Ez egy kicsit húzósnak tűnik!? Én 10500ért vettem topictársunktól/m165le) az olajat és a szűrőket,7600ért pedig megcsinálták az egy éves szervizt Tatabányán(kicsit morogva)!Tib
Vagy Japó fanban ! Mennyi részvénye lehet az essó-ban?Most én is STP+essó95-öt használok, és van vmi tényleg! Csak most nem tudom melyiknek a hatásától!Gáz, de nekem messze vannak az Essó-kútak, de nekem az OMV- is bejön.(onnan meg én kapok zsét).Zöldkártya elöször nem 4-évre van? Az én kocsim 2005-ös, de 2009-ig érvényes a kártya.Akkor prs kollégának miért kellet csináltatni a 2-éves szervíznél? Vagy mit néztem el?
Továbbra is eladnám Szatuna légterelőmet első ablakokra. Törésmentesen leszedve, hibátlan, talán kicsit piszkos. Extrában 10 fém és 10 műanyag rögzítővel (utólag kaptam tőlük postán). Én 7e-ért vettem, 5e-ért odaadnám (de alkuképes az ár). Nem vált be, de minden tapasztalatot (jót és rosszat egyaránt) szívesen megosztok eladás előtt, nem titkolok el semmit.
Csak személyes átadással, hosszú és törékeny, ezért nem postázom. Átadás Szegeden, illetve összehozható Hódmezővásárhely, Szentes, Kunszentmárton, esetleg Szolnok, Kisújszállás, illetve közbeeső útvonalakon.
Ma voltam Békéscsabán - Honda Körös - 2éves kötelező szervizen (36e km óraállás).
Hagytam, hadd csináljanak mindent, nem vittem semmit (majd 60e-nél én cserélek benne szűrőket, meg is vannak).
Zöld kártya (mert 6 nap múlva lejárt volna) 6100 + 1180 Ft.
A többire kaptam 5% kedvezményt, egy tavaly általuk küldött születésnapi jókívánságos levélre (kb egy hónappal előtte voltam 1 évesen :-))).
Így az árak (tavalyhoz képest az 5% kedvezmény nélküli árat nézem):
olajszűrő 3098 (tavaly óta nem változott) pollenszűrő 7056 (tavaly én raktam bele, m165le-től) légszűrő 6116 (tavaly óta nem változott) gyertya 9436 (négy egyforma, de nem tudom mit raktak be) olaj 5w50 13825 (drágább lett tavaly óta) munkadíj (1,8 óra) 13543 (olcsóbb lett tavaly óta)
Plusz lemosták, és megnézték a jobb első felnimet, ahogy kértem. (Írtam korábban, egy nagy ütést kapott, most már biztos, hogy görgőzni kell, ez a téli felni, most lecserélem, aztán megy szakemberhez.)
Az ügyféllel bánásmód kifogástalan volt, mint mindig - bár most nem kínáltak kávéval/teával, de van egy új nő, aki semmire sem jó. A végén kértem volna, hogy nyissák fel a sorompót, hogy csak 10 métert kelljen gurulnom a teljes tömb megkerülése helyett, de közölte, hogy csak a kolléga tudja, de megkeresni lusta volt. Dekoratív és nagy a melle, és ezzel vége is a hasznának.
És megnéztem, tényleg lehet valami a szín/gyártás összefüggésben. Két fekete és egy szürke Jazz állt kint, ezek kínaiak voltak. Bent egy 1.2-es téglavörös (tudom, nem az a hivatalos elnevezés), ami viszont japán volt.
Lehet az, hogy most a gyertyacsere miatt morgósabb a kocsi? Alapjáraton sokkal jobban morog.
Néztem az új Jazz paramétereit: háát,nehéz elképzelni!
100le és 4.2l-es átlagfogyasztás?Azaz 25% teljesítmény növekedés mellett 25% fogyasztáscsökkenés a mostani modellhez képest?!
Mostanában amikor már 5% fogyasztáscsökkentés eléréséhez is vért pisilnek a gyártók, ez kimagasló eredménynek számítana.
És egyáltalán nem hallom a szakma ovációját,hogy a Honda "csodát tett".Szóval szkeptikus vagyok ez ügyben,pedig már ez önmagában megérné,hogy lecseréljem a mostanit.Tartok tőle,hogy a slendrián fordítás miatt ez nem a vegyes fogyasztás,hanem az országúti,ami azért még így is szép eredmény lenne.
De ne legyen igazam!
Különben meg elveszítette a "báját" az új Jazz.Szerintem.
5 napja beléptem a Jazz tulajok "népes" táborába. 2003-as világos kék 1.4ES Eddig 200km-t mentem vele,szóval még ismerkedünk egymással.Az összbenyomásom nagyon jó,a kormány egy kicsit tényleg könnyen jár,de megszokható.Majd még írok,ha megkergettem egy kicsit jobban is. :-)
Most járok STP injektor tisztító+ESSO 95-össel és tényleg van különbség az eddigi MOL-oshoz képest. Lehet hogy az injektor tisztító -kerozin- is rá tesz 1 lapáttal de sokkal jobban megy az autó,húzatgatom 2-3/3000ig városban ha lehet majd egy kis autópályázás is lesz a közeljövőben és majd beszámolok a tapasztalatokról.
Először is szeretnék köszönetet mondani, hogy segítettetek válaszaitokkal, tanácsaitokkal egy döntés megszületésében. Sokáig gondolkodtunk várandós feleségemmel:), hogy használt vagy új Jazzt kellene vásárolnunk. Tényleg igaz: meglátni és megszeretni ezt a kocsit. 1 évvel ezelőtt még gondolkodtunk másban is (Astra, Ford Fusion v. Focus), de amikor közelebbről megtapogattunk, kipróbáltunk egy párat (használtakat), tudtuk, ez kell nekünk. Az igazi kis nagy autó! Sok kérdéssel jöttem Hozzátok, de a konklúzió mindig ugyanaz volt: ha egy ilyen autó 2-3 évesen, 40e km-rel gyakorlatilag bármikor eladható 2,5 M-ért (ilyet kerestünk), akkor már miért ne vegyünk újat (3,1 M HUF), amire van 3 év garancia és 4 évig nincs műszaki?! Nem hiszitek el, hogy volt olyan kocsi, amit orrunk elől vittek el, 10 órával a meghirdetése után...A vevő nem vitte ellenőrizni szervizbe és kp.-val ránk licitált, mi pedig azonnali kp. hiányában ezt nem igazán tudtuk überelni. Ezt már a feleségem se hitte el. Az ő szava volt az utolsó: ha ennyire kelendő a Jazz és így tartja az árát, akkor újat kell venni. És megszületett a döntés! :) Egy új Jazz, Blaze Orange Metallic (szerintem vörösréz) színben, vaóóó:) JHM alvázszámmal már csak fekete, piros és ez rendelhető. 2 hét múlva átvehetjük:) Bocsánat, ha hosszú voltam és egy kicsit off., de ez a Ti érdemetek is. Remélem jövőben felmerülő kérdéseimre továbbra is kapok választ Tőletek:) Köszönöm. taratis
Lehet, hogy az Esso benzinben több az alkohol....? Ezért jelentkezik többleterő, és megnövekedett fogyasztás.
Korábban ezért kérdeztem, hogy valaik próbálta-e már az alkoholos üzemanyagot.
hááát érdekes,bár logikusnak tűnő az okfejtésed,bár nekem most pont egy MOL-os tankolás után ugrott meg majd 1 lityit a fogyasztásom..bár a gumis gyerek is sántít,mert közben nyári papucsokra váltottam...meg eddig 130-nál nem éreztem ezt a kis remegést,bár nem isnagyon mentem annyival..de 140-nél már megszűnt,mondtátok 5000-nél az érezhető teljesítmény változást..hát sztem 3000-nél is van,vagy csak kezdünk összeszokni :-DDszval grat mindenkinek,tökéletes választás a Jazz!!!
Jó neked, hogy ilyen jó füled van, én még annál se tudtam különbséget tenni, amikor olyan retket tankoltam Krakkóban, amitől a pirosnál néha le-leállt az autó. Teljesítmény-különbséget meg pláne nem sikerült még észrevennem, pedig tankoltam én már mindenféle nyálat mindenféle országokban...
Az nem lehet a magyarázat, hogy a "...MOL HANGOS, csunya, banto motorhang..." esetében kevesebb gázt adsz, mert (tudat alatt is) kímélni akarod a motort? - így összejön a kisebb gyorsulás és a kevesebb fogyasztás ....
Ha valaki megérzi egy ~80 lóerős autónál a különféle 95-ös benzinek közötti különbséget, annak nagyon erős képzelőereje lehet... És ha még 5-8 lóerő külön(!)bséget is érez, akkor az már a Harry Potter kategória.
Nálam így alakulnak a számolt fogyik: Sajnos ahogy romlik az utak minősége, úgy lesz egyre jobb fogyasztásom. (Na meg még mástól is, amit majd később leírok.)