Keresés

Részletes keresés

zsuzsa Creative Commons License 2003.11.16 0 0 667
iigen... igazad lehet. Azért gondolom igy, mert pl most olvastam a tüzfészkek kiszagolására betanitott tüzoltó-kutyákról és azon gondolkoztam, talán az ő szaglásuk csökevényes pl egy vadászkutyához képest.
Nem igazán haspókok, kajával nehezen lehet motiválni őket, ha izgulnak, akkor sehogy se.
Életük értelme a gazdihoz való kötődés, sok testi -lelki kontaktussal.
Nagy erőfeszitések árán néha játszanak egy összetekert zoknimmal, de szerintem azzal is csak azért, mert az enyém.
Azért társasági, mert a mi társaságunk a mindene, olyan mintha a rokonunk lenne...aki folyton itthon van és csak azt várja egész nap, hogy együtt legyünk és beszélgessünk.

Mi próbálkozunk testmozgással, aminek csak a hideg meg a nagy kánikula szab határt, de az az érzésem, sose lesznek olyanok, mint pl egy szetter vagy mudi vagy labrador, az ugynevezett okos kutyák.

Ettől függetlenül persze imádnivalóak. Szerinted mit lehet belőlük kihozni ? Mármint olyasmit, ami hasznos.

Előzmény: majola (666)
majola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 666
Konkrétan mire gondolsz?
Szerintem mindent tudnak amit a nagyok. Nagyon értelmes a kicsi akivel foglalkozom. Inkább az a baj, hogy a legtöbb gazdi (lám, Te is..)azt hiszi hogy valamiért ezektől a csöppségektől kevesebbet szabad elvárni.
Előzmény: zsuzsa (665)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.16 0 0 665
Szerinted meddig lehet velük jutni ?
Mi jártunk/járunk -időjárásfüggöen- engedelmességi tanfolyamra meg olvastam kutypszichológiát, ugyhogy ültetni, behivni lehet őket , más kutyákkal alapból barátságosak, kiállitáson szépen jönnek mellettem ( ahogy nem kiállitáson is ) Gondolod szakember ennél többet ki tudna hozni belőlük ?

Nem kiképzett őrző-védő , munkakutyára gondoltam de mégis mi az a maximum amire képes az kis társasági-tutya agyuk ?

Előzmény: majola (664)
majola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 664
Semmi extrára. Alapvető engedelmességre.
Előzmény: zsuzsa (663)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.14 0 0 663
És mire tanitod őket ?

Szerintem tök normálisak. Biztos vannak hülyék is, de a mi kutyáink nagyon barátságosak más kutyával, tartózkodóak idegennel, örülnek ha vendégek jönnek, behivhatóak-leültethetőek, nem kunyerálnak, nem rágják a bútort igaz ahhoz pl ragaszkodnak, hogy az ágyunkban alhassanak, de egye fene :-))

Nercolaj : hát nemtom, nekünk nercolajos az egyik szőrbontó spray, de én nem vettem észre, hogy sötétedne tőle a szőre....

A tél kicist nehéz időszak, mert sokkal rövidebbeket sétálnak a mieink is esőben meg azonnal mennének haza pisilés után...de ők is féletk az elején, Lolát a hónam alatt meg a kabátomban sétáltattam hetekig. Most már itt a környéken nincs majré és ha határozottan megyek, bátran szaladnak mellettem.

Nálunk is kutyakultusz lett, imádjuk őket, megunhatatlan látvány ahogy birkóznak meg ugrabugrálnak és örülnek nekünk.

Előzmény: majola (662)
majola Creative Commons License 2003.11.14 0 0 662
Sziasztok nekem nincs havanese-em csak tanítok egyet, de meg kell mondjam hogy nagyon kellemesen csalódtam benne. Ha nem nevelik beléjük a szokásos kiskutyás allűröket, fantasztikus kutyák!! Mint az igaziak! :)
Talán egyszer én is veszek egyet...
Ammandina Creative Commons License 2003.11.14 0 0 661
Jó ötlet ez az ölben sétlás, már mástól is hallottam, mert így nézegethet, szokja a vvilágot, mégis biztonságban van
Előzmény: gorgenyih (660)
gorgenyih Creative Commons License 2003.11.14 0 0 660
A 4. oltás 2 hét múlva esedékes és ahhoz képest kell még kb. 10 nap, hogy levihesük. Tegnap mikor vittük ölben orvoshoz, megbeszéltük, hogy néha egy kicsit le fogjuk vinni ölben az utcára, hogy szokja a szabad levegőt és az utca légkörét. Otthon pl. még az erkélyre sem mer kimenni.
Ammandina Creative Commons License 2003.11.14 0 0 659
Erről nem tudok nyilatkozni, a mi Bellánk fekete (Bár már inkább olyan sötötszürke-sötétbarna, kifakult a nyáron;o))
Mikor esedékes a 4. oltás?
Előzmény: gorgenyih (658)
gorgenyih Creative Commons License 2003.11.14 0 0 658
Túléltük az oltást, egy nyikkanás nélkül. Kapott féreghajtót, eddig azt hittem a féreghajtó egy tabletta, de most belefújtak a szájába 2x, azt kellett megennie, ízlett Giginek, nem volt gond.....
Sajnos még nem lehet levinni, hiszen a 4.oltás hátravan, sőt még a 4. után kb. 10 nap.
Hétvégén készítek képeket, majd felteszem, hogy megmutassam nektek.
Az igazság az, hogy a héten meg kellett fürdetni, mert tiszta kaki lett, nem tudom hogy csinálta/csináltuk. Nagyon birta a fürdetést, olyan volt mint egy ázott kisegér..... Aztán megszárítottuk a szőrét, gyönyörűséges és illatos kiskutya lett :)
Kiskutyáknak való, nercolajos sampont vettem, drága volt. Aztán este meg olvasgatva a kölyökkutyákról szóló könyvet, azt olvasom, hogy fehér kutyusoknál nem szabad nercolajos sampont használni, mert besárgítja a szőrét.Most akkor mi az igazság?
Az életünk gyakorlatilag Gigi körül forog, amióta nálunk lakik.
Ammandina Creative Commons License 2003.11.14 0 0 657
Szia, az oltástól ne félj, de kérdezd meg a dokit, mikortól lehet kivinni. Kb még 1 hét.
A kozmetikus még korai, a körmei sem lehetnek túl hosszúak
Előzmény: gorgenyih (655)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.13 0 0 656
Nem hiszem, hogy van okod aggódni.

Mi nem visszük kozmetikushoz. Egyrészt szeretjük fürdetni, fésülni, a gyerekek nem is hagynák, mert családi program, másrészt elég drága speciális sampont, balzsamot stb használunk, amit ha hazsnál is a kozmetikus nagyon megdrágitaná, gagyival meg ne mossa.

A körömvágásra vettem egy guillotine szerü biztonságos körömvágót és megkérdeztem az állatorvostól, hogy és mennyit kell.

Mivel normálisan hagyjuka szőrét, ezért csak a mancsa körül vágjuk le, azt pedig könnyen meg lehet csinálni egy jó ollóval.

Kérdezd meg az állatorvostól is, hogy mikortól lehet fürdetni stb.

Jól vagytok, beilleszkedett már ?

Előzmény: gorgenyih (655)
gorgenyih Creative Commons License 2003.11.13 0 0 655
Sziasztok!
Ma lesz Gigi 3. oltása. Kicsit félek.
Tudtok ajánlani a környékünkön kutyakozmetikát? Annyi mindent hall az ember a kozmetikákról... Ti hova hordjátok a kutyusotokat? Azt tudom, hogy - ha igaz - a szőrét 6 hónapos koráig nem szabad vágni. És a körmét szabad?
Ammandina Creative Commons License 2003.11.07 0 0 654
Virágföld? Nem tudom. Bella csemegéje a papírzsepi (lehetőleg használt)
Ha jó az idő mehetünk a Hajógyárira, jót tesz nekem (nekünk) a séta.
Előzmény: zsuzsa (653)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.06 0 0 653
nos... a jo szaftos husokat, csontokat mi is szeretjük valami tuti biztonságos helyen megenni mint pl a franciaágy, csak a mami valami miatt nem engedi :-)

Igen, párszor Hajogyari Szigeteltünk Bella kutyával, csak most Bellagazdiékat leköti egy másik fontos project.

Virágföld ? nem tudom...biztos finom... Duduka most a pisztáciahéjra van rákattanva. Lola meg minden szarba ( szó szerint ) bele akar nyalni :-(

Előzmény: gorgenyih (652)
gorgenyih Creative Commons License 2003.11.06 0 0 652
Gigi kislányka.
Nálunk Lola a lányom :) Nem a Kerék utcába, hanem a Harrer-be jár iskolába.
Mától fogva 3x adok neki enni. Este eddig is elvettem a tányérját, már akkor is nagyon csodálkozott. Különben egész nap enne....elviszi a tápját különböző helyekre és ott eszegeti. Vettem jutalomfalatot, rá se ránt.
Jajjjj! Fontos! Miért eszi meg a virágföldet? Gondolom nem tesz jót.....A 2 méteres yukkát igen nehezen tudom csak elzárni előle.
Persze, hogy gyere sétálni Ammandina! Különben Ti már találkoztatok egymással személyesen?
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.06 0 0 651
Biztos nehéz a felfogásom, de még mindig nem tudom fiu vagy lány Gigi ? :-)

Teljesen egyetértek Ammandinával. 3 x elérakod a tányért, ha nem eszik, akkor elveszed. Azt is meg kell szoknia, hogy elöször ti esztek, ti mentek ki az ajtón stb. Ezekkel a a falkavezérségedet jelzed és sokkal nyugodtabb, kiegyensulyozottabb lesz a kutya.

A havanese gyerekszeretö. A mi Lolánk eldöntötte, hogy neki Vera lányom a gazdája és kölcösnösen imádják egymást. A lányod nem a Kerék iskolába jár ?

Bórvizzel lazitsd a csipát.Gyogyszertárban kapni. Fura, hogy a tenyésztö nem törölgette.
Amelyik kutyának piros a szöre a szemzugban, annak folyik a könnye es az elszinezte. A várdombi kennelben nem jellemzö, remélhetöeleg elmulik.

Nem siekrült rájönnöm, milyen elv szerint rakják ki a kakit. Az egyik ebem kizárólag betonra hajlando, a masik csak füre, bokor alá ...

Előzmény: gorgenyih (649)
Ammandina Creative Commons License 2003.11.06 0 0 650
3 hónaposan elég, ha 3x kap enni naponta. Ne legyen kint folyamatosan a kajája, mert megszokja és később hisztizik, ha nincs mindíg tele a tálkája. Mi elvesszük a tálkát, ha 1/4 óra alatt nem kezd hozzá. Ilyenkor nagyot néz, de hát kérem aki nem éhes, annak nem kell ennie;o)
Szépen haladtok a pisiléssal, a nyg dolog is menni fog nemsokára. Mi is Óbudán lakunk, igaz egy kicsit kijjebb, de később egy hétvégi sétához mi is szívesen csatlakozunk (ha nem baj);o)
Előzmény: gorgenyih (649)
gorgenyih Creative Commons License 2003.11.06 0 0 649
Zsuzsa! Nem vagyunk messze tőletek, a Szentendrei út másik oldalán, a Duna-partnál. Ha majd mehetünk utcára és van kedved, találkozzunk!
Gigi rajong a lányomért. Ha Ő otthon van, vagy ha reggel felkel csak és kizárolag körülötte mocorog.
Ha eszünk lányom lábához telepedik.
Áttörés! Egymás után ötször a helyére pisilt! Kakilni is mindig ugyanoda megy, de az nem a helye.... valamit érez ott, már ötször felmostam Domestossal, de még mindig. Nincs valami szer, ami elveszi a szagot, amiért odejár?
A csipa dolog még nem oldodott meg. Minden nap próbálom fellazítani bórvízzel, de nem megy, persze nem is megy egyszerűen, nem ezt szereti a legjobban. A doktor néni igérte, hogy segít, de félek, mert biztos láttatok olyan kutyust, akinek a szeme sarkában piros - az nem attól van, hogy valamilyen drasztikus uton távolították el a csipát?
Fésülőm, de nem jó fésüvel, mert a tenyésztő ritka fogú fésűt javasolt, meg is vettem, de nevetséges, semmit nem ér. Ma veszek kefét, azzal folytatom.
Még egész nap kinn van az étele. Most 3 hónapos. Csak az jutott eszembe, hogy lehet már elég ha háromszor kap enni vagy nem? Ti hogy csináltátok?

Ammandina Creative Commons License 2003.11.06 0 0 648
A rendszers fésüléshez már most hozzá kell szoktatni Gigit, mert később nagyon nehéz lesz. Nem kell minden nap, heti 2x elég.
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.05 0 0 647
Az én ebeim nem azért pisiltek a lakásban, mert nem tudták irányitani, hanem azért, mert az előző gazda alomra szoktatta őket. Az alom pedig egy mosható inkontinencia-betét szerüség volt, amit gyógyászati segédeszköz boltban vettem meg, de rövid úton elegem lett abból, hogy pisik meg kakik voltak a lakásunkban és rengeteget rohangásztunk velük az utcára itt meg a fenti események miatt csúnyáztunk és fújoltunk.
Hónapok kemény munkája , hogy most már szobatiszták és eszük ágában sincs ide psizkitani amikor lennt az utcán meg a füben sokkal izgalmasabb szagok vannak.

Sajnos kölyökkutya szobatisztaságra nevelésében nincsen tapasztalatom.

Óbudán merre laktok ? Mi a Vörösvári úthoz közel egy csendesebb utcában, a Raktár utca keresztutcájában. ismerős vagy a környéken?

Nekem 5.-es és 6.-os a két lányom. Az elején inkább én foglalkoztam a kutyákkal, de most már nagyon megbizhatóan ellátják ők is a szőrösöket.

Előzmény: gorgenyih (646)
gorgenyih Creative Commons License 2003.11.05 0 0 646
Visszaolvasgattam a fórumban egész az elejére, mikor például Zsuzsa elhozta 2 kutyusát és pisiltek, kakiltak mindenhova.
Zsuzsa! Óbudán laksz? Mi is! :) ...és milyen almot tettél a konyhába kezdetben?

Kutya-gyerek viszony: alakul, Gigi imádja a lányom és természetesen viszont. Reggel viszont a lányom jóval korábban ébred az izgalomtól, mint eddig, ettől hulla fáradt - majd kialakul, kicsit lecsendesedik. Az első bekakiláskor viszont sikerült kihánynia a reggeliét (mármint a lányomnak), nem volt semmi.

zsuzsa Creative Commons License 2003.11.05 0 0 645
Akkor kérlek szegről-végről rokonok vagyunk, mert a mi Lolánk is Várdombi Fényes :-)

Nos, azért kell kamillás hintőporral szórni, mert a mieink szőre nincs rövidre vágva, hanem hosszu és ezért hetente 2x meg kell fésülni. Hogy jobban fésülhető legyen, behintőporozom vagy befujom nercolajos spray-vel.

Valamilyen szinten a rövidebb szőrü ebeket si kelle fésülni, tehát beszerezhetnél valami kefét és kefélgethetnéd időnként. A mieink a fésülést egyfajta dédelgetésként élik meg, hanyattfekszenek, ellazulnak stb de valószinüleg azért sem ellenkeznek, mert megszokták kiskoruktól.

Előzmény: gorgenyih (643)
Ammandina Creative Commons License 2003.11.05 0 0 644
3 napnál többre lesz szükség a szobatisztasághoz, de menni fog. Én is csak az újságpapiros módszert ismerem, de gondolom azt már olvastad több helyen.
Hogy alakul a gyerek-kutya viszony?
Előzmény: gorgenyih (643)
gorgenyih Creative Commons License 2003.11.05 0 0 643
Gigi apukája: Várdombi Fényes Perseus, anyukája pedig: Siegreich Fanni. Megkaptam a törzskönyvet, televan kutyanevekkel... :) Nekem nem mond túl sokat.
Tessék mondani, miért kell beszórni kamillás hintőporral? Az jót tesz?

Ha van ötlet szobatisztaságra neveléssel kapcsolatban, várom! Próbálkozunk, hogy legalább egy helyre szokjon, de nem nagyon megy.

Ammandina Creative Commons License 2003.11.05 0 0 642
Bellát mi is érzelmi alapon válsztottuk, de remekül beleillik a családba.
Zsuzsa, áltlában főzni szoktam neki, tegnap is főztem egy nagy adag libaszivet rízzsel, volt is este nagy csámcsogás. A tápot csak akkor eszi meg, ha májkrémet keverek hozzá.
Szemtisztítóhoz nem todok hozzászólni, nekünk a bórvíz bevállt. Legegyszerűbb az állatorvostól megkérdezni, nem nagyon lehet laikusként eligazodni a választék láttán. Egyáltalán nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb.

Csinálj Gigiről sok képet, olyan hamar megnőnek;o)

Előzmény: gorgenyih (639)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.05 0 0 641
hüle vagyok.. most látom Happy Dog..
én azt nem ismerem. Mi Royal Canint adunk neki, merthogy jominösegü meg drága bar van aki szerint vannak jobbak is...

De jobb szeretik a fött kaját, amit szivesebben adok nekik, eprzse munkaigényesebb, de én szeretek fözöcskézni.

Előzmény: gorgenyih (639)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.05 0 0 640
Gigi az lánynév ? :-)

Velem is megvetettek minden szart, 1x hazsnáltam azóta se. Néha bórvizes vattával megtörlöm a szem környékét. Igaz, a mieink nem könnyeznek. ja meg jó minöségü sampont-kondicionálót-szörbontot hazsnálok, de azt se sokat, inkább teszek rájuk kamillás hintöport.

Nekem azt mondta az állatorvos, ha kölyköt akarunk, oltassam be a mamát elötte, akkor az átmegy a kölykökbe is és még erösebbé teszi. ( mármint a saját oltásai mellett )

Mivel etetitek? Ajánlott valamit a tenyésztö ?
Ki az apukája a kutyának, megkaptad a törzskönyvet ?

Ammadinda : fözöl Bellának vagy átszoktattad tápra ? Kézld multkro a mieink kilógtak az erkélyre és bezabáltak egy csomo libazsirt meg egy ksi libamájat is, egész nap büfögtek meg kicisket hánytak is , a padloba is beszivárgott egy suttyomban kibüfizett adag .... ygerekek meg röhögtek én meg mérgelödtem a kis zsirosbödönökön...

Előzmény: gorgenyih (639)
gorgenyih Creative Commons License 2003.11.05 0 0 639
Sziasztok!
A kutyusunk neve: Gigi.
Fehér színű, az arcán 2 halvány barnás csík.
Nagyon sok tenyésztővel beszéltem, természetesen mindegyiknek a sajátjai voltak a legszebbek, legokosabbak stb. - érthető, ők ebből élnek. Elmentünk 2 helyre, aztán végülis Gigi lopta be magát a szívünkbe, ücsörgött csak ottan a gömb fejével. :) Szóvel érzelmi alapon döntöttünk és hogy ne is legyen időnk belegondolni, mibe is vágunk, hát gyorsan felkaptuk és elhoztuk. Igazad van Vaci, tényleg gyorsak voltunk.
Ahogy olvasom Ammandinát, jó "tanuló" vagyok, mert ha rágni kezd én is gyorsan adok neki a bútor helyett rágócsontot illetve befogtunk egy régi papucsot, nagy kedvenc még az ugrálókötél is.
Tegnap találtunk egy helyes állatorvos nénit, megbeszéltük az oltásokat. Annyi csak a bajom, hogy a tenyésztő, nem tudom milyen okból, későn kezdte adatni az oltásokat, így egy kicsit el fog húzodni. Tegnap múlt 3 hónapos és még csak 2 oltása van, háromszor féregtelenítették.
Happy Dog szárazkaját eszik, azt mondták az elég jó, a tenyésztőnél is ezt kapott, és hogy más nem is kell (nekem ez majdnem hihetetlen, de biztosan így van....).
Amit viszont szeretnék kérdezni:
csipás a szeme, rá van ragadva. Próbáltuk borvízzel, de nem jött le. Az állatboltban kb. 20 féle szemtisztító van, 200 Ft-tól, 2.500 Ft-ig, ahol meg is rekedtem, mert nem tudtam melyiket vegyem és persze melyik a leghatékonyabb. Az eladó - természetesen - a legdrágabbat ajánlotta....ami nem biztos, hogy egyben a legjobb is. Mit mutat a gyakorlat? Ti hogy szoktátok? Mit használtok?
Ugyanez a helyzet a fültisztítóval, abból is sok féle van, melyik jó?
Na, most jó sokat írtam :)
Ammandina Creative Commons License 2003.11.05 0 0 638
Üdv a havenesekek körében!
A mi kutyánk is fél évesen kapta a veszettség elleni védőoltását (orvos javasolta ezt az időpontot) de már előtte ki lehet vinni. Pontosan nem emlékszem hányadik oltás után, ezt is a doki mondta meg.
Szerintem a legfontosabb, hogy sok időt töltsetek most vele. Bella pl. azért nem rágott meg 1 bútort sem (csak 1 villanyvezetéket) mert amikor elhoztuka tenyésztőtől 3 hét tanulmányi szabadságon voltam, és valahányszor elkezdett rágni valamit (ez a kiskutyáknál teljesen terészetes) rászóltam, hogy nem szabad és a szájába adtam egy rágócsontot. Atóta sem rág meg semmi mást. Órákkal később nem érdemes rászólni bármit csinál, csak összezavarodik szegény, nem érti miért kap ki.
Egy kiskutyához nagy türelem kell, gyakorlatilag +1 gyereknek számít, de szvsz megéri, annyi szeretete és vidámságot ad.
Milyen nemű és hogy néz ki? Mi a becses neve?
Előzmény: gorgenyih (633)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!