Ha figyelmesen megnézzük az alkotást - nem árt többször is lassítva visszapörgetni, nem lassan pörgetni, hanem lassított lejátszásra - kiderül, hogy a gyilkosság véletlen baleset. Nem előre megfontolt aljas indokból elkövetett tett. Ellenkezőleg: az Újj meg akarta símogatni, gyengéden, szeretettel, empátiával a bogárka buksiját. Ő viszont félremozdult és ilyen drasztikus növekedési aránykülönbségeknél sajnos megtörténhet a baleset. Olyan ez, mintha egy ukcve 215 méter magas, mondjuk ki: képzeletbeli lény idetévedne és hatalmas ujjával, ami emberi perspektívából átszámítva az r 12,35 m átmérőt is elérheti megpróbálná megsímogatni egy személyt. A símogatás miatt például egy csinos szőke némbert. Közben egy másik személy, például egy tűzoltó vagy hajléktalan esetleg babakocsit tologató nyugdíjas, munkaélküli politikus, korrupciós botrányba keveredett tanácsadó, vagy bárki, elvonná a figyelmét a másodperc egy töredékére és a mozdulat néhány kilonewton nyomással brutálisabbra sikeredik minek következtében odamázolja a Föld lakóját a tisztán kuriozitásból szemügyre vett kéttornyú debreceni templomépület előtti tér asztfaltjához. Utána bánkódik egy kicsit, megtörli az ujját tárnicskék színű blézerében és egy lépéssel átlép Békécsabára, a videofelvételt pedig beküldi a Marstubenak. Én így éltem át a videobloggot.
A Béla jól szituált kapcsolószekrényéhez képest ez egy békebeli kapcsolószekrénymatróna. Ha lakásban lenne, horgolt kardigán, illetve na, horgolt csipketerítő illene rája.
Mi ebből a tanulság?? Muslincát nem toszítgatunk az elektromos kapcsoló szekrény tetején, mert elkenődik. Most aztán meg lehet nézni, hogyan néz ki annak műemlék kapcsoló szekrénynek a teteje. Tiszta horror. Gyilkosság ! Műemlék gyalázás ! Fúj ! Na most már mindegy.
A cívishiren az írta valaki, hogy az élet brutalitását kívánja bemutatni a film. A bogár szerintem trűkk volt mint az avatar és nem is halt meg, csak trűkkfelvétel.
Hát, milyen az élet?! Hát így kell találkoznia a végzetével? A Mester Újjának az újja képében? Annak a kiss bogárnak? Épp a társához síetett a kapcsolószekrényen.
Ez egy énáltalam lefülelt kapcsolószekrény a múlt homályából, amely szerintem még patinássabb dógokat tudna mesélni. Már széthullás ellen is védve van a sárga masni által.
Debrecen – A filmes stáb rátalált egy régi kapcsolószekrényre. Belegondoltam, mi lenne ha beszélni tudna. Milyen érdekfeszítő történetekkel állna elő!
Úgy gondolom minden tárgynak meg kell adni a nyílvánosság lehetőségét. Főleg az efféle, sokat szolgált eszköznek. Amely hóban, fagyban, kánikulában tette és teszi a dolgát.
Ez a derék kapcsolószekrény méltósággal megrozsdásodott, de még ma is felveszi ritmust a fiatalabb szekrényekkel. Javaslom tőccsék le a Disznó a jégen 3.-ik epizódját és ismerjék meg a mai műsor főhősét. (A végén látható véletlen balesetet csak az erős idegzetű nézőknek ajánlom)
A labdarusa azért nem biztos, hogy úgy fog c menni ukcve 3 évtizeddel később. Több okból kifojólag. Speciel már nem olyan rugalmas a személy. Bélának szerencséje van plusszkilogramok tekintetében, mert azok is visszafogják a labdarusában szükséges fürgeséget.