Keresés

Részletes keresés

Imsorrymama Creative Commons License 2007.03.01 0 0 148

Láttátok a kajak.hu híreit?

 

Szárnyaskajak és négyeskajak által húzott vizisí... Nem rossz :)

 

<a href="http://www.kajak.hu/index.php?page=hirek"> http://www.kajak.hu/index.php?page=hirek </a>

  
libazzoli Creative Commons License 2007.03.01 0 0 147
Emdzsí jól összefoglalta, nem nagyon tudok hozzátenni semmit. A leguniverzálisabb dolog a pakolható, hullámálló hajó, azaz legoptimálisabb számodra a zárt, tárolórekeszes PE, felhúzott orrral. Mint lejjebb írtam, egy kormánymentes Excursiont ki tudsz próbálni Óbudán.
Előzmény: tankap (144)
libazzoli Creative Commons License 2007.03.01 0 0 146
Köszi. Mindjárt veszek egy Erika írógépet.
:)
Előzmény: kotoc (143)
Emdzsí Creative Commons License 2007.02.28 0 0 145

Szia

Nekem az a tapasztalatom, hogy a tengeri építésű hajóval öröm a Dunán is evezni, és ott is vannak nagy hullámok, de erről majd később.-) Folyami építésű hajó pedig nem biztos, hogy megállja a helyét a tengeren. Szóval a tengeri hajó inkább univerzális mint a folyami.

Gondolj  a csipkés adriai sziklákra, és egy hullámos kikötésre, egy üvegszálas hajó nem biztos hogy túlélné. A PE hajók karcolódnak, nem, vagy korlátozottan javíthatók, viszont szinte mindent kibírnak, nem törnek, gondolj bele ugyanebből az anyagból vannak a vadvízi hajók.

A tengeri építésnek sok jellegzetessége van és ezek közül csak az egyik a felhúzott orr. Én szeretem mert vágja a hullámokat, de ha megnézed a Prijon excursiont a tömpe kis orrával, nem is gondolnád, hogy tengeren milyen jó, biztonságos hajó. Azért a gyártók kettes tengeri kajakjainak a többsége felhúzott orral készül ha megnézed a Necky hajókat is pl. Jól jön az a magasra ívelő orr a nagy hullámokon.

 

Végre egy esztergomi evezős. Bár én pesti gyerek vagyok:-), de Esztergomban tárolom a hajóm, a Zeneiskola csónakházában. Nem sokkal messzebb tőle, található az Esztergomi evezősök nagy telepe, ott sokáig béreltem kettes kajakot, és egyedül eveztem benne nagyszerűen, de azt a típust már nem gyártják.

Ott tartom az Ysak hajómat is. Ha mailben küldesz telefonszámot, megbeszélhetünk egy talit, és szóban részletesebben is beszélhetünk.-))Van ott egyszerűbb kettes kajak is, és kulcsom is van:-)

Na és a  hullámokra visszatérve, hogy szavam ne felejtsem. A sziget kis ágában, elzúzott mellettem egy yacht háromnegyed gázon. Hely se volt, hogy a hullámára forduljak, kb 5 méterre ment el tőlem. Behunytam a szemem befogtam az orrom, vártam Ysakomban az eszkimófordulót, de csak egy ütést éreztem a hajón, a víz átcsapott rajtam, szinte meg se billentem.:-))Egy folyami építésű hajóban azért ezt nem úsztam volna meg ennyivel. Nem is beszélve a Dunán közlekedő szállodahajókról. Szóval jól jön az a tengeri építés a Dunán is.

Előzmény: tankap (144)
tankap Creative Commons License 2007.02.28 0 0 144

köszönöm a meleg fogadtatást, nem is számítottam rá :))  /de tényleg :)/

 

teljesen szinkronban azzal amiket írtatok, természetesen nem is szeretném elkapkodni a vásárlást, a legfontosabb, hoyg kipróbálhassam először is a hajózást :) esztergomi lévén ez elméletileg nem lesz nehéz, de még nincs nyitva a csónakház, csak azoknak akik a sajátjukat tárolják ott, így még várnom kell kicsit :((

 

olyan sok minden elhangzik, igyekszem mindent memeorizálni :) jól jön ez majd mikor ott állok majd akár a vétel, akár a vízpart mellett a hajónál!

 

Használni mire szeretném: igen :) pont emiatt nem szeretnék sit on top kajakot, mert esztergomi, illetve könnyen autóbacsapódó lévén, szeretném egész évben használni a hajót, ha csak az időjárás ezt engedi :)) és a sit on topnál úgy néztem, viszonylag könnyű egészen vizesnek lenni evezés közben :)) és ezt nem szeretném, főleg zsanimmal nem, mert ha én még nem is fáznék, mert evezek, ő esetleg hamarabb, s akkor nem élvezné annyira :))) Vaygis a hajót inkább univerzálisnak keresem, mint csak tengerinek, mert tengeri lenne nyaraláskor és tavi, folyami pedig itthon :) s mindkettőre ugyanolyan alkalmasat szeretnék :)

 

De azért van további kérdésem is: az anyaga: igen, néztem a szimihajót, de nem tulajdonítottam jelentőséget az üvegszálas anyagnak. Most viszont írtátok, hoyg ez könynen törik. Ez naygon nagy kritérium? Magyarán kezdőként mindenképpen PE kajakot keressek? Másik: a tengeri kajakok formája némileg eltér a síkviziekétől. Én azt néztem, hoyg az orruk sokkal felhúzottabb, illetve sokkal szélesebbek is. Ezzel szemben a nagyobb gyártók kettes kajakjai, hiába vannak tengerinek írva, nem túl felhúzott orrúak, illetve nem látszanak jelentősen más alakúnak, mint a nem tengerrevalóak. Ez így okés?

 

S ha valaki tud ötletet adni, hoyg hol lehet leghamarabb kajakpróbálkoznom, akkor szóljon bátran :) BP és környékéig esztergomtól még teljesen jó :))

 

A velencei tavon az áprilisi tesztes lehetőség borzasztóan jól hangzik :) oda biztosan le fogok menni, főleg így, hogy alig várom, hoyg végre kipróbálhassak egy hajót, bár biztosan legalább annyit leszek a vízben, mint a hajóban :)

kotoc Creative Commons License 2007.02.28 0 0 143

"Tényleg, milyen választékuk/áraik vannak Nyunyóéknak? A lapjukon nem találtam ilyen infókat."

 

http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=Nyunyokajak ;-)

Előzmény: libazzoli (130)
kotoc Creative Commons License 2007.02.28 0 0 142
Jut eszembe. A Pörnyeszi széles tengeri egyeséről az a hír járja, hogy imádnivaló, de oldalhullámokon nagyon gonoszul tud viselkedni. Nem tudom, mennyire örökítette ezt át a kettes tesóra.
Előzmény: libazzoli (139)
kotoc Creative Commons License 2007.02.28 0 0 141

Szia!

 

Üdv a fedélneten. :-)

Nem tengeri, hanem hagyományos túrakajakkal vannak hasonló tapasztalataim, ráadásul gyakorlatilag állóvízen (Tisza Tokaj felett). De egyáltalán nem rosszak!

 

 

Kettes

 

Kettes

 

Túrán, ha egyedül mész, az első beülőbe be lehet dobni a packot és még a súlypont se mászik el vészesen. A 2. képen láthatod, hogy ha szólózik benne az ember, valóban kiemeli kicsit az orrát. De egy hosszabb hajónál ez kevésbé történik meg. Egy vizeskannával meg nagyon frankón lehet ballasztolni, ha zavaró a dolog. Ha beül a csemete, víz kiönt, ha kiszáll, kanna feltölt. ;-)

Kajakot mindenképp csak úgy vegyél, hogy kipróbáltad előtte. Ez pedig mindent elárul. Vidd a gyereket is. Hiszen nem csak te ülsz majd benne, ha szavazati jogot nem is kap, azért már kezdheti tezvezni, hova milyen matricát ragaszt, milyen technológiával fest virágokat rá. ;-) Ha pedig ott van, teszt vele is, nélküle is.

Irányíthatóság. Hmmm. Nekem a fenti példánnyal és a tesóival nem volt gondom, de egy hosszabb hajó jobban szeret egyenesen menni. Kormánylapát? Szerintem áldozd rá ezt az összeget. Persze a teszt evezés mindent eldönt.

Megterhelés. Az idei Tisza túránkon egy formás (nem kigyúrt!) leányzó, aki életében először ült kajakban, a tizenéves fiával evezgetett. Mármint a srác volt a ballaszt. Estére kissé kipukkadt, de még így is bírta a borozgatást. ;-)

Sebesség. Pl. a Necky Amarukot nagyon dícsérték. Nyilván nem versenyezni fogsz egyedül a kettesben. A mi könnyed evezgetős túránkon az említett leányzó eleinte lemaradt kicsit, de a második vagy harmadik napon már könnyedén tartotta a lépést. Egyébként ha ketten tisztességesen húznak, egy jó kettes lehagyja az egyeseket.

STABILITÁS. Ha egy cserfes három évessel indulsz el, számíts rá, hogy minden kacsánál felugrik és integet felé. Ebben az esetben csak ráülős hajóval próbálkozz. :-) Ha nagyobbacska a gyerek és rábírható, hogy csak a kezével integessen, akkor inkább zárt kajak. Szerintem. És nem csak a sebesség miatt.

TESZT, TESZT, TESZT. Április utolsó hétvégéjére ígérnek ingyenes kajak teszt napot a Velencei-tóra. Gyere, nézelődj, tesztelj, gondolkozz és még(!) ne vásárolj. Az esélyeseket próbáld kikölcsönözni legalább egy napra. Ha rájössz, neked milyen ülésforma felel meg, mennyi packot akarsz vinni, mit is vársz pontosan a kajaktól, na akkor bankkártya elő! :-)

A kiegészítő felszereléseket érdemes már most elkezdeni beszerezni. 14 év alatt pl. kötelező(!) a mentőmellény. Érdemes vízhatlan zsákokba beruházni és minden egyébbe, ami nem függ a hajó méretétől, a beülő formájától.

Még annyit, hogy mind a családdal töltött idő, mind a gyereknevelés és a víz összekapcsolása szimpatikus. Pláne egy ilyen fórumon. ;-)

Üdv.

Előzmény: tankap (138)
Emdzsí Creative Commons License 2007.02.28 0 0 140

Szia

 

Örülök, hogy megtaláltál minket.

Az igazi kétszemélyes hajót nehéz egyedül evezni, lehetséges, de rossz lesz a súlypontja, megváltozik minden paramétere, hullámokban nehéz boldogulni vele. Üsd be a google-ba, hogy tengeri kajak, és ott talász használt hajókat értékesítő honlapokat, pont most néztem az egyiket, ott volt tengeri kajak is, sajna kialudtam magamból a címét, de kettest nem találtam. A magyar hajóépítők nagyon jók, érdemes náluk is érdeklődni.  Hogy miért nem említjük őket, annak a fő oka hogy nem használunk üvegszálas hajókat a tengeren, főleg az Adrián, mert sérülékenyek. Mi főleg puha anyagú Polyetilen hajókat használunk amik nem törnek, és a magyar hajóépítőknek nincs meg a technológiájuk az előállításukra.Nem tudom hogy mire akarod használni a hajót, de van egy ötletem. Vegyél egy sit on topot. Ez azt jelenti hogy nem bele, hanem rá kell ülni a hajóra. Nézd meg a www.rotomod.com lapot ott találsz ilyet. Van az Ocean Duo, amit szerintem egyedül is lehet evezni. Ezek persze nem olyan gyors hajók, de nagyon stabilak, akár búvárkodni, és fürdeni is lehet róluk, és könnyen szállíthatóak, mert rövidek.

Az Wilderness cég Pamlico sorozata olyan, hogy az ülések sínen csúsznak és akár egyszemélyes hajóvá is alakítható. Talán az RTM Brio is ilyen. Nagyon praktikus még a Necky Manitou hajója. Ahogy tudom két felnőtt meg egy kisgyerek fér bele, és átalakítható a hátsó ülés előrecsúsztatásával solo hajóvá. Tengerre talán ez a legjobb. A Brio és a Pamlico nem tűnik tengeri hajónak. Most röviden csak ennyit tudtam írni.

Előzmény: tankap (138)
libazzoli Creative Commons License 2007.02.28 0 0 139
Üdv a decken!

Lássuk szép sorjában. Jól teszed, ha viszed magaddal a kicsit, végy neki egy gyerekevezőt, és ha akar besegíthet a papának. Egyébként egyedül is tudsz haladni, csak lassabb leszel valamivel. A használt piac valóban elég korlátozott, de figyelni kell, ki lehet fogni ezt-azt. Nem a minőség miatt nem volt szó az említett gyártókról, hanem mert nincs tapasztalatunk. Ráadásul az előző kolléga kifejezetten polietilént keresett, azért szűkült le annyira a választék. Úgy látom azonban, a felsoroltak közül csak Pörnyeszi és Bakó gyárt tengeri hajót. Létezik még egy újszászi úriember is, aki készít üvegszálas kettest, méghozzá klassz áron. web.pr.hu/szimihajo

Pontosítsd, hogy mire tervezed még használni. Oké: adriai nyaralás. Itthon is mennél vele év közben? Rosszabb időben is? Több napra? (Az Adriára, nyáron jó lehet egy polietilén sit-on-top is.)
Előzmény: tankap (138)
tankap Creative Commons License 2007.02.28 0 0 138

Sziasztok!

 

nagyon zöldfülűként szeretnék érdeklődni a tapasztaltabbaktól :))

 

igyekeztem végigolvasni mindent amit a kajakokról, illetve a kajkozásról találtam a neten, s nagyon megörültem, amikor megtaláltam ezt a fórumot.

 

Szeretném kipróbálni a kajakozást, s ennek előzménye ez az utánaolvasás. Azért kerültem ide hozzátok, mert azt sikerült leszűrnöm, hogy a legsokoldalúbb kajakok a tengeri kajakok, hiszen síkvizen éppúgy jól használhatóak, mint tengeren. Ez utóbbi azért fontos szempont nekem, mert nyaranta általában összesen 3 hetet is lenn szoktunk sátorozi az adriá, így nagyon kézenfekvő, hoyg ott is használhatnám majd a hajómat. Amit már sikerült tervkét kialakítanom magamban, hoyg amint egy cseppet jobb idő lesz, elmegyek és kipróbálom ezt a számomra oly vonzó sportot időtöltést, de ahogy számolgattam, ha megtetszik, akkor valószínűleg jobban járok egy saját hajó vásárlásával, mit a folyamatos béreléssel (csak egy egyszerű példa: ha évente 20-25-ször szeretnék evezni vagy kirándulni vele egyet, s minden alkalommal olyan 2500-3000 forintot fizetek bérleti díjnak, akkor néhány év alatt szinte kifizetem egy saját hajó árát)

 

Ami számomra nagyon nehézzé teszi a választást, sőt a keresést is, hoyg én mindenképpen kétszemélyeset szeretnék, mert szeretném a lányomat is magammal vinni :) persze kicsi még, de azt hiszem nem lehet elég korán megszerettetni valamit egy gyerekkel, másrészt pedig nagyon fontos lenne nekem az együtt töltött idő. Sajnos nagyon kevés kettes tengeri kajakot találtam a hazai kínálatban, bár pont néhány hozzászólással ezelőtt említette ezt a problémát valaki, s merült fel a biwak, mint egy lehetséges megoldás.

 

Kérdésem az lenne, hoyg szerintetek lehet-e egy kétszemélyes kajakot egyedül is kényelmesen evezni úgy, ha gyermekem csak mint utas ül az első helyen? Másrészt vajon használt hajó beszerzése elképzelhető magyarországon? Nagyon csekélynek láttam ezt a másodkezi piacot, főleg a kétszemélyes kajakok esetében :( S még egy kérdés merült fel bennem, bár lehet ezt is a tudatlanságom magyarázza: találtam a neten maygar hajóépítőket is, jelentősen olcsóbb árakkal, mint például a dag vagy a prijon, stb. hajók. Őket azonban egyáltalán nem említitek itt a hozzászólásokban. Ennek oka a minőség lehet? (csak hoyg egy pár példát írjak: -remélem nem minősül reklámnak, hiszen magam sem ismerem őket :))) -az omegaplast, a pornyeszi, a hodysport-bár itt árat nem találtam, ugyanúgy, mint a bakokayaks-nál sem, de egyéni hajóépítőket is említhetnék, hiszen találtam néhányukat szintén)

 

Segítségeteket köszönöm :

     tankap

Emdzsí Creative Commons License 2007.02.27 0 0 137

Igazából a kajakozás, nem is olyan egyszerű. Kezdődik a helyes lapátválasztással, se túl rövid, se túl hosszú ne legyen. A helyes tartás, mozdulatsor, vízfogás is fontos. Anno a filmmúzeumban láttam egy oktató filmet, abból a korból amikor még a versenykajakok is fából-funérból voltak. Sajna nem vettem fel, de nagyon tanulságos volt. Szóval egy versenyzőhöz képest én is csak pacsálom a vizet, nem ártana néhány lecke.

Előzmény: libazzoli (136)
libazzoli Creative Commons License 2007.02.27 0 0 136
Persze eltréfálkozik ezen az ember, de a szomorú igazszág az az, hogy _valójában_ nem is tudok kajakozni. Ez a szint az én mércém szerint ott kezdődik, hogy az ember normál dunai körülmények között teljes biztonsággal megül egy portyát. No, ez az ami nem megy még, úgyhogy idén a melegebb napokon mindenképp el akarom sajátítani.
Az eszkimózásról meg a visszaülésről nem is beszélve.
Előzmény: Emdzsí (135)
Emdzsí Creative Commons License 2007.02.27 0 0 135
A szegedi kajak.kenu Vb-n láttam Nelo hajókat először. Ott volt használt két kilóért is. Nem különösebben szép, de nagyon jó hajók. Nos igen, ez az Inuk igényli a váltás ruhát:-)))
Előzmény: libazzoli (134)
libazzoli Creative Commons License 2007.02.27 0 0 134
Nelo Inuk. Hát azt majd 30+ fokban próbálgatnám először. Így első ránézésre vidám pancsolás néz ki az alakja alapján. :)
Előzmény: kotoc (133)
kotoc Creative Commons License 2007.02.27 0 0 133

A kínálatuk hétvégén még nem volt különösebben nagy. 3-4 Prijon meg talán egy Robson és mintha 1-2 kenu is lett volna ott.

Ami még a vízen volt, egy Nelo Inuk. Friss szerzemény. A lehetőség adott volt a tesztre, de most passzoltam.

Most hétvégén viszont újabb 2-3 hajó érkezik, ha jól emlékszem. És vasárnapra szép időt ígérnek a levelibékák! ;-)

 

Az árak régen fent voltak az oldalon. A mostaniakat én se ismerem. Annyit tudok, hogy március 15-ig 5% kedvezményt adnak. De hogy mennyiből...

Amíg evezgettem, pufók haverom teát szürcsölgetve katalógusokat nézegetett és az árakról is beszélgetett, de most annál több infót, hogy "az a szép piros" nem várnék el tőle.

Viszont alakul két kedvezőnek tűnő hitellehetőségük. Egyelőre erről annyit sikerült kiderítenem, hogy van/lesz. Ha békénhagyják a hétvégém, vasárnap faggatom őket személyesen.

Előzmény: libazzoli (130)
Emdzsí Creative Commons License 2007.02.27 0 0 132

A kettes hajójukat tapiztam már, és ennek az anyaga tűnt as legjobbnak. Az itthoni árképzéstől függ az ára, ami azért nagyban különbözik a külföldi áraktól.

Előzmény: libazzoli (131)
libazzoli Creative Commons License 2007.02.27 0 0 131
Ennyiért (kipróbálatlanul) nekem is ez tűnik a legjobbnak az itthoni elérhetőségből.
Előzmény: Emdzsí (129)
libazzoli Creative Commons License 2007.02.27 0 0 130
Tényleg fura. Ezekkel a hajókkal én azt szoktam mondani, hogy nyugodt vizen, akaratlanul nem _tudsz_ felborulni. Hm. Kivétel teszi próbára a szabályt.

Amúgy én is borultam már februárban, igaz, csak mellkasig lettem vizes. A Karczánál a hajóleeresztő betonrámpa havas volt, én meg gondoltam, akkor nem cipeljük a hajót, leszánkózunk a vízre. Sajnos az alsó részen nekimentem egy hóbuckának, újra kellett indulni, így túl lassan értem vizet: a sodrás elhúzta az orrát, a faron lévő élen támaszkodott meg a hajó, azon meg szépen lassan beledőltem a vízbe. Mindenki nevetett...

Tényleg, milyen választékuk/áraik vannak Nyunyóéknak? A lapjukon nem találtam ilyen infókat.
Előzmény: kotoc (126)
Emdzsí Creative Commons License 2007.02.26 0 0 129
A kettes Dag hajó kapcsán megnéztem az egyes Dag hajót is, és tetszik. Főleg az ára, 1000 eurós hajó a maga 5 méteres hosszával. Nagyon fincsinek néz ki. www.dag-kayak.com
kotoc Creative Commons License 2007.02.26 0 0 128
Elhangzott egy jó ajánlat, ahogy én is tudnék talán kajakot venni és most töröm a fejem. De a kiszemelt valszeg akkor se Barracuda lesz, ha most belevágok. "Szép hajó... Jó hajó..." Ahogy Király Sanyi mondaná. Ugyanakkor "szép, szép, de nincs csillag a homlokán", ahogy nagyanyám mondogatta. ;-)
Szeretném még tesztelni majd, de eddig az a bizonyos Looksha Sport számomra a top. Egyébként a medencézéseken kiderült annak a gyengéje is. Eredetileg nem tudtam úgy beállítani a lábtámaszt, hogy ne essek ki fejjel lefelé a kajakból. Most legutóbb ketten beművészkedtük. Így meg három napig fájt tőle a lábam.
Ebben tetszett ez a Barracuda. Elhittem, hogy azon a combtámaszon jógagyakorlat nélkül is fennakadok. Nekem viszont nem igazán volt kedvem ezt a szolgáltatását tegnap tesztelni. ;-)
Előzmény: Emdzsí (125)
kotoc Creative Commons License 2007.02.26 0 0 127
Tegnap írtam a fórumotokra, ma meg megpróbáltam rálesni a bankból, ahova száműztek. A proxy nem engedte. Az undox megy. Ez van. :-(
Előzmény: nyunyokajak (102)
kotoc Creative Commons License 2007.02.26 0 0 126
Nem tudom, pontosan mi történhetett. Én is arról győzködtem a srácot, hogy lehetetlen. Aztán beszállt még a szárazon. Mókás volt. Most fogyott le 110kg-ról 95-re, de még így is cipőkanál kellett neki. A kb. azonos beülőjű Barracudába én is macerásan másztam be a 172cm/75kg-os gladiátor testemmel (min. 10% TV néző izom). A combtámaszt marhára összehúzták a régebbi modellhez képest. Ha már beszálltam, sokkal kényelmesebb. De addig.
Ezek után a srác vízreszállt. Magasról. Nyunyó vigyázott rá a vízből és ketten tartottuk a kajakot lábbal. De tényleg móka volt neki így elsőre. Egyértelműen beparázott és rengeteget billegett. Pár percig hajlottam rá, hogy nézzünk neki egy szélesebb és nagyobb beülőjű darabot. De aztán kezdett egész jó lenni. Aztán mikor én beszálltam és magára maradt... Ezt már meséltem. :-)
Mindenesetre nem láttam. Szerinte kicsit megdőlt a kajak (nyilván az egyensúlyrendszere miatt) és úgyérezte, innen visszajön magától. A fránya gravitáció viszont beleköpött a levesébe.

Elsőre nem volt mókás. Nagyon nem. Aztán fél óra múlva már röhögcsélt. Szerencsére úgy látom rajta, hogy tanult az esetből, de nem vette el a kedvét. Ha jön a jó idő, kiderül. Abban maradtunk, hogy nem vesz most spéci szerkókat, ezért majd akkor jön, ha melegebb lesz a víz.

Amit pedig én tanultam a dologból, hogy minimális felszerelés nélkül senki nem jön velem többet. Legalább egy teljes váltás ruha vízhatlan zsákban a kajakba, borulás esetére. És esetleg mégegy a haza útra. Ha mondjuk 5km-t kellett volna átázva eveznie... Persze akkor hívtunk volna valaki kocsival, de még úgy is gáz.
Ja, és veszek megint hőtakarót vészhelyzetre, amit valaki megbugázott tőlem.
Előzmény: libazzoli (118)
Emdzsí Creative Commons License 2007.02.26 0 0 125

Azt ajánlom, hogy ne nagyon feszegesd a másodlagos stabilitását, mert nagyon hamar megtanulod az eszkimófordulót:-))) Nem csak úgy tűnik, hogy borulékony, szerintem az is:-)) A Tempest tudja  azt amire gondolsz. A Barracudával egyforma gyorsaságú hajó, és stabil. Ott éreztem azt hogy kicsit billegett, de ha tovább döntöttem a hajó elakadt, és nem dőlt tovább:-)) Könnyű volt megszokni.

 

Előzmény: kotoc (124)
kotoc Creative Commons License 2007.02.26 0 0 124
A mólónál döntögettem a darabot. Az elsődleges stabilitása nem egy világszám, de nem akar felborulni. Csak billeg. Régebben egy Necky Santacruze méretű, Looksha feliratú kajakkal volt hasonló élményem. Mikor beszálltam, mindig billegtem. Én tudtam, hogy nem akar felborulni, de az egyensúlyrendszerem nem hitte el. Aztán 100-200m után alig lehetett észrevenni a billegést, estére meg teljesen elmúlt.
A Barracudával kb. másfél órát evezgettem és valszeg még rosszabb az elsődleges stabilitása. Nem tudom, estére mennyire szoktam volna bele. Legközelebb kipróbálom. ;-)
Előzmény: Emdzsí (117)
ppalee Creative Commons License 2007.02.26 0 0 123
aha, a vízvonalnál jó sok portéka van tényleg. (És milyen jók a szövegek :)
Néztem a Montexet is, az már drágább, de klassz mellények vannak.

Igen, a mohácsi dolog is ugyanez, mindenféle hajók, főleg horgászcsónakok és kenuk jönnek a Dunán este, mécsesekkel, lampionokkal, csillagszórókkal, a látványosság idejére lekapcsolják a közvilágítást is, sajnos emiatt történt egyszer egy halálos baleset is, valaki becsúszott talán egy uszály alá, senki nem látta a sötétben, a zene miatt pedig nem is hallották őket. Most már ennek a balesetnek az emlékére is van a Jánoskázás (nem tudom honnan a név).

libazzoli Creative Commons License 2007.02.26 0 0 122
www.vizvonal.hu
Bár a spricó amit ők forgalmaznak túl egyszerű, tengerre komolyabb kell.
Előzmény: ppalee (120)
Emdzsí Creative Commons License 2007.02.26 0 0 121

Bérelni is lehet Esztergomban hajót, tavasszal lesz úgy május magasságában, de ahogy megtudom kiírom. Nem tudom milyen a mohácsi Jánoskázás, de hasonló lehet. Este kezdődik,  sok lampionos hajó, és a legszebb díjat is nyer.

Cuccok beszerzésére Andrew boltját ajánlo, majd ha elrakja a boardokat:-)) De ott a Decathlon. és a Mountex is.

Előzmény: ppalee (120)
ppalee Creative Commons License 2007.02.26 0 0 120
Köszi a válaszokat,

Emdzsi, mikor lesz ez a lampionos-dolog ?
Hasonló, mint a mohácsi "Jánoskázás" ?

Hátha addigra meglesz a GÉP.

Spritzdeck, evezős cucc, vízhatlan zsákok, hordó stb. beszerzésére mit ajánlotok mint forrás ? Használt is jó lenne, vagy valami egyszerű.
Emdzsí Creative Commons License 2007.02.25 0 0 119

Hm, lehet hogy az evezést el kéne hagyni és a kalóztanyán kezdeni rögtön:-))

Mit szólnátok egy kis Esztergomi evezéshez?

A lampionos esztergomi hajósfelvonulásra okvetlenül el kell jönnötök. Az élményfürdő tavaly ingyen volt éjféltől a felvonulás után. Kicsi Vogalonga, de a miénk:-))

Előzmény: kotoc (115)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!