Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92064

A tények kimondása nem lehet sértés és rasszizmus, még akkor sem, ha te  így gondolod. Tehát maradjunk abban, hogy a 25 centis farkú, barna bőrű, hím Homo sapiens nagyfarkú néger, és ezt ki lehet mondani.

 

A maszkról azt gondolom, hogy azt az említettek nem ott felejtették az arcukon bizonyos szituációkban, hanem annyira be voltak parázva, hogy a zöldövezeti, üres utcán is célszerűnek találták a hordását. Ezért nem akarok senkit minősíteni. Autóban, vezetés közben maszkot hordani pedig veszélyes.

Előzmény: BZoltan (92051)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92063

A tudományos kutatások hitelességét nem az adja, hogy ki finanszírozza vagy nem finanszírozza a kutatást hanem maga a tudományos eljárás dokumentációja és megismételhetőség igazolása.

Előzmény: kifli (92061)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92062

Ennyire részletes adatok nincsenek kéznél. Több helyen olvastam erről. Ez a cikk például erre a kutatásra hivatkozik.

 

Amúgy az én kedvencem a finn hatóságok transzparenciája. A helsinki környéki kórházak rendszeresen publikálják a fontos adatokat. Ők azt mérték, hogy a kórházi kezelésre szoruló betegek 67% nem oltott és az intenzívre eddig összesen 4.6% olyan beteg került akik mindkét oltást megkapták, de ezek kivétel nélkül súlyos alapbetegségben szenvedő 60 évnél idősebb betegek voltak.

 

Vagyis Finnországban az intenzívre kerülők 95.4%-a oltatlan. 

Előzmény: naivkezdo (92060)
kifli Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92061

Persze, hogy van ra forras. Sponsored by Pfizer

Előzmény: naivkezdo (92060)
naivkezdo Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92060

En nagyon lemaradtam ezekszerint.

Van erre forrásod, hogy az oltatlanok jobban terjesztik, megfordítva az oltás (melyik?mindegyik?) csökkenti a terjedést (mennyivel?) ?

Előzmény: BZoltan (92053)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92059

Én nem eldöntöm, hogy mit ignorálsz hanem pusztán észrevételezem.

 

Ez a gulágozás pedig badarság. Bár retorikai túlzásként mindenképpen értékelem :) Én is szoktam ezzel az eszközzel élni.

 

Jelenleg tudtommal 14 kötelező oltás van Magyarországon. Ezen túl pedig 9 olyan oltás van amely a megbetegedési veszély esetén kötelező. Ezen oltások megbliccelése is jogi következményekkel, büntetéssel jár.

 

A kovid előtt ha az újságban megjelent, hogy egy retardált szülő nem engedte a gyerekét beoltatni valamelyik kötelező oltással akkor a társadalom 99% nem aberrát része ezen felháborodott.

 

Most pedig a társadalom cirka 20-30%-a teljesen elfogadott módon terjeszt és hisz el oltásellenes hülyeségeket.

 

 

"Egyszer mindenki megkapja mert endemizálódik. "

Igen, erre bazírozunk mindannyian és nagyon erős a bizalmam, hogy ez hamarosan be fog következn. Ami viszont nagyon nem mindegy az az, hogy addig Magyarországon mennyi ember hal bele a járványba... akár közvetlenül akár közvetetten.

 

Azt te sem tagadhatod le, hogy azokban az országokban ahol 80% körüli az átoltottság ott lényegesen kevesebben halnak meg most. Hangsúlyozom _MOST_

 

Ez lenne ugyebár a cél. Szerintem ez olyan,  mint az, hogy az úriember nem köpköd az utcán, a többieknek pedig tilos. Szóval igen, jó lenne ha a kormány kommunikációja és a társadalom edukációs szintje meg a minőségi tájékoztatás tudná azt eredményezni, hogy 80-90%-a a népnek beoltatja magát... de ha erre nincsen lehetőség akkor mi mást tudnál javasolni mint a kényszerítő intézkedéseket? Komolyan kérdezem.

Mert bennem felmerül a kérdés, hogy vajon annak a 2-3 millió oltásellenesnek a jogai a fontosabbak, vagy annak a mondjuk tízezer embernek az élete akiket egy ilyen kötelező oltás meg  tudna menteni.

Előzmény: Daeril (92055)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92058

Tudnál ilyen mérésre hiteles forrást mutatni?

Előzmény: kifli (92056)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92057

" A kérdésemre, hogy az normális-e az hogy a gyerekorvos nem kezel egy beteg 4 évest nem feleltél, kíváncsi lennék rá. "

"amit Hepci írt, hogy egy 20éves leányzó oltás UTÁN(!!!) meghalt az normális-e, számodra teljesen elfogadható? "

 

Nem ismerem a konkrét helyzetet, sem pedig annak minden szükséges részletét így nem is akarok véleményt alkotni. 

"Mint mondtam komoly kivizsgálások után lenne szabad beoltani bárkit is."

 

Oltások tucatjait használjuk sok-sok évtizede a mostani protokoll szerint. Nem tudom, hogy neked mi a szakmád, de a retorika élmény kedvéért had feltételezzem, hogy mondjuk villanyszererő vagy. Nos, roppantul izgalmas, hogy egy villanyszerelő jobban tudja, hogy hogyan is kell használni a vakcinákat mint több tízezer kutató orvos szerte a világon.

Mondom, ez a baj a sok retardált faszfejjel... milliók meg vannak győződve arról, hogy a nyugdíjas bérszámfejtők, fodrászok és taxisofőrök jobban tudják, hogy hogyan is kell ezt csinálni mint szakemberek százezrei. Nem furcsa ez neked?

"csak az a jó és számodra elfogadható illetve emberszámba vehető aki birka módra minden kérdést, kételyt mellőzve beszuriztatja magát."

Igen, pontosan ez a helyzet. 

Ha tönkremegy az autóm akkor nem egy kozmetikust fogok megkérdezni, hanem egy autószerelőt. Ha problémám van a házam elektromos rendszerével akkor megbízok a villanyszerelőmben és nem egy taxisofőr véleményét fogom kikérni.  Ha pedig egészségügyi kérdésben akarok dűlőre jutni akkor megkérdezem az orvos meg biológus rokonaimat és ha egybehangzóan azt mondják, hogy "birka módra" be kell szuriztatnom magam akkor megteszem.

 

"Meg mint tudjuk az oltott is lehet tünetmentesen hordozó szóval akkor meg mi a bánatnak oltassam magam? Egyszerűen nincs olyan érved ami ezt alátámasztaná."

De van. Többször és alaposan leírtam.

Az oltással csökken a valószínűsége annak, hogy elkapjad a vírust és ha el is kapod annak is csökken a valószínűsége, hogy te tovább adjad. Az adu ász érv pedig az, hogy ha oltottként elkapod a vírust akkor sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy komoly szövődményeid lesznek mintha oltás nélkül kapnád el a betegséget.

Ezekre vannak mérések, adatok és hiteles kutatások. Csak ti, antivaxxerk az ilyenekbe szartok bele és inkább terjesztitek magatok között a sok marketingasszisztens meg jogtanácsadó által összekamuzott ostobaságot.

"Értem hogy sok az orvos a családban, de nem mindig van igazuk a felső iskolát végzett személyeknek. "

Nem felső iskolát végzett személyekről beszélek, hanem szakképzett orvosokról. De amúgy nyugodj bele és fogadd el, hogy ilyen kérdésekben bizony sokkal nagyobb biztonságban vagy ha az orvosokra és szakember kutatókra hagyatkozol mintha villanyszerelőkre és belső burkolókra.

Fogadd el, nyugodj bele, hogy bizony jobban jársz ha bizonyos témákban a képzett, iskolázott szakemberekben bízol meg. Ha a gyereked matek korrepetálásra szorul akkor is inkább egy képzett, tapasztalat matektanárt keressél és ne a szomszéd műkörmöst kérjed meg, hogy segítsen.

Az pedig sajnos egy végtelenül szomorú de kegyetlen igazság, hogy az aki egészségügyi kérdésekben nem az orvosok százezreinek hisz az bizony egy retardált faszfej. Sajnos erre nincsen jobb kifejezés.

Előzmény: Winesoul (92000)
kifli Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92056

Mért adat hahaha

 

a coca cola meg azt merte hogy egeszseges ital:)

Előzmény: BZoltan (92053)
Daeril Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92055

Nem tudom mi jogosít fel téged arra, hogy eldöntsd én mit ignorálok. Talán gondolatolvasó vagy? 

Nyugodj meg, ez az autoriter pszihózis amit nyomtok előbb utóbb célhoz ér. Miután elküldtétek a Gulágra az oltatlanokat, a covid békésen tovább fog fertőzni, mert a fertőzőképessége folyamatosan nő minden iterációval. Egyszer mindenki megkapja mert endemizálódik. De ismétlem nyugi nem lesz bajod tőle mert megvéd az oltás.

Előzmény: BZoltan (92053)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92054

Nem értem, hogy miért kellett screenshotot bekopizni. Igen ezt írtam és ezt most is tartom. Én a vakcina igazolást jónak tartom, de csak az után, hogy valaki megkapta a második oltását is.

 

És nem, nem kell éhen csesződni az oltatlanoknak. Az élelmiszer beszerzés megoldható még karantén alatt is. Ahogy tíz- és százmilliók megoldották ezt világszerte a teljes lockdown alatt. Nem volt jó, de szükséges volt.

 

Az első hullám idején, amikor te is döbbenettel nézted a bergamoi képeket, videókat te is önként lemondtál az önrendelkezés jogáról... ahogy én is. Tettük ezt nem egyéni érdekből, hanem a közösségünkért.

Előzmény: Daeril (91982)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92053

"valószínűleg egy beoltottól..."

 

Érdekes, hogy milyen látványosan ignorálod azt a mért, adatolt, igazolt tényt, hogy az oltatlanok nagyobb valószínűséggel kapják el és terjesztik a vírust. Szerintem ezt morzsolgassad magadban és előbb utóbb te is meg fogod érteni, hogy miről szól a történet.

 

Előzmény: Daeril (91990)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92052

Szerintem simán szarháziságból. Minden országban jóval magasabb lenne az átoltottság ha az állam bejelentette volna, hogy minden felelősséget vállal. De pont az, hogy ezt nem tették bizonytalanított el sokakat.

Előzmény: naivkezdo (91996)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92051

"Itt a Sashegy tetején tavasszal számos fószert láttam éjjel, a tök üres Hegyalja úton maszkban biciklizni.

Sokan egyedül ülnek az autójukban és maszkban vezetnek."

 

Csomószor van az, hogy amikor egyik boltból a másikba megyek akkor nincsen kedvem levenni arra az időre a maszkot. Bringázáskor én nem hordok maszkot, de bevallom volt már olyan, hogy egy maszkos helyről kijöttem, felpattantam a drótszamárra és egy km után vettem észre, hogy a maszk rajtam maradt.

 

Gondolom hallottad már azt a mondást, hogy ha egy ember kezébe aki még soha nem látott elefántot bekötött szemmel egy elefánt farkát adják akkor ő azt gondolhatja, hogy az elefánt egy vékony hosszú és izmos állat. 

 

Na, erre gondolj amikor egy részletből akarsz te is az egészre projektálni.

 

más... off, off... a rasszista beszólásokat kérlek engedd el. Engem zavar és sért.

Előzmény: Hepci (91992)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92048

"pont az oltások miatt keletkeznek a különféle mutációk "

 

Nem. Ez simán nem igaz.  De ezt te is tudhatnád, hiszen erre hiteles forrást te sem tudsz mutatni.

Előzmény: Winesoul (92004)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92046

A cigány szóval én még nem jutottam dűlőre. Romáktól, cigányoktól hallottam, hogy vannak olyan roma közösségek ahol a roma az egy adott nemzetséget, törzset jelent, szóval nem feltétlenül minden cigány roma.

Amúgy meglepő vagy sem, nekem a környékbeli cigányokkal az égvilágos semmi problémám nem volt soha az életben. Sőt, egyszer az Éjszakai Pincetúrán egy népes szörcsöki cigányzenekar volt nálunk a műsor, az ő tagjaikkal rendszeresen összeköszönünk a boltban ha összefutunk. Néha bringázás közben szoktam az ugyancsak bringázó romákkal pár szót váltani.

 

Nem tudom, hogy mire gondolsz, nem érzem magam különösebben píszínek és azt sem tudom, hogy mi bajom kellene, hogy legyen a környékbeli romákkal.

 

Azt hallottam más borvidékek borászaitól, hogy náluk vannak problémák, de hogy mi és miért ahhoz én nem értek.

 

Nyilván van egy komoly szisztematikus szegregáció az ország szegényebb részeiben és nyilván a cigányság túlnyomó része több generáció óta mély-szegénységben és a többségi társadalom életmódjával távolról sem kompatibilis módon él. Nem vagyok sem hülye, sem vak :)

Előzmény: naivkezdo (92039)
kifli Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92044

A sort egyébként még tavaly ősszel Fleck kezdte, amikor kijelentette: „Nagy valószínűséggel egy 22-es ellenzéki győzelem után ideiglenesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után”. 

 

a jogállam kezdete az, hogy lemondunk az érvényesüléséről. Forradalom lesz. Ez készen van:)

Előzmény: Hepci (92017)
naivkezdo Creative Commons License 2021.11.30 0 0 92039

Cigány nem volt a szótáradban?

Komolyan kérdezem.

Pl dobai vagy devecseri (vagy mondhatnék bármilyen ottani települést szinte) cigányok kapcsán hogy sikerült ennyire PC-nek maradnod vagy azzá lenned?

Előzmény: BZoltan (91895)
naivkezdo Creative Commons License 2021.11.29 0 0 92038

Csak úgy jönnek.

 

Előzmény: altimus (92028)
naivkezdo Creative Commons License 2021.11.29 0 0 92037

Kikotyogtad a mestertervet.

Előzmény: Hepci (92035)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 92035

Akartak egy rakás chipet, mint Naiv is, aztán kiszűrnék a vérükből és összeraknak belőle fejenként egy közepes laptopot. A házat meg a monitort már simán megberhelik a fenekükben, 3D-nyomtatással (ezt a technológiát most szabadalmaztatta a 4iG és rögtön nyert vele 800 milliárdot egy dubrovniki focipálya építésére).

Nem jött össze, ezért a csalódás.

Előzmény: altimus (92028)
altimus Creative Commons License 2021.11.29 0 0 92028

> Vegyünk egy nagy levegőt és mondjuk ki, hogy az oltottak egy része csalódott.

 

te honnan veszed ezeket a suletlensegeket? miert lenne az oltottak egy resze csalodott? (gondolom azt erted ez alatt, hogy a beadott vakcina miatt csalodottak.)

 

a kinai es az orosz vakcina valoban problemas. a kinai a minosege miatt, mindketto meg amiatt, hogy kulfoldon sok helyen nem fogadjak el. ezt a legelejen is lehetett tudni, ellenben azt lehetett remelni, hogy mo kilobbizza az eu-ban a jovahagyast.

Előzmény: naivkezdo (92020)
altimus Creative Commons License 2021.11.29 0 0 92026

azert ennyire nem kovetem a hireket, de par perc guglizassal mindent ki lehet keresni. az fda approval cikk kikeresese 5 mp volt. szerintem minden versenyben levo vakcinagyarto ezerrel dolgozik az fda jovahagyason, meg a nemzetkozi engedelyeztetesen.

Előzmény: naivkezdo (92012)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 92024

Nem raktak bele elég chipet?

Azt gondoltam, két oltás után már fejben szorzol ki 16 jegyű számokat.

Előzmény: naivkezdo (92020)
naivkezdo Creative Commons License 2021.11.29 0 0 92020

Vegyünk egy nagy levegőt és mondjuk ki, hogy az oltottak egy része csalódott. Hogy ez mekkora rész, arra kellene kutatás.

Azt is mondjuk ki, hogy jogosan.

Most nem keresem ki, de linkeltem ide a Pfizer korábbi bírságait, szóval vakon hinni nekik necces.

Amikor szélesebb körben jöttek az 5G csipes hírek, akkor döntöttem az oltás mellett.

Nem jött be, csalódtam, semmivel nem javult a térerő, Faraday-kalitkában az sem segít.

Előzmény: Hepci (92016)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 92019

Állítólag látható a különbség a halálozásokban, tehát a konzervatív államokban (= a sárga hajú idióta hívei) többen halnak meg, mint a demokrata államokban (= a Századvég Intézet szerint demens új főtrotty hívei). Így természetes úton is megszűnhet a probléma, tehát az antiwaxereket leteríti a vájrusz és elfogynak.

Nem akarok az eddiginél is rasszistább lenni, de a baromi kövér négerekre is rájárhat a rúd...

Előzmény: Daeril (92018)
Daeril Creative Commons License 2021.11.29 0 0 92018

Erre jutottak az amcsi anti-antivaxxerek is. Ásni egy hosszú árkot, felsorakoztatni az oltatlan "retardált faszfejeket" és vagy golyó vagy oltás... Még lriratban is vérfagyasztó...

Előzmény: Hepci (92016)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 92017

Lusta vagyok elolvasni... ez a Fleck ilyen jakobinus típusú jogász?

Gyurcsányra nincs valami rapid sebészi megoldása?

Előzmény: kifli (92010)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 92016

Gondolom, nem teljesen hülye a kormányuk - felbocsátották a lufit, most kimérik a hatást az ottani habonyok.

Ha isten megsegíti őket, februárig esetleg öngyilkos lesz a vírus, mint Japánban, vagy eluralkodik egy békésebb mutáns (erre látszik némi esély a dél-afrikaival talán), aztán akkor meg lehetne fújni a fanfárokat.

Nekem egyébként a kötelezővé tétellel sem lenne bajom, ha a dolog paraméterei egyértelműek lennének (kinek milyen gyakran kell beadni, illetve milyen mérhető szintnél) - de ezekben legfeljebb egy Merkely Béla merne nyilatkozni, ha a kormány előtte egészen pontosan tudatná vele, hogy mi legyen a véleménye.

A másik része a kivitelezés technikai lehetetlensége. Mennyi legyen a pénzbüntetés? Ha valaki fosik a chiptől, 300 eurót simán megér neki a dolog. Ha 10000 euró lesz, azt maximum Kövér László tudja kifizetteni Jakab Péterrel elsíbolt közpénzből, de a Herr Schmidt nem fogja. Akkor bedugják őket böribe, mondjuk Kufsteinbe? Nem fognak elférni. Megtelnek a börik, az antivaxosok elkapják a zsúfoltságban a vírust és tömeghalál lesz a vége.

Ennél az is egyszerűbb, ha azt az 1-2 millió kurucos labancot összefogják és főbe lövik Salzburg határában.

Előzmény: kifli (92015)
kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 92015

meleg ez a pite, elkenik valami látszatintézkedéssel majd az osztrákok, pl büntetőadó. ráadásul mindezt majd februárban csak, minek addig várni?

Előzmény: Hepci (92011)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!