Nem fikabol irtam. Volt opelem ismerem oket es nagyobb volt az elvarasom. Az auto szukos, nehez mint a sar. Kis tulzassal mintha 1.2 gp lenne. tudod a csigakocsi jelzot hasznaltatok ra mikor anno lebeszeltetek az 1.2 rol az 1.4 el szemben. :). Oktavia kombi 1.4 tsi :p ? Nem?
Nem fikabol irtam. Volt opelem ismerem oket es nagyobb volt az elvarasom. Az auto szukos, nehez mint a sar. Kis tulzassal mintha 1.2 gp lenne. tudod a csigakocsi jelzot hasznaltatok ra mikor anno lebeszeltetek az 1.2 rol az 1.4 el szemben. :). Oktavia kombi 1.4 tsi :p ? Nem?
A polirtol csak fenyesebb lesz nem? Nekem a lokos, a kilincsek, a hatso szarny mattult. Hiaba polirozom :( tehat nem olyan voros, ugyan fenylik egy jofele samponos mosas utan is.
a DPF mióta kötelező uniós norma, nem tudod? 2oo9?
én sajnálnám, az eszmei és szépészeti értéke jóval több ennél. :) némileg neked nem ment el, mattult le műanyagokon a szín? csak nálunk a piros ajándéka ez? :(
> Majd eldől mi lesz, még nézelődöm. Ha bravo akkor 150le-s.
Ha feltétlenül sokat bonyolódsz utcai gyorsulásokba, akkor nyilván hasznos a +30 ló, hétköznapi közlekedésben viszont (mikor közepes fordulaton padló, de nem húzatod végig több fokozaton át, mert pár mp alatt vége a forgalmi helyzetnek váltás nélkül) bőben jó lesz a 120-as is. Ha meg dobsz rá egy chipet, akkor pláne. Hétköznapi forgalomban szerintem egy pillanatnyi előnyt se kapsz a 150-estől, ha ez foglalkoztat: ez nem olyan, mint amikor a nyomatékban van különbség a sokat használt tartományban.
És szerintem nagy választékból könnyebb jót találni, márpedig 120-asból van sok.
> van még más is kinézőben, hagyományos szívó nagyobb köbcentivel, de most az itt nem téma.
Van még egy nagyon kellemes vonulata az 1.4-es T-Jetnek városban (ezt pl. az 1.4 TSI nem tudja), pláne nagyköbcentisekkel szemben: hamar melegszik, és alapjáraton meg kis tempóval csordogálva aránylag keveset tud enni.
Nálunk be se indítom a nagyobbik benzinest (pedig csak 2 literes) a kerületen belül, ha mindkét kocsi otthon van, annyival hamarabb meleg a T-Jet. (télen fűtés és kopás szempontjából ugye ez fontos)
A központi zár hajlamos megbolondulni néha, és távirányítóval nem működik. De ezt is kiküszöbölték, kb 2008 közepétől más a kulcs, onnantól nincs gond. Más nem jellemző.
Visszatérve a bravohoz. Az elektronika mennyire sikerült jól? Minden működik teljesen megbízhatóan, vagy vannak ilyen bal ajtó nem záródik, meg műszarfalon ez-az elromlik és hasonló gondok?
Ahogy nézem tényleg viszonylag jó árban vannak. Legalábbis más 1.4-es turbósok drágábbak, de nem biztos hogy jobbak. Viszont a kínálat elég gyér, pár darab 150Le-s van eladó. Az opelekről hallottam még jót, de azok túl drágák nekem.
Majd eldől mi lesz, még nézelődöm. Ha bravo akkor 150le-s. Van még más is kinézőben, hagyományos szívó nagyobb köbcentivel, de most az itt nem téma.
Semmit nem kell nézni, ez nem japán, vagy német prémium. 2005-ös Pandám rommá törve két évig állt hóban-fagyban, '15 tavaszán vágtuk szét. A karambolban szétszakadt csupasz lemezfelületeken sem volt egy rozsdapötty.
A 150 lovas motorja egy nagyon picit más, na meg a turbója is más féle. És igen, jobban megy, nem is kicsit. De a mindennapokra a 120 lovas is bőven elég. Rohadni nem rohad csak a hátsó kipufogó dob, más nem.
A motor valóban nagyon strapabíró konstrukció, ha betartod az elemi szabályokat akkor szinte örök élet.
Méltatlanul alul értékelt autó, egy jó állapotú példány még a mai új autók között is simán megállja a helyét.
Az enyém 8 éves lesz az idén, dekát nem rohad, pedig folyamatos használatban van.
A küszöbök elején a kerekek mögött lepattanhat a festés - nekem is így járt - de ettől eltekintve máshol hibátlan. Alulról is rendben van, egyedül a kipuffdob ami már csereérett.