Keresés

Részletes keresés

HEV Creative Commons License 2011.07.29 0 0 33213

Én a Dorogtól - Nógrádig, és a Veszprém megyei kéktúrát váltottam ki, mindkettőt levélben és másolt OKT füzettel működött.

Szóval az elbírálás változó lehet. Előzetesen le kell beszélni telefonom.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.29 0 0 33212

Elfelejtettem mondani hogy mindhárom jelvényért kell fizetni,de ez mindössze pár száz forint,nem emlékszem pontosan mennyi,de egy sem volt 800-nál több asszem.

A szegedi Dorog-Nógrád jelvényből ottjártamkor sem volt már túl sok (2010 január) arra nem tértünk ki akkor hogy mi lesz ha elfogy...úgyhogy jó lesz igyekezni!

Előzmény: Törölt nick (33211)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.29 0 0 33211

Nekünk háromféle jelvényünk van meg a résztávokból,a "Dorogtól Nógrádig",a "Bükk-Mátra útjain" ,és a "Nógrád Megye Természetjárója".Ezekért mindért személyesen mentem el a füzetekkel,kocsival,de lehet postán is.

Legnehezebb talán az első megszerzése volt,a "Dorogtól Nógrádig" jelvényé,amellett hogy leutaztam érte Szegedre (a Csongrád megyei Természetbarát szövetség a kiíró) vártam másfél órát,mert csak egy(!) embernek volt joga átnézni a füzeteinket és rá várni kellett,sőt az MTSZ tagságon is lovagoltak kicsit,de tudtam igazolni.Az OKT füzettel lehet igazolni a teljesítést.,ebbe ők is pecsételnek a saját pecsétjükkel,tehát nem lehet elsütni többször.:-)

A "Bükk-Mátra útjain" jelvényért Egerbe mentem,a Heves megyei szövetséghez,ott gyorsabb volt az ügyintézés,és ott nem is kell az MTSZ tagság,azt egyedül Szegeden kérik.Itt is az OKT füzet kell igazolásképpen.

A "Nógrád Megye Természetjárója" jelvény picit volt csak bonyolultabb,de ezt megkönnyítette Gubola István hozzáállása,aki még vasárnap is fogadott otthonában,átnézte a füzeteket és odaadta a jelvényeket.Ez az a jelvény ahol nem elég az OKT füzet,itt a Bányász-körút teljesítését a saját füzetével kell igazolni,a kéktúra nógrád megyei szakaszára jó az OKT füzet is.

Másik lehetőség a Karancs-Medves 35 túra teljesítése,akkor nem kell füzet...én is így csináltam,és mivel vittem a kéktúrás füzetemet is erre a teljesítménytúrára így már a célban megkaptam a szép tűzzománc jelvényt is a K-M 35 kitűzője mellé.

az említett jelvények

középen a kérdéses füzetke

Előzmény: Vucko (33207)
HEV Creative Commons License 2011.07.29 0 0 33210

Az OKT résztávja még a Mátra-Bükk útjain, itt is az OKT füzet kell, de bővebben itt:

http://turabazis.hu/mozgleir.php?id=22

Előzmény: jzp2107 (33209)
jzp2107 Creative Commons License 2011.07.29 0 0 33209

csak a pontosság végett: a kohász-kéknek semmi köze az országos kékhez

Nógrád megye természetjárójához kell az OKT Nógrád megyei szakasza (+a bányász körút), ennek van külön füzete is de tudomásom szerint itt is (mint az összes többi esetben) elfogadják az eredeti kéktúra füzetet/teljesítést.

HEV Creative Commons License 2011.07.29 0 0 33208

A hívatalos OKT füzettel kell igazolni, de ezeknek a résztávoknak a kiírója nem az MTSZ hanem általában a megyei szövetségek.

Minden mozgalomnak elérhető a kiírója pld. itt: http://turabazis.hu/mozgalmak.php

Vucko Creative Commons License 2011.07.29 0 0 33207

Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, ha valaki teljesíti a Kéktúrát (eredetit vagy az alföldit) akkor ő a kéktúra jelvény mellett megkapja a kisebb túrák jelvényét is.
Pl:
  kéktúra -> kohász kéktúra, Veszprém megyei kéktúra, Dorogtól Nógrádig kéktúra
  Alföldi kéktúra -> Csongrád megyei kéktúra, Hajdú-Bihar megyei kéktúra
Vagy ezeknek a kisebb résztúráknak saját külön igazolófüzetük van és külön kell teljesíteni is?

efemm Creative Commons License 2011.07.29 0 0 33206

Küldtem neked email-t térkép ügyben.

Előzmény: Jesper Olsen (33203)
turablog Creative Commons License 2011.07.28 0 0 33205

A kérdés jó - a Cartographia kupa túráin mindig szokott lenni kedvezményes térképvásár, gondolom a Csabdin (08.06), a Vértesi barangolásokon (08.13), illetve a Mályvádon (08.27) is lesz.

efemm Creative Commons License 2011.07.28 0 0 33204

Igen, megjelent már, létezik a 2011-es kiadás (az, amelyiknek már nem üres a hátulja). Ma hoztam el Berki Zolitól egy teljes garnitúra turistatérképet a TTT részére, és ebben már új fajta a Cserhát. Azt nem tudom, hogy a Cartographia boltjain kívül hol tudod beszerezni. A Cartographia webáruházában is régebbi verzió van fenn, bár lehet, hogy már a legújabbat szállítják.

Jesper Olsen Creative Commons License 2011.07.28 0 0 33203

Kérdéssel jelentkezem: megjelent-e már a Cserhát térkép 2011-es változata? (És ha igen, milyen üzletekben kapható a C. boltokon kivül?)

Válaszokat előre is köszönöm!

kvte Creative Commons License 2011.07.27 0 0 33202

Friss képek régebbi OKT50 szakaszokról (ma kaptam):

OKT50 - A Rozália téglagyártól Dobogókőig
    +3 kép

OKT50 - Dobogókőtől - Visegrádig    +15 kép

OKT50 - Visegrádtól Kisinócig      +8 kép

OKT50 - Kisinóctól Nógrádig      +9 kép

folyt. köv. Sámsonházáig, de holnap korai kelés van

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.27 0 0 33201

A velemi képeket nézegetvén még mindig elgondolkozom hogy mit is akar jelenteni ez a -hmmm legalább is áthallásos- felirat?

lehet hogy más dolgok miatt is érdemes ide jönni?:-)

Bár ha csak az éjjeli őrlámpáinkra gondolok akkor már több mint gyanús a dolog...:-)) 

(kép a 33165-ös hsz-ben)

radv.ben Creative Commons License 2011.07.27 0 0 33200

Lesz részletesebb is, most írom az első MN-cikket (három lesz), elvileg jövő hétfőn lesz olvasható. És képek is lesznek hamarosan.

Előzmény: nagypapi (33195)
kvte Creative Commons License 2011.07.27 0 0 33199

Hobo Bobo jóvoltából az alábbi bélyegzőhelyekről került fel fotó az OKT honlapjára, a bélyegzőhelyekhez:

Bakonykuti, Bódvarákó, Csőszpuszta, Derenk, Eszkála eh., Fancsal, Fehérvárcsurgó, Galyatető, Gerecse üdülő, Gibárt, Hernádcéce, István-kút, Kisgyón, Kőris-hegy, Mályinka, Nyírjes eh., Sarvaly eh., Szabó-Pallag, Telekessy eh., Bakonynána, Bányi nyereg, Bodó-rét, Borzavár, Bózsva, Gömörszőlős, Hétforrás, Hidegkuti vh., Hosszúpereszteg, Kisvásárhely, Nagyhuta, Németbánya, Ötvös, Regéc, Rózsáskerti eh., Szajki-tavak, Úrkút, Vállus, Városlőd-Kislőd

És egyéb dolgok is készülnek a bakonyi OKT-s turistaút szakaszoknál...

Köszönet érte!

hadidoki Creative Commons License 2011.07.27 0 0 33198

Ezek a történetek teljesen rám illenek. Lehet, hogy én voltam? Csakhogy én még nem jártam az AK-t. Meg kéne vizsgáltatni magam egy pszichológussal.

Persze én nem vagyok hülye, ezt megmondták a belső hangok is. :-)))

Előzmény: radv.ben (33194)
vuk087 Creative Commons License 2011.07.26 0 0 33196

Sziasztok!

Túlvagyunk a zempléni 4 csapadékos-nedves napon! Olvassatok és kommenteljetek szorgosan: http://ketvandor.blog.hu/

És szurkoljatok! Köszi!

nagypapi Creative Commons License 2011.07.26 0 0 33195

"Aztán Álmosdon a Kölcsey múzeum gondnoka azt mesélte, már nagyon fáradtnak látta, de ő még sok km-t tervezett aznapra, s amúgy meg értetlenkedett a gondnok, miért lehet jó egyedül túrázni."

Ez akár én is lehettem. Aznap két szakaszt gyalogoltam, megvolt már a Ludas-csárda-Vekeri-tó-Haláp 25 km, előtte éjszakai vonatozással, Halápról pedig átbuszoztam Álmosdra, múzeumnézés, Oázis kocsma, majd gyaloglás Létavértesre. A végén tényleg kivoltam, ráadásul Létavértes felé haladva a kerékpárút mellett megállt egy autós, mindenképp be akart fuvarozni a faluba (városba), teljesen hülyének nézett, miért nem ülök be mellé. Pedig az a kerékpárút tényleg nem túl lélekemelő gyalogosan.

Remélem ezért még ennél részletesebben is olvashatunk az Ak teljesítésedről.

Megnéztem a túrafórumon Kepecs-tagot, ha jól veszem ki, több mint egy éve nincs ott a bélyegző. Ráadásul túraszervezők vihették el. No comment.

(Van ott egy nagy ismertető tábla. Miért nem lehet oda egy fémládikós-láncos bélyegzőt kitenni???)

Előzmény: radv.ben (33194)
radv.ben Creative Commons License 2011.07.26 0 0 33194

A geszt előtti nemzeti parkos részen eltévedt, s a kocsis biztonsági őrök (van ilyen!) találtak rá, szinte ájultan, mert már elfogyott a vize, ők is vitték ki onnan kocsival. Aztán Álmosdon a Kölcsey múzeum gondnoka azt mesélte, már nagyon fáradtnak látta, de ő még sok km-t tervezett aznapra, s amúgy meg értetlenkedett a gondnok, miért lehet jó egyedül túrázni. A Vekeri-tónál lévő horgásztelep portása meg azt elevenítette fel, hogy nagyon fáradtan ért oda, s ő meg felajánlotta, aludjon náluk, s ezt el is fogadta. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, tán volt még más is.

Csak nem te vagy az? :)

Előzmény: Törölt nick (33191)
olahtamas Creative Commons License 2011.07.26 0 0 33193

Pofon egyszerű:

Valaki felfestette :)

Előzmény: Törölt nick (33192)
kvte Creative Commons License 2011.07.25 0 0 33190
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.07.25 0 0 33189

Köszönöm!

Az iskolában már sajnos nem fogadnak. :( Nekem is ők lettek volna a kedvenceim, de ma felhívtam őket és mondták, hogy részükről ezt a fajta szolgáltatást beszűntették.

A Tulipánt megnézem - nagyon köszönöm!

Két napja telefonálgatok és 1. vagy már nem vendégházaznak, vagy sikítva menekülnek az egyéjszakás egyfős vendégségtől. :D

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 33188

Három szállást találtam a neten:

Tulipán apartman : 3000ft/fő/éj + id.adó

Puskás nyaralóház : 6000ft/fő/éj +id.adó

A harmadik meg 11000 ft,az már azért sok kissé.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (33186)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.07.25 0 0 33187

Mi ott annak idején (9 éve) a katolikus iskolában szálltunk meg - bár csak polifoam-okon és hálózsákban. Talán még megvan ez a hely.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (33186)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.07.25 0 0 33186

Én Káptalantótiban nem lelek semmit .... :D

Esetleg valaki tud ott valami szállást?

Előre is nagyon köszönöm!

Jesper Olsen Creative Commons License 2011.07.25 0 0 33185

Hátha nekem is tudtok segiteni. Én Veszprémben keresnék hasonló jellegű szállást.

turablog Creative Commons License 2011.07.25 0 0 33184

Első blikkre ez jutott eszembe:

http://kollegium.uni-miskolc.hu/szallasigenyles/vendegszobak-arak-2010-07-01-08-30-kozott/

link ne tévesszen meg, az oldal a 2011-es adatokat tartalmazza.

Előzmény: lepeshiba_boy (33183)
lepeshiba_boy Creative Commons License 2011.07.25 0 0 33183

Kicsit OFF, de itt majdnem mindenkit ismerek. Szóval, nem tud valaki olcsó szállást Debrecenben/Nyíregyházán/Miskolcon ?

HEV Creative Commons License 2011.07.25 0 0 33182

MR1 -en OKT 50 műsor MOST!

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 33181

Most fogod elkezdeni a Kéktúrát?Hát akkor sok sikert hozzá!

Mi általában hárman megyünk,de a jobb (ismertebb) helyekre a család nőtagjai is el szoktak jönni,sok helyre csináltunk már össz-családi kirándulást ahová a kéktúra nélkül nem is jutott volna eszünkbe elmenni,pl Jósvafő,amely azóta a lányok kedvence a Hucul-ménes miatt (is).Vagy éppen Várgesztes...

Előzmény: _ZE (33179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!