Keresés

Részletes keresés

zsuzsa Creative Commons License 2003.11.26 0 0 697
Én csak olyan kölykökről tudok akik törzskönyvezettek ( talán már el is adták őket )
talán Gigiék olvassák ők mostanában vették Gigit és biztos több helyen érdeklődött.
Mi tervezünk kiskutyákat de csak tavaszra.

Egyébként biztos jó ötlet 2 kiéhezett kan közé bevinni egy szukát ?
:-PPPP

Előzmény: fréya (696)
fréya Creative Commons License 2003.11.25 0 0 696
Sziasztok!

Nagy és sürgős a problémám, amivel megkereslek benneteket!:))) Nekünk is van 2 Bichon Havanese kiskutyánk. Fiúk és testvérek, már 2 évesek lesznek decemberben. Az Anyukámnak pár hónapja elpusztult a palotapincsije, és eléggé belebetegedett szegény. Karácsonyra szeretném meglepni 1 kislány Havanesevel, de nem törzskönyvezettel, mivel úgyis "csak" kedvencként tartaná. Mi elég borsos áron vettük a srácokat, nem tudtok esetleg valakit, aki olcsóbban ad el hobbi célra kutyust???
Előre is köszönöm a választ!

zsuzsa Creative Commons License 2003.11.25 0 0 695
Ammandina nektek mikor jó ? 11 körül pl ?

Ha Mandulát és Manócskát is sikerülne beszervezni az már 5 ivarérett nő, lehet Vackornak kéne valami nyugtatót adni....

Előzmény: Vaci (694)
Vaci Creative Commons License 2003.11.25 0 0 694
Zsuzsa: hát, remélem hogy ők is jönnek, csak nem hagynak magamra ennyi nővel :))))
Egyébként mikor találkozzunk? A délelőtt jobbnak tűnik, mint a délután, nem?
Előzmény: zsuzsa (693)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.25 0 0 693
Vaci : ugye az egész család jön ? Mert beigértem a lányaimnak a fiatok jelenlétét...

Gigi ti még nem jöhettek ki az utcára ? Különben hátizsákban is lehet sétálni. Majd megpróbálok betenni képet a tavalyi sétáinnkról (thanks Ammadindanak aki lefenyképezett )

Előzmény: Vaci (692)
Vaci Creative Commons License 2003.11.25 0 0 692
Sziasztok!
Vasárnap a Hajógyári-szigeten csoportosan elkövetett havanese-legeltetés várható, minden érdeklődőt szeretettel várunk ;o)
Ammandina: szerintem ott Bella kutya majréja is kellőképpen ki lesz kezelve :))))
Feltettem a Bella képeit tartalmazó weboldaladat a havanese.lap.hu-ra!
Ammandina Creative Commons License 2003.11.20 0 0 691
Szerintem az lesz a gond, hogy ott nem mehet fel a franciaágyra, de amilyen okos kutya éjszaka, mikor már mindenki alszik, felugrik szép csendben a lábukhoz és lassan birtokba veszi az egész ágyat;o)
Előzmény: zsuzsa (690)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.20 0 0 690
Hát igen... az én apukám feljött multkor valamit barkácsolni és a gyerek árulta utólag el, hogy vett 15-20 dkg parizsit a kutyáknak amit azok persze meg is ettek, mert milyen okos kutyák es mire hazaertem összepisilték a konyhát, mert nem szoktak ilyen nagyon sósat enni, en szinte semmit nem sózok meg nekik.

Előzmény: Ammandina (689)
Ammandina Creative Commons License 2003.11.20 0 0 689
A hétvégét Bella a szüleimnél tölti. Apukám már főzött egy jó nagy adag ököruszály levest, abból a hús nagy részét tuti megkapja. Addig csak kutyatápot kap konzerv-pástétommal javítva, remélem 2 nap alatt nem rontják el annyira, mint gondolom;o)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.19 0 0 688
hát ebben van valami :-)

érdekes a jokiállásu ( és feltételezem izgalmas szagu ) kanokat szereti Dudu es tul.képp Lola is érdeklödik ( de azert majre is van )

Az olyna méretü kanok tetszenek nekik, akinek a hasa alatt simán átférnek :-)

Előzmény: Ammandina (687)
Ammandina Creative Commons License 2003.11.19 0 0 687
Ez igaz, de akkor meg én nenm engeden a kanok közelébe, mert túl nagy lesz a barátság;o)
Előzmény: zsuzsa (686)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.19 0 0 686
Ez nagyon fura.... Bella nem ilyen volt. Talán ha tüzelni fog elmulik a majré, nem?
Előzmény: Ammandina (685)
Ammandina Creative Commons License 2003.11.19 0 0 685
Ebben nem tudok segteni, Bellával nem járunk kiállításra, és nem is fogunk. Tegnap egy régi ismerőssel, egy shi-cu kannal találkoztunk, aki mindenképpen meg akarta szaglászni hátul, Bella meg menekült előle. Pedig kisebb volt nála. A helyzet egfyre rosszabb, de nem adom fel. Naponta találkozunk más kutyákkal, egyszer csak elmúlik a a félsz
Előzmény: majola (683)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.18 0 0 684
Kaptam 2 cimet, telefonszámot kiállitásra felkészitéshez de még nem próbáltam talán majd ha komoly esélye van a kutyujainknak gyózelemre( mi nem vagyunk profik, csak a buli miatt csináljuk, tudod valahogy nem is olyna a viszonyunk a kutyákhoz... a szépitkezés családi program ..)Elküldjem mailben a cimeket ?

Esetleg megkérdezheted az árakat te.

Előzmény: majola (683)
majola Creative Commons License 2003.11.18 0 0 683
Csak megismételni tudnám amit már leírtam. Ne add fel, próbálkozzál és türelem!!
Nagy helyen ő póráz nélkül hogy ne érezze sarokba szorítva magát, csak annyira menjen közel amennyire még kényelmesen érzi magát.
Nekem is van egy kérdésem tudtok olyan kutyakozmetikust ajánlani aki kimondottan bichonokat készít fel kiállításra? És kb mennyi egy ilyen kaland árban?
Előzmény: Ammandina (681)
majola Creative Commons License 2003.11.18 0 0 682
Elég fiatalok még tényleg. Nem ismerem azt a sulit annyira de azt hiszem régen nem volt bekerített területük. Ha már van, megpróbálhatod elvinni és otthagyni őket, aztán értük menni. De az is jobb lenne ha felváltva vinnéd őket, mert nem szerencsés ha ketten magyaráznak egyszerre a kutyának, lehetőleg két különféle dolgot:))
Én Angyalföldi vagyok, Óbuda nincs messze de BP-n bárhová elmegyek.
Ha gondolod megbeszélhetünk valamit.
Előzmény: zsuzsa (680)
Ammandina Creative Commons License 2003.11.18 0 0 681
4 hónapos korától engedtem játszani nagytestű kutyákkal is, volt is az szomszéd utcában egy újfullandi-labrador keverék haverja (aki ugye nem kicsi), de az első tüzelésnél el lett tiltva tőle (is), mert hát kan. Amikor újra összeengedtem őket, már félt tőle. Gondoltam idővel elmúlik, de sajnos nem:-(
Előzmény: majola (675)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.17 0 0 680
11-12 évesek a gyerekeim.
Óbudán járunk a Kiscelli múzeum mellé kutyasuliba, csak ha sz@r az idő vagy sok a melóm, akkor nehezen jutunk el..a gyerekeket meg nem merem egyedül elengedni, mert kicsit messze van.

Neked az nagyon messze van ? Ha tudsz ajánlani profi kiképzőt a környéken , szólhatnál.
Komolyan félek attól, mi van ha el kell mennem itthonról. Konkrétan pl meg kéne operáltatni a térdemet, de nem tudom hogy viselnék a kutyák ( a gyerekeim remekül viselik a távollétemet, amiatt nem aggódom...)

Előzmény: majola (679)
majola Creative Commons License 2003.11.17 0 0 679
Kan. Ha azt szeretnéd hogy a gyerekekre is hallgasson (mennyi idősek?) tényleg jó lenne minél többet rájuk bíznod őket. Hova jártok kutyasuliba? Mi lenne ha elvinnéd a kutyát valamelyik kissráccal a sulira, aztán ott hagynád őket a kiképzés idejére? Et a túlzott ragaszkodás amit feléd mutat a kutya, már nem jó. Kicsit próbáld leépíteni, tarts távolságot. Ellenkező esetben tényleg előfordulhat hogy egy kéthetes nyaralás után egy csonttá fogyott, depressziós kutyát találsz itthon...
A kutya lakóhelye környékén szoktunk alkalmas helyet keresni a gyakorlásra. Utcán muszáj gyakorolni, mert ott a legfontosabb hogy szót fogadjon.
Előzmény: zsuzsa (676)
majola Creative Commons License 2003.11.17 0 0 678
Olvasd el a klikkeres topicot!! Patkánnyal és vadászgörénnyel is kísérleteznek.:)
Alkalmazzák vadállatok betanításánál is és a 101 kiskutya film kölyökkutyáit is így tanították. Nem mindenre jó, de sok mindenre.
És próbáljátok meg kutyaszámba venni a szobacirkálókat! Szinte mindent megtaníthatsz nekik amit egy munkakutyának- legfeljebb nem lesz TÖKÉLETES a végrehajtás. Ezek nem értelmi fogyatékos kutyák, csak aprók!:)
Minél több kutyával ismertesd meg őket. Minél előbb.
Előzmény: zsuzsa (677)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.17 0 0 677
2 db nagykutya van, akitöl nem félnek, 2 óriási husky kan. Ha valamelyikük szembejön az utcán és szólok nekik, hogy odanézzetek,jön XY szaladjatok oda, akkor boldogan odarohannak az óriáshoz és lelkes fenékszagolgatásba kezdenek, de rá tiz perce pánikba esnek egy nyolckilós foxitól vagy egy macskától....

Komolyan nem értem milyen elv szerint osztályozzák a félelmetes-nem félelmetes dolgokat.

Ez a klicker trening komolyan alkalmazható szobacirkálokon is ???? Azt hittem csak munkakutyákon lehet.

Előzmény: majola (675)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.17 0 0 676
A gyerekeimmel szoktunk kutyasuliba menni és probáljuk ugy szervezni a dolgot, hogy ök is vigyék a kutyákat sétálni, iskolába stb ugynais túlságosan kötödnek hozzám pl egy ideig pisilni-kakilni is csak nekem voltak hajlandók a utcán, ha a lányaim vitték le öket, akkor visszatartották...

Azt gondolom, ha én megbetegszem , elutazom, dolgom van stb akkor mégiscsak el kéne fogadniuk más családtagot, barátot stb.
Most már odáig eljutottunk, hogy a nagyobbik lányomat elfogadják gazdának, de csak akkor müködik a dolog jól, ha nem vagyok ott.

Kiváncsi lennék mi zajlik a fejecskéjükben, mert nagyon pozitiv, érzékeny értelmü és szociálisan fejlett kutyik csak én nem értek jól kutyául... ( még )

Utcára is leviszed a tanitványodat gyakorolni ?
Ö kan vagy szuka ?

Előzmény: majola (673)
majola Creative Commons License 2003.11.17 0 0 675
Nem mindig csak kistestűvel engedted játszani? Erre csak az a megoldás hogy sokat vidd de csakis megbízható kutyák közé. Olyan helyen ahol elég nagy szabad terület van ahhoz hogy kockázatmentesen elszaladhasson. (Nincs autóforgalom, stb) Fontos hogy először nyugodt kutyával próbálkozzatok aki nem kergeti. Vagy esetleg pórázon is lehet először a másik kutya. Ha elszalad, Te maradj ott a másik kutyánál, beszélgess a gazdijával, legyél teljesen nyugodt. Próbáld kedvesen hívni. Sétáljatok egy nagyot a másik kutyával- ha látja a tiéd hogy elmész, csak követni fog... És fokozatosan feloldódik. Ne akard egyik napról a másikra felszámolni a félelmét, ne legyél türelmetlen és főleg ne akard pórázon odarángatni egy másikhoz. Meg kell győzni róla hogy alaptalanul fél. És figyelj hogy ne érje semmi negatív élmény- ha nem vagy biztos egy kutyában, azt inkább kerüljétek el.
Előzmény: Ammandina (672)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.17 0 0 674
ja én azt hittem ez csak a mi problémánk és Bella nem fél nagyobb kutyáktól.Mindig olyan kis magabiztos kutyának latszott!

Mi a suliban annyi agressivitást értünk el, hogy Loli "leugatott" ( cérnahangu vakk-vakk 2 -szer ) egy kicsit tolakodó Jack russel terrier kannak, aki nyomulni akart. mondtam Lolinak nehogymár nekem kelljen megvédeni egy négykilós kéretlen udvarlótól aki folyton Loli fenekét akarta szagolgatni.
Viszont ennél nagyobb kategoriáju kutyát meglátva egész egyszerüen fel kell venni, mert szinte könyörög érte, átöleli a nyakunkat a mellsö mancsaival és recázik...

Előzmény: Ammandina (672)
majola Creative Commons License 2003.11.17 0 0 673
Nem értem amit a behívásról írtál. Ki hívja őket, ha nem Te? Az egyébként nem baj ha hozzád szalad, azt jelenti hogy jó a kapcsolatotok. De nem szabad átesni a ló túloldalára, hogy teljesen Tőled függjön. A Kutyapszichológia könyv jó, de én bizonyos fenntartásokkal kezelem. Tehát igaz hogy a kutya nem ember és nagy hiba annak kezelni, de nem is farkas... És a városi élet a kutyának messze nem olyan egyszerű, mint a vidéki, ahogy a szerző él. Vállalok "magántanítványt", a kicsi akiről írtam is ilyen. Ő az első "törpém" de semmivel nem kevésbé kutya mint a nagyok. Nagyon jól reagál a klikker-tréningre, én ezt kombináltam nála a hagyományos jutalmazásos módszerrel, és ahol kell, mi is használjuk a kutyapszichológiát. Szerintem bármire meg lehet tanítani ami nem ellenkezik a természetével és amit fizikailag meg tud oldani. Pl két kilós apportfa cipelése nem fog menni...
Előzmény: zsuzsa (671)
Ammandina Creative Commons License 2003.11.17 0 0 672
Ne menjetek át privátbe, engem is érdekel a téma.
A legnagyobb bajom az, hogy Bella nagyon fél az idegen kutyáktól, pedig nem akarják bántani. Amnióta csak lehet (értsd az össze kötelező oltásd után) odaengedem az utcán minden kutyától, pici korában nem is volt ennyire félénk, de amióta felnőtt kutya csak a gyerekkorban megismaűert haverjaival játszik, a többi kutya elől menekül ha 1 méteres körzetbe érnek. Messziről nagy farokcsóválással érdeklődik, erre persze minden kutya adamegy hozzá, ő meg leszalad:-(
Előzmény: zsuzsa (671)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.16 0 0 671
Igyekszünk komolyan venni őket, dehát nézz rájuk...

Nem , dehogy . Általában csak este kapnak enni, de akkor sem őrjöngenek, csak csóválják a farkukat és lelkesen nézik a tányért. Valahogy ilyen kulturáltra sikerültek.Ugatni is csak akkor szoktak, ha jeleznek valakit és utcán szinte soha nem ugatnak.

Azokat a gyakorlatokat csinálom, amit a kutyapszichológia könyvben olvastam.
Te mire tudnád megtanitani őket ? Vállalsz magántanitványokat ? Tul.képp örülnék ha másra is hallgatnának ( suliban néha azt csinálják, hogy behivásra - ha nem én hivom őket - megkeresnek a tömegben és hozzám rohannak...) de nekem még enm volt kutyám és nem vagyok profi oktató.
( irhatsz privátban is, ha nem akarod szétoffolni a topicot )

Előzmény: majola (670)
majola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 670
Ha Te nem veszed komolyan, akkor nem sok értelme van... Az agility nagyon jó elfoglaltság egyébként. Ha sokat jártok ki, sokat viszed kutyák közé, előbb-utóbb mindenhez hozzászokik ami eleinte zavaró lehetett és tud rád figyelni. Mindenképpen fejleszti, persze. Állandóan előtte van otthon a kaja? Lehet hogy azért nem érdekli annyira.
Előzmény: zsuzsa (669)
zsuzsa Creative Commons License 2003.11.16 0 0 669
Mivel nekem tetszik az agility, itthon próbálgattuk, hogy felugorjon sámlira stb és a száritott máj szaga eléggé izgató volt ehhez, de ezt is csak itthon, megszokott környezetben lehet bevetni. Az utcán nem nagyon szeretnek enni. Ezért itthon a leghatékonyabb. Ilyen feladatokra gondoltál ? Gondolod ez fejleszti a kutyát ?

Természetsen próbálunk nekik ilyesmi feladatokat adni, dehát nehéz komolyan venni egy 4 kg-s játékmacit...

Előzmény: majola (668)
majola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 668
Egy vadászkutyának lehet fejlettebb a szaglása, de tudod a vadász- fajtákon belül is ég és föld a különbség küllem és munka vonal között!!
A kiskutyát akit én tanítok SZUPERÜL lehet motiválni kajával és játékkal is!! Miután jól szocializált, nem izgul fölöslegesen. Persze ha kutyát lát az még eltereli a figyelmét, ezen dolgozunk- de hát még bébi, ez normális. Ha tanítod az annyit tesz hogy foglalkozol vele, tehát ez egy kellemes időtöltés mindkettőtöknek. Nem csak az a szeretet kimutatásának egyetlen módja, hogy simogatod. A közös tanulás, közös sikerek sokkal jobban összehozzák a kutyust és gazdit. A hideg ellen ott a szőrük, ami nagyon jól véd. Gond csak akkor van, ha nyirkos az idő és átázik a kutyus, de az sem világvége. Otthon megszárítod és nem lesz semmi baja.
Szerintem ez inkább egyed, mint fajtafüggő hogy melyik kutyából mit lehet kihozni. Ahogy rámutattál, őrző-védő sosem lesz. Vadász- és terelőkutya sem. De ezeken kívül rengeteg dologgal próbálkozhattok! Okos kutyák. De ha nem biztosítasz "kihívást", feladatot a számára, magától nem fog kibontakozni.
Előzmény: zsuzsa (667)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!