Keresés

Részletes keresés

oldstruggler Creative Commons License 2007.03.03 0 0 177

Nos. A skyII valóban rekreációs kajak. Ez azt is jelenti komoly tengeri túrára nem ajánlott. Hazai álló- és folyóvizekben viszont - ez a tapasztalatom - megfelelő kényelmet, biztonságot ad. Megválogatott felszerelés ügyesen pakolva elfér benne. Azt jól láttad, zárt tárolórekesze, egyéb légkamrája nincs. Borulás esetén megy a mélybe. Nehezen írom le, hogy ez a hajó nem borul, de igaz. A Titanic történet óta ez a megfogalmazás gyanús, tudom. Nekem eddig nem sikerült borulnom ezzel a darabbal. Kipp-kopp. Nem akarlak rábeszlni. Ha megnézed a mountex honlapját - www.mountex.hu - megtalálod a necky gannet II-t. Most nincs raktáron, a necky honlapján sem találtam (www.necky.com). Légkamrája ennek sincs. Kicsit hosszabb, keskenyebb, a dupla beülője is kisebb. Használható darab. Persze, ha már nem gyártják, nem lehet kapni, akkor hiába. Mindkettőhoz lehet hullámkötényt kapni. A nowörksös csapat az abszolút kezdő, nyaraló vendégeket az Orebic környéki szigetvilágban ilyen hajókkal túráztatja. Erről lásd www.noworks.hu. Ott láthatod azt a tenger-részletet is, ahol ők járkálnak. A honlapjuk infoján keresztül megkérdezheted őket, van e eladó használt hajójuk. Ha van, nyilván alaposan meg kell nézni, hisz az ő hajóik bérhajók, s tudjuk, a bérleményt nem úgy használja a bérlő, mint ha az sajátja lenne. Akaratlanul is. Korábban azt montad, a sit on top megoldás nem érdekel. Endru - akiről a honlapon, mint tapasztalt túravezető olvashattál, ő egyébként a rotomod hajók hazai kizárólagos forgalmazója - a tengeri túráin az Ocean Duo-kat használja. Lásd www.rotomod.com. Fontold meg. Legkisebbemnek én is ilyen típust vettem, a piccolot. Másként kell öltözni, pakolni, mint a beülősbe, de örök darab, tuti stabil, kényelmes. Ha jól veszem szándékod, hosszú távra tervezel. S, ha jól veszem a család négytagú. Akkor a flotta-fejlesztés hosszútávú program. Ezt lehet alapozni egy ilyen sitontoppal. Mondhatod, most akkor sokat segítettem De, ez olyan dolog, mint általában a tanácsadás. Mondhat a tanácsadó sok okosat, de dönteni NEKED kell. Ha kell, folyt ...

Naki 

tankap Creative Commons License 2007.03.03 0 0 176

jajj, dehogy is vagy leszólva :))) hiszen pont te vagy az, aki már csinálta azt, amit én szeretnék: gyerekkel egy hajóban evezni :))) egyszerűen csak nem győzőm hangsúlyozni tudatlanságomat, s csak kéredezek-kérdezek mint a mesebeli oroszlánkölyök, mert ebben a vacak időben mást tenni még nem tudok :)) s természetesen az empírikus tapasztalás, vagyis a vízi próba lesz a legdöntőbb szempont, mert így a partról nem is gondolom, hoyg nehezebb egy ysakba beszállni, mint egy széles beülőjű nyitott hajóba :)) /bár megfordult a fejemeben :)) /

 

csak már előre azon jár az eszem, hoyg két tanári fizetés mellett mire készüljek, mekkora kiadást kellene majd lenyomnom anya torkán: egy 140-160 ezrest, vagy egy 240-260 ezrest :((( és mégegyszer mindenkinek, s neked pedig főképp (hiszen pont arról mondasz hasznosakat, amiket én szeretnék) nagyon köszönök minden információt, választ és segítséget, és engem nyugodtan szóljon le vagy oktasso, tanítson bárki, hiszen én még csak a legeslegelején vagyok, s ezért kérdezek ennyit, esetenként félreérthetőt is :))) én midenkire csak felnézek itt, s tudakozódom szorgalmasan :)))

 

de akkor specifikusan a sky2-re kérdésként: tengeren sem mond csődöt, egy kis partmelletti lapátoláskor, vagy olyan helyek elérésekor, amit egyébként úszva is elérhetek? Mert első kanyarra nekem ez a lényeg :)) illetve az, hoyg ha egy sky2-t választok mint TANULÓ (mert azt kell nekem sokat :)))) hajót, az a későbbi, már ügyesebb koromban is jól használható hajó maradhat? (mert azért félek, anyagilag nem lesz majd nagy hajócserélgetésekre lehetőség nálam :))) ) (egyébként nekem tetszik a sky2, bár ez könnyen ment :)) , mert más kettes kajakot még élőben nem is láttam) ja, és még egy kérdés róla: benne vannak légkamrák, vagy ha borulok, s megtelik vízzel, akkor ugye nem sűllyed el? (mert tegnap a mountexben nézegetve úgy tűnt, teljesen nyitott a hajó a héjig belűről is)

Előzmény: oldstruggler (175)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.03 0 0 175

Tankap! Most akkor le vagyok szólva? Nézd, azt montad amikor először reagáltál javaslatomra, hogy hasonló cipőben jársz, mint én. Zsenge ifjú koromban járkáltam a vizen - na nem úgy, mint a názáreti (!) -, de később sokáig és intenzíven már már szenvedélyesen bringával jártam országot világot. Úgy kb. öt-hat éve ültem át hajóba. Legkissebb lányommal még nem lehetett kajakba se ülni, ezért vettem a balatoni forma evezőst. Voltun ezzel a nagy, lomha, de hihetetlenül biztonságos dióhéjjal az RSD-n, Balatonon, Mosonin, még az öreg Dunán is, hegymenetben. Igaz, csak dunakeszi és Göd között szambáztunk. De a lányok megszerették a vizet, a hajós életet. Ez fontos! A feleségem sem retteget, jaj mi lesz velünk. Utána jött a skyII. Igaz minden kritika, amit Kotoc, Emdzsí írt. De ahogy olvasom őket, egyikük sem evezett olyan hajóban, ahol két gyerek ült az elől. Balatonon, Tisza-tavon. Ha valaki a gyerekeivel szeretne komoly tengeri túrára menni, akkor az biztos. hogy én vagyok. De addig, amíg a gyerek nem képes egyedül is "bonyolult időjárási körülmények között" boldogulni, addig ÉN nem merem kivinni őket komoly tengeri túrára. Bícselni, a strandról egy 2-3 km-re lévő szigetre áthúzni, a part mentén lapátolni oda-vissza néhány km-t, az más. Ilyet csináltam velül Orebicen, a noworksösök bázisán. Igaz, nem skyII-sel, hanem necky ganettel - ha jól emlékszem a nevére -, de a két hajó nem sokban különbözik egymástól.  Amikor legnagyobb lányomm (mert három van) elvitte egész napra Ysakomat. Szóval neked is, a gyerekeknek is, az asszonynak is TANULNI, szokni kell, mit jelent a kajak, a víz, a napsütés. Apropó, a felszerelés elengedhetetlen része a sapka és a napszemcsi. Szóval, remélem nem veszed kioktatásnak szavaimat. Én is a tanító-céh tagja vagyok, bejártam egy utat, ennek tapasztalatát mondtam el. És még most sem merem magamról azt mondani, profi tengeri klajakos vagyok! Rendkívül szimpatikus meghívásod a tali-partira. Én benne vagyok, gyerekestül, akár viszem az egész flottát. (Küszködőt kivéve.  Ez a neve az evezősnek.) Szóval fontold meg. Még az is belefér, hogy az első néhány lapátolásra bérelsz hajót. Mert itt a biztonságérzetnek hihetetlen szerepe van! Én az Ysakot úgy vettem meg, hogy vízen nem próbáltam ki, milyen. S amikor lementem vele a Dunára, ott kezdődött, bele sem tudtam ülni! A kiszállásról nem is beszélek. Amit a vizen átéltem ... Ha akkor nálam van Endru tel száma, hívom, hogy jöjjön, vigye a francba vacak árúját. S amikor Isztria partjáról Krkre eveztem át erős szélben, átcsapó hullámok között, s a HAJÓ még csak meg sem billent egyszer sem, nos ... Mondjam még? Lassan, megfontoltan, lépésről lépésre, még ha ez egy kicsit többe is kerül. Mert mi az ami drága? Nem folytatom. Akkor most az esztergomi evezés, a tali-buli van soron. Uraim! Rajta.

Naki

tankap Creative Commons License 2007.03.03 0 0 174

emdzsí: két hajót? nem értem :)) ha a kétszemélyes helyett gondolod, az oké, én ezt alá is írom, de nekem a kétszemélyes azért kell, hoyg magammal vihessem a lányomat, aki még maga biztosan nem tud evezni :))) Ha pedig úgy kettőt, hoyg egy profit és egy kevésbé profit, akkor az meg miért jó? ha van olya hajóm, ami minden szempontból kielégíti az igényeimet, akkor miért jó ha lenne egy másik is, ami kevésbé jó ugyanarra a célra?

 

Ezért is merészkedtem megkérdezni oldstrugglert, hogy ha ők már átnyergeletek ysakra (vagy lassan a lánykájával ysakokra :)) ), akkor ha nem használja az eddigi kettes hajóját, eladá-e. De ő azt írta, hoyg szívesebben tartja inkább meg, mert van hoyg inkább azzal megy valamerre :))) pedig biztosan jót alkudoztam volna rá :)))

Előzmény: Emdzsí (171)
kotoc Creative Commons License 2007.03.03 0 0 173

Egyetértek. Szegény embernek nincs pénze spórolni. :-)

De azért a vegyünk egyből 2-t. ;-)

Előzmény: Emdzsí (171)
kotoc Creative Commons License 2007.03.03 0 0 172

Igen, be kell látnunk, hogy a kajakgyártók üzleti vállalkozások. És ez jó, mert így sokáig fennmaradhatnak! Ismert és megbízható cégek uralják a piacot.

Viszont így nem csak a tervezésük, hanem az árképzésük is a piaci résekre és lehetőségekre épül.

Nálunk ez a piac még valóban szűk. A használt hajóké pedig még szűkebb. De érdemes esetleg szétnézni a környező országokban. Egy középméretű kocsival és tetőcsomagtartóval akár a németektől is lehet zsákmányolni valami jó vételt. A http://ebay.de -n ugyan most nem hozott kettes Prijont, de Neckyből látok egy Gannetet és egy Amarukot. Bár az áruk nem tűnik alacsonynak, de legalább megnyugtathatod magad, hogy nem terheled fölöslegesen a családi kasszát. :-) A franciáknál is érdemes lenne szétnézni, osztrákoknál, cseheknél, szlovákoknál...

Vagy esetleg érdemes hazai túráztatóknál egy éppen tesztelt darabra rákérdezni, nem akarnak-e megválni tőle. Csak ne csillogjon nagyon a szemed és ne áruld el, hogy beleszerettél a darabba. ;-) Hiszen ők is a piacról élnek.

 

Ami szerintem a legfontosabb, hogy képességeidnek megfelelő kajakot vegyél. Ezt kettesben könnyebb a kezdőnek a csúcsminőséggel párosítani, de ne szállj el nagyon. Bár a teszten úgyis észreveszed, hogy melyik billeg alattad és melyik nem.

 

Még egy apróság! Én speciel szeretem a külön beülős kajakokat. Nem csak az eszkimózáshoz jó a hullámkötény. Egy Sky 2-esre meg gyártottak ugyan sajátot, ami semmilyen más típusra nem jó, de kifutó modellhez tartozékot venni nem épp leányálom.

Előzmény: tankap (169)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.03 0 0 171

Szerintem, nagyon nehéz használt Pe hajót eladni,  érdemes rögtön belevágni és egy drágábbal kezdeni, így spórolhatunk magunkak legjobban pénzt és fáradtságot, bár ez így furcsának tűnik. Kezdő evezősnek is érdemes rögtön a csúcs hajót megvenni, hamar hozzá lehet szokni a jóhoz, a gyengébb hajó meg csak hátráltat. :-)))  Én a helyedben két hajót vennék, bár ez így drágának tűnik, de nagyobb szabadságot biztosít.

Előzmény: tankap (169)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.03 0 0 170

A tengeri kajakozás nálunk egy új hobbi. Még mindig sokan úgy néznek ránk mint anno az első montisokra, deszkásokra. Egyelőre Magyarországon a gyerekkorát éli ez a sport, 4-5 éve létezik. Tengeri kajakos közösségek még nem alakultak ki igazán. Vannak ugyan túraszervező cégek akik egy-egy túra erejéig egybegyűjtenek egy kis csapatot, ami aztán túra végeztével szétszóródik, bár van kivétel:-)) Szóval amikor én a topikot nyitottam , úgy láttam hogy nincs igazi közösség, és hogy ne evezzünk egyedül, "Kell egy csapat" Ez talán összefogja az szétszórtan evező tengeri kajakosok kicsiny csapatát és egy jó közösséget kovácsol belőlük, és másoknak is kedvet csinál hozzá.

A topik mint említettem nagyon fiatal, az idén lesz egy éves(majd megünnepeljük).

Amikor már kicsit jobb lesz az idő, tervezek egy esztergomi evezést, a táti holtágban. Akár ott valahol a szigetspiccen, akár hálás köszönet érte Tankapnak, náluk rendezhetünk egy kis összejövetelt, sütögetést. Jó lenne előtte is összefutni, pl a Kalóztanyán, iszogathatunk, rendelhetünk pizzát stb.:-)) Idővel kis csapatunkkal nekivághatunk az Adriának is. Javaslom kezdetben olyan tapasztalt túravezetővel mint Andrew. Az ő segítségével szervezhetünk magunknak egy tengeri túrát is akár már az idén is. Szóval alakul ez a kis közösség, ha lassan is, és lesznek itt még hatalmas bulik:-))

tankap Creative Commons License 2007.03.03 0 0 169

tali: hát én ugyan érdemben nem tudok ehhez hozzászólni, merthoyg sem hajóm, sem evezni nem eveztem eddig még sosem :)) de amennyiben egy kis baráti társaságként összejövünk esztergomban, akár a lampionos felvonulás alkalmával, akár ettől teljesen függetlenül, úgy szívesen felajánlom, hoyg utána egy szalonnasütéses-beszélgetős-élméycserélős megmozdulásnak tudok helyet adni a szép nagy kertünkben :)) (mondjuk olyan max 20 emberig) (nem lakunk messze, s a tescopot útbaesik sütnivaló-innivaló beszerzéséhez :)) nálunk meg amúgy is szoktak ilyen csapatos események lenni, mikor meghívjuk az osztályainkat (tanáremberek lévén :)) ))

 

hajó: tegnap voltam fenn a hungexpon ezen a sport és szabadidő kiállításon, hát nem volt egyetlen hajó, vagy ilyen társaság sem :((( de hazafelé megnéztem a mountexben a sky2-t, hoyg már élőben is lássak ilyet, ne csak a neten böngészve. Nagyon jó volt, mert egyáltalán nem vásárlási, csak nézelődési szándékkal könnyű informálódni, s lett persze egy újabb kérdésem:

Most már egészen körvonalazódik bennem, hogy mit szeretnék, vagyis mindenképpen kettes, tengeren is haszálható kajakot (mert minden nyáron sokat vagyunk lenn), de a többnapos túrázás egyenlőre inkább csak itthon, tengeren meg csak a későbbiekben (mert akkor anyát el kellene hagynom valahol a parton éjszakára egyedül a kisebbikkel, s ez azt hiszem nem kívánt összezördüléseket eredményezne :)) de majd idővel... :))) ). Szóval megnéztem már többféle hajót, lassan majd ki is próbálom őket, de amivel még nem tudok mit kezdeni, az a hajók ára.
Talán a legelérhetőbb a necky sky2, mert ez 155-ért van a mountexben. (alapvetően első hallásra ez sem tűnt kevésnek, de azt hiszem csak azért, mert meglepődtem, hoyg ezek a hajók mennyibe kerülnek, illetve, hoyg mennyire nem láttam használtban is kettes PE tengerrre és síkvízre is való kajakot) Teljesen laikusként is azért sokkal komolyabbanak tűnnek a necky manitou2 vagy a prijon excursion, vagy a dag biwok, mert elláthatóak kormánnyal, vízhatlan rekeszeik vannak, hosszabbak, illetve sokkal tengerikajakjellegűek, illetve gyorsabbak, stb. míg a sky2 olyan igazi kis kiránduló-evezgetős hajónak tűnik (persze lehet hoyg ebben a gyártói kategorizálás is bennem van, mert a sky-okat a recreation kategóriába tették :) ) Viszont az említett kettes kajakok ára majd vagy több, mint százezer pénzzel haladja meg a sky2 árát. Vajon mennyire könnyű cserélgetni a hajókat? Vagy mennyire szokás? Érdemes vennem most egy olcsóbbat majd, ha odáig jutok, és ha egyszercsak már komolyabban túrázgatnék vagy rájövök, hogy mást szeretnék, akkor (gondolom nem kis veszteséggel) eladni, s venni egy másikat, vagy pont emiatt ha kipróbálom mindegyik kiszemeltemet, akkor kerül amibe kerül, azt érdemes venni, amelyik a legjobban tetszik? (mert így is- úgy is részletre veném, max tovább fizetem??? )

Erről kinek mi a véleméye? Vagy ki hogy csinálja ezt? :)))

kotoc Creative Commons License 2007.03.03 0 0 168

Nekem a "helyi híradásokból" nem tűnt belterjesnek egyik esemény se. Ha pedig szívesen látnak és nem gázol át rajtam egyetlen jacht se... Meglátjuk.

A topik találkozó viszont kizárólag rajtunk múlik. Mondjuk Esztergomot, Észak-Budát és Dél-Pestet összeszervezni nem feltétlen triviális, de nem is reménytelen.

Velence fix pontnak tűnik. Nem tudom, most lesz-e beugró. Mint tavaly a grillhús. ;-)

Remélem, most nem csúszok le róla.

Előzmény: oldstruggler (167)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.02 0 0 167

Na jó, ha van még egy-két hangyás, nekilendülhetünk egy tali-bulinak. Ungaréze Vogalonga. A mi Velencénk. Kicsi, savanyú, de a miénk. 

 

Előzmény: oldstruggler (166)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.02 0 0 166

Attól tartok, ha rajtam áll, nem lesz a dologból semmi. Nem azért, mert nem akarnám, hanem azért, mert én nem vagyok egy intézmény, nincs semmilyen szervezeti hátterem. Az esztergomi, a mohácsi események egy-egy település rendezvényeinek tűnnek, valamilyen városi rendezvényhez kapcsolódnak. A balatoni átevezés egy amatőröket és profikat is megmozdító tömegsport jellegű VERSENY. Ott egy üzleti sportvállalkozás van a háttérben (Magyar Marathon Klub). A noworksosok egyszer szerveztek Orebicen valami találkozó félét, talán 2005 augusztusában vagy szeptemberében. Nem tudom hogy sikerült. Kicsit messze van népünnepély-szerű találkozónak. Egyébként, ha valamit kezdeményezni lehetne, az egy a velencei tavi találkozó. Ahogy a teszthajózás is ott lesz április végén. Bulinak az az időpont még korai. Műfajilag sem lehet keverni a dolgokat. Viszont azokat a cégeket, amelyek kimondottan kajak-gyártással és -forgalmazással foglalkoznak, érdemes lenne meginterjúvolni, érdekelné őket, beszálnának egy ilyen buli finanszírozásába. Az alsóőrsi harley davidson találkozó, a somogybabodi 4x4-es week end hogyan kezdődött?  Addig is egy könnyed hétvége június közepe-vége felé lehet a tengeri (hazai állóvizi) kajakosok találkozója. Ott megbeszélhetjük a vogalonga élményeket is. Sör és málnaszőr mellett. (Esz jú lájk it.)

Naki

Előzmény: kotoc (161)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.02 0 0 165
Nekem egy RTM Propulsion lapátom van. Hagyományos lapát alu rúddal, műanyag tollal. Pihe könnyű, eveztem nehéz lapáttal, hát egy idő után tényleg bedurran az ember válla, és még nem is evezett.:-) A lapátom tolla törhetetlen, egy irányba hajlik, a húzásnak viszont ellentart. Én azért tartom ismételten szerencsésnek a törhetetlen dolgokat, mert ugye az ember egy adriai túrára nem visz tartalék lapátot, kínos ha eltörik. Az ember gyakran használja kikötésnél is segédeszközként, pl hajót eltartani a sziklától. A karbon lapát nagyon jó, nagyon klasszul lehet vele evezni, de szerintem sérülékeny, el is törhet. Én tengerre nem tartom nagyon célszerűnek, de hát ez attól is függ ki hogy vigyáz rá. Vannak specko tengeri lapátok, melyek a régi eszkimo lapátok formáját követik, hosszú vékony tollúak. Ezeket a lapátokat állítólag nagy szélben lehet jobban használni, mint a hagyományosakat, mert nem kap a felületükbe úgy bele a szél. Nekem nincsen velük tapasztalatom, de szívesen kipróbálnám, lehet e velük akkorát húzni mint a hagyományossal.
Előzmény: oldstruggler (156)
kotoc Creative Commons License 2007.03.01 0 0 164

Ugye, ugye! Nem csak én vagyok ilyen. :-)

De hát mint tudjuk: "Az, hogy üldözési mániám van, nem jelenti, hogy nem üldöznek"

Jó a bajra felkészülni. Már csak azért is, mert akkor hátha elkerül, hogy hülyét csináljon belőlünk. O:-)

Előzmény: Emdzsí (163)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.01 0 0 163

Nekem van Triboard neoprén nacim, és bevált. A felsőm nem neoprén, de hosszú ujjú, szintén Triboard thermo cucc, hasonló a működése a neoprénéhez. Erre jön még egy szintén Decathlonos anorák kajakos dzseki. Ezek a cuccok egész jók és beváltak. A mentőmellényem is Decathlonos, kb 5 pénz volt, cipzáras, válban kissé bő, de hasban pont jó:-)) A spriccdeck Andrew-tól való, kb 7-8 pénz volt, anorák, de erős, jó darab.

 

Előzmény: kotoc (160)
kotoc Creative Commons License 2007.03.01 0 0 162

Folyamatos tudósítással jó lehet az. Mind tudjuk, hogy itthon minden folyton változik. Még a vízállás is.

És a mohácsi Jánoskázást se kellene elfeledni!!!

Az már 3. itthon. :-)

Előzmény: Emdzsí (158)
kotoc Creative Commons License 2007.03.01 0 0 161
Rajtad (is) áll. Lehet már most is kicsi, de lelkes tömeget csinálni. Aztán csak emberárrá duzzad egyszer. :-)
Előzmény: oldstruggler (157)
kotoc Creative Commons License 2007.03.01 0 0 160

A Váci úti Mountexben van egy Sky II-es. Elég régóta várja ott a gazdáját, de ha eddig nem kapkodták el, valszeg marad még pár hétig, amíg a kolléga kiválaszthatja az ideális jelöltet.

Ruhában és kiegészítőkben annyiban mondanék ellent, hogy a www.hiko.cz kifejezetten jó minőséget ad. A cseh oldalon ott vannak az árak, az angolon könnyebben boldogul az ember. Legalábbis én. :-) Elsőosztájú a spriccdeckjük. Ezt a februári medencézésen tisztességesen megteszteltem. És a Mountex a hazai forgalmazójuk.

Érdemes benézni a Decathlonba is. Már két éve kacérkodom a Hiko Canoe neoprén shorttal, de a Triboard is csinált egy elég jó darabot.

 

Szerintem aki ilyenkor rendszeresen akar evezni, annak "kötelező" a neoprén cucc. Legalább egy short és egy mellény. Remélem, tetszeni fog az e havi túlórapénzem, mert akkor én is elkezdem az ilyen befektetéseim. Most hétvégén volt egy szerencsés kimenetelű incidensem és át kellett gondolnom, higyjek-e az ismerőseimnek, akik mániákus túlbiztosítónak tartanak.

A szituáció dönt el mindent. Ha több kajakos van együtt, tudnak egymásnak segíteni. Ha meleg van vagy közel a melegedő, nincs nagy gond. De ha egyedül indul el az ember, 10km-t elevezett a bázistól és még a partraszállásig is 200m-t kell úszni, közben összeszedni a többszázezres kajakot, a felszerelést, ne adj isten a gyerekeket... Saccra 10 fokos levegőben és 4 fokos vízben 20m úszás és 30m rohanás után piros-zöld volt a fürdőző delikvens.

És a parton kell a szárítkozás és a száraz ruha. Esetleg egy jó forró tea.

 

Na befejezem a huhogást. Hiszen a világ egyik legjobb dolgáról beszélünk, csak nem (mindig) játék. :-)

Előzmény: oldstruggler (156)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.01 0 0 159
A zeneiskolai csónakházban van skyII, bérelhető, ott is ki tudod próbálni. Érdemes beíratkoznod tagnak, akkor félár, és a konditermet és az öltözőt is használhatod. Jövő héten ha nem síelek valahol.-)), akkor összehozhatunk egy talit.
Előzmény: tankap (155)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.01 0 0 158

Szívesen kiírnám az esztergomi eseményt, de tavaly is vagy három hetet csúszott a vízállás miatt, és a múzeumok éjszakájára esett. Általában április végén tartják.

Ha nem az Adrián evezünk Andrewal, akkor le lehetne menni csapatostul a Balaton átevezésre. Bulin rajta vagyunk, csak a topik kb októberben kellett éledezni, addig magammal levelezgettem:-)) Rajta vagyok a héthatáros bulikon, csak türelem:-))Ne felejtsük, hogy ez lesz az első évadunk:-)

Előzmény: oldstruggler (157)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.01 0 0 157
Ez már valami. Most már nem teheti meg, hogy azt mondja, tévedtem, mégse megyek. Egyébként meg szereintem, ha visszajövünk ő lesz az első, aki azonnal felrakja a honlapjára a 2008-as időpontot. Nálunk miért is nincsenek hasonló dilik? Emdzsi említette az esztergomi eseményt. A Balaton átevező versenyt ismerem, voltam már párszor. Állítólag a Mosoni Dunán is próbálkoztak hasonló hajós búcsúval. De nálunk a hajós népség, függettlenül a segge alatt lévő portékától nem tud összehozni egy héthatárra szóló bulit? Még akkor is,  ha Endrúnak igaza van, a tengeri/állóvizi kajak egy bensőséges műfaj. Vízcsobogás, napsütés, természet, csend, halak, madarak ... Egyszer egy évben azért lehet búcsú sörrel, virslivel. Vagy málnaszőrrel, akinek az teccik. Naki
Előzmény: kotoc (153)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.01 0 0 156

Hali!

Természetesen a sky II-es megvan. És még egy balatoni dióforma kétpárevezősről még nem is beszéltem! Ha arra gondoltál, eladó e, sajnos azt kell mondanom, nem. Nem kér enni, időnként ezzel is megyek olyan helyekre, ahol ez is megteszi. Mert kényelmes. Hazai állóvizeken és még folyókon is, ha csurogásról van szó, megteszi. Ami a felszerelést illeti, egy jó lapáttal kezdj. Nekem Braca van, carbon. Húzós volt, de ez is olyan beruházás, ami egyszeri és túra közben mutatkozik meg értéke. A 20. km után minden 10 dkg hatványozottan számít! Lásd schwarci-kondi. Minden más csak utána. Én a következőnek a hullámkötényt javaslom. Hazai állóvizen, tengeren nélkülözhetetlen. Ebben a műfajban is túl vagyok az olcsó húson. Prijon neoprén, amit ajánlani tudok. Mentőmellény a következő darab. Itt nagyobb a varia. Lekopogom fafejemen, még nem volt rá szükségem. Mindig ott van a hátam mögött a háló alatt, ha kell. Hazai vízen nagyon el kell bambulni, vagy a balatoni vizirendőrök szívatnak. Ruházat. Ilyenkor, kicsit később is a váltást kell pakolni. Akár két száraz garnitúra is legyen bekészítve. A hajóban elfér. Túrára a következő darab az esőcucc. Volt egy hetes mosoni túránk2005-ben, ahol végig esett az eső. A Mosonival már egyszer megjártuk. 2000-ben, amikor az árvíz volt, az első nap után ki kellett szállnunk. Ez is benne van. A vásárlást ne kapkodd el. Ha a sky II-t ki szeretnéd próbálni, természetesen egyeztetett időben állok rendelkezésedre.

Ennyi. Naki

Előzmény: tankap (155)
tankap Creative Commons License 2007.03.01 0 0 155

oldstruggler, ez igen jól hangzott :) mintha csak az egyedül elképzelt távlati terveimet láttam (olvastam) volna élőben :) merthogy nekem két lányom van, a kisebbik 5 a nagyobbik 7 éves, s bár én egyenlőre csak a nagyobbikkal számoltam, de már előre kalkulálom a kisebbik elégedetlenségét, ha ő kimarad :) s pont ezt gondoltam, hoyg azért szeretnék kettes kajakot, mert így először a naygobbikkal mehetnék, aztán ha kicsit naygobb lesz, és megszereti ezt a dolgot, kaphatna egy pici kajakot magának, s akkor a kisebbikkel nyomnál én a kettesben tovább :)) aztán ismét léphetnénk egyet, amikor a naygobbik kapna egy naygot, a kisebbik a kicsit megörökölné, s én is eladva a ketteset egy egyszemélyesre váthatnék :) /hű de gyorsan átfutottam vagy 10 évet :))) / mindenesetre, ha mindenkinek bejönne a víz és a kajakozás (amiben persze szinte biztos vaygok, akkor ez nagyon jó lenne :)))

 

néztem az ajánlott necky hajót (már nem találtam a sky2-t, de a manitou2 gondolom hasonló koncepció lehet), s kedves járgánynak tűnik :) főleg hoyg téyleg akár két gyermek is beleültethető (bár az ismertetőben nem volt kép arról, hoyg mekkora swarci-karok kellenének olyankor az evezéshez :)) )

De azért egy hirtelen kérdés: neked ahoyg nőttek a gyerekek és váltottatok hajókat, nincs meg már a régi necky? ;-)

 

Ismét sok jót hallottam, itt lesz az ideje mostmár a tettek mezejére lépni, s elkezdenem kipróbáli az evezést és a hajókat :))) Jöjjön már a tavasz :))

 

Ehhez praktikus kérdés: ilyenkor miben szoktatok evezni? Neoprém felső? vagy csak úgy valami megszokott sportos ruha (melegítő pl)?? Most pénteken megyek fel erre a szabadidő kiállításra a hungexpora, hátha mérnek ott olcsóbban ilyesmit, mire készüljek? Mire lehet szükségem? / a gyermek mentőmellényt feljegyeztem már, de foglalkoztat ez a ruhakérdés is: miben lehet jól evezni hűvösben is? Vagy akármikor, hyog jó legyen? mert gondolom nem a nyári 30 fok a kérdés, amikor egy fehér trikóben lehet nyomni :))) /

Előzmény: oldstruggler (152)
kotoc Creative Commons License 2007.03.01 0 0 154

Áhhh! Még annyit, hogy Endrút kifelejtettem. www.kajakshop.hu

És persze a gyártóknál is dörömbölj. Bakóéknál és Pörnyesziéknél tudom, hogy lehet tesztelni a "bemutatóteremben" Persze jó, ha először valami jó stabilat ülsz meg, mint a Prijon Excursion.

Előzmény: tankap (144)
kotoc Creative Commons License 2007.03.01 0 0 153

Ahoy!

 

Én tegnap láttam Endrú oldalán, hogy szerepel már a naptárában.

Előzmény: oldstruggler (152)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.01 0 0 152

Hali!

Röviden elmondanám tapasztalatomat. Én is fontosnak tartottam, hogy magammal vigyem lányaimat(!) a vízre. Elsőként egy Sky II-vel (Necky) próbálkoztam. A Dunán, Velencei tavon, Balatonon, amíg kicsik voltak lányaim, mind a kettőt beültettem előre. Gályázni kellett rendesen, de megérte. A hajó ugyan rövidebb, mint az igazi tengeri darabok, de annál szélesebb, stabilabb. Voltam vele tengeren is, igaz nem többnapos rendes túrán, csak olyan bícselés volt szólóban a part mentén Krk körül. De ott sem volt probléma. Mosoni Dunán, Öreg Dunán (szentrendrei kerülés, Dunakeszi-Göd-Vác edzés jelleggel) tökéletes volt. Kényelmes, tágas, biztonságos, még pakolható is. Ha egyedül megyek vele csurgótúrára, a hordó pont befér az első ülés elé a lábtérbe. Ráadásul tetőcsomagtartón szállítható minden gond nélkül. Később vettem magamnak Ysakot. Nekem nem kell más. Azóta a legkisebb gyereknek vettem Rotomod Piccolot. Ez a gyerekeknek való sitontop. Legnagyobb lányom - ő húszon felül van - most rágja a fülem Ysakért. Nincs mese, ha az ember családdal van, flottára van szükség. A befektetés megéri, megtérül. A Vogalongára már valószínű, együtt megyünk. Apropó Vogalonga! Én is beszéltem Endruval, beadta a derekát. Igaz, még nem volt képbe, kérte, küldjem el az időpontot. Úgy látom rágni kell a fülét, de menni fog a dolog.

Ennyi. Naki

 

Előzmény: tankap (144)
kotoc Creative Commons License 2007.03.01 0 0 151

Szia!

 

Isten hozott.

Hááát, tengerre nem tudom, melyiket ajánlanám bárkinek. :-)

Tedd már be a Kajak-kenu, esetleg a Vízitúra fórumra. Azokon pangás van nagyon.

Egyébként a vízisízést próbálta a Mythbusters csapata. Pár hónapja adta a Discovery. Ők evezősökkel teszteltek. Talán szintén négyessel. És nem ment nekik. Pedig az evezősök gyorsabbak a kajakoknál. Gondolom, itt a léccel trükköztek, hogy kisebb sebességnél is kiemelje a delikvenst a vízből.

Előzmény: Imsorrymama (148)
kotoc Creative Commons License 2007.03.01 0 0 150

"Emdzsí jól összefoglalta, nem nagyon tudok hozzátenni semmit."

 

Tankap!

 

 

Egyetértek Emdzsível és libazzolival.

Részemről max. annyit még, hogy ha jól emlékszem, a Noworksösök Dömösön tárolják a kajakjaikat. Az tőled nem tűnik messzinek, a telefonszámuk pedig fent van a weblapjukon.

Ha pedig 5-6km-rel hajlandó vagy a Nagy Falu alá menni, Szigetszentmiklóson ott vannak Nyunyóék. Nekik is minden elérhetőségét megtalálod a weblapjukon.

Előzmény: libazzoli (147)
kotoc Creative Commons License 2007.03.01 0 0 149
Hát igen. Kinek mi hiányzik a spájzból. :-)
Előzmény: libazzoli (146)
Imsorrymama Creative Commons License 2007.03.01 0 0 148

Láttátok a kajak.hu híreit?

 

Szárnyaskajak és négyeskajak által húzott vizisí... Nem rossz :)

 

<a href="http://www.kajak.hu/index.php?page=hirek"> http://www.kajak.hu/index.php?page=hirek </a>

  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!