OKT50: Két napig túrát vezettünk a vándorláson Csipai Gyurival. Hétfőn a Nógrád-Ősagárd szakaszon a Lokó-pihenőnél vártak minket a Lokósok enni-innivalóval, Rockenbauer Pál kopjafájánál pedig elég sokan koszorúztunk, jöttek az MTSz-től is. A Naszályon megnéztük a barlangokat is, páran kitérőt tettek a Látó-hegyre is. Kedden az ősagárdi polgármester indított minket -a faluban remek szállásunk volt-, ajándék hűtőmágnessel, Alsópetényben a Werbőczy-síremlékhez is felmentünk, Romhányban Rákóczi-fa volt a kultúrprogram, ill. a Fáradt Vándorban táplálkoztunk, a zöldségleves + vaddisznópörköltes menü verhetetlen volt (lebeszélt kedvezményes áron). Kétbodony határában málltunk a Romhányi-csata emlékére tavaly januárban emelt Rákóczi-lovasszobornál is.
Az időjárás jobb nem is lehetett volna, akkor esett, mikor már mindenki Ősagárdon a szálláson vagy a kocsmahivatalban tartózkodott, napközben végig száraz égbolt és terep. Külön emléklapot készíttetett a Nógrád megyei szövetség is.
A gondok már csak ilyenek: egy ideig semmi, aztán egyszer csak van.
Nekem a weblap teljes törlése és újrahúzása, valamint a feltöltő gép teljes (alapos!) vírusirtása segített. A belépő jelszót ne jegyeztesd meg semmilyen gépen. (pld. Wincommanderrel). Én még be sem gépelem, nehogy a billentyű pufferből olvassa ki valamilyen robot. Egy text fájlban tartom egy csomó karakterrel kiegészítve. Amikor használni akarom kijelölöm a jelszó karaktereket majd ctrl+c. A megfelelő helyen pedig ctrl+v. Mióta így csinálom nincs gondom.
Nekem is volt egyszer ilyesmim. Én bekaptam egy elég ronda fertőzést a weblapon. A végén már a számítógép oldalára sem mertem felragasztani a papírfecnit, amire az új jelszót írtam. :-)) Tiszta paranoia...
Szóval vedd komolyan, vagy te, vagy a rendszergazdád! Sok sikert!
Jelenleg két túrába is belefogtam. OKT is nyomom és az Alföldi Kéktúrát is , kerékpárral. Ha valakinek van kedve itt-ott vagy mindenhol csatlakozni hozzánk, itt néhány infó és fotó: http://www.ongo.hu/elmenybeszamolok/5262
Valamint Facebook-on is megtalálható vagyok, Nagy Attila néven (Kazincbarcika).
jó utat, kellemes időtöltést és enyhe túraidőt nektek!
lábaknak pedig sok kitartást (biztos én vagyok papírból, de nekem 3 nap folyamatos túrázás után már azért rendesen fáj a talpam.. vagy csak ezen a holtponton kéne túljutni és onnan már menne végestelen végig?)
Tudom, hogy csak segíteni akartál... Két narancs-kék atlaszom van, a tuk alapján bővítve nem lesz rossz... A Csereháttól félek nagyon, meg attól, hogy hogy fogom bírni anyagilag... Minden fillér számolva van, és minél többnek maradnia kéne tanévkezdésre is...
Más: ezt már olvastátok? http://termeszetbarat.hu/cikk/ket_vandor Kvte-nek megígértem, hogy segítek pecsételőhelyeket fotózni. Ha már úgyis végigmegyünk az OKT-n és pecsételünk, akkor már nem tart semmedig sem néhány fotót csinálni... Ő meg volt olyan rendes, hogy felrakta ezt. Köszönöm!
Ha "csalni" akarsz, és lesz még egy sofőr, akkor lehet, hogy megéri a labancok felöl megközelíteni a csúcsot, közel van a Rohonc és Léka közötti országút) amelynek egy buszmegállójától állítólag igen kellemes rövid (kb. 2km) és lankás aszfaltút vezet fel a "Geschriebensteinre".
> Tehát Szent-Vid kápolna és Kéktúra emlékmű lesz a nyerő,én is így gondoltam...:-))
és miért nem maximalizálod a látnivalókat?
én Velemből a kék romon indultam el, aztán a kálvária után, amikor a piros pötty jel menne jobbra, akkor elhagytam a kék pöttyöt balra az aszfalton amiről a hajtűnél letértem egy nyugat felé továbbmenő dózerúta (tuhu szerint sorompóval védett, kéktúra atlaszban is megtalálható egy erdészkunyhó meg magasles mellett visz) ami szépen rávitt a P-re
így megvolt az Asztal-kő is meg az Apostolok-fája is a Bozsoki-patak nagyon szép völgyében, nameg megúsztam azt hogy az első pecsét előtt OKT-t tapossak majd pecsételés után hátra arc és ugyanott vissza :-)
Nem vagyok számító,mert ugyan a Dél-Dunántúli Kéktúrát tervezem majd (már a fiamék nélkül egyedül) azért most az OKT a fontosabb.Így tehát semmiképpen sem Bozsokról hanem a szálláshelyünkként is szolgáló Velemből tervezem a rajtot.
Tehát Szent-Vid kápolna és Kéktúra emlékmű lesz a nyerő,én is így gondoltam...:-))
VUK 87:észrevettem,gondoltam ha kell a térkép akkor küldesz e-mailt,de nem küldtél...nekem is picit könnyebb így,bár csak segíteni szerettem volna.Mindig keresem a kéktúrás dolgokat a Vaterán,az atlaszokat csak azért hogy itt oda tudjam adni azoknak akiknek tényleg kell.Nekem van mindkettőből kettő.
Ne haragudj, hogy csak most szólok, de végülis nem veszek újabb térképet, inkább a régit javítom ki a tuk alapján...
A kérdésedre pedig benne foglaltatik a válasz is: az első változat valóban kicsit nehezebb, de szebb és talán látnivalókban gazdagabb, a P sem rossz, a vége felé aban is van egy durvább emelkedő, de egyébként szintben szegényebb, látnivalókban viszont nem biztos. Szerintem a cáki pincesor is megér egy pillantást....
Mehetsz bármelyiken. Mondjuk a kék rom azért jobb, mert akkor tényleg látod a Szent Vid kápolnát, meg a kéktúra emlékművet. A piros talán rövidebb, de a vége húzósabb. De ha kicsit is számító vagy, akkor Bozsokról indulsz neki, és akkor stemplizhetsz a Dél-dunántúli Kéktúra füzetedbe is, így a fölfelé út sem veszik kárba. :-)
Azt szeretném megkérdezni ha valaki tudja hogy melyik jelzésen érdemes felmenni a Kéktúra nyugati végpontjához,az Írott-kőhöz? A piroson ,vagy a kék-rom - kék-kör - kék-sáv jelzéseken? Mert nekem látnivalóban ez utóbbi tűnik jobbnak. (Szent-Vid kápolna,Kéktúra-emlékmű) A piroson pedig ott az Asztal-kő és az Apostolok fája,és könnyebbnek is tűnik...
Ha valaki járt már ezeken kérem ne fogja vissza magát.:-)
Ezek a tel.számok vasúti telefonszámok, mint ahogy írtad is. Ezeket a következőképp lehet vezetékes telefonról hívni: Vegyünk egy példát:
Balassagyarmat vasúti telefonszáma: 02 36-16 Ezt vezetékesről a következőképp hívhatjuk: 06/1 512-3616 Tehát a 06/1 51...... ez állandó, a vasúti telefonszámból pedig az első 0-t elhagyjuk.
Anno nekem Vakond87 árulta el a titkot. Szóval így tudod hívni ezeket a szállásokat.
Azok a MÁV saját telefonhálózatán élő telefonszámok, passz, hogy van-e átjárás a nyilvános hálózat és a MÁV belső hálózata között, és ha van, az mennyire publikus.
Írd be a gugliba, hogy vasúti szállások, első találat egy excel lista.
Kis probléma, hogy a telefonszámnak csak a vége szerepel, és ki kell nyomozni az elejét is, de lehet hogy vmelyik másik honlapon van segítség (esetleg a telefonos tudakozó). Az is lehet, hogy minden szám elé ugyanazt kell tárcsázni, de ez nem biztos, régen mintha így működött volna.