Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Azt tudhatnàd hogy a versenyen lőtt eredmények nem hasonlíthatóak az otthoni gyakorlàs eredményéhez.... Otthon mindenkinek jobban megy .... A verseny az egy tök màs helyzet.
Amikor nálam voltál,akkor még a régi kertben voltál...
Azóta épült mellettünk egy játszótér..
Akkor az én kerítésemet elbontottàk és csináltak egy szintfeltöltést!...Nem volt kerítés,-de én kivertem a balhét mert a kutya nem lehetett ott szabadon az építkezés miatt..
Az önkormányzattal csináltattam egy drótkerítést,de ravaszkodtam egy kicsit..:-D
Kérdezték hová húzzák a kerítést,én meg mondam,hogy a tervezet játszótér kerítéséhez minél közelebb..Így vagy hàrom métererrel kijjebb került a kerítés merőlegesen a mellettünk lévő ház tűzfalára...
Így kb 15-20 négyzetméterrel nagyobb lett a kert...
De felhozok egy másik érvelést. A képen 17m-re egy kb. 1,2mm-es CTC szórást látunk. Ez 25m-re - feltételezve, hogy tovább repült volna a lövedék -- 1,9mm-es szórást kellene hogy adjon. Csakhogy python volt nálunk lőni és bár megnyerte a versenyt, de 12-14mm-es szórásokkal, ami közel 10x nagyobb. Vajon miért lőtt mindössze 8m-el messzebbre közel 10x rosszabb szórást?
De nem szabad, hogy félreértsen. A 12-14mm-es szórás is kiemelkedő eredmény 25m-re.
😂 😂 😂 😂 Nem ügyelsz a részletekre, vagy 3x mondta el Gyuri kB 2 hét alatt, hogy a szobàból ablakon kifelé lő, nem beltérben, legutóbb azt is tudtunkra adta hogy belövésekkor kapott màr a tok is 😂😁
Nekem feltételeznem kell, hogy tényleg 3 lövés. De sajnos csak akkor tudom komolyan venni, ha csinálsz egy kétségbe vonhatatlan videot.
Sajnos mivel a háttámasztós ágyon ülős pozíciót egyedül te lövöd, nincsen összehasonlítási alap.
Három lövésig nem kunszt koncentrálni. Kérdezd meg erről picurgyu-t. Ő jó sok versenyen lőtt 60-at.
Csinálj egy 50 lövéses lyukat. Az a mérvadó. Az sem mindegy hányszoros a nagyítás. Ilyen pontossághoz 20x vagy nagyobb nagyítás kell ennyire közelre. Én soha nem lövök 10x-nél nagyobb nagyítással, mert nyáron a mirage miatt rosszabb lesz az eredmény.
Van lézeres távolságmérőd. Csinálj egy videot, amin méri a távolságot. Én voltam nálad. Az ajtótól max. 3m-re van a célod. A szobád max 5x6m. Az előszobád max 1,5x2m. Az átlókat számolva erősen kétséges a 17m.
Ma délután kerestek telefonon, de csak 8 után tudtam felvenni. Egy fiatal hang volt. Azt mondta, egy lövész ajánlott neki, mint a fotózáshoz nagyon értő személyt. És tanácsot kért kezdőként egy használt gép vásárlására. Adtam, de csak visszafogottan.
Nos.
Annak a valószínűsége, hogy egy lövész tudja azt, hogy én magamat fotóhoz értő személynek tartom és ez a lövész nem innen való: nos ennek a valószínűsége -- nulla. Tekintve, hogy soha semmilyen lőtéren, valós lövész közösségben nem beszéltem erről.
Csak azért írtam le, hogy kibeszéljem magamból. Baromira utálom, ha hülyének néznek.
De nekünk nem így adták fel, hanem úgy, hogy 1-10-ig kellett összeadni és amikor mindenki készen volt, akkor kérdezte a tanár, hogy lát-e valaki egyszerűbb megoldást. Szóval sokkal könnyebb volt, mert 1-10-ig átlátható volt.
A fáma szerint a kis Gauss tanítóbácsijához vendég érkezett - matekórán. A tanító, hogy szabadon beszélhessen vele, azt a feladatot adta nekik, hogy adják össze egytől 1000-ig a számokat. Gauss pár perc múlva odaadta neki az eredményt. A tanár el se akarta hinni, míg a gyerek el nem magyarázta neki, hogy kell csinálni.
Zseni volt.
(nekem két napom ment rá anno 3.-ban...ennyivel jobb volt Gauss)
Hagyd, hogy rágódjon rajta a gyerek, talán ő is ráérez.
Most néztem, hogy a törpe harcsa pucolva milyen olcsó. Gondoltam veszek belőle pár kilót, besózom, és kuktában megfőzöm egy kis ponty filével+szürke harcsával. A nagyja csontot kiszedem belőlük, és a többit ledarálom halkrémnek. 60-70 dekás porciókra szedem, majd lefagyasztom. Egész évre meglesz a halkrémleves alapja ;-)
A fogaimat sajnálnám ilyesmire. Azonkívül bármi lehet, amit keménnyé lehet tenni. A múltkor egy keményre összehajtogatott gyógyszeres papírdobozzal nyitottam ki a söröm. Lekváros palacsintát még nem próbáltam :-)
Hát ez sajna 10 méteren is képes 10cm-es szórásokra ezért is idegesít azért írtam,hogy olyan mind ha valaki el tekergetné már kedvem sincs néha elővenni.
Általában nyugaton meg máshol is 25 J-s fegyvereket csinálnak nem 7,5-öst. Ehhez az energiához alkotják a huzagolást. Ne várj csodát a butított puskáktól.
Kezdj egy csőtisztítással! Adj neki egy kis olajat (bármilyet), aztán csuszatold végig fültisztítóval - ha erre való pálcád nincs - míg tiszta nem lesz a kijövő vatta.
Ekkor tegyél bele egy skulót, és lassan told végig a csőben valamivel. Szépen, egyenletesen kell neki végigmenni. A kijövő lövedék szoknyáját nézd végig alaposan egy nagyítóval, körbe. Szép egyenletes barázdanyomoknak kell lenni. Ha sérült a lövedék szoknyája, esetleg szorul egy-egy ponton a csőben - akkor meg is van a hiba forrása. Esetleg látni is lehet a korróziót, ha a fény felé tartod a csövet, vagy a csővég nincs eldolgozva.
(ha choke-os a cső, a vége előtt pár centivel kicsit megszorulhat a lövedék, de sérülés nem lehet rajta akkor sem, mikor kijött).
Ezután következő lépés egy sebességmérés kell legyen.
Cseréld ki a távcsövet és ha akkor nem változik, nem dobálja, akkor egyértelműen a távcső hibás. Sajnos akkor többnyire kuka, mert megjavíttatni közel annyiba kerülne, mint a másikat ha megveszed. Ha azzal is dobálná, akkor lehet még szennyeződés a csőben, csőkorona probléma, tömítés probléma vagy betöltéskor sérül a lövedék, de ezek a ritkábbak. Akkor a cső, csőkorona polírozással, tömítés ellenőrzéssel, cserével, meg lehet oldani. Ha sérül a lövedék, azt már kicsit nehezebb leleplezni hol és miért, de nyomon követhető kis időráfordítással.
Valaki még tudna esetleg segíteni ebben a témában:
Sziasztok!
Segítséget kérnék a problémám a következő:
Van egy BSA Scorpion 5.5 ezen egy Hawke airmax 3-9×40 és előfordul,hogy össze-vissza dobálja a lövedéket,persze a jsb-t is ha beállítom akkor pontos de utána mintha valaki eltekergetné,már szegény fiamat is kérdeztem,hogy nem-é piszkálgatta.
Lehetséges,hogy elállítódik valahogy mert ez már nagyon idegesít mert nem gagyi a távcső és dobálva sincs.
Lenne most egy Hawke Vantage 3-9×50 ha az enyémet ki kellene cserélni azt megvenném.
Még egyet találtam, az excelben van. Privátban elküldöm, de előtte még átnézem a honlapot,ha oda kiraktuk, akkor az nem törlődött. Vagy itt lehet még valahol a sárgán. Régen volt...
Hogy a facén mennyien nézték meg ,-az a halpiaci kofát se érdekli,de mivel itt már unalomig pakolgattad fel,-és jószerivel senki sem szólt hozzá,nyílván erre céloztam!..:)))
Most már ráérek, ugye vége a nagy peremnek. Tavasszal egész sorozatot fogok készíteni, elképesztően nagy távolságú és elképzelhetetlen lövésekről. Highand lesz a kis micu.
:-D......Bráner méregetésben nagyon lemaradnàl(már ha nem a virtuálisról van szó...🤪🤪🤪)..ami meg a másikat illeti,- majd a Robi ha ráér,előkeresi a táblázatokat!!...
Fonyódon kár hogy nem indultál,akkor mikor én,mert akkor lett volna összehasonlítási alap!..Bár az eredmény nem lett volna kétséges akkor sem...😄
Nálunk háromezer versenylőlap van eltéve. Támasztós. Közte a tiéd is.
De nem erről kezdődött a faxméregetés. Hanem szabadkezes 38m-es (40) lövészetről. Geco-val, Delta Fox-al. Meg, hogy én utolsó lettem volna ott ahol te első. Szerinted.
Legjobb benne a pisztráng és a lazac, de füstölünk mindenféle halat, harcsát, amúrt, kárászt, a törpeharcsa is igazi csemege. Van amit egészben, de szeleteket, filét is. Bármit lehet, amit szeretnél.
Köszönöm szépen! Érdekel a dolog. Halat még nem sütöttem így sem :-) de nagyon izgat a dolog. Milyen halat érdemes így sütni? Tengeri halat is, amiben kevés a szálka? Üdv. M.
Ez ugyanazon az elven működik,mint az itthon kapható halfüstölők is. 12-15e ft üzlettől vagy webáruháztól függően. Évek óta használok egyet, és nagyon szeretjük. Nem csak halat füstölünk benne, húst, kolbászt, bármit, amit egyébként is szoktunk füstölni. Spiritusszal fűtünk alá, fűrészpot használunk forgács helyett, és kb 20-25perc alatt vajpuha benne bármi. Szívesen segítek, ha érdekel.
Valaki le tudná fordítani a szöveget a sütés idejéről, mikéntjéről? Azt látom, hogy a sütőbe fa forgácsot raknak, és alágyújtva egyben meg is füstölik, csak az nem világos, hogy hány percig csinálják. :-)
Az igazsághoz tartozik, hogy én viszont (nem ismervén a helyi szokást) kabátban, kesztyűvel abszolváltam a számot, míg a többiek nem. Robiék meg jófejségből (meg persze elfelejtették előre kikötni a tiltást), hagyták, hogy végigcsináljam.
Hát, akkoriban volt minden. A játék, meg hogy jól érezzük magunkat, az volt a lényeg. Az egyetlen versenyemen, ahol indultam is, egy GPM légpisztollyal lőttem végig a versenyt.:-)
Ne kérd tőlem, hogy most az archívumokat bújjam! Fogok rá időt találni, ha kicsit pihentebb leszek. A csörtétek szempontjából meg nem is releváns, hány versenyt nyertél. Láttam, idegen pisztollyal mit műveltél 25 m-re, szerintem nem kérdés, hogy valamikor fiatal korodban jól tudtál lőni! (bocsi, ezt a ziccert kötelező volt zsákolni! :-DD )
Ezzel az erővel egy kopott reszelőből is lehet kést köszörülni. Csak az nem lesz rozsdamentes. Jó hír viszont, hogy önélező az ilyen penge, mivel az oxidáció miatt az élénél is magától vékonyodik ;-) Legfeljebb használat előtt le kell törölni a rozsdát a pengéről.
Ökölnyinek a 83 kör az megfelelhet. Még jobbnak is szvsz. Pingvinruha nélkül nem rossz az. Itt van példaként egy jó középmezőnyös szórás az 50m-es OB-ről. Ez kb. ökölnyi, igaz 50m és 150J.
Dehogyis. Ezt annak idején is feltettem, mert ez egy fogadás volt, 1 millába, csak aztán nem hozta az ember a pénzt. Még nekem került majdnem 10e-be az 1milla készpénzben való felvétele, meg visszarakása.
Nálam 38m a max táv amit a kertben lőni tudok és leírtam ide nálam mit a tud a Gamo&Geco. Aztán addig ment a hitetlenkedés, amig fogadás lett belőle. Megszerveztem és felutaztam Pestre. A másik fél ode se jött a lőtérre.
A lőlapot, mint írtam, nem találtam meg. Viszont megvan a régi összesítő táblázat.
Erre viszont garanciát vállalok. A feladat 10 m szabvány légpisztoly lapra történő 13 lövés volt 40 m távolságból, állva, szabad kézből. A 10 legjobb lövés lett értékelve. Tehát a Gyuri 83 pontja az köregység, és nem szóráskép. Lehet nagyjából számolgatni, hogy mekkora szórás lehetett, de a 3 legrosszabb miatt nem tudni, mi lett levonva...
Az eredmények alapján ebben a számban tényleg jól ment neki...
Volt annó tőröm d2-es szerszámacélból készítették, nagyon szerettem borotva élesre ki lehetett fenni, talán a régi balla bicska pengéje volt hasonló, a nagy bibi csak annyi volt vele, hogy rozsdásodni szeretett főként ha paradicsomot vagy almát vagy vmi hasonló savasat evett vele a pacák, de már balla bicska sincsen, Aszthiszem belencsák csinál hasonlót Sopronba.
Nem találom a lőlapjaidat. Bosié, Nedóé megvan, de nekik sem az összes számé. Neked csak a 10 m-es álló van meg az archívumban. Ott viszont kivétel nélkül mindenkié. Akiknek hiányzik a többi táv, azok valószínűleg elvitték hamarabb, minthogy lefotóztam volna. A harmada ha megvan talán.
10 m-en az erős középmezőnyben végeztél 39 mm-es szórással. Kb. 4 vagy 5 fő lőtt ilyet a 32-ből. Egy fő lőtt 30 mm-t, tán ketten 35 mm-t. A többiek nagyobbat.
Bennfoglaló szórással, teszem hozzá. Eddig Fricu kolléga a csúcstartó ebben a számban! :-)))
A lehülési sebességes értem ez esszerü, nem mondtam hogy kemény amit csinált a gyerek, szépen visszaeresztette a pengét, keménnyel sokat nem érne élezéskor fenéskor visszanyalna a fagyi. Utánnedzésről nemhallottam élszalagnál.
Az tény, hogy miközben a távcsövet próbáltam beállítani, te belelövöldözgettél a lőlapomba 10-seket, én meg nem értettem, ha lefelé állítottam, miért felfelé módosult.
Arra gondoltam, hogy a pluszos lövedék szoknyája jobban elnyalódik a szűkebb (normál méretű) csőben. És mivel puha, a szoknyája lehet, hogy nem egyformán deformálódik, így amikor elhagyja a csőkoronát, valamelyik része tovább érintkezik a csővel.
Március magasságában tervezzük a soron következőt. Egyenlőre alkotói válságban vagyok, milyen feladatok legyenek a versenyen. A legutóbbi nagyon megosztóra sikeredett: voltak, akiknek marhára tetszett, és voltak olyanok is, akiknek nehéz, hosszú, és kényelmetlen volt. Bár volt, aki 1 lábbal lőtte végig, és volt olyan is, aki két bal kézzel, mégis teljesítette a versenyt. ;-))
Azért egy kicsit megingtam a JSB nimbuszától. Tavasszal. ha kidobom a CZ 200-ból az 5.5-ös csövet, Nem veszek túlméretes lövedéket valószínű. És azt se mondom majd a csőnek, hogy: azért puha "kincsem", hogy ne fájjon! :-) Lehet, hogy egy H&N keményebb lövedék jobb lesz majd az új LW csőbe. Persze négy rendes felömlővel ;-)
Amit én feltettem ott a lövések 90%-a nincsen öklömnyi szórás. Ha mindet nézzük, akkor függőlegesen van annyi. Csakhogy ez Delta Fox és nuku távcső, vagy diopter.
Felőlem lehet Slávia is. De Geco legyen a lövedék, nyílt irányzék legyen, vagy nagyítás nélküli red-dot és szabadkézből. Ja és bíróval hitelesítve. Ja és 50 lövéses szórás legyen, ne 5 lövéses.
Egy ilyen pengének nem feltétlenül kell keménynek lennie. Sőt! A szamuráj kardok pengéi is csak az élénél kemények. Egyébként a háta a pengének inkább szívós. Ez már csak azért is igaz, mert az anyagvastagság csökkenésével arányos a kritikus lehűlési sebesség. Ezért is szokták újra edzeni a pengéket, ha már kopott (lecsiszolt) a penge éle.
Ugyanaz a kézírás. A bíróé. Én irattam bele, mert feltételezhető volt, hogy ha nem kerül bele, akkor azt fogja mondani valaki, hogy irányított lövedék volt.
Akkor próbáld meg szabadkézből is. Most már a Geco az olcsó használható lövedék. De csak akkor fogom elhinni, ha ennél kisebb a szórás, ha te is aláíratod egy MSSZ-MDLSZ bíróval.
Ezzel ilyet lehet erről a távolságból szabad kézzel. Nekem muszáj ülve mert szar a derekam. A szabad kézből adodó hiba, meg a lövedék hiba, meg a fegyver hibája, meg célzási hibák összeadódnak.
Ez egy tapintós indikátor óra. Amikor a patronba befogod a fogaskerék tengelyét, a tengely másik végén megmérheted vele, hogy mekkorát üt. Kell hozzá egy állvány, és egy fecskefarkas befogó alkalmatosság. Nekem is van Mitutoyoban.
milyen szerelék van rajta? lehet az mozog el. próbáld ki, hogy beállítod, lősz 1et aztán jobbról oda ütsz a távcsőnek finoman, de azért nem simogatva. aztán lősz egyet és ha félre megy akkor balról kb ugyanazzal az erővel ütsz a távcsőre. és ha közel vissza áll, akkor 1értelmü a szereléknél lesz a hiba valahol.
Van egy BSA Scorpion 5.5 ezen egy Hawke airmax 3-9×40 és előfordul,hogy össze-vissza dobálja a lövedéket,persze a jsb-t is ha beállítom akkor pontos de utána mintha valaki eltekergetné,már szegény fiamat is kérdeztem,hogy nem-é piszkálgatta.
Lehetséges,hogy elállítódik valahogy mert ez már nagyon idegesít mert nem gagyi a távcső és dobálva sincs.
Lenne most egy Hawke Vantage 3-9×50 ha az enyémet ki kellene cserélni azt megvenném.
Én azt gondolom, hogy jól kell értelmezni a mondatot. Tényleg korszakalkotó dolgokat talált ki a bácsi. Gramofon lemezjátszóba, az eredeti karba, és a tű felfüggesztéséhez épített egy dinamikus mágneses hangszedőt egy BEAG mikrofon kapszulájából. Tök egyértelmű volt, és nagyszerű ötlet. Így archiválta le a régi lemezeit. És még rengeteg más megvalósított ötlete volt. Egyszer voltam egy ART kiállításon. Festmények, kisplasztikák, meg mindenféle ötlet volt kiállítva. A kiállítás mottója ez volt: Nem attól vagy művész, hogy nem ért meg senki! :-) Én biztos vagyok abban, hogy a nagyon okos emberek sem hiszik el a felét se annak amit mondanak. Így tartják fenn maguk körül misztikumot.
A bácsika nem volt piskóta! A Kandót is elvégezte, de ő értett is nagyon a dolgokhoz. A csöves erősítőimet is ő építette. A nyákokat ő marta ki, és az alkatrészeket ő válogatta párba. Rengeteg műszere volt amit saját maga épített. Az erősítőkért cserébe egy AKAI GX 4000D magnót adtam neki, aminek a mechanikáját átépítette. A fia kiküldte a Japánoknak a fotókat az átalakításról. Cserébe kapott egy új jobb magnót, és egy elismerő levelet. Én nagyon sokat tanultam tőle, de leginkább azt, hogy miként gondoljak el egy tervet, ami könnyen javítható, és egyszerűen szerelhető. Zseni volt a maga idejében, de őt meg is értették sokan. ;-)
Nyilatkozz, hogy az adás-vétel keresés topikban a 3822 hsz-ban az általad meghirdetett zöld tusás LG 427 puskát másnak adtad-e el, mert nékem sms-ben úgy négy nappal ezelőtt okét írtál és azóta nem nyilatkoztál felém semmit. Ha szavahihető korrektnek tartod magadat, akkor most itt a fórumon válaszolj!
Állítólag volt hozzá egy ultrahangos memória tároló. Kettes számrendszerben egy tekercsben pörgette egy áramkör a számsorozatokat. Aztán, ha csepeli adó odapattintotta a reggeli Kossuth rádiót, a vízállás jelentést is kinyomtatta. Te erről mit tudsz? :-)
Egy ideig én is ragasztgattam repcsiket, ha volt rá pénzem. A váci utcába jártunk abba a kis modellező boltba a barátaimmal. Aztán egyik nyáron odaadtuk a lakást külföldi rokonoknak, és a gyerekek összetörték a repülőket. Azt se mondták, hogy húzd meg a répám. Többet nem is jöhettek. A tankoknak rendes rugóztatott futóművük van. Tök jó amikor kavicsos úton mennek, és a járókerekek berugóznak mint a nagyoknál :-) A tigrisen rendes torziórugós karos futómű van.
Én csak műanyag Maketteket (Heller)építettem tizenéves koromban hadihajókat repcsiket..40-50 volt..
A szekrények tetején voltak...pár év utàn az oldószeres kisebb ragasztások leváltak a modellekről és anyám takarítási mániájának is áldozatul esett pár darab.....
Nagy gratula a művedhez! Nagyon szépre sikerült megcsinálnod! Kár, hogy a gyerekek nem értékelik, pedig ennek van értéke, és nem a kész daraboknak. Nekem két rádiós tankom van. Egy II.vh.-s Tigris, és egy Abrams. Ezek full távirányítósak. Torony, cső, és a tank mozgása. Mindegyikben van egy airsoft ágyú. /mm-es műanyag golyót lőnek ki, akár 12méterre. Tíz centiről a géppapírt gond nélkül átlövik. 2007-ben az üres lakásom nagyszobájában rendeztünk csatákat. Menet közben forgathattuk a tornyot, és tüzelhettünk. Jó móka volt. :-) De már nekem is csak a szekrény tetején porosodik szegény. Lehet, hogy új akksit is kell bele venni mindkettőbe.
Léteznek mamár nagyon komoly kivitelben ilyen tankok. Nagyban még egyszerűbb is megépíteni. :-)
46 évvel ezelőtt elmentem az úttörő ház udvarára ahol egy háborút is megjárt T-34 - es állt. Mérő szalaggal lemértem, lekicsinyítettem és egyes alu lemezből a mellékelt képen látható modellt csináltam. Akkoriban semmit nem lehetett még venni boltban ezért mindent nekem kellett megcsinálni, azért eszterga gép volt és sokat segített. Hossza 51cm +20 lövegcső, szélessége 28 cm, magassága 23cm, súlya 9,5kg + 1,7 kg aksi. Két ablaktörlő motor hajtja, - 45 fokos emelkedőn felmászik. A tornyát egy harmadik motor mozgatja. Nem rádiós, csupán kábellel lehet irányítani. Azt hittem az unokákat jobban érdekli majd, de a számító géppel nem tud konkurálni!
Ha lesz időd, ezt a mesefilmet nézd meg! Nagyon tanulságos, és eszméletlen poénok vannak benne! :-) Pl. Ilyen: Nem tűröm, ha nem én vagyok a főnök! Kupikikupáló-szutyokszippantó. És ráadásul amerikai! ;-)
Akit meséltem, neki volt egy forgatható asztala ehhez a géphez. Arra felcsavarozta az alaplapot, és oda forgatta a gépet ahová akarta. Brigéciolban elmosta az egészet, és újraépítette a gépet. Zseni volt az öreg! Kár, hogy nem ismerted. Mesélte, hogy amikor szétbombázták Budapestet, a romok alól előszedett írógépek javításával kezdte az irodagép műszerészkedést.
Fűrészlap emelő csavar anyája. Dönthető a lap, és emelhető-süllyeszthető. Hosszú, keskeny nútolásokhoz használjuk, meg csapoláshoz. Gyorsabb, pontosabb, és kényelmesebb, mint a felső maró. Nem utolsó sorban, ha leengedjük asztallap szint alá a fűrésztárcsát, egy fa.a kis asztalunk lesz rögtön, amin lehet dolgozni...;-)
Lágy indítású motor, egy mozdulatos, hihetetlenül precíz steller állítás, sok kényelmi + funkció, csak ne használd rendeltetésszerűen, mert egy bagatell tervezési malőr miatt kuka lesz az egész.:-(((
Az akkus más tészta: régen 6 kg-os, kétkezes, kábeles géppel hajtottuk be a faházakba, autóbeállókba a 8-10x200-260-as állványcsavarokat. Kettes létra tetején állva, mászkálva.
A Dewalt ütve csavarozókkal( akkus) a 8x260-as szerkezetépítő csavarokat egy kézzel úgy hajtom be a gerendákba egy kézzel, hogy a másik kezemmel kényelmesen foghatom a teásbögrét. 200 N fölötti a combossága, pedig töredék méretű, tömegű...
A dekopír, a szúró, a gérvágó, a szalag mind élvezet használni. Amikor hirtelen kellett az asztali körfűrész, nem volt a boltban csak Makita, meg valami noname.
Amúgy eddig szépen tette a dolgát... de így bele lehet sz..rni nagy ívben.:-((
Hobbira nyilván tök fölösleges a drága ipari cucc, de ha a megélhetésed múlik rajta......
A seregben amikor már öreg voltam, és nem volt mit csinálnom, én generáloztam meg egy sráccal az URAL-om motorját. Csak hüvely, és dugattyú csere volt rajta, és a gyűrű garnitúrát is cserélni kellett benne. Ott kezdődött a baja a motornak, hogy a nagy kartergáz miatt nyomta ki az olajat a hátsó főtengely szimmeringnél, és csúszott a kuplungja. Mire leszereltem, egész jó kis kocsi lett belőle. Előtte 17 évig löveg vontató volt szegény :-) Nyolc hengeres volt ;-)
Gondolom ezt hívják vegyes-felvágott mechanikának. Egyébként mindig felnéztem azokra akik ezt szét és összerakták, meg akik a mechanikus könyvelőgépet, vagy egy V6 - os motort ...
"Human papilloma virus may be transmitted among the family members by kissing and digital contact. Adults with genital warts may transmit the genital HPV types to their sexual partners by fingergenital contact. (...) Children acquire the infection from close family members and caregivers with hand warts during cleaning of the anogenital area and diaper changing."
ABSF Exact 850 RD -het kellene , magyar tervezésű kinában gyártott nagyon pöpec orsó. ha minden jolmegy a gyártónál van még alkatrész csak ha nincs akkor jólett volna.... 8 év tekerést birt ugy hogy csak egy kicsit morog néha :-)
21 rétegből indult laminate damaszt made in saját gyártmány,a markolat csomoros riglis akác drótkefézve natúr olajozott. Az óra szintúgy mint te , kifogástalanul működik.:)
Tudja a fene, hogy milyen geometriájú fogazatokat alkalmaznak az órákban. Nem sok jelentősége van a pici eltéréseknek, kis túlzással reszelni is lehetne a fogazatot, a rugómotort kivéve nincsenek jelentős nyomatékok. Ha nagyítózol, sok fogaskeréknél jelentős alámetszést is látsz. Órás ismerősöm a törött fogak helyére fecskefarok illesztéssel bekalapál egy darabka lemezt és ráreszeli a fogakat. - működik
OK! Elfogadom amit írsz, és nem is vitatkoznék vele. Amit linkeltem fogaskerék marók, én úgy látom evolvens fogazású fogaskerekekhez valók. Van különbség ami a Bosinak kell?
Bosijaninak egy un. finírgépe van. Az osztást a marótárcsa mellett lévő acéllemez adja. Köszönőviszonyban sincs az általános gépészetben használt osztófejhez. Teljesen más technológia, az általad linkelt marótárcsákat nem lehet ehhez a géphez használni.
Mit várjon az ember egy közel 3 K-ba kerülő Makita asztali körfűrésztől? Hogy két év alatt úgy kopjon ki a lap emelő csavar "anyája", hogy motor csere nélkül nem javítható?
Maradtunk volna a Dewalt márkánál: 10 év alatt csak szénkefét kellett a gérvágóban cserélni. Az újban meg már az sincs...
OK! A tiednél a lamellákat görbítették el, ezzel alakíva ki a fogakat. A modern technológia meg az, hogy a kerek tárcsákba köszörülnek fogakat. Persze, ha autentikus akarsz maradni, az más tészta ;-)
Kösd fel a mackóalsódat, mert hamarosan megkínállak egy egyedi, bonyolult, és sürgősen megoldandó műszaki problémával! Na jó, már van egy elképzelésem a megoldásra, és csak egy darab vasba kellene sűrű menetet vágni... de azért mégsem ilyen egyszerű a dolog! Fényképezek, és küldök leírást a problémáról. Hátha lesz egy jobb, egyszerűbb ötleted a megoldására..
choose an option-ra kattintva, 0.09-1.5mm-eres fogközű marók közül választhatsz. Az alatta levő gombra kattintva kiválaszthatod, hogy hány foga legyen a marónak. A többit privátban megbeszélhetjük ;-)
Gondolom a marótárcsákból hiányzik. Olyan képed nincs ami a másik oldaláról készült? Vannak gyári végtelenített pamutszíjjaim. Milyen hosszú van benne?
ez régi szerszám,nincs motor,kézzel kell hajtani. nem egyszerű. középen a marótárcsa van befogva,azt mozgatod,alul vizszintesen a munkadarab. sajna az enyémből hiányzik jópár tárcsa.
Boleyn csak az Annába jó! De már ő is halott ügy. Fogaskerék maráshoz nem elég, ha csak annál a kis tengelynél fogod meg megtámasztás nélkül. Az első dolga lenne a fogmarótárcsának, hogy letépi a tengelyről a fogaskeréknek szánt rézlapocskát :-) De nehogy azt hidd, hogy ragaszkodom a fogaskerék maráshoz ;-) Egyébként érdekelne, hogy milyen készülékkel csinálod majd meg a fogaskereket. Egy klassz fotónak örülnék!
egy tengelyen,van,hogy csak 0.5mm a hossz. az ugy kell megfogni,hogy szemből támasztani nem lehet. vannak speciális patronok. nem véletlen,egy boleyn komplett eszterga közelít a millához. na,olyanom sosem lesz. :)
Ja! Nem! Zöld pálma koszorúban egy kiterjesztett szárnyú sas, felette 7 kis csillag, a csillagok közepén egy nagy csillag. A sas az Egyesült Arab Emirátus zászlaját fogja. Alul 7 üres karika va egymás mellett.
Nem tudom miből gondolod, hogy nem lehetne az én gépeimen megcsinálni a fogaskerekedet. Kell egy fogmaró tárcsa, osztófej van lyuktárcsával, az asztallal, és minden koordinátába pedig 0.005mm-er pontosan be tudok állni. Van még kérdésed? ;-)
Ilyen puccos objektív, meg olyan fényképezőgépekről írt a Zsolti, ( én nem értek hozzá), de ilyen képet a Pajtás géppel is csináltam valamikor. :-DDDDD
Ezt az órát egy BM-es sport tiszttől kaptam. Sajnos már nem él, de a szelleme, hírneve nagy tiszteletben van még most is. Veterán rendőrök, tűzoltók világbajnokságán kapta mint küldöttségi tag, és versenyző ezt az órát. Nagyon szép és elegáns óra. Ezt nem szabad mindennap hordani! :-)
Cöcö! Nekem is vannak szép óráim, csak azok régiek, meg az utángyártottak. De van egy nagyon szép svájci karórám, kagyló héjából készült számlappal, és az Egyesült arab emirátus címere díszíti ;-)
Rolex Omega Bretling kópiákat médin csajvan matricával a hátlapon már láttam na az a gáz. Ha nincs rá lóvém semmi pénzért föl nem venném. Nem mindenki vélekedik így.
Egy ilyen nagyszerviz 20-25 e. forint, egy jó állapotú használt Seiko 5-s kb. ennyit ér. Nem igen csináltatja meg senki. Egy Breitlinget természetesen szervizeltetünk.
Ez mellett nemtudok elmenni szó nélkül, a vatyeránn régebenn rácsaptam eggy hasonlóra de lenyomtak lehet jobb is, mer má ezeket is hamisítják. Mind 1.most eggy Martini tőröm van nincs kímélve 440-aus pilinga 3-mm,54-55hrc.jó penge nem nehéz fenni kővel, éltartó, fenés után rongykorongal pasztával átmegyek az élszalagonn, így utánna kV éles egy jó darabig. Zsebkésem meg egy Boda kés pici 6-centis pilingával.
5-ös seikom volt eladtam mindig késett, az órás nemakarta szétszedni pedig lehet, hogy csak olajozni kellett volna. Most egy ujj casió edficem van bőrös ez elemes de kV pontos, ritkán hordom. 2év gari az elem állítólag 7-évet bír majd kiderül.
Az alsó lépen a felső kés pengéjét -a kockás mintásat- azt bordás kazánlemezből kalapálták? Olyan a stukstúrája ahogy Hofi mondaná :-)
Van itthon egy mercédesz teherautó hátsó törött rugólapom. Már akartam belőle csinálni valamit, de gőrbe. Előtte ki kellene egyengetni, és klassz késeket lehetne faragni belőle.
Egyszer bement egy virágárus a borbélyhoz nyiratkozni. Amikor a fizetésre került sor, a borbély azt mondta: Én nem vehetek el tőled pénzt, mert ezen a héten ingyen, társadalmi alapon nyírok. A virágárus megköszönte neki és elment. Másnap reggel, amikor a borbély sietett kinyitni az üzletét, az ajtó előtt talált egy köszönő levelet és egy tucat rózsát.
Azután betért nyiratkozni a pék, de amikor fizetésre került sor, a borbély azt mondta: Én nem vehetek el tőled pénzt, mert ezen a héten ingyen, társadalmi alapon nyírok. A pék megköszönte neki és megelégedetten elment. Másnap reggel a borbély talált az üzlet ajtaja előtt egy köszönő levelet és egy tucat süteményt.
Eljött nyiratkozni a képviselő is, és amikor fizetni készült a borbély ismét csak azt mondta: Én nem vehetem el a pénzt, mert ezen a héten társadalmi alapon nyírok. A képviselő megörült és elment.
Másnap, amikor a borbély megérkezett az üzletébe, az ajtó előtt egy tucat képviselő, tíz kormánytag, tizenöt tanácsos, a polgármester és több miniszter, a polgármester felesége és hat gyermeke mind az ingyenes nyiratkozásra várt.
Ha nem haragszol nem folytatom ezzel a témával kapcsolatos hozzászólásaimat mert buzdító újnickes kamusztoris vagyok újfent MEGVAGYHADNAGY SZERINT ,CSAK RÁGJA TOVÁBB A GUMIBOTJÁT! a moderációs bejelentőben.Ezúton üzenem neki RÁGD MEG KERESZTBEN IS! tőled pedig elnézést:)
Tovább szenvedett a páciens? Az öngyilkosság halálos bűn! Nálunk is volt aki fejbe lőtte magát, mert látta, hogy a köfém lakótelepen egy ablakban tovább égett a villany.... legalább neki rögtön vége lett...
A vak képmutatás volt szerintem ugyanis őrvizsga után az íratlan belénkvert szabályok szerint ha a támadó behatolás után túléli minden bizonnyal számíthatunk arra,hogy a műanyag lakat ránkrohad mert biztos találna ellenünk bizonyítékot a vád.
nekünk em adtak vakot,ha meg lőteret zártunk 1 hétig,akkor üres tárral voltunk. :) mondjuk ivánéktól volt lőszer,csak le kellett venni a csőszájféket,mert ők már a kisebb kalibert használták. a 2. felhuzásra el is lehetett lőni.csak egyesével tettük a csúzliba.
A vak bevezetése előtt nekünk is úgy volt csak kitalálták,hogy nem szabad elsőre lezárni a vitát a harcálláspontra behatoló támadóval szemben jó lesz másodszorra is.
Mindenki a lövészeteken csencselt, mert ott marokba, sapkába kapták a lőszert, és hogy mennyi ment el, azt nem lehetett számon tartani.
12 évig voltam jelen, volt időm sok mindent látni, tapasztalni.
De szép időszak volt.
Őrszolgálatban ha valakinek hiánya volt kitárazáskor, akkor ott éjszakázott az egész őrszolgálat amíg elő nem került, na ilyenkor jött jól a "megtaláltam", lőszer :)
Szerintem máshol is ez az aljáràs volt,kitáraz megvizsgál fatáblába beledug. Aztán fegyveranyag suttyantót lead oszt gó,nyomtam sok alegységet,plusszba volt lőszer,vak zizi,hátha a zöldhatáron elveszik .Akkor 20+1 gyel jártuk a határt vak zizi fölül.😮😮😨😨
Nálunk egy igazi barom volt a századparancsnok. Én ugye már akkor is okostojás voltam és mivel nem bírt velem, ezért kollektív büntetéssel akart betörni. Amikor én be voltam osztva őrszolgálatba parancsnokként, akkor mindig közeltámadás riadót rendelt el. Számítva arra, hogy engem ezért majd jól elvernek párszor a többiek.
De csak azt érte el vele, hogy elolvastam a "honvéd kötelemei"-t és a "tiszt kötelmei"-t valamnt az általános 42-st és ezekben az volt, hogy
- a lőszer javadalmazást egy sátorponyvára ki kell borítani és az összes ( !) tárat be kell tárazni, ami elérhető - az őrhelység ablkait ki kell törni és harcálláspontot kell kialakítani az ablak mögött
az általános 42-ben pedig
- az őrszemélyzet számára téli időszakban a pihenő időben akkor is fűtött helységet kell biztosítani, ha ehhez a parancsnoki helységet kell igénybe venni. Az őrszemélyzet számára fenntartott helységben távbeszélőnek lennie kell.
Na én eszerint kiadtam a parancsot. A századparancsnokot pedig leszerelték.
Python nem 93-ban volt sorköteles. A járőröknek a katonai laktanyában valóban ki volt táblázva, de a sorállománynak nem. A Bocskai laktanyában több mint 8000 sorállományú volt. Egy külön épület kellett volna a fatábláknak. A munkásőr laktanyákban is fatáblázva volt.
A kérdés ezek után az, hogy Python munkásőrként volt-e sorállományú.
Valóban így volt, de azt is tudni kell, hogy az az járőr vagy őr pk, akinél nem volt 1-3 db lőszer eldugva az nem is volt pk, mert ha valaki véletlen elvesztett egyet, akkor az jegyzőkönyvezéssel és retorzióval járt, tehát optimális volt azt mindenki érdekében pótolni.
Erről az jutott eszembe, hogy a Rákóczi téren egy utcalány leszólított egy férfit, és megkérdezte, hogy:
- Mondja uram! Ön szerint milyen mély a 3.14nám?
- Hát.... a f@szom tudja keziccsókolom
Képzeld, ha egy teljesen éles riadó alkalmával nem tudtátok volna teljesíteni a hksz feladatotokat. Az oroszok tényleg csak az ukrán határnál állították volna meg az imperialista-lustalista hordákat. Nálunk is voltak ilyen malőrök. M zárolt technikán volt kicserélve a rendszám, mert azt ember nem indította volna be. Persze mindig volt annyi vonórúd, amivel el lehetett volna rángatni egy-két II. vh.-s rádiót :-)
Ahogy olvasgatom a topickot gyors léptékben változhattak a dolgok. Nálunk Izbégen 93-ban 20-as kiszerelésben 1400-as konzervben faládánként 10db gyurmás pecsétel lakattal.(a sárgaréz pecsétnyomóm még mindig megvan)
Hát ez lehet, hogy a te alakulatodnál így volt, ( ahol mesterlövész képzést kaptál sorkatonaként), de amúgy meg 20.000-res ládákban volt a lőszer és le volt pecsételve a láda. Csak egyetlen pecsét volt egy raktárhoz. Amúgy létezett egy könyv, aminek az volt a címe " A tiszt kötelmei". Ebben részletesen szabályozva volt a fegyver és lőszer kiadás.
Python idejében még nem volt kiporciózva a lőszer. Egy 20000-res ládában volt és abból kellett kiadni honvédenként. Kicsi az esélye, hogy ezt előre megtette akár a megbízott sorkatona, akár a tiszt.
Hűha! Riadó előtt kiadták a fegyvereket? Nálunk is voltak riadók szf.váron. Mi is tudtunk a riadókról, de a fegyvert a tököm vette volna fel. Elég volt, ha akkor volt nálam amikor kellett..
Halina csizma.... őrbunda.... :-) Nagyon puccos helyen voltál! Nálunk ilyen nem volt. Mi a bolhás őrkutyákkal takaróztunk, ha a vacsoránkat felvittük nekik :-D (rugós kolbász, zsíros kenyér, májkrémes konzerv)
Én annak idején egy 1.5 méter hosszú 25 centi széles radiátoron is elaludtam, mint a zsilettpenge élére állítva, mikádóban, és az AMD-t mellre fogva :-) A szükség az nagy úr! ;-)
Fekve könnyű! Nézd meg H.Feribá' technikáját: ülve ugyanaz megy neki!Hiába: az évek, meg a zöld ruhás rutin...szerintem egy stokin is tudna ugyanilyen kényelmesen szunyókálni...;-))))
Nem az a baj hogy koppintják, hanem hogy tök igénytelenül lelketlenül teljesen szar környezetbe. Egyébként Velence egy részét is megcsinálták ha minden igaz ...
Döbbenet. Most lementem a Hősök tere képet és elküldöm egy régi haragosomnak, hogy a jövőből kaptam a képet, így fog kinézni a Hősök tere az atomháború után.
Jol mondod. Minel kisebb méretre van allitva a blende annal nagyobb tavolsagtartomanyban lesz eles a kep. Azt tudtad hogy az abszolut elesseg az viszont romlik a nagyon kis rekeszeknel?
Tudod rajtam is fogott az idő. Abba kellett hagyni az ötalakos gyorstüzelőt mert éjszakáztam és nem volt az igazi gyufaszállal kitámasztott szemhéjjal lőni a 4 másodpercre beforduló 5 alakot . Utána a standard pisztolyozást is mert a szemem nem már az igazi meg a kezem sem. Most van a puskázás távcsővel.
Bizony Gyuri a Ferencz Ági. Dózsás versenyző. Ő is jött velünk Pilsen-be és meg is nyerte a versenyt. Egy Hammerli 208-al megverte az osztrák férfi versenyzőt egy ponttal aki egy TESRO standard pisztollyal jött ami akkor kurva új és kurva drága volt. Az Ági egy korábbi versenyen Plsen-ben nyert egy versenyt és a fődíjat is egy Zbrojovka puskát. Azt ott eladta.
Ritka az ekkora világítás átfogású - és leképezésű kép. Nagyon nehéz megcsinálni. A virágos kép pedig nem a felbontásról szól, bár arra sem rossz. ( szerintem)