Csapdával és méreggel lehet őket a leghatásosabban irtani. A riasztóval legfeljebb terelgetni tudod, de ha éhes - márpedig éhes - akkor úgyis a nyulaknál köt ki. A patkány, vakond riasztó semmit sem ér. Kár érte pénzt kidobni.
A nyulakat reggel s este jól etesd meg, aztán zárj el mindent, amit a patkány szívesen eszik. Széna, lucernaszéna legfeljebb fészekrakáshoz kell neki, de nem télen. Fényes nappal ritkán merészkedik a nyulak etetőjéhez.
Ha kiéhezteted, akkor megzabálja a mérget előbb utóbb. Nekem ez jól bevált.
A férjem csapdázni szokott szalonnabőrrel. 10 csapdája van, amit mindenfelé szétrak, ahol a patkányok járnak. Neki ez segített egy patkányinváziónál.
A földalatti járatokat érdemes rendszeresen vízzel elárasztani. Megpróbáltam a kénlapos füstölést is.
Tanulmányozd a patkányok életvitelét és figyeld, hogy mire hogyan reagálnak az adott környezetben.
Bő két hétig szívóztam a patkányokkal. Nekem ez a kiéheztetési módszer vált be. Az egyébként kifutóban szétengedett növendék nyulakat éjszakára bezártam a ketrecekbe, ahová a patkány nem tudott, de nem is mert bemenni. A járatait naponta romboltam, torlaszoltam és mindenhová tettem a patkányméreg granulátumot kis nyúletetőkbe. Most azt eszik. Azelőtt a fészertetőn ülve várták, hogy mikor megyek el. Én meg csodálkoztam, hogy a nyulak olyan kis girnyók holott annyi abrakot adok nekik.
nálam is sok a patkány (a négylábú kártevő) és nehéz őket irtani mert "rájönnek" hogy méreg, csapda, stb és elkerülik. Van-e valakinek tapasztalata a 20-40 kHz-es patkányriasztó hatásáról? Nincs rossz hatással a nyuszikra?
Üdvözletem olvasgatom a fórumot és segítséget kérnék van 3 fehér házinyulunk vennék vagy cserélnék 1 bak nyúlat. Tápiógyörgye környékén van e valaki. Tapasztalatszerzés és tanács is elkelne :-) Köszi
Bécsi kéket tart esetleg valaki Gy-M-S megyében? Szeretnék egy párat,bejárható közelségben,meg szívesen olvasnék tapasztalatokat tartóktól,mennyire érzékeny,kényes,szapora,stb.
Saját tapasztalatom szerint a nyuszik a meleget nem bírják, a hideget viszont igen ( mínusz 5 fokban is fialt már, semmi probléma nem volt, nyáron viszont a 37 fokos melegben 24 szopósból 5 maradt meg mert túlhevültek és el is pusztultak szegények).
Tudomásom szerint minden élőlénynek van ún. "optimális érzeti hőmérséklete", amikor a legkevesebb energiát fordítja a szervezete a hűtésére vagy melegítésére. A szarvasmarhánál ez a hőmérséklet +4 C-fok, de a nyuszinál nem tudom. Erre én is kíváncsi vagyok.
Ha fűtesz rájuk, akkor szerintem ne sokat és nagyon vigyázni kell a használt, baktériumos-fülledt- stb levegő gyakori cseréjére. Hiába nem fáznának, ha közben lebetegednének.
JÓ ESTÉT MINDENKINEK.Érdeklődnék szokott e valaki fűteni a nyusziknak télen,csak azért kérdezem mert nekem a lehetőség adott hozzá.Meg gondolom hogy jobban éreznék magukat,most még jó idő van náluk ojan 13-14 fok de később ha bejönek a hidegek ez a helység is hideg szokot lenni.Válaszokat tanácsokat előre is köszönöm.
Hasba vágó kérdésem van: ivarérett, két éves bak nyúl húsa alkalmas-e fogyasztásra, nem büdös??? Szomszédom nekem adná, tenyészteni nem akarom, de egy pörköltet csinálnék belőle.