Keresés

Részletes keresés

sugarma Creative Commons License 2000.05.21 0 0 289
Rosszul írtam a refrénben nem tegnap, hanem este van:"Este megvolt, becsszavamra megvolt, este megvolt, megvolt még.."
sugarma Creative Commons License 2000.05.21 0 0 288
Átnéztem az előzményeket, máj. 2-án írtatok Cs. P. verséről, íme a szöveg:

Csorba Piroska: Reggel csak fél zoknit találok

Esténként a sötétben megjelenik a Nagy Zoknifaló,
és a zoknijaim sajnos eléje másznak.
Reggel azért nem találom sehol a fél zoknimat.
Persze, az is lehet, hogy az ágyneműtartó mögött reszketnek a Nagy Zoknifalótól.
A legjobb, ha az embernek valamennyi zoknija egyforma színű.

A központozás nem biztos, hogy így van, mert ezt a Kaláka:Hol a nadrágom? c. cd-jéről írtam le lányomnak, aki ezt választotta az isk. szavalóversenyre. Mellesleg a címadó verset a "tegnap megvolt, becsszavamra megvolt, megvolt még" refrénnel Thorbjörn Egner írta, Semmit sem talál az ember címmel (ford.: G. Beke Margit).

morticia addams Creative Commons License 2000.05.20 0 0 287
Sir Dagotta, istenbizony megcsinalom a castingot...:)))
Előzmény: 81713 (286)
81713 Creative Commons License 2000.05.19 0 0 286
Szinopszis

Munkacím: The Sucks-saga

III. RÉSZ

Eltelik 9 és fél nap. Wilson bácsi már nagyon unja Dennist a komiszt, a betörők viszont reszketnek. José Alvaradó a Vörös Októberre vadászik, ám Robin Hood ellopja előle. A négy páncélos összebarátkozik a három testőrrel, de csak két választásuk van Magyarországon, közben a rokonok meg csak gyűlnek, ezért a tíz kicsi indiánhoz fordulnak. Ryan közlegényt megmenti Forrest Gump, akinek ettől még drágább az élete. Taki bácsit meglepi az adórendőrség. A tőzsdecápa kifizeti ugyan a bírságot, de ÁFÁ-s számlát követel róla. Szerencsére közbelép Michael Knight és az adóellenőröket elfújja a forró szél. Na erre föléled Borivoje Surdilovics, és kér egy kávét. A Babylon-5 űrállomáson észlelnek egy igen nagyméretű félpár zoknit, ami Föld felé közeleg. A félpár zoknit Harry Stamper felrobbantja, de az Alfa űrbázis megsemmisül. Ákost a Batman is felpofozza. Isaura pénzéről kiderül, hogy Béla nyomtatta, ezért egy rém rendes család veszi gondozásába. Ellie tudomást szerez Esmeraldáról, és a gyökereit kezdi kutatni. Virág elvtárs kijelenti, hogy a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, ezért Pelikán elvtárs ad neki egy stoppolófát, amit Virág elvtárs -az elnyomottak iránt érzett internacionalista kötelezettségtől vezéreltetve- azonnal a Chicago Hope kórházba továbbít. Esmeralda kómába esik. Sümeghy művész úr is fellép a Dáridóban, de a Kutya leugatja.

http Creative Commons License 2000.05.18 0 0 285
1.) Nem! Nem! Nem! Én már nem hordok zoknit. Nem zoknit, hanem lábat mosok. Itt a nyár.

2.) Férfi macskanadrágot követelek a divatdiktátoroktól. Amikor keresztbe teszem a lábam egy tárgyaláson, kilóg a szőrös lábszáram a pantalló alól. Elég volt. De megelégszem félpár térdharisnyákkal is. Még mindig jobb, mint a felemásan szőrös láb.

81713 Creative Commons License 2000.05.18 0 0 284
Kedves kartácsak!

Igazán hálásan köszönöm, de nem hiszem, hogy megérdemelném méltatásotokat, csak régi szokásomhoz híven, mindent összekevertem. Viszont kérlek Titeket segítsetek nekem, majd összeboronáljuk a dolgot!

Vének Tanácsa TM

Az ötlet megvéve! Természetesen én is gőzmosodára gondoltam, de slafrok keveredett az írásomba. A szereposztás még nem érett meg igazán.

Gandalf

A belinkelt kép hatalmas! Fogadd legőszintébb farokcsóválásomat! :-))))))))

plebejus

Még ingadozom, mint anno a középparaszt, de azt hiszem a jutalomsert fogom választani. :-)))))))

És akkor a második rész következ:

Szinopszis

Munkacím: The Sucks-saga

II RÉSZ

Szegény Esmeralda válságos –vészhelyzeti- állapotban kerül az Emergency Room-ba, ezért rögtön Gyurcsók József természet- és csőgyógyász TV-s telepátiáját veszik igénybe. Egy kapcsolási hiba miatt azonban a mágia félresikeredik, és Esmeralda összenő a lepedővel. Ezentúl csak pí-vízben mosható. A négy páncélosnak nem fizet a biztosító, ezért lízingelnek egy másik harckocsit. A kutyájuk elszegődik nyomozni, és Rex felügyelőként próbál Esmeralda nyomára jutni. Időközben Lassie is hazatér, igaz, ő sem találta meg az ötödik elemet, de jó barátságba került az éneklő kutyával, akit beajánlanak a Koóstolóba. Borivoje Surdilovicsnak leesik a vérnyomása, és Jadviga párnájára hajtja le a fejét, ám ez sem különb a Deákné vásznánál. Erre megint jön a hét mesterlövész, de mostmár ők sem tudják, hogy minek? Ray összeházasodik Desdemonával, és egy szál csupasz pisztollyal védi meg Othellótól. Cliff elárulja Udonak, hogy van aki forrón szereti. Félbeszakítják a Dáridót, mert kiderül a hónaljmirigyről, hogy irigy, de nem baj, mert Leonciónak sem tetszett. Bobby megbízást ad a Fraser hajóstársaságnak, viszont Piszkos Fred közbelép. Esmeralda –így összenőve a lepedővel- szeretne visszatérni az édenbe, vagy attól keletre. Miklós kiüríti a kakukkfészket, és elviszi a kasszát. José Alvaradó újabb ármányokon töri a fejét, mert megbízója Rambót akarja alkalmazni helyette. Közben a Terminátor is felpofozza Ákost, de ugye a fiúk nem sírnak. Elszabadul a pokol, mert Derszu Uzala meg felpofozza Gyurcsók Józsefet, Fülig Jimmy őszinte sajnálatára, mert ő akarta. Isaura nagyobb összeget kap Samanthától, hogy Esmeralda stoppolását ki tudja fizetni.

(folyt. köv.)

Gofry Creative Commons License 2000.05.18 0 0 283
Spontán teleportáció, vagy még rosszabb. Én a helyedben keresnék a lakásban egy féreglyukat.
Előzmény: nobodybuilder (282)
nobodybuilder Creative Commons License 2000.05.18 0 0 282
Tegnap különös napom volt. Találtam egy fél pár zoknit, anélékül, hogy korábban elvesztettem volna egyet. Kék színű, minta nélküli. Nem hiányzik valakinél?
:-)))
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.18 0 0 281
Hell o *.*,

Ezen a kérdésen már mások is elgondolkoztak, íme az eredmény:

Hová
tűnnek a fél pár zoknik?

Gandalf (Dublin)


Írországról magyarul


morticia addams Creative Commons License 2000.05.18 0 0 279
korai tinedzs(er) korom ota keszultem a Bizottsag altal megenekelt 1993 augusztus 13ra, hogy akkor azt majd jol becsekkolom magamnak, aztan valahogy - mint ahogyan a napfogyatkozas is - elsikkadt.

Ezt a július 23-án 23 óra 23 perc -et viszont nem kene elszurni.

Marcsak az odaatrol visszakiserto zoknik mian sem.

Előzmény: http (278)
http Creative Commons License 2000.05.17 0 0 278
Csak jelezni szeretném, hogy 103 félpár zokni köbének gyöke (amely eredménye foszlott, kettészakadt félpár zoknikat is tartalmaz) 0.000003 köbméter egész pár zoknit eredményez. Ennek szétválogatása egy emberöltő 13-ad részének teljes munkahelyi ebédidejének 9-szeresét teszi ki. Ha a maradék törtidőket egészpár zoknik vásárlására fordítjuk, akkor az egyiptomban élt püthagoreusok számmisztikája alapján idén, július 23-án 23 óra 23 perckor pontosan 7 pár zokni lesz párban, ha kibontjuk a 0.000003 köbméter zoknit tartalmazó tartályt.

morticia addams Creative Commons License 2000.05.17 0 0 277
Azert azt meg inditvanyoznam, hogy az evilagon maradt fel par- es kitomott- zoknikkal babjatszokort szervezzunk.
Mondjuk milyen jo kis hozeee alvarado vagy micsoda karaktereket lehetne sotet, doglott zoknikkal megszemelyesiteni. Esmeralda szerepere beneveznek egy rozsaszin pottyos, masnis darabot, felteve, ha van ilyen akarmelyikunk gyujtemenyeben.

Vegulis, ha kell, en vallalom a castingolast.

;)))

maplesyrup Creative Commons License 2000.05.17 0 0 276
Te is jó régóta nézhetsz tévét! Top-topik, top DP!
Előzmény: 81713 (269)
plebejus Creative Commons License 2000.05.17 0 0 275
Dakota,
ha osszefutunk, jutalmul kapsz tolem 1 korso sert, vagy 1 par vadonatuj zoknit:)))
Előzmény: 81713 (269)
Mulan Creative Commons License 2000.05.17 0 0 274
:-)))))))))))
Előzmény: 81713 (269)
morticia addams Creative Commons License 2000.05.17 0 0 273
Sir Dagotta:)))))

Kivancsian varom a masodik reszt:)

Előzmény: 81713 (269)
névtelen Creative Commons License 2000.05.17 0 0 272
Jelentem:

egyesítettem az othhoni és az albérleti zoknibázist.

Eredmény: rengeteg szökevény! CSAK szökevény...

ugyanitt: április 1. -re felemás zoknik minden mennyiségben bérelhetőek:-)))

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2000.05.17 0 0 271
DP :)))

De a Titanic nevű alkotmány lehetne mondjuk egy gőzmosógép.
És a szereposztást hogy gondoltad? Leókát már kilőttük...

Előzmény: 81713 (269)
Hibiszkusz Creative Commons License 2000.05.17 0 0 270
Kedves DakotaP!
Vizesre nevettem magam a szinopszisodon, kösz!
Hibiszkusz
Előzmény: 81713 (269)
81713 Creative Commons License 2000.05.17 0 0 269
Szinopszis

Munkacím: The Sucks-saga

I. RÉSZ

Az első világháborút megelőző zűrzavarban elindul egy szerelmes zoknipár a Titanic nevű gőzöshajón. A hajó ismert tragédiáját követően kölcsönösen azt hiszik egymásról, hogy a másik odaveszett (eltűnt). A Ewing nevű félpár zoknit Texasba veti a sors, míg Esmeraldát –a párját- Mexicoba. Esmeralda kilyukad, és nincs pénz a stoppolására Onedin kapitány otthagyja Esmeraldát a kikötőben. A Ewing fiú eközben hatalmas stoppolófa-lelőhelyeket tár fel. Green doktor -látva Esmeralda nyomorúságát- szól Takács bácsinak, ugyan vigye már el Esmeraldát Dallasba. Takács bácsi rá is áll a dologra, de nem tudja, hogy a féltékeny José Alvaradó felbéreli Anakin Skywalkert, hogy rabolja el Esmeraldát. Amikor Esmeraldát megpróbálja elrabolni a gaz Skywalker, nem veszi észre, hogy az autóban a nyolcadik utas a halál. Na de Lenke néni sem rest, előveszi a halálos fegyverét, és alaposan helybenhagyja a rablót. A küzdelem során tovább lyukad Esmeralda, de szerencsére időben érkezik Mágenheim doktor, és Julcsi is segít. Közben a Berényi Kft. megveszi Claudiától a Wágner Oil Company Trust részvényeit, és Miklós így lesz a Westar elnöke. A rablási kísérletet Mulder ügynök kezdi vizsgálni, de Scully szól neki, hogy csak száll a kakukk fészkére. Ekkor jön a hét mesterlövész, de senki sem tudja, hogy miért? Esmeraldát közben egy városszéli kórházba viszik, ahonnan Sova doktor a Fekete-erdei klinikára küldi. Brinkmann doktor felhívja Derrick felügyelőt aki utasítja Harryt, hogy Columbo hadnagyot értesítse. Columbo hadnagy San-Francisco utcáin megtalálja a Fejvadászt, aki tudja Borivoje Surdilovocs lakáscímét. José Alvaradó megzsarolja a Ewing családot. Jockey inkább fizetne, de Bobby utána jár a dolognak, és elmeséli a klubban. Erre jön a négy páncélos és a kutya. Ákos felgyújtja a páncélost, ezért Zsolt felpofozza őt, Taki bácsinak meg közben ketyeg a taxiórája. Lagzi Lajcsi Dáridót szervez Esmeralda megstoppolására. A Dáridó közben kiderül, hogy drágán adták az életet.

(folyt.köv.)

Rastaman Creative Commons License 2000.05.16 0 0 268
Jaj, most lebuktunk!

Horusz, alias zoknifobius maximus (orias zoknigyulolo a gyengebbek kedveert), Menekulj!

Előzmény: Mulan (266)
Rastaman Creative Commons License 2000.05.16 0 0 267
Mar latom lelki szemeim elott a nagy fekete zoknit, a foszornyt, aki lenyeli a sok kis apro zoknicskat...
Kell bele egy szerelmi szal is, meg valahogy meg kene tudni kulonboztetni a zoknikat, nem csak szinuk alapjan, hanem pl. anyaguk, mintazatuk, fazonuk alapjan!

Varom a kreativ, szellemes zokni neveket ill. megnevezeseket!

Aztan kene egy promocios menedzser is, tan ez a legfontosabb, h beharangozzuk az elso zokni fohosu internetes filmet, sot, a ha ugy mutatjuk be, mint a Torzsasztal elso filmjet, tan meg tamogatast is kapunk ra!

Remelem kellokepp megmozgattam a fantaziatokat!
Es akkor csapjunk a lovak, jobban mondva a zoknik koze!

Előzmény: 81713 (265)
Mulan Creative Commons License 2000.05.16 0 0 266
Tudon, zoknibérencek vagytok!
Elterelitek itt a figyelmet, a zoknik meg zavartalanul tünedeznek!
Előzmény: Rastaman (263)
81713 Creative Commons License 2000.05.16 0 0 265
Kedves Horusz & Rastaman!

Ha már Hollywood két ilyen avatott ismerője is körünkben van.
Igazán írhatnátok egy jó kis forgatókönyv-szinopszist a félpár zoknikról, mivel már amúgy is volt erről szó a topicban. :)

Üdv!

A Dagotta

Horusz Creative Commons License 2000.05.16 0 0 264
Hidd el, számomra is fárasztó, hogy ezek a látszatra sokszínű és érdekes hollywoodi(as) filmek mennyire sablonosak és egy kaptafára készülnek. Ugyanazt sugallják vagy sulykolják, és a legtöbben sajnos bedőlnek nekik. De ez nem ide tartozik.
Előzmény: Rastaman (263)
Rastaman Creative Commons License 2000.05.16 0 0 263
Off

Nem, nem errol van szo...

Sot, nem tudom emlexel-e az SW elso reszevel kapcsban kialakult vitara, en ott kifejezetten kialltam melletted...
Csak mar faraszto, h mindenbe ugyanazt latod

on

Elnezest a topicosoktol, hogy ide piszkitottam....

Előzmény: Horusz (262)
Horusz Creative Commons License 2000.05.16 0 0 262
OFF
Hát, nem egy hálás dolog sikerfilmeket szidni, ezt már korábban is észrevettem. De azért igyekszem nyugodtan érvelni. Ha a filmmel kapcsolatos nézeteimbe bele tudsz kötni, akkor beszélgessünk tovább az AB topicban.
Előzmény: Rastaman (261)
Rastaman Creative Commons License 2000.05.16 0 0 261
Valoban, es elnezesedet kerem a lekezelo stilusomert, de mit az American Beatyban csinaltal, az kisse kiakasztott...
Előzmény: Horusz (260)
Horusz Creative Commons License 2000.05.16 0 0 260
Kedves Rastaman

Minden bizonnyal elkerülte figyelmedet az az apróság, hogy én ebbe a topicba kezdetektől fogva írtam, nem is keveset.

Előzmény: Rastaman (257)
CAIN Creative Commons License 2000.05.16 0 0 259
Sajnos a megoldás nem ilyen egyszerű, mivel mosás nélkül a zokniban megfelelő koncentrációjú metán és vajsav katalizátor jelenlétében igen gyors, agresszív biokémiai bomlási folyamatok indulnak meg. ( A köznyelvben ezt a folyamat úgy emlegetik, hogy "lerohad a lábáról".) Szélsőséges esetben még a metán-levegő elegy öngyulladása is előfordulhat.
Előzmény: maplesyrup (258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!