Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
"Kiemelte, a régi nyomvonalon van egy kritikus pályaszakasz, a Pláza és az Ajtó utca közötti területen túlságosan szűk a vágánytengely, nincs meg a hatóság által előírt 70 centiméteres biztonságos távolság, ezért forgalomirányítási szempontból kell majd megoldani a CAF-villamosok közlekedtetését, azaz: ügyelni kell arra, hogy ezen a pályaszakaszon ne jöjjön szembe egymással két spanyol szerelvény"
Ezt érdekes lesz megoldani, minden esetre, ha lehet hinni a cikknek akkor májusig maradnak csak a Bengálik.
Azért nem ennyire fekete és fehér a helyzet. A közösségi közlekedés rendszerének megtervezésekor azt is figyelembe kell venni, hogy az utasokat kiszolgáló létesítmények hol helyezkednek el. Itt ugye volt egy hosszú évek óta kialakult helyzet, amit átgondolatlanul megbontottak. Az utasnak sem feltétlenül jó az, ha máshol más milyen módon kell megterveznie a napi vásárlását, mert ha messzebb kell mennie, az ugyanúgy időt vesz el, mint egy rosszul megtervezett átszállási kapcsolat.
Az első mondatban rossz helyen van a gondolatjel vége. Ezzel megragadtam a cikk mondandóját, érzem :)
A cikkhez: Hát ez egy olyan hatás, ami a DKV-t nyílván nem érdekli. A boltos költözzön át a Mechwart mellé, gondolom oda tolódott át az utasforgalom. Melyik bolt ez amúgy? Én a Széchenyi északi oldalán emlékszem egy zöldségesre, de a Nagyállomásra menőknek az nem esik útba, mert a túloldalon van. Vagy a Nagyállomásról érkezőkre gondolt? A cikk viszont nem ezt mondja.
Továbbá a cikk címében "boltosok" vannak, míg a cikkben csak egy boltost említ, és nem is mondja, hogy ez egy lenne a sok közül.
Egy érdekességet vettem észre, valami eszméletlen megtévesztő módon van kirakva a menetrend a Benedek Elek téri megállóban, a megálló kiírása szerint hétvégén és szabadnap az 5-ös troli nem közlekedik ki van húzva a menetrendből, csak az 5A van megjelölve a menetrendben. Más téma ma ki hol látott csuklós buszt ? Én; 22, 23Y, 24, 25, 25Y, 44, 48,
A 7F elég régi járat, a 19-es troli viszonylag új. Az érdekesség az, hogy a szegedi számozási koncepcióba beleillenek. Régen volt egy decentrumos rendszer számozással, onnan eredeztethetőek a buszok számozásai. Az 1-es decentrum Tarján, így a 10-es, stb buszok indultak onnan, így a 19-es beleillik a képbe :)
A 7-es pedig a Mars tér, így a 7F sem igazán lóg ki.
Manapság persze a legtöbb ember már nem tudja, hogy mi honnan ered :)
És igaz az, hogy nincs legalább párhuzamos számozás.
Évekkel ezelőtt az új 7-es trolibusznál volt az, hogy mivel alig 6-8 évvel korábban volt másik trolibusz járat ezzel a számmal, és az egyik végállomás ugyanaz volt, az utasok egy része meglepődött, hogy másfelé megy.
Kijelzőket kell még beállítani. Trolik még mindig törvényszéknek mondják be az ítélőtáblát az új megállónak még nincs bemondása csak az hogy "a következő megálló" .
Álmosdra ilyennel utaztunk. Mostanság sok csuklós jár múltkor a 4 ajtós mannal mentünk az előtt meg ikarus.l.
Azt lehet tudni! hogy az uj menetrendekben a szabadnap/munkaszuneti nap az milyen napokat jelent? Szombat/vasarnap/karacsony/elcserelt szombat hetfo es szombat?
A Derék utcán állnak a trolivezeték tartására képes oszlopok, a Pesti utcán szintén, és még a Széchenyi utcán is.
ADerék utcán csak a Tócóvölgy felőli oldalon levő, 10 méteres oszlopok (jellemzően a buszmegállóban a közvilágítás miatt) lettek az egykor tervezett trolivonal(ak) miatt beállítva. Viszont a Tócóvölgyi lakótelep belsejébe is megy acél oszlopsor (két helyen is)!
Ha a Széchenyi utcának a külső részére gondolsz, akkor azokat az oszlopokat felejtsd el, nem bírnák el a trolivezeték feszítését.
Más. A Károlyi Mihály utcánál a nagyállomás felé menő irányban kint maradt a 31,32 vonal menetrendje és vasárnap du még volt aki várta a buszt!
Itt is az volt. És az is lenne, ha nem lenne ekkora párhuzamosság.
Ja, amit ma kiszúrtam: a fantommegálló a Széchenyi utca Tisza István utáni végénél lévőt HASZNÁLJÁK a józsai viszonylatok. Csak azt nem értem, mi a fenéért. A villamostól ugyanúgy messze van; a következő megálló pedig a buszállomás, ahol van átszállási kapcsolat.
Viszont nem parkolnak oda az autók. Ki is fogytak az előnyökből.