált ki.

Üdv

Előzmény: M62-255 (413)
M62-255 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 413

Rosszul emlékszem, h a kanizsai flotta 2001-ben segített be, és nem 2000-ben?!

Valamint 95,96,97 évekből stabil Szergej flotta a 29.-esen: 215-ös a leggyakrabban ,főműhelye elött is nagyon csinos,tiszta gép volt,

210,211, 213,221,159, 158,165, 110, 140,141, 214 néha, 236 néha, bár elég jól nézett ki, 171?,

064 jó szakadt volt kívülről,de nagyon jó gép és  MINDIG gyorsvonattal,

Nohabf Creative Commons License 2008.05.07 0 0 412

Húú régi szép idők!

A 2199-es Csőrinek volt valami eszméletlen hangja,már messziről fel lehetett ismerni ha az közeledett:-)

Előzmény: MÁV alkalmazott (408)
M62 165 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 411

Jó képek!

2143-on is érdekes hangzású kürt volt, míg nem kapta meg a mai festését(2003-ig).

MÁV alkalmazott Creative Commons License 2008.05.07 0 0 410

Szia!

Igen.

Üdv.

Előzmény: m62-165 (409)
m62-165 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 409
A 2., és a 4. kép Balatonfőkajáron a Csajág felőli oldalon készült?
MÁV alkalmazott Creative Commons License 2008.05.07 0 0 408

Sziasztok!

Egy kis csemege (már aki értékeli)

-a képeket én készítettem egyszer használhatós géppel 15 évesen-

M41-2114 Balatonfőkajár-felsőn a 9714-el 1996-ban. Nézzétek meg a légkürtöt rajta.

M41-2199 Balatonfőkajár-felsőn a 975-el 1996-ban.

M41-2105 Balatonfőkajár-felsőn a 9712-vel 1996-ban.

M61-004 Balatonfőkajár-felsőn a 9735-el 1996-ban.

M41-2187 Polgárdi-Ipartelepen halad a 975-el 1997-ben. A kép a 9714-ből készült M61-019 vetetőállásról.

M61-019 Székesfehérváron a 9714-re várva 1997-ben. A felette lévő képpel egy napon készült.

M61-004 Székesfehérváron a 9734-el 1996-ban.

M61-004 Balatonakali-Dörgicsén a 9711-el. a 19706-ból készült a kép (M41-2147) egy pénteki napon 1996-ban.

Üdv

m62-165 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 407
Szia!
Köszi a listát, jó visszaemlékezni!
Talán a Nohabok maradtak meg legjobban az emlékeimben, főleg a 002,017,010,006,004,020.
Esetleg valaki nem emlékszik arra a különvonatra ami valamikor '98-99 környékén ment le a Badacsonyba, meg vissza? Arra lennék kíváncsi, hogy mikor ment pontosan, és hogy melyik Nohab vitte! (talán a 006 volt, de nem biztos...)
m62-165 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 406
Hmm...
Ezek közül talán a 2114 az ami emlékeimben megmaradt, bár a listámon, amire régen írtam a pályaszámokat nincs, rajta! :(
Előzmény: Nohabf (404)
MÁV alkalmazott Creative Commons License 2008.05.07 0 0 405

Szia!

Egy 96-os kis lista az M41-esekből:

2101 ÉGF -ről került 96-ban.

2105 ÉGF -ről került 96-ban.

2106 Hv kölcsöngép.

2114 ÉGF -ről került 96-ban.

2116 Sv

2119 ÉGF -ről került 96-ban.

2137 Hv kölcsöngép

2143 Sv

2147 Sv

2148 Sv

2149 Sv

2150 ÉGF -ről került 96-ban.

2160 Sv

2164 Sv

2168 ÉGF -ről került 96-ban.

2187 ÉGF -ről került 96-ban.

2199 ÉGF -ről került 96-ban.

2212 Sm

A 2106 és 2137-es Csöriken itt lévő idejükben a távvezérlő kábel ott volt a gép elején, már messziről meg lehetett ismerni őket.

A 2105 és 2187-es Csörik valamikor 97 környékén mentek kisokos "tanfolyamra". Gyönyörű szép színeiről szintén már messziről meg lehetett állapítani, hogy melyik paripa lehet.

A 2114 esen idekerülésekor egy igen egyedi légkürt volt melynek hangjáról lehetett hallani, hogy ő közeleg. Valamikor 97-98 környékén lehetett főműhelyben, akkor kapot frászráhozót.

A 2101 kiégett majd selejtezték.

A 2150 Balatonfőkajár-felsőn égett ki, azóta ha minden igaz Ud-n dolgozik.

Akkori Nohabok:

M61,001 Piros

M61,002 Piros

M61,004 Csikos

M61,006 Piros

M61,008 Piros

M61,010 Piros

M61,013 Piros

M61,014 Piros

M61,019 Piros

M61,020 Piros

Majd később került Csodaországba a 017-es is.

Az M62: 150, 171, 177, 180, 203, 255, 266-ot Nk adta. Azóta a 150-es a Hajdu Kft A62es számon fut.

Bocsi a litániáért.

Üdv

Előzmény: m62-165 (403)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.07 0 0 404

No akkor lássuk  a Csőriket(volt még belőle):

2105,2114,2117,2122,2212.

Vendégként járt még ott a 2166 a 8802-őt már említeni sem merem: 2195...

Előzmény: m62-165 (403)
m62-165 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 403
...203,255,261,266,180.
Legalábbis én ezeket a gépeket láttam még a házunk elött akkoriban. :)
Csörgők: 2148,2164,2199,2150,2187,2143,2116,2147,2161,2149...
Előzmény: Nohabf (402)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.07 0 0 402

Az infókat köszi,akkoriban éppen nem jártam a 29-esen csak 2000-től.

Akkor még ott volt a 140,141,150,158,171,177,187,190-es Szergej a Csőrikről nem is szólva.

Előzmény: MÁV alkalmazott (401)
MÁV alkalmazott Creative Commons License 2008.05.07 0 0 401

Szia!

Utoljára 1996-ban találkoztam szergejfordás vonatokkal.

1. 9725-974-971-9728

2. 9719-9712-9713-9708

Ha jól emlékszem. 

Az egyik az M62,110-es volt.

Bár lehet, hogy rossz már a memóm, mert 95-96 ban igen kötött forda volt. Naná, hogy a Dicsőséges Nohabbal.

Emlékszem mikor VFK hiáányában a 9707-9734-9735-9706 os szolgálatot a Nohab Dácsiával vontatta. Max 70 de igy is volt menetidőtartás.

Üdv

Előzmény: Nohabf (392)
m62-165 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 400
Passz, Fehérváron már kb. 2 hete nem láttam, se a fűtőbe, se mögötte, sehol...
Előzmény: Nohabf (397)
m62-165 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 399
Jajjj mit oltott ez a hasutasfiúúú! :))))))
Előzmény: Törölt nick (396)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.06 0 0 398
Jajjj:-))
Előzmény: Törölt nick (396)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.06 0 0 397
Az nem dögként áll véletlenül SV-n?
Előzmény: m62-165 (395)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.06 0 0 396
Sinnen....
Előzmény: m62-165 (395)
m62-165 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 395
187-est nem láttam már rég... Sv-n nincs, Dunaújvárosban sincs... merre lehet akkor?
Előzmény: Nohabf (394)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.06 0 0 394
Tegnap összetaliztam bi-02 kollégával,ő mesélte hogy most Dunaujvárosban van a 116-os illetve a 165-ös.
Előzmény: m62-165 (393)
m62-165 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 393
Nekem tökéletesen megfelel a Csörgő is! ;)
Majd talán nyáron a gyorsokon lesz pár classic is a remotokon kívül...
Előzmény: Nohabf (392)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.06 0 0 392

Hová lettek a Szergejek a 9714-ről?:-))

Grrrrr.

Előzmény: m62-165 (391)
m62-165 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 391
Hogy ne csak IC legyen: 9714
Előzmény: m62-165 (390)
m62-165 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 390

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 389
9714
Előzmény: Törölt nick (388)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 388
975 :)

M41 2312 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 387
Kedd vagy szerdára várható még ez a "kocsi-dömping"?
M41 2312 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 386
Forda szerint:
9702--975
9704--9703
Előzmény: Balázs1 (384)
M62-149 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 385
az egyik sztem a 9703-ban tuti
Előzmény: Balázs1 (384)
Balázs1 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 384
Elnézést, pontatlanul írtam. A két mozdony, melyik járatba fordul?
Előzmény: Balázs1 (383)
Balázs1 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 383
A 9702-es és a 9704-es mikor jön vissza?
Előzmény: M62-149 (382)
M62-149 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 382
megy utána a 317-es is a 9704-el
Előzmény: M41 2305 (381)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 381
Én pont láttam Füreden de gép sajnos nem volt nálam. Gondolom a 12 kocsi miatt volt a Szergej. Ahogy néztem az utolsó 3-4 kocsi kiránduló diákokkal volt tele.
Előzmény: m62-165 (380)
m62-165 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 380
9702-esen a 315-ös Szergej van, és 12 kocsi, ha jól számoltam. Érdemes fényképezni! ;)
Hornyi88 Creative Commons License 2008.05.03 0 0 379

Lehet, hogy volt, de sajnos nekem nem jutott. :-S 

Én amiket tudok április 30.-ról azok ezek:

8801 -> M41 2313
9701 -> M41 2305
9744 -> M41 2329
9714 -> M41 2331
19802/19801 -> M41 2149

Előzmény: Törölt nick (378)
Hornyi88 Creative Commons License 2008.05.03 0 0 377

Itt vannak a képek :-)

Előzmény: m62-165 (357)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.03 0 0 376
Köszi!
Előzmény: M41 2305 (373)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.03 0 0 375

"Bocs az OFF-ért de ennyit ér az egész..."

Teljesen egyetértek!!!

Lesz ebből még anyák napja........

Előzmény: Törölt nick (372)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.03 0 0 374

Max 3 emberre gondoltam:-)

Vezér+kaller+én:-))

Előzmény: M63,008 (371)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.03 0 0 373

A nyári menetrend különösebb változást nem fog hozni. Elvirán már rá tudsz keresni a június 22-ei vonatokra.

Előzmény: Nohabf (368)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.02 0 0 372
Neharagudj, de OFF 30-ason a Hernád IC-nek 10 p-s fordulóidő???? Alapból késik a vonatt, takarítás sztem nuku, utasok leszállnak meg fel azt annyi... És akor körüljárás fékpróba, tehát esélyed nincs arra, hogy behozd a késést, ami mindíg van! SV-iek el se vállalták Balatonszentgyörgyike csinállták a fordát. Egyszer csinálta egy ismerősöm és azt mondta soha többet....
Bocs az OFF-ért de ennyit ér az egész...
Előzmény: Nohabf (370)
M63,008 Creative Commons License 2008.05.02 0 0 371
Hja, a mozdonyvezető is a vonatán utazik! :)
Előzmény: Nohabf (366)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.02 0 0 370
Sajna ez évről-évre sz@rabb lesz,az ott dolgozó mv ismerőseim rendszeresen panaszkodnak rá.
Előzmény: Törölt nick (369)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.02 0 0 369
Kösz de nekem nincs kedvem megnézni hogy k.rták el már megint a Balaton forgalmát....
Előzmény: Nohabf (368)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.02 0 0 368

Is:-)))

A nyári menetrend már nekem is jól jönne.

Előzmény: Törölt nick (367)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.02 0 0 367
Kalauz :-))) Nyári menetrend megtalálható valahol a neten?
Előzmény: Nohabf (366)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.02 0 0 366

Egy utas biztosan lesz rajta:-)

Előzmény: M63,008 (365)
M63,008 Creative Commons License 2008.05.02 0 0 365
Egész nyáron lesz, a mostani 19807/19804 sz. Bécs-Keszthelyi vonatpárnak megfelelő menetrendben, de a Keletiig fog közlekedni és IC-ként. Már csak azt nem tudom, hogy ki fog rajta utazni?
Előzmény: Törölt nick (364)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.02 0 0 364
Balaton IC lesz kb 14 napig váltogatva, ha jól tudom... Föredi stokkról nem tudok
Előzmény: M41 2305 (362)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.02 0 0 363
Gyere fel msn-re! vasutasfiu@gmail.com :)
Előzmény: M41 2305 (362)
M41 2305 Creative Commons License 2008.05.02 0 0 362

Nőnek a terhek?:-)))

Amúgy azt hallottam, hogy lesz egy Balaton IC nevű járat Bécsből. Ez ugyan a déli parton fog közlekedni, de ha jók az információk akkor lesz füredi stokkja.

Előzmény: Törölt nick (358)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.02 0 0 361
Köszi!
Előzmény: Törölt nick (360)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.02 0 0 360
MOst változott, majd kérek papírost... Amúgy elvileg marad 2-4 napokon, de Áprilisba 1-szer volt talán 2-szer, ha jól tudom!
Előzmény: Nohabf (359)
Nohabf Creative Commons License 2008.05.02 0 0 359
Mely napokon lesz ez?
Előzmény: Törölt nick (358)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.02 0 0 358
Májustól Szergej megy majd Aszófőre az eddigi remot Dácsia helyett!! :)
Előzmény: m62-165 (357)
m62-165 Creative Commons License 2008.05.02 0 0 357
Na hol a kép?? :)

Előzmény: Hornyi88 (356)
Hornyi88 Creative Commons License 2008.04.30 0 0 356
Badacsonytomajon PFT-s szerelvény található lezárva. (3-4 gép + 1 lakókocsi+2 tengelyes tartálykocsi)
Képek majd később! :-)
M41 2305 Creative Commons License 2008.04.28 0 0 355
Érdekesség, hogy a 2329-esről a Fonyód-Kaposvár topicban is van kép március 7-éről, amikor ott rájár a Pécs-Kaposvár-Fonyód-Tapolca-Celldömölk vonatra. Szóval egyszer itt, egyszer ott. :-)))
Előzmény: M41 2305 (354)
M41 2305 Creative Commons License 2008.04.28 0 0 354

Friss képek áprilsi 27-éről.

Az első három fotón a 2329-es Csörgő, a 9744-el Füreden és Révfülöpön. Az utolsó képen pedig a 2149-es érkezik Révfülöpre 9714-el.

m62-165 Creative Commons License 2008.04.28 0 0 353
Üdv!
Valaki tudna nekem felrakni ide, egy részletes térképet a 29-esről?
róna Creative Commons License 2008.04.23 0 0 352

az ott szemben Szigliget........ez még nem hangzott el,

de hogy Györökön fotózták az benne van a 337. pontban. Még szebb lett volna a fotó fentről a Szépkilátó magaslatról, csak akkor dupla off, mert nincs sin és nem is 29 es -:)

Előzmény: m61019andras (351)
m61019andras Creative Commons License 2008.04.23 0 0 351

Ha az ott szemben Tihany, akkor ez Almádi környékén van.:-)

Előzmény: anno 1435 (329)
M41 2305 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 350

A honlapomon lehet szavazni DEsiro ügyben. :-)

Nohabf Creative Commons License 2008.04.23 0 0 349
Ok.
Előzmény: Törölt nick (347)
Hornyi88 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 348
Január végén állt meg, azóta is dög. :-S
Előzmény: siófok35 (346)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 347
No akkor a héten legyél valamikor msn-en azt tárgyalunk, mi merre hány méter! ;-)
Előzmény: Nohabf (345)
siófok35 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 346
2105-tel mi van??? nyáron láttam egy "kis" füstöt eregetni...
Előzmény: m62-165 (316)
Nohabf Creative Commons License 2008.04.22 0 0 345
Ha te mondod!:-))
Előzmény: Törölt nick (344)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 344
De én vasárnap, mert akkor a legvalószínűbb.. :)
Előzmény: Nohabf (343)
Nohabf Creative Commons License 2008.04.22 0 0 343
Valszeg én is szombaton mennék de még nem biztos.
Előzmény: Törölt nick (341)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 342
Illetva vasárnap mert kell a Győr-Pécsire is, a különvonatra is, és akkor mi jut a 29-re?? :)
Előzmény: Törölt nick (341)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 341
Hát minden esélyed megvan rá :) Ugye megy különvonat a bakonyba, és az is csörgős :)))) Szal valszeg én 29-re megyek Szombaton :)
Előzmény: Nohabf (340)
Nohabf Creative Commons License 2008.04.22 0 0 340
Engem  a szombat vagy  a vasárnap érdekelne nagyon bár tudom hogy az egy kicsit odébb van de szeretném megcsípni ezt  a menetet.
Előzmény: m62-165 (333)
-Z-ő-d- 3.1 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 339
Általában három halbit visz a csörgő.
Előzmény: M41 2305 (334)
M41 2305 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 338
Füreden épp szakad az eső, nagy a szél is.
Előzmény: anno 1435 (337)
anno 1435 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 337
Egyébként nem Szepezd és hát kis csalás, mert Balatongyörök, ami már 26-os vonal, de hangulatában, szerintem még belefér...:)
Hol van vihar? Pesten egy levél se rezzen.
Előzmény: M41 2305 (335)
M41 2305 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 336
Egyébként mi ez a nagy csörihiány? Hol van a sok remot gép? Nyári menetrendről, nyári fejlesztésekről tud már valaki valamit?
Előzmény: M41 2305 (335)
M41 2305 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 335
Kihagyom, mert most elég nagy vihar van erre.
Előzmény: m62-165 (333)
M41 2305 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 334
Valóban megtaláltam közben. Csak a menetrendben nem egyértelmű. Milyen kocsikból áll általában? Bocsi közben az OFF-ért.:-)
Előzmény: -Z-ő-d- 3.1 (332)
m62-165 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 333
Szívesen! Ma a 231-es megy! Hajrá!
Előzmény: M41 2305 (327)
-Z-ő-d- 3.1 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 332
65, 67 napokon.
Előzmény: M41 2305 (331)
M41 2305 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 331
Van ilyen vonat? Mikor közlekedik?
Előzmény: -Z-ő-d- 3.1 (322)
M41 2305 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 330
Én Szepezdre tippelnék.
Előzmény: anno 1435 (329)
anno 1435 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 329
Egyik kedvenc szakaszom a parton. Ki tudja, hol ven ez?
peti 19 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 328
Ok. Köszi. Várom.
Előzmény: m62-165 (318)
M41 2305 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 327

Köszi az infót!

Balatonfüreden elkaptam a kicsikét. :-)

Érkezik

Megáll

Kijárás
Előzmény: M41 2312 (326)
M41 2312 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 326
9714-el az M62 165 van. Fotózza aki tudja!!!Info: vasutasfiu
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.20 0 0 325
Nekem aztán mind1 :) A lényeg legyen rajta! A pillanat legyen megörökítve ez itten a lényeg :)
Előzmény: -Z-ő-d- 3.1 (324)
-Z-ő-d- 3.1 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 324
Múltkor még biztos voltál benne, hogy ott jól süti a nap. :))))
Előzmény: Törölt nick (323)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.20 0 0 323
Előzmény: -Z-ő-d- 3.1 (322)
-Z-ő-d- 3.1 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 322
2143 ma a Pécs-Győr gyorsot csinálja, szóval szerintem nem dög. :))
v43 1341 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 321
Ezt nem tudtam.Köszönöm.
Előzmény: Nohabf (320)
Nohabf Creative Commons License 2008.04.20 0 0 320
Szombathelyen meg a Füstiben.
Előzmény: v43 1341 (319)
v43 1341 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 319
Még van működőképes?
Előzmény: m61019andras (309)
m62-165 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 318
04.05.-én feküdt meg Csajágon, nemtom mivel, de majd megkérdem.
Előzmény: peti 19 (317)
peti 19 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 317
A 2140-es dög? Mivel állt meg?
m62-165 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 316
A 2143-as döglött meg elvileg, de pontosat még nem tudok mondani, mert nem voltam a fűtőházban, és nem tudtam megkérdezni senkit, hogy mi a helyzet. Viszont lehet, hogy ma is lesz még ilyen, (remélem) ha nincs elég Csörgő.
Hogyha a 2143 is dög, akkor most ezek üzemképtelenek Sv-n: 2105, 2140, 2143, 2309
Előzmény: Hornyi88 (315)
Hornyi88 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 315
Az durva! :-O
Megdöglött egy Csörgő vagy ez hogy sikerült? :-)
A 4.képet elkérhetném eredeti méretben?
köszi
Előzmény: Törölt nick (312)
m62-165 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 314
Ha minden jól megy, jövő héten jön a következő adag! :)
(A többi kép, az Sv-s és az M41-es topicban)

M41 2305 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 313
Nagyon brutál ez a gép. Utoljára Komlón láttam, akkoriban rendszeresen ez vitte a követ.
Előzmény: Törölt nick (312)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 312
No akkor a füstölő!!! :))

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 311
Nélkül :)
m62-165 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 310
Nemtudom...majd megírom, ha ideért (21:11 azthiszem)
m61019andras Creative Commons License 2008.04.18 0 0 309

Fűtőkocsival megy vagy fűtés nélkül?

Előzmény: m62-165 (306)
m62-165 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 308
Még megnézheted, mert elvileg a 9711-essel jön vissza, ami 19:27-kor lesz Füreden.
Előzmény: M41 2305 (307)
M41 2305 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 307
Basszus pont most láttam a távolban Füreden. Kár, hogy nem tudtam róla előbb... A 116-os sokat járt anno Komlóra kavicsért.
Előzmény: m62-165 (306)
m62-165 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 306
Mai 9714-esen a 116-os Szergej van! Fényképezzétek! ;)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.30 0 0 305
Üdvözletem! Mostan, hogy megjött a jóidő jönnek a hosszú suss-ok! pl. most már minden Gyors 9 kocsis!! JA és akkro mai hussok!

M62 165 Creative Commons License 2008.03.29 0 0 304

Kedden meg csütörtökön szok' járni, amikor van.

Csüt-ön 1230-as vitte le az üreseket.

Előzmény: Törölt nick (303)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.29 0 0 303
Hmmmm... Akkor hétfőn sztem megy ki Dácsia...
Előzmény: 8230 (302)
8230 Creative Commons License 2008.03.29 0 0 302
Ma délután 2 óra körül fát rakodtak vagonokból teherautókra Aszófőn. Csoda hogy itt még van valami teherforgalom...
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 301
Tényleg szép, csak nyaralni nem jó itt ha nem a Koppány soron van a háza az embernek :) Messze van a strand, de az alagút felett átmenni nekem is tetszett. :P
Előzmény: 8230 (299)
Beezo3 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 300
Jééééézus.
Ennyi sok sületlenséget...
Inkább ne jöjjön vasúthoz senki ilyen ötletekkel, hogy körbe járjanak a vonatok, akkor aztán totál ennyi utas sem lenne. Van már elég ember a vállalat élén, akik elcsesznek mindent.
Az ütemes menetrendnek max elővárosi szinten van értelme. Fel kéne fogni, hogy az utast rohadtul nem érdekli, hogy milyen időközönként és ütemesen járnak a vonatok, milyen ütemben.
Őket az érdekli, hogy mikor, hová indul a vonat, és mikor ér oda.
A megállók sűrűsége miatt a menetidő aligha csökkenthető, akármilyen jó is lenne a pálya.
A nyári időszakban előfordul, hogy egy vonat 10 percet áll egy megállóban, mire asok kerékpáros csoport leszáll.
Ezért van a "lazaság".

A vonatok menetrendjét úgy lehetne átszervezni, hogy főként nyáron gyorsvonatok járnának (nem állnának meg mindenhol), és ezekhez többnyire lenne személyvonat.
Télen viszont elég a jelenlegi menetrend (igaz, nekem nem lenne képem a mindenhol megállós vonatokra kiírni, hogy gyorsvonat).
A pálya sebességet 100-ra fel lehetne emelni, de ahhoz sok ívet kéne átalakítani, és az M41-es flottát is száműzni kéne, hogy a sok kocsit erősebb mozdony tudja belehúzni abba a sebességbe.
Jah, és a kedves nyaralóknak is jobban tiszteletben kéne tartani, hogy a vonat az erősebb, mert nagyon sok így is a gázolás.
Előzmény: V43 1305 (245)
8230 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 299
Csodás a panoráma. Érdemes elmenni oda.

RwMan 3.0 Creative Commons License 2008.03.03 0 0 298

Sziasztok! Május 24-én újra lesz Nohabos vonat az északi parton! Lehet utazni rajta, és a legszebb helyeken fotózáshoz is megáll. Március 10-ig lehet rá olcsóbban jegyet venni. Részletek itt:

http://www.trains.hu/phototrains/080524-balaton/index.html

m61-002 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 297
Kihasználva a szép időt elmentem az akarattyai alagúthoz.Sok képet csináltam a környékéről.
m61-002 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 296
Bizony-bizony! Remélem valamikor fog még arra menni és akkor én leszek aki beáll az alagútba!
Előzmény: Nohabf (295)
Nohabf Creative Commons License 2008.02.07 0 0 295
Azaz alagutas felvétel ami a Nohaboson volt pont a te kedvencedet mutatta be:-)

Istenem de szép hangja volt az alagútban!:-)
Előzmény: m61-002 (294)
m61-002 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 294
Ez jó kép, nekem tetszik! Köszi.Nohabok az ezredfordulón 2. részében is van egy felvétel amit az alagútból készítettek.Most már tudom hogyan akkor. Köszi a képet.
Előzmény: Hentes2 (292)
Nohabf Creative Commons License 2008.02.07 0 0 293
Nekem van nem egy Nohabos felvételem(nem saját)) ami az alagútban készült,gondolkoztam rajta hogy ki kellene próbálni de elég rizikós.
Előzmény: Hentes2 (292)
Hentes2 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 292

Kicsit off:

Ha már feljött az alagút. Nekem is a kedvencem az a hely. Egyike ahova a csajokat hordtam annak idején. Jól behülyítettem őket, hogy gyere baby megyünk a dzsindzsásba, meglátod jó lesz neked is. Aztán volt pofára esés, mikor kiderült, hogy vonatokat nézni mentünk oda. Lógattuk a lábunkat a peremről, akkor még nem ilyen lépcsősor volt. Mikor jött be alánk a Csöri meg a Nohab, az volt ám az igazi orgazmus! :-)

Később ezt tovább fejlesztettem. Késő este beálltunk az alagút közepén található beugróba és százas pulzus mellett vártuk a szerelvényt. Olyan jó a hang terjedése, hogy már Almádiból hallani, hogy elindult a mozdony. Azért nem javaslom senkinek, tényleg befosatós!

BalatonakarattyaRepülőgépből fotóztam, kevésbé jó a kép.

Üdv: Hentes

Nohabf Creative Commons License 2008.02.06 0 0 291
Látod ezen az útvonalon még nem próbáltam menni.

Az erdős részen mentem már le egy kis utcácskáig de aztán eltévedtem és fordultam vissza:-)
Előzmény: Nydqist (290)
Nydqist Creative Commons License 2008.02.06 0 0 290
Szerintem a legbiztonságosabb, ha Üdülőtelep felől közelíti meg valaki, a Koppány soron végigsétálva át kell menni a MÁV Üdülőn (ha még megvan), és a túloldalon kiérve balra, pár 100 méter után (már nem emlékszem pontosan) lesz egy lépcsősor felfelé. Ha ezen felmész, ott az alagút. Én a '90-es években sok nyarat eltöltöttem az Üdülőben, gyakran felmentünk ide. Még kiépített út is van (legalábbis volt) az alagút bejárata felett. Innét is biztonságosan lehetett fotózni.
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.06 0 0 289
Asszem, én helyben összefosnám magam, ha kijönne közvetlenül a fejem alól egy Bz-nél nagyobb cuccos! A pallóról viszont már sok szépen láttam elhaladni. Amúgy az az egyik leggyönyörűbb hely, nagyon szeretem.
Előzmény: 698 (287)
m61-002 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 288
Igen, köszi megnéztem akarattya honlapjának térképén a lehetőségeket és a vasútállomás - iskola u- sétányon megközelíthető.Köszi mindenkinek!
Előzmény: 698 (287)
698 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 287
Ha Akarattyán leszállsz a vonatról, felsétálsz a 71 sz főút felé. Ott jobbra (Keszthely iránya) fordulsz, majd a második balra lévő kis utcába befordulsz, és koppanásig mész. Ott egy parkos részre érsz, ahol az említett piknikező hely és egy kilátó található. Gyönyörű a kilátás innen fentről a Világosi öbölre. Ha a lépcsőn lesétálsz, akkor az alagút Kenese felöli végére érkezel, ugyanis a lépcső az alagút tetjén halad át ("felüljáró"), itt egy kisebb akrobata-mutatvány után az alagút fizikai tetején találod magad, kb 2 m-es rész, kényelmesen lehet rajata mozogni. Tökéletes beállításokat lehet végezni, és várni a vadra. Ha igazán perverz alak vagy, akkor a "peremre" rá tudsz hasalni, és az arcodat a sínek fölé tudod hajtani. És ha még mázlid is van, akkor hagyományos gép érkezik, esetleg teljes fordulaton dolgozó motorral, akkor tuti az orgazmus. :-)) Szergej, Nohab, Csörgő volt az igazi, a Hörgők már nem annyira élvezetesek.
Előzmény: m61-002 (281)
m61-002 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 286

Köszönöm igen!

Úgy terveztem, hogy bebarangolom azt a részt, sok fotót láttam és egy kis piknik ránk fér tavasszal.Szépséghiba csak annyi hogy nem Nohabok jönnek( Kiv. persze ha nem a májusi fotós- Nohabhoz kötöm). Köszönöm mégegyszer.Látattlanban is szép túrának néz ki.

Előzmény: Sz_József (285)
Sz_József Creative Commons License 2008.02.05 0 0 285
Szia!

Szerintem Balatonakarattya megállóhelytől közelebb van. Viszont csak a Balantonkenese-üdülőtelep felőli oldalán lehet felmenni. Tehát meg kell nézni a menetrendet, és sietni. Igaz ez az alagút előtt (Székesfehérvár felől) nem sokkal lévő erdei bevágásra is, amely hatalmas ívben van. A legegyszerűbb megközelítési módón történi eljutás viszont csak úgy garantált, ha ismered a környéket, van egy Balatonakarattya térképed, vagy fogsz magadnak egy helyit, aki eligazít. Amúgy az se nagy baj, ha eltévedsz, mert nagyon hangulatosak a kis utcák, pláne tavasszal. :) Leszállsz a megállónál és keresztbe átgyalogolsz a községen. Ez a táv alig lehet több, mint egy kilóméter. A község a Balaton felé emelkedik, egészen az alagútig tetejének magasságáig. Itt egy park található padokkal, piknikező helyekkel. (És sok kutyagumival. :) ) Tehát autóval is könnyedén megközelíthető. Éső után nem érdemes menni, mert rettenetesen csúszik, és nagyon veszélyes. (A Székesfehérvár felőli oldalán lővő fotóhely amúgy is az.) Feltéve, ha nem csak a gyalogos járdáról akarsz fotózni. Tele van jó fotóhellyel a környéke, érdemes szétnézni mindenhol.

Remélem, hogy hasznos volt.
Üdv!

Nohabf Creative Commons License 2008.02.05 0 0 284
A lényeget persze kihagytam:-)

Időben ez a Bakarattya állomás-alagút kb egy 25-30 perces séta de aki tempósan nyomja a sétát (pl én) annak 15 perc alatt megvan.
Előzmény: m61-002 (283)
m61-002 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 283
Aha.Köszönöm a hasznos információt.
Előzmény: Nohabf (282)
Nohabf Creative Commons License 2008.02.05 0 0 282
Üdv!

Én a köv. útvonalat használtam:

Balatonakarattyán szálltam le ezután elkezdtem sétálni a vonal mentén Bkenese-Üdülőtelep felé.Egy jódarabig a kábeleket eltakaró köveken sétáltam aztán jön egy gyalogátkelőhelyes sorompó majd pár százméteresa susnyáson való séta után jön az alagút.Meg lehet azt csinálni hogy átsétálsz az alagúton de előtte ugye a menetrendet meg köll nézni nehogy az embert meglepje a nagy vasdarab:-)

Ha átjutottál a túloldalra akkor már nyertél csak arra kell ügyelni hogy a délelőtti órákban csak az Üdülőtelep felől érkező vonatok fotózhatók,kb 13.00 tájban már lehet szép alagutas képeket fotózni.
m61-002 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 281

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék.Érdekelne hogy a "hirhedt" Balatonakarattyai alagút hogy közelíthető meg a legegyszerübben kocsival és vonaton?(nem tudom kocsival vagy vonattal mennék de szeretnék majd egy szép tavaszi napon ellátogatni oda) Csajág-Akarattya között  vagy akarattya-kenese-üdülőteleop között van.És mennyire az állomástól.Köszi előre is.

M41 2305 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 280
Persze. Sokan utaznak.
Előzmény: monor-21 (278)
Ottómotor Creative Commons License 2008.01.30 0 0 279
Nem érik el.
Meg kell szűntetni a vonalat mielőbb, kell a hely az Észak-Balatonparti nyolcsávos autópályának!

Egyébként a menetrend alakítgatásával mindent el lehet érni, és mindennek az ellenkezőjét is.
Előzmény: monor-21 (278)
monor-21 Creative Commons License 2008.01.30 0 0 278
a 29-es napi vonatai elérik a 10%-os ülőhely kihasználtságot ?
m62-165 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 277
Jó, akkor legyen több pár gyorsvonat, nekem annyira nincs ellenvetésem ez ügyben, de akkor meg ne legyen majd az, hogy 522 gyorsvonat megy majd egy nap ami csak pár állomáson áll meg, a falvakban élő jónép meg le van sz@rva!
No meg akkor már a átszállásokat is megcsinálhatnák Sv-n:
pl.:
8504-es Nagykanizsai gyors 14:57-kor indul Sv-ről...
9714-es Tapolcai személy indul Sv-ről: 14:53-kor...
Előzmény: Törölt nick (274)
V43 1305 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 276
Ez milyen vicc?

Magyar, igazi hungaricum!!!  

Előzmény: Törölt nick (274)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 275
Aki Bfüred után akar valahova menni az mit csináljon? Nehogymár Keszthely felöl kelljen menni.
Nem. Kéne rendes értelmes gyorsvonat (olyan mint az a bizonyos 3 pár) És kellene Szfehérvár - Tapolca személy. Pl.
Előzmény: Törölt nick (271)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 274
De gondold már végig egy picit. Távolsági gyorsvonat ami mindenhol megáll. Ez milyen vicc?
Előzmény: m62-165 (269)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 273
Nme arról van szó... De neked jó a busz is... XD
Előzmény: m62-165 (269)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 272
Igen? Hol és mikor?
Előzmény: M62 165 (270)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 271
Sziasztok!

Egy ideje olvasgatom a 29-es topicot, s bár elég messze lakom tőle, azért volt egy idő, mikor Bp-Tapolca között rendszeresen vonatoztam. Az sem mellékes, hogy egyik legkellemesebb vonal, jobban mondva volt, amíg a NoHAB-ok dorombolása ébresztett a nyári hajnalokon. De nem emiatt írok.
Felvetettétek páran, hogy nincs normális vonatpár, csak talán 3. Nos igen, annak idején mikor még jártam arra, csak gyors vagy sebes volt a Déliből. Talán egyszer ültem végig télen ezt az ominózus 4 órát, hazafelé már nem arra jöttem. :)
Aminek én értelmét látnám: Fehérvár és Tapolca között, mint 29-es vonal, elég lenne ebben a viszonylatban rövidebb személyeket, esetleg sebeseket közlekedtetni, és aki gyorsan, kevés megállóval akar Tapolcára jutni, annak ott van a Keszthely felé közelítés lehetősége. Ha tegyük fel csak B.szentgyörgyön lenne egy gépcsere, ami ott nem villany lenne (teljesen felesleges Keszthelyig), hanem már dízel, és Szentgyörgytől csak Keszthelyen állna meg a vonat, akkor egész emberi idő alatt és kevés megállóval lehetne lejutni.
Bár manapság nem tudom mi az utazási trend, de Déli-Tapolca gyorsokat, IC-ket én a déli part felől vinném. Egyrészt a villanygépekkel kevesebb a menetidő vesztés, másrészt a Kanizsa felé közlekedő IC-k után kapcsolva pár kocsit, amit még Szili vagy Gigant elbír, megszüntethető lenne az általatok írt "majd'megszakad a Csöri 12 kocsival, hogy 2 pec múlva megálljon" állapot.
Persze messziről jött ember azt mond amit akar, de én egy alkalmat kivéve Tapolcára mindig Keszthely felől közelítettem.
Ettől függetlenül a 29-es varázsa, ha időm engedte volna megéri a többletidőt.
M62 165 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 270

Ugyan már:)

Vonatból láttalak, amikor fotóztál egyszer:)

Előzmény: Törölt nick (243)
m62-165 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 269
Én csak azt mondtam, hogyha nem állna meg mindenhol, nem lenne ennyi utas. (hanem kevesebb lenne....) De ezekszerint itt olyan emberek vannak, akik jobban örülnek egy emberekkel teletömött busznak, mint egy teletömött vonatnak.
Előzmény: Törölt nick (268)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 268
Erről van szóóó!! Úgyhogy menjél busszal vagy gyologolj.... XD
Előzmény: Törölt nick (267)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 267
Ettől még az a menetrend szar.
Előzmény: m62-165 (265)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 266
Reggel és délután rendben van talán... De nektek ott a helyi személy :-P
Előzmény: m62-165 (265)
m62-165 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 265
Na le lehet szépen szállni a mentrendről! :)
Ha nem állna meg úgy mint egy személyvonat, akkor nem tudnék iskolába menni, fényképezés után hazamenni, a Délibe menni...és ezzel nem csak én vagyok így.
Előzmény: Törölt nick (261)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 264
Ezúton jelezném, hogy ma nem tudok kimenni....
Előzmény: Svrend (260)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 263
A gyorsított Tapolcai személyre gondolsz? :)))
Az tény, hogy ha már 10-12 kocsit is el kell húznia a csörinek, vagy a remot csörinek akkor már azt nem ilyen menetrenddel kéne. A menetrend az ebből a szempontból is szar. 3pár vonat van ami emberi idő alatt ér célba. Ebből 2 pár IC. Az, hogy a 180km-re lévő Tapolcára 4 óra alatt érjen le a vonat az egyszerűen elképesztő. Rendben nyáron nagy a forgalom minden állomáson és megálló helyen, de ennek az ellátására nem az a megoldás, hogy minden vonat (ezt a 3párt kivéve) mindenhol megáll.
Előzmény: Törölt nick (261)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 262
Megkérdeztem, azt mondták, hogy még nem volt Zánkán a vonat.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 261
Az meg másik, hogy a BP-Déliből Tapolcáig közlekedő gyorsok közül csak egy közlekedik normális gyorsvonatként.. A többi egy személyvonatnak felel meg SV-tól! Meg úgy nehéz is csörgővel menetrendet tartani hogy felhúzom emberi sebességre a vonatot azzal a 10-12 kocsival és 2 p múlva meg már fékezhetek is, hogy meg tudjak állni...
Svrend Creative Commons License 2008.01.28 0 0 260
Azt tudod pontosan mikor indult el az ellenvonat a szomszéd állomásról? Lehet,hogy többletmenettartamot csinált (menettartam=menetidő+lassújel+nyíilt vonali tartozkódás).
Előzmény: Törölt nick (259)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 259
Az a gyors amire rátettek így 15 percet az pont nem állt volna meg.
Az igen... 18 perc olyankor amikor tudják, hogy biztos késnek a vonatok :-/
Előzmény: Svrend (257)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 258
Ez is mert tény hogy egy csörgőre rárakunk 12 kocsit szenved vele hát még a fékezés... Amúgy meg a gépekhez hozzászólva! Volt olyan időszak amikor 305-ös szergej sokat ment a vonalon és szetem aazzal tarthatóbb lenne a menetred 12 kocsis vonatokkal...
DE ennek a vonalnak is két lehetősége van:

10-15 év múlva bezárjuk a többivel eggyütt és megmarad az 1-es mert az BÉCSfele megy... és megmarad BUKAREST fele is egy vonal mert az is FONTOS!!

Vagy veszünk normálisabb esetleg bérelünk gépeket és feljavítjuk egy kicsikét a vonalat....(erre nem sok esélyt látok)
Előzmény: Törölt nick (256)
Svrend Creative Commons License 2008.01.28 0 0 257

A fékezéshez nem tudok hozzászólni,az gépész kérdés...

Éles fordulóidők vannak (pl fehérváron a 9705 (13:12) érkező gépe viszi a 974-est,(13:30),ilyen Tapolcán is lehet (jogos a kérdésed:miért?).

Révfülöp és Zánka köveskál között van két megállóhely is,nem tudom valamelyik gyors megáll-e ott,de ezt is figyelembe keel venni.

Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 256
A logika azon részét értem, hogy a gép és szerelvényfordulók miatt fontos, hogy ne gyűjtsön már be több késést a vonat. De azért olyanra is vigyázni kellene közbe, hogy ne verjen el mást is nagyon, mert az ugyanúgy borulást okoz.
Amúgy ez a 15 perces késéssel jövő vonat egy bp-ről Tapolcára tartó gyorsvonat volt. Révfülöpön már benn állt a Bp-re tartó gyors. A következő állomás Zánka-Köveskál ugye (ami hol 10 perc, hol 11 percre van onnan). A vonat 15 percet állt és várt, ahelyett, hogy küldték volna tovább Zánkára. Nem hiszem el, hogy Tapolcán 20 perc van a fordulásra és ez az 5 perc is számít.

A késésekben meg benne van egyrészt, hogy a Csörgő nem nagyon bírja, de az is, hogy meg kéne tanulni már végre fékezni velük....
Előzmény: Svrend (254)
Svrend Creative Commons License 2008.01.28 0 0 255
Igen,elméletileg...De ha valami bizber gondja volt az állomásnak? Egy vonat ablakából lehet különböző alternatívákat kiagyanalni,de minden forgalmi szituáció más és más. Egyébként ha valaki hibázik, úgynevezett "hiánylat"formájában kérdőre vonhatják.
Előzmény: hivi (251)
Svrend Creative Commons License 2008.01.28 0 0 254
Pontosan úgy gondolkodsz,mint egy szomszéd állomásig (vagy még addig se) látó szolgálattevő. (Igen,van olyan aki nem ért hozzá csak ne általánosítsunk). A logikát leírtam,ezenkívül még annyit a forgalmi vonalirányító is beleszólhat a sorrendbe.
Előzmény: Törölt nick (253)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 253
Volt olyan is amikor nem kapott volna +-t a késett vonat a keresztáthelyezéssel. De gondolkodni és számolni kéne tudni. Úgy látszik ez nem megy.
Előzmény: hivi (251)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 252
Akkor áruld már el légyszi, hogy mi is lenne a logika!
Előzmény: Svrend (248)
hivi Creative Commons License 2008.01.28 0 0 251

Ha valóban 15 percet késett az ellenvonat, és tényleg 10 percre volt a következő állomás, egy keresztáthelyezés tényleg sokat segített volna a dolgon, csak ugye kérdés, mennyire ment az infó az állomások között a késő vonatról.

Előzmény: Svrend (248)
Nohabf Creative Commons License 2008.01.27 0 0 250
Csak nem sikerült felrakni:-(

A jútyúb nem ismerte fel a fájlt, az Indavideo meg lassú volt mint a tetű:-(
Előzmény: V43 1305 (246)
Svrend Creative Commons License 2008.01.27 0 0 249

A két balatonparti vasút nyári forgalomában évek óta állandó dilemmákkal küszködnek:

-az északi parton rendszeresen ráaggatnak 10-12 kocsit a csörgőkre,ezek a mozdonyok (még a remot gépek is!) nem bírják. (Az első pofont a vonatok fehérvár után a polgárdi emelkedőn kapják),

-hiába számolnak többletidőket a menetrendszerkesztők az utasforgalom olyan nagy,hogy a sok kicsivel több előírt többlettartózkodás szép lassan összadódik. Igaz ha olyan kocsikkal mennénk amelyekre gyorsabb és könnyebb a felszállás,talán a késések is enyhülnének,(jó példa volt erre a Desiro és Flirt),

-a vonatforgalom szabályozásásnál a "15 percet késik,neki már ugyis mindegy" elv nem alkazmazható,ugyanis a vonat célállomásán a csatlakozási idő elfogy (F2 utasítás) ráadásul nagyobb késés esetén a szűkös gép és szerelvényforduló idők miatt tovább növekszik a késett vonatok száma,(ez alól az IC vonat kivétel,annak mennie kell bármit is csesz el jobban),

-és akkor még nem beszéltünk a rendkívüli eseményekről,(bizber,pálya,felsővezeték hibák a meleg vagy vihar miatt,gázolás,mentőt,rendőrt kérünk a vonathoz stb.)

Svrend Creative Commons License 2008.01.27 0 0 248
Hát ezzel a logikával jobb hogy nem vagy forgalmi szolgálattevő.....
Előzmény: Törölt nick (247)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 247
Szvsz 1-1 vonat késése okozta teljes borulást el lehetne kerülni...
Sokszor mentem nyaranta vonattal Révfülöp - Bp-Kelenföld szakaszon vonattal. Úgy vettem észre, hogy az a fogalom "keresztáthelyezés" egyszerűen nem létezik.... volt olyan, hogy 15 percet állt a vonatunk a tűző napon mert késett az ellenvonat. A szomszéd állomás - ahol volt szoli - 10 percre volt. Ha a késett vonatra rátesznek a 15 mellé még 5 percet az még nem sok, és azért már mind1 annak a vonatnak, hogy 15 vagy 20 perc + nem veri el az összes többit sem. De ehhez úgy vettem ész kell, hogy rájöjjenek és alkalmazzák... Kezdetben az ilyeneket kellene megszüntetni.
Előzmény: V43 1305 (245)
V43 1305 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 246

Indavideóra most kúszik fel egy elég lassacskán.

Hát igen.

Előzmény: Nohabf (240)
V43 1305 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 245
/ Gyatra a menetrend

2/ Lassú (egy kettő, kétésfél órás utazás bizony már nem versenyképes, és hosszú távon megtartani ezt a döcögést nem egészséges....)

3/ Piszkos

stb...

Hát igen én is kocsival mentem balcsira nyáron még egy kisebb kiruccanás alkalmából is.

30-asra ráférne egy alapos felújítás, akad lassújel bőven, a 29-en nem tudom ezügyben mi a helyzet.

A 29 jó állapotú 80 km/h-val járható mit mind Sm-hez tartozó dízeles vonal. :-)

Úgy gondolom, hogy ezt a két vonalat is elhelyezkedése miatt kiemelten kellenne kezelni, több más vonal mellett,

Hát igen Magyarország XXI. század 2007 komolyán foglalkozik a turisták kényelmes utazásával vagy inkább elriasztásával.

Csoda, hogy nem rendezhet olimpiát egy ilyen ország?

Hosszú távú álmom még az ütemes gyorsvonatok mellett, egy olyan menetrendi rendszer, amelynek része lenne egy gyorsabb vonat is, amely mondjuk a Déli pu. után csak Fehérváron, majd a magasabb utasforgalmú balatonparti állomásokon állna meg, persze ügyelve arra, hogy a kisebb kihasználtságú megállóhelyek, állomások ne maradjanak kiszolgálás nélkül. A gond az, hogy ezeken a vonalakon sok ember megy sok helyre, így elég nehéz ezeket az állomásokat meghatározni. A másik gond az, hogy ezek a vonalak egyvágányúak, így nehezebb rá menetrendet szerkeszteni, illetve ha egy vonat csúszik, akkor késik az összes többi is.  (Bilibe lógó kézzel, álom szintjén megoldás lehetne az egyvágányúság feloldására, hogyha az északi parton csak Tapolca-Keszthely felé mennének vonatok, a déli parton meg csak Budapest felé, a két part települései között meg hajóval lehetne utazni a megváltott vonatjeggyel, s gyorsabban mint egy kirándulóhalyóval. Pl: Balatonfüredre Bp-ről Bfüredig vonattal lehetne lejutni, vissza Bp felé Zamárdiba Siófokra hajóval, onnét vonattal - de ez már tényleg kósza zagyvaság :) )

Ez szép állom, szerintem elmehetnél MÁV vezérnek, mert ezzel az egy gondolatoddal többet tettél az utasokért és a vasútért, mint ok összesen eddigi pályafutásuk alatt.

Előzmény: hivi (244)
hivi Creative Commons License 2008.01.27 0 0 244

Látom egyfajta ütemes menttrendre gondolsz.

Igen. Balaton egy eléggé látogatott hely nyáron, nemcsak belföldiek mennek oda nyaralni és fürdeni. Budapest után talán ez lehet a külföldi túristák által leggyakrabban megkeresett hely. Na mármost nyáron még azért a forgalma is elég nagy. Manapság persze többen nem a vonatot választják, hiszen:

1/ Gyatra a menetrend

2/ Lassú (egy kettő, kétésfél órás utazás bizony már nem versenyképes, és hosszú távon megtartani ezt a döcögést nem egészséges....)

3/ Piszkos

stb...

Én leggyakrabban nyáron utazom arrafelé a 70-es vonalról a 30-as vonalon, de ugyanakkor figyelemmel kísérem a 29-es vonalat is (igaz, Szfehérvár után csak alkalmanként kirándulok arra). A 30-asra ráférne egy alapos felújítás, akad lassújel bőven, a 29-en nem tudom ezügyben mi a helyzet. Úgy gondolom, hogy ezt a két vonalat is elhelyezkedése miatt kiemelten kellenne kezelni, több más vonal mellett, igaz, minden vonallal rendesen kellene foglalkozni.

Nem igazán vonzó jelenleg egy ilyen forgalmas vonalon, hogy az utasoknak állandóan az elvirát és a menetrendkönyvet kell böngészni, mert össze-vissza vannak a meghirdetett vonatindulások.

Hosszú távú álmom még az ütemes gyorsvonatok mellett, egy olyan menetrendi rendszer, amelynek része lenne egy gyorsabb vonat is, amely mondjuk a Déli pu. után csak Fehérváron, majd a magasabb utasforgalmú balatonparti állomásokon állna meg, persze ügyelve arra, hogy a kisebb kihasználtságú megállóhelyek, állomások ne maradjanak kiszolgálás nélkül. A gond az, hogy ezeken a vonalakon sok ember megy sok helyre, így elég nehéz ezeket az állomásokat meghatározni. A másik gond az, hogy ezek a vonalak egyvágányúak, így nehezebb rá menetrendet szerkeszteni, illetve ha egy vonat csúszik, akkor késik az összes többi is.  (Bilibe lógó kézzel, álom szintjén megoldás lehetne az egyvágányúság feloldására, hogyha az északi parton csak Tapolca-Keszthely felé mennének vonatok, a déli parton meg csak Budapest felé, a két part települései között meg hajóval lehetne utazni a megváltott vonatjeggyel, s gyorsabban mint egy kirándulóhalyóval. Pl: Balatonfüredre Bp-ről Bfüredig vonattal lehetne lejutni, vissza Bp felé Zamárdiba Siófokra hajóval, onnét vonattal - de ez már tényleg kósza zagyvaság :) )

Előzmény: V43 1305 (242)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 243
Igen? Mikor is? Sárga mellénybe mentél be az fth-b anagy sebesen??
Előzmény: M62 165 (236)
V43 1305 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 242
Biztos, hogy a villamosítás jó? A villamosítás még egy meghibásodási tényező... Érdekes lenne utánanézni, hogy egy évben mennyit késnek vonatok felsővezeték szakadás miatt. A Balaton környéke eléggé viharos hely...

Villamosítani kell mert ez környezetbarát  igaz nálunk ez fordítva működik.

Meg egy ilyen kis országban nevetséges, hogy egyszaros út alatt 2,3 gépet kell cserélni.

Nem azt mondom, hogy nem kéne villamosítani, csak gyakran tapasztalom egy mozdonyvezető mondásának igaz voltát: villanymozdony nem mozdony...

A mozdonyvető meg nem mozdonyvezető ilyen esetben mi?:-)

Én pl. olyasfélét tudnék elképzelni a balatoni vonalakra, hogy Bp - Szfehérvár között óránként, Szfehérvár valamint a 29-es és 30-as vonalak nyugati végállomásai között kétóránként közlekedne gyorsvonat (vagyis az egyik órában az északi partra, a másik órában a déli partra mehetne gyorsvonat), esetleg nyári időszakban a másik partra tartó gyorsvonathoz lehetne csatlakoztatni Székesfehérváron személyvonatot (tehát ha Tapolcára megy gyors, akkor annak lenne személyvonati csatlakozása Siófok-Nagykanizsa felé Szfehérváron, ha Nagykanizsára menne, akkor meg Tapolcára)

Látom egyfajta ütemes menttrendre gondolsz.

De szerintem a 30-vonalon nem kell gondolkodni, mert amilyen állapotban van nem érdemes róla beszélni. De a 29-nél igen mert jó állapotú és kilehet használni ezt  ha jó menttrendet terveznek oda.

Meg persze DESORIK járnak BZ helyett. :-)

Előzmény: hivi (241)
hivi Creative Commons License 2008.01.27 0 0 241

Biztos, hogy a villamosítás jó? A villamosítás még egy meghibásodási tényező... Érdekes lenne utánanézni, hogy egy évben mennyit késnek vonatok felsővezeték szakadás miatt. A Balaton környéke eléggé viharos hely... Nem azt mondom, hogy nem kéne villamosítani, csak gyakran tapasztalom egy mozdonyvezető mondásának igaz voltát: villanymozdony nem mozdony...

Menetrendi szempontból dízel gépekkel is lehet jobb menetrendet csinálni. Én pl. olyasfélét tudnék elképzelni a balatoni vonalakra, hogy Bp - Szfehérvár között óránként, Szfehérvár valamint a 29-es és 30-as vonalak nyugati végállomásai között kétóránként közlekedne gyorsvonat (vagyis az egyik órában az északi partra, a másik órában a déli partra mehetne gyorsvonat), esetleg nyári időszakban a másik partra tartó gyorsvonathoz lehetne csatlakoztatni Székesfehérváron személyvonatot (tehát ha Tapolcára megy gyors, akkor annak lenne személyvonati csatlakozása Siófok-Nagykanizsa felé Szfehérváron, ha Nagykanizsára menne, akkor meg Tapolcára)

Előzmény: Törölt nick (220)
Nohabf Creative Commons License 2008.01.27 0 0 240
Az Indavideóra most kúszik fel egy elég lassacskán.

A felér akkor linkelem is be:-)
Előzmény: M62 165 (239)
M62 165 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 239

Nincs videó, fújt a szél. Meg télen nem nagyon szoktam :-)

Neked sikerült valamiről?

Előzmény: Nohabf (237)
Nohabf Creative Commons License 2008.01.27 0 0 238
És az miért baj?

Legalább arra is van valami érdekesség végre.
Előzmény: monor-21 (235)
Nohabf Creative Commons License 2008.01.27 0 0 237
Nah tessék,miről maradtunk le:-)

Videó legalább lett az indulásunkról?:-)
Előzmény: M62 165 (233)
M62 165 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 236
Én viszont téged már láttalak Fehérváron :)
Előzmény: Törölt nick (225)
monor-21 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 235

Szinte mindent classic csörgő vontat. Nem hol vannak a remotok.

Például a 10-11 vonalakon.

Bz-k helyett M41+Bhv.

A Veszprém -Bakonyszentlászló szakaszon például a szóló Bz helyett (3-5-9 utas) M41+2Bhv+BDt szerelvényt (216 ülőhely) járat a MÁV.

Előzmény: M41 2305 (232)
monor-21 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 234
Napi jelentésekből.
Előzmény: Svrend (230)
M62 165 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 233

Ott maradtatok a sötét oldalon, így nem lettetek rajta a képen :-)

Mikor elment a vonat, akkor szóltak ,hogy az első kocsiban egy nagy csapat fényképezgetett :-)

2008.01.26.
Előzmény: Nohabf (231)
M41 2305 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 232
Igen elég hangos a Balaton-part a menetrendváltás óta. Szinte mindent classic csörgő vontat. Nem hol vannak a remotok.
Előzmény: Nohabf (231)
Nohabf Creative Commons License 2008.01.27 0 0 231
Üdv!

Tegnap pár topiktárssal végigkocogtunk a 29-esen.

Tiszta retrofíling volt a tegnapi nap,egy rakat classic Csőri mászkált, a 2183 vitte a 9702-őt(ezzel mentünk Tapolcáig),a 2191 hozta a Tihanyt valamint Bfüreden belebotlottunk a 2204-es Csőribe is.

Egy percig sem hiányoztak a remotok:-)
Svrend Creative Commons License 2008.01.26 0 0 230
Tisztelem számtalan hozzászólásodat,de ezt honnan vetted?
Előzmény: monor-21 (229)
monor-21 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 229

Sztem addig nme villanyosítanak semmit amíg nincs elegendő villanygép.

Ma, munkanaponként 20-30, hétvégeken 50-70 üzemképes villanygép áll munka nélkül.

Közben meg hatalmas a géphiány.

Munkaszervezlés ???...............................:-(((

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 228
Te meg felvehetnéd a mobilod!!
Előzmény: m62-165 (227)
m62-165 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 227
Nem, sztem Révfülöpön lakik az úr! :) (vagy ott a környéken?)
Előzmény: Törölt nick (225)
m62-165 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 226
Köszönöm!
Előzmény: M62 165 (224)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 225
Hello! Te is SV-i vagy?? Nem láttalak még fórumon.... Látom van két hasonló nick-ünk is :-D
Előzmény: M62 165 (224)
M62 165 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 224
Hátsó a 9730-as, előfogat a  972 gépe.
Előzmény: m62-165 (223)
m62-165 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 223
Valaki meg tudná mondani, hogy melyik két vonat gépéből rakják össze a 9705-öst?
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 222
És 2 hét múlva adják át a Fővárost elkerülő tehermentesítő vonalat.... Jaja !! Itt tartunk!!
Előzmény: Nohabf (221)
Nohabf Creative Commons License 2008.01.25 0 1 221
Most hogy mondod:-))
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 220
Sztem addig nme villanyosítanak semmit amíg nincs elegendő villanygép! Így is hiány van belőlük ha most jó esetben jön az 50-en új akkor elkezdenek kimenni a szilik!! Szal sztem egy 10-évig nem állnak neki.. Vegyük csak azt hogy fehérvár már kb 8 éve 160-as és 60-as kitérőink vannak.... Nemtudtátok?? ;-)
Előzmény: Nohabf (219)
Nohabf Creative Commons License 2008.01.25 0 0 219
Mindehol csak ne ott!

Különben is már régebben tervbe volt véve a Győr-Cell illetve a Boba-Zeg-Hodos vonal villamosítása.
Előzmény: M41 2305 (218)
M41 2305 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 218
Viszont ha megnyerik rá az uniós pénzt (erre jó esély van) akkor muszáj lesz elkölteni. :-)
Előzmény: Nohabf (217)
Nohabf Creative Commons License 2008.01.25 0 0 217
Már korábban is volt szó róla de nem lett belőle semmi.

(hálistennek).
Előzmény: M41 2305 (216)
M41 2305 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 216
Ki mit szól ahhoz a hírhez ami a honlapomon is olvasható? Szerintetek lesz abból valami?
Nohabf Creative Commons License 2008.01.24 0 0 215
Szeerintem ott lehetett valami javítás.

Az Akarattya és az alagút közötti részre gondolok főleg.
Előzmény: m62-165 (214)
m62-165 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 214
Akarattya és Kenese-Üdülő között még megvan az az 50-es lassú? Vagy azt is kijavították?
Előzmény: V43 1305 (212)
Nohabf Creative Commons License 2008.01.24 0 0 213
Köszönöm!
Előzmény: V43 1305 (212)
V43 1305 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 212
Szerintem nem került lassújel ki, mert a nyáron keltkezeteket kijavították.

Előzmény: Nohabf (211)
Nohabf Creative Commons License 2008.01.24 0 0 211
Üdv!

Arra lennék kíváncsi hogy mostanában a 29-es vonalra kerültek-e új lassújelek?
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.24 0 0 210
Igen úgy tom!!

De akkor it van: milcse@freemail.hu
Előzmény: M41 2305 (209)
M41 2305 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 209

Nem elég sűrűn. Felvettük amúgy már egymást? :-))

Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.24 0 0 208
Ahha látom!! Jóó ;-) Én most sokat dolgozom a honlapon pl most a Székesfehérvár menüponbton vagyok rajta!! De minden esetre jóóó!! Amúgy msn-en te milyen gyakran vagy?
Előzmény: M41 2305 (207)
M41 2305 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 207
Kicsit megtuningoltam én a honlapot és felkerült egy nagyon aktuális hír is.
Előzmény: M41 2305 (206)
M41 2305 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 206

Akkor már kettő van:

ITT
Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.23 0 0 205
Ezt a honlapocskát tegnap kezdtem el csinálni! It található jó néhány tegnapi kép csörgőkről meg stb. a Képtár menüpontban! A honlapot megtekint heted itt.

Üdv:vasutasfiu
m62-165 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 204
Nem, már nem szlovén kocsis. Most pöfögött el a ház elött. :)
Előzmény: M41 2305 (202)
RIKA424 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 203

Amikor vonatoztunk egy kört a Balaton körül, akkor Füredtől Tapolcáig négyünknek volt egy 80 üléses kocsija.

Pontosabban négyen voltunk meg egy kiskutya.

M41 2305 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 202
Akkor már nem a szlovén kocsikkal?
Előzmény: ajm (201)
ajm Creative Commons License 2008.01.21 0 0 201
Az is ebben a felállásban közlekedik.
Előzmény: M41 2305 (199)
ajm Creative Commons License 2008.01.21 0 0 200
Télen, hétköznapokon bizony elég gyér a kihasználtság, de tegnap este a
971-esen sokan voltak.
Előzmény: monor-21 (195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!