Keresés

Részletes keresés

Bamberg58 Creative Commons License 2023.01.09 -11 2 8845

Semleges mert Elek örök, dinasztikus alapokon nyugszik.

Előzmény: Gojira (8844)
Gojira Creative Commons License 2023.01.09 -1 2 8844

Ez egy rossz hír.

Előzmény: Bamberg58 (8843)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.01.09 -11 0 8843
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.09 0 3 8842

Igen, egy ilyen, döntően magyarokra épülő csapattal ma egy jó Európa Liga szintet lehetne hozni (lásd Debrecen).

Előzmény: schanc (8841)
schanc Creative Commons License 2023.01.09 0 5 8841

Pont ezt akartam most írni, hogy nekem az volt a legszebb emlékű ETO-s csapat.

BL-döntőben a Tomori-Kovacsics-Hornyák Á.-Herr A. összetételű négyest kevergette Konkoly Csaba a belső három poszton (közülük is az első meccs 25. percében Misit kipirosozták). És így nyertek idegenben kettővel (itthon sajnos kikaptak 3-mal) egy Skov, Jurack, 2x Lunde, Mikkelsen stb. összetételű Viborg ellen.

Előzmény: van_Persil (8840)
van_Persil Creative Commons License 2023.01.09 -16 1 8840

Az még meglepöbb lehet, ha az elsö BL-döntös csapatukra gondolsz, hogy ott kik játszottak...

Előzmény: schanc (8836)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.09 0 1 8839

Kicsit túloztam, a szélsők mentek volna, de hogy konkrétan melyik évben, az már nem biztos.

Sóska hogy melyik évben volt ott, és akkor éppen nyertek -e, az sem.

Sirián meg teljesen kiment a fejemből.

De még azok is más idők voltak, persze, akkor talán egy sornyi légiós volt (vagy annyi sem), aztán lett belőle két sornyi, és a magyarok szerepe marginálissá vált.

De hogy más példát is mondjak, Kovacsicz Móni 2x BL győztes a Viborggal* (emlékeim szerint Varzaru mögött padozott), aztán a két KEK győzelemben már érdemi része volt. :)

 

* Tomori a Vipersszel nyert Final Four után megkapta a kérdést, hogy ki volt az utolsó magyar BL győztes, aki külföldi csapattal nyert?

Pálingerre tippelt, én meg talán Kindlre, de ő nem nyert a Buducsnoszttal, éppen visszavonult előtte. Szóval Kovacsicz Móni volt a jó megfejtés.

Előzmény: schanc (8836)
maedros Creative Commons License 2023.01.09 0 3 8838

Sanyesz. Gondoljon bárki bármit, jó érzés volt látni, hogy mind a hat magyar csapat „életben” van a jobb európai kupákban. A Bl csapataink közül a Győr nagyarányú győzelméből nem érdemes hosszútávú következtetést levonni, a szezonban szokatlanul botladozó bajnokcsapat egy gyönge, a Bl alsóháza-környékén tanyázó norvég csapatot mosott le a pályáról. A Fradi viszont nagyot meccselt a kétszeres győztes, címvédő otthonában, egy pontot megérdemelt volna. Így viszont a közvetlen vetélytársakat – Bietigheim, Breszt, Krim – „kötelező” verni, mert bár a továbbjutás nincs látszólag veszélyben, korántsem mindegy, hogy a 16 között a másik csoportból kivel kell oda-vissza megmérkőznie.

 

Az EHF csapatok, a Siófok kivételével, hozták a papírformát, a Vácnak sajnos kinézett előre a  komolyabb vereség, a Lokitól otthon – pláne a Győr elleni remek találkozó után – elvárható volt  a győzelem, bár a Nyköbing jó csapat, azért nem egy világverő, a magyar válogatott derékhadát foglalkoztató DVSC a Hodosban nem rezelhet be tőlük. Az MKC a tavalyi formáját hozza, akit le lehet győzni, idén is legyőzik, a keretük most talán „kerekebb” is mint a tavalyi, de a csoportkörből csak bravúrral tudnak továbbjutni, az Ikast egyértelműen, de ha összekapja magát, a Nantes is jobb náluk. A Siófokról írtam: az egyedüli komoly csalódás, egy középszerű francia csapat verte simán őket. (S ez akkor is igaz, ha sérültjeik illetve távozóik is vannak páran.)

 

Újdonság, de valószínű, hogy kedvenc csapatod,a Győr is negyeddöntőzni fog, a Fradi biztosan, de – ahogy az elmúlt években sajna többször is – lehet, hogy „elcsúszik ott a banánhéjon”, ezért kell, amennyire csak lehet, előrébb végezni.

Az EHF kupából egy továbbjutónk lesz, most a válogatottakkal telitüzdelt Lokira tippelek, mert a csoportjuk többi csapata – Sola, Podravka – gyöngébb a dánoknál. A Móvár továbbjutása nagy meglepetés, bravúr volna… A többi magyar csapatnak „tapasztalatszerzés” lesz  a csoportkör.

 

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8834)
schanc Creative Commons License 2023.01.09 0 4 8836

Nahát, visszagondoltam az első BL-győztes ETO-ra.

Balszélen Szepesi és Korsós játszottak. Jobbszélen Orbán Adrienn (és Radicevic, a következő évben az általad is említett Bódi).

Jobblövőben Rédei-Soós Viktória játszott (néha Hornyák Dodó). Löke cseréje Sirián Szederke volt, a kapuban meg Herr Orsi volt Lunde mögött.

Plusz ugye irányítóban Misi és Görbe.

Előzmény: Tonio 2.0 (8835)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.09 -1 5 8835

BL címre esélyes csapatban Klujber nem játszana ennyit (egyelőre), ahhoz kiegyensúlyozottabbnak és jobb védőnek kellene lennie.

Nem akarok senkit megbántani, de nagy gondban lennék, ha Görbiczen, Tomorin, Kiss Éván, Kovacsicson meg Bódin kívül (mind visszavonultak, vagy a pályájuk végén járnak...) fel kéne sorolnom az ETO magyar BL győzteseit. A legtöbbről már azt sem tudom, éppen melyik évben voltak ott, annyira marginális volt a szerepük, míg azt pl pontosan tudom, hogy Amorim minden címben benne volt.

 

Pont megtaláltál két fiatal magyar játékost, aki BL szinten játszik érdemi játékidővel, és őket akarod kimenekíteni... Kimenekíteni akkor kell játékost, ha 1. az illető már kinőtte azt a csapatot (Kuczora, Pál stb), 2. nem játszik eleget (Háfra, Pásztor stb). Más esetben jó helyen vannak.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8833)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.09 -4 3 8834

Még nincs vége az idénynek!!!

Előzmény: van_Persil (8831)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.09 -7 3 8833

Mind a két lány nagy kedvencem és nem csak illendőségből mondom,mind a ketten lehetnének BL győztesek.....de nem a Fradiban ott erre valljuk meg semmi esélyük belátható időn belül!

Ezért mondom azt hogy ha ilyen ambícióik vannak,akkor lépni kell egy erősebb BL címre esélyesebb csapat felé!

Ami meg a csapatomat illeti te pontosan tudod hogy mit gondolok arról ahogy nálunk menedzselik a fiatalokat!

Előzmény: Tonio 2.0 (8830)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.09 -4 2 8832

Megbeszéltük:-))

Előzmény: Nullával Osztás (8829)
van_Persil Creative Commons License 2023.01.09 -18 4 8831

Öreg! Te félrebeszélsz! Elfelejtetted a 3/3-at?

Jelenleg egyértelmüen a legjobb magyar csapat vagyunk... Csak külföldre tudnának menni, de ott nem kapnának ennyi játékidöt. A saját fejlödésük szempontjából mindketten a legjobb helyen vannak nálunk.

Törödnél inkább a ti magyarjaitokkal, hogy húzzanak el minél gyorsabban töletek, mert ott vagy nem kapnak értelmes játékidöt, vagy a skandinávjaitok nem vonják be öket a játékba.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8827)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.09 -1 8 8830

Klujber-Márton egyetértünk el kell onnan menniük ha komolyan gondolják ezt az egészet!

 

Mi van? Honnan kerültek be a válogatottba, hol lettek nemzetközi szintű játékosok? Előbbi Eb All Star jobbátlövő, utóbbi még évek óta a legjobb, legkiegyensúlyozottabb magyar játékos.

Baromi rossz példa mindkettő. Ha valaki nálunk megakadt, az pl Pásztor, Tóth N, stb.

 

(Az külön szép, hogy egy győri szurkoló elmélkedik azon, hogy melyik fiatal magyart honnan kellene kimenekíteni, miközben az utolsó magyar fiatal, akit érdemben bevetettek Győrben, Kovacsics Anikó volt a 2009-es BL döntőn (aztán ő is max jolly joker kiegészítő ember lehetett, nem a saját posztján)... Van olyan játékos az NB1-ben, aki ekkor óvodás volt...)

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8827)
Nullával Osztás Creative Commons License 2023.01.09 0 5 8829

Sándorom, nem tudom, hogy tudtad-e, de van itt olyan opció, hogy „nem válaszolok“? Remélem segíthettem. Nem kell fosnod a hsz-okat, csak azért, hogy nyúljék a topik, mint a rétestészta... Ugrasz minden bejegyzésre, mint a takony a gyöngytyúkra… (Ami az ETO-topikban egyébként marhajó, a sok fotelharcos meg carioca csivitelő között egyenesen üdítő a sok bejegyzésed, itt nem annyira.)

 

A Sió kommented meg wagongyári szurkolóként röhej...

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8827)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.09 -3 2 8828

Semmi bajom a kritikus véleményekkel,ez így normális semmi sem csak szép és jó....de hogy minden szar és értelmetlen az meg a másik tévedés!

A Sió mindent megmutat ami nem jó a hazai kéziben.....

Előzmény: Tonio 2.0 (8825)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.09 -6 3 8827

Elég sommás megállapítások!

Azért a Lokiban lehetett bízni,ők már ellenünk is egészen remekül helytálltak!

Hát a Sió annyiban mindenképpen csalódás hogy még minimális ellenállást sem tanúsítottak,azért ennél többet vártam volna még ennyi hiányzóval is!

A Móvár hozta a kötelezőt,de picit döcögősebben mint azt jómagam vártam tőlük,de a lényeg hogy győztek!

A Vác már évek óta képtelen igazán érdemi produkciót nyújtani.....

Az ETO reményeim szerint a javulás útjára lépett,mondandód második felére jólneveltségem okán érdemben nem reagálnék!

A Fradi közel volt a bravúrhoz ez mindenképpen dicséretes,ami Eleket érinti szerintem is már évekkel ezelőtt elkellet volna küldeni vele sosem lesz igazán sikeres a Fradi a BL-ben!

Klujber-Márton egyetértünk el kell onnan menniük ha komolyan gondolják ezt az egészet!

 

Előzmény: Nullával Osztás (8823)
Vándor777 Creative Commons License 2023.01.09 -3 3 8826

Tkp. igaza volt a legkevésbé sem jóindulatú megjegyzésével Alter Egonnak:" Mondjuk Kajdon elég húsos, szó ami szó.",  mert amit hétköznapi kifejezéssel húsnak nevezünk az az izom. Bár AE nem erre célzott, de Blanka komoly izomzattal rendelkezik, amit az SKC oldalon konditermes riportban - az általa mozgatott súlyok is -  mutatnak. Nem tűnt alibi melónak amit ott végeztek, nem csak ő, de a többiek is jelentős ellenállással dolgoztak.

 

Valóban szerencsés alkatúnak mondhatja magát, könnyebben "ragad" rá az izom, mint a vékonyabb testalkatúakra, és ő mindent meg is tesz az atlétikus képzettségért.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8820)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.09 0 5 8825

Igen, 90%-ban kritikus, és néha túltolja a fikát, de ezzel sajnos még mindig realistább, mint aki 90%-ban lelkesedik... (bocs)

De ez a hsz-e speciel teljesen jogos, a siófoki helyzet tényleg ilyen.

Kiút? Passz. Talán nem kéne tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takaró ér...

Délszláv edzők körül meg szinte mindig van némi vihar, a vezetőség eldöntheti, hogy kiáll az edző mellett, és ezt vagy azt a játékost esetleg elküldi, vagy megint kirúgják az edzőt...

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8824)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.09 -4 2 8824

Komolyan nem értem hogy te miért foglalkozol a női kézilabdával,hiszen mindent és mindenkit szarsz szapulsz.....sosincs egy pozitív megnyilatkozásod sem,vagy ha még is hát abban sincs köszönet......

Előzmény: Bamberg58 (8821)
Nullával Osztás Creative Commons License 2023.01.09 -5 1 8823

——————
Grat az Debrecennek, nem szoktak magyar csapatok túlnyomórészt magyar játékosokkal korrekt és jegyzett dán csapatokat verni az EHF-kupában. Én nem adtam volna egy lyukas petákot se a DVSC győzelméért, de sikerült: (kis funfact: Planéta ilyetén intenzív játszatása egy időzített bomba, nem lehet mindent. No de nem Szilágyi a legokosabb kés a fiókban – ez legyen a DVSC és Planéta gondja.)
——————
A Siófok (ahogy számítottam) sokkal jobb volt, lemosta a pályáról a franszoákat ... írtam volna egy párhuzamos univerzumban, de nem ez történt. Sajnálom Bregart, ilyen mennyiségű hiányzást senki csapata nem viselne el. Pláne, hogy magyarokat is kell játszatnia...
——————
A Móvár megtette amit megkövetelt a magyar haza, riszpekt.
——————
A Vác a magyar kézilabda szégyenfoltja, ennyikeh. Ha holnap feloszlatnák vagy a Duna jegén amatőrré nyilvánítanák a klubot, már csak a közpénz megspórolásával is jobban járna a magyar vármegyerendszer.
——————
ETO? Nem tudom, hogy kint vannak a gödörből, no de ez nem érint senkit a magyar kézi rajongói közül, ha innentől egy BL-t se nyernek, akkor se dől senki a kardjába...
——————
A Fradinak '18-ban (érdemei elismerése mellett) ki kellett volna b*sznia EG-t, ahogy akkor írtam is sokszor a Fradi topikba, most már én mondom: maradjon, elmúlt az a kegyelmi pillanat, amikor a Fradiból komoly csapat lehetett volna, mindörökké Gabesz, én lettem a legnagyobb rajongója – Klujbert + Mártont kimenteni, ő meg hadd bohóckodjon tovább...

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.09 -1 2 8822

'Klivinyi valami házi ember a sport tv-nél?'

 

Jó interjú partner összeszedetten tud nyilatkozni....szerintem ezért őt kérdezik ilyenkor.

Előzmény: Tonio 2.0 (8797)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.01.09 -12 3 8821

A Siófok jól építkezett, összehozott egy Retyó szintű csapatot, kupát nyertek, aztán hirtelen elvonták tőlük a pénzt.

Hasonló esetben mindenki így járna, a Győr is.

Nem az ő hibájuk, hogy amit lehet Jupiternek nem szabad a ......

Egyébként nem értek egyet az ilyen tipusú építkezéssel, meg a kupahajszolással sem, de másodvonalú elkényeztetett magyar játékosokkal, akik ráadásul irreálisan drágák is, a TAO okozta infláció miatt, sokra nem lehet menni.

Ilyen egyszerű..

 

Előzmény: Trombozis4 (8818)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.09 -4 3 8820

'Mondjuk Kajdon elég húsos, szó ami szó...'

 

Szerintem ő alkatilag ilyen típus,nem igen tűnik kövérnek.....sűrű izomzatú.

Előzmény: AlterEgon77 (8813)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.09 -3 1 8819

Ez szerintem is így van,és amíg az alapok ilyenek nem igazán várható stabil és jó játék.....az elmúlt években átjáróház volt a csapat és nem csak a játékosok terén.

Előzmény: Trombozis4 (8818)
Trombozis4 Creative Commons License 2023.01.09 -1 2 8818

A Siófok csapata ezer sebből vérzik és a klub egy jó példája annak, hogyan nem szabad építkezni és klubot menedzselni. Elég ránézni, hogy az elmúlt 6-7 évben hány edzőt fogyasztott a klub. Valószínűleg pénzprobléma is van, ezért engedték el Janjusevicet és ezért utaztak busszal Besanconba. Nem várok sokat a szezonban a Siófoktól - ott az alapokat kellene rendbe rakni.

Előzmény: RnD (8817)
RnD Creative Commons License 2023.01.09 -5 10 8817

A Siófok esetében is érdemes néhány tényt felidézni:

 

--a Siófok jelenleg a bajnokság 7. helyén áll

--az őszi félszezonban kikapott a Váctól, az Újvárostól és az MTK-tól is

--a Siófok induló keretéből az egyik legjobb játékos már lelépett Romániába, két átlövőjük hosszú időre kidőlt illetve egyikük folyton sérült

--belső poszton négy teljesértékű játékosra számíthatnak: Klivinyi, Kajdon Blani, Kiss Niki, Mavsar (Lakatos Rita csak nemrég tért vissza hosszú rehab után)

--a csapaton belül a hangulat nem jó, az edző viszonya több játékosával is konfliktusos

--ezért az edző motiváló hatása gyakorlatilag zéró

 

A Besançon játékerőben eleve jobb csapat és a Siófok őszi problémáit figyelembe véve nem meglepő ez a mai gyenge teljesítmény az EL-ben.

RnD Creative Commons License 2023.01.09 -5 8 8816

'.... a dánok szerintem heti három meccsen is bírnák ezt a tempót....'

 

Hagyjuk már ezt.....

 

Inkább felhívnám a figyelmet néhány tényre:

 

--az első félidőt a dánok nyerték, viszont a másodikat mi nyertük 18-16-ra

--a második félidő első ötvenhat percét 18-13-ra nyertük

--a második félidő 46-56. percét 8-4-re nyertük.

 

Azaz a meccs utolsó negyedórájában szignifikánsan több gólt lőttünk mint a dánok. Ennek ellenére ők birták volna jobban....? Mesebeszéd.

 

Az utolsó öt percben aztán kaptunk három gyors gólt: az első kettőnél időben visszarendeződtünk de aztán a hatoson nem jól védekeztünk, a harmadik esetben szintén előbb ott voltunk a vonalon mint a dánok, de Bordás a kapuelőtérből nem tudott időben visszaérni, ezért a helyén ki tudtak harcolni egy hetest. Szó nincs arról h nem bírtunk volna visszafutni.

 

 

 

 

Előzmény: Tonio 2.0 (8811)
RnD Creative Commons License 2023.01.08 -4 5 8815

...A két hetest belőttük (22-15) de aztán a franciák majdnem egy percig támadhattak és a végén jobbszélről még gólt is lőttek...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!