Keresés

Részletes keresés

tankap Creative Commons License 2007.03.07 0 0 237

egyébként használt hajót kishazánkban hol találhatok?

amiket nézegetek:

- vatera.hu

- hajomania.hu

- hajoeladas.hu

- hajopiac.hu

- meg néztem ilyen kisebb nagyobb hirdetési portálokat is, de más? vagy kifejezetten kajakokra-kenukra specializálódott oldal nincsen vagy csak nem találtam?

 

mert akkor a leendő honlap egyik szolgáltatása lehetne ez is: apróhirdetések /adok-veszek-cseréle/ :))

szakmai szemmel nézve szerintem viszonylag egyszerű lehetne a honlap elkészítése, mert bármelyik php-mysql alapú portál használható lenne váznak (phpnuke, mambo, stb), s ezek mindent szolgáltatást tudnak is, ami nekünk kellhet. A költségek: pl a dataglobenál 12500/év a tárhely, itt minden van, ami kell + a domain 4000 2 évre s utána 2000/év. Azaz ha mindent összeadunk, akkor 15e pénz / év, s maximum szedhetnénk tagdíjat, de persze ha találnánk szponzort is, akiket hirdetnénk jól, akkor cserébe adhatnának kedvezméynt, vagy valami ilyesmi :)) s lehetne találkozó meg egy-két rendezvényünk, szerintem mondjuk évi 500 pénz nem lenne gáz tagdíjnak, s akkor ha már 30-an vagyunk, nullszaldós a honlapozás :)) de ha a hirdetők adnak pénzt, még ha keveset is, akkor persze még pluszba is átmehetünk :))

Emdzsí Creative Commons License 2007.03.07 0 0 236

A honlap egyik fontos feladata lehetne a programszervezés. Egy ilyen chat listán elvesznek a programok, és a jelentkezők is. Lehetne foto, és video galéria. Lehetne egy tagsági rovat, elérhetőségekkel, amit persze csak a tagok számára lenne látható a jelszó ismeretrében. Most csak ennyi jut az eszembe. Tagja vagyok egy bringás csapatnak, van honlapunk, ami nagyon leegszerűsíti a dolgokat, és reklám is nekünk. Nézzétek meg a www.hbse.hu szerintem kb egy ilyen tartalmú honlap jó lenne. Persze cégbíróságon bejegyzett egyesületről van szó, és ehhez készült a honlap is , mi pedig baráti társaságként lennénk jelen, ennyi lenne a különbség.

Előzmény: oldstruggler (235)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.06 0 0 235

Hali! Sorry, de nem tudom az eseményeket követni. Így kénytelen vagyok egyszerre hosszabb szöveget megereszteni. Lássuk. 1. A mai medencézés elmaradását én is sajnálom. Valszínű ismeretlenül is összefutottunk. Én egy őszülő szakállú mókus vagyok, saját karbon lapáttal és prijon spicóval voltam, amikor voltam. Úgy néz ki többez ebben az idényben medencében nem találkozunk. De, 2. Formálódik a most vasárnapi spontán-szervezett találkozás nyunyóéknál? Minden/ki út/ja oda vezet? Megkísérlem én is ... Ha összejön, sky-ommal megyek, legalább Tankap élőben is meg tudja nézni, ki tudja próbálni. Én már úgy is annyit magyaráztam a hajóválasztásról. Már nincs újabb gondolatom. Próbálni, próbálni, próbálni - mondta V. (ötödik) Lenin. 3. "Vízenjárás" - hangyásak vagyunk mindahányan. De ez így van jól. A vízen járásról érdemes beszélni - vízparton a lebukó nap fényénél, tábortűz mellett, sört/málnaszőrt kortyolgatva, társaságban. 4. ... talján föveny... " (Kotoc 214) - én szorgalmazom a vogalongát. Nincs bajom a jánoskázással, a lampionos programmal, nem nézem én le a hazai vizeket, programokat. Sőt. De Velence csak egy unikum önmagában s ha van egy alkalom, egy ünnep, amikor a miénk a város, akkor egyszer azt ki kell próbálni. Szerencsére ez olyan, mint a málnaszőr. Van, de nem kötelező. 5. Honlap. Rajta. Dumálhatunk itt is erről. Mi legyen a célja? Mit tartalmazzon? Hogyan működjön? Ki állja az anyagiakat?  - biztos van még száz kérdés. Én nem vagyok járatos ebben a világban, még kérdezni sem tudok. Viszont szívesen molyolok így esténként a gép előtt, szambázok a kajakos honlapokon. Biztos lenne ezzel így más is. 6. Vissza a konkrétumokhoz: akkor vasárnap mi az iránycél? Van e a szárazföldi talinak határozott időpontja, helyszíne, amihez lehet viszonyulni?

Naki

Emdzsí Creative Commons License 2007.03.06 0 0 234
Ha nem síelek akkor arra járok, de majd hívlak:-))
Előzmény: tankap (231)
kotoc Creative Commons License 2007.03.06 0 0 233

Elnézést, má' megen tévedtem. Jobban megnézve mégse Cruiserek voltak azok a Bodrogon, hanem Yukonok. A kettes hasonlít, de az egyes beülője karakteresen más a kettőnél.

Na mind1.

Előzmény: kotoc (229)
kotoc Creative Commons License 2007.03.06 0 0 232

Oldstruggler Sky-a? Szerintem felajánlotta. Zörgesd meg villanylevélben.

 

Vasárnap akkor jó esély van rá, hogy találkozunk. :-)

Előzmény: tankap (231)
tankap Creative Commons License 2007.03.06 0 0 231

ja, igen, ezt nem is írtam:

 

hétvégéről kérdeztem nyunyóékat, azt mondták hétvégén mehetek, úgyhogy azt hiszem vasárnap lesz belőle, mert akkor már délelőtt ki tudok menni, szombaton csak olyan 2-3 között érhetnék oda. De ma lebeszélem velük is meg a családdal is :)))

 

Esztergomban nem tudok semmit kipróbálni, ami a csónakházzal kapcsolatos, mert beszéltem a gondnokkal, s azt mondta, hoyg majd csak április közepétől lesz kinn rendszeresen, jöjjek akkor :(((

 

Esetleg ha valaki innen a fórumról tényleg erre jár... :)))

Előzmény: kotoc (229)
tankap Creative Commons License 2007.03.06 0 0 230

most nézem :))) igen :) tetszik, s ráadásul pont olyasforma, mint amit keresnék, kíváncsi vagyok az itthoni árára, bár ha azt nézem, hoyg a cruiser volt 130-140 akkro ez olyan 350EUR-ral több az anyaországában, vagyis félek ez is 200 felett lesz :((

Előzmény: Emdzsí (228)
kotoc Creative Commons License 2007.03.06 0 0 229

Azé' nem elkeseredni!!! Több mosolyt! ;-)

Emdzsí említette a Cruisert. Valóban! Találkoztam én is pár egyessel a Bodrogon és dícsérték a gazdáik.

A Prijon online-shop szerint pedig a kettes ára kevesebb, mint 2/3-a az Excursion-énak (960 EUR vs 1.499 EUR)

És ugye még nem húztad ki a Sky-t se? Kipróbáltad már?

 

Gyönyörű időnk van. Én meg itt ülök a Hajógyári szigettől kb. 800m-re. :-(

De majd vasárnap! :-D

Előzmény: tankap (224)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.06 0 0 228
Van egy jó és olcsó Prijon a Cruiser, tavaly kettesével vitték, kb középárfolyamon olyan 130-140 pénz. Most látom kijött a kettes változata, elég jók a paraméterei és ha olyan olcsó lesz mint az egyes tesvére akkor nyerő vétel.
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.05 0 0 227
Én benne lennék, de még nem tudom a beosztásom sajna, majd hét közepe táján derül ki.
Előzmény: libazzoli (223)
kotoc Creative Commons License 2007.03.05 0 0 226
Nyunyóéknak alakul két hitelkonstrukciója is. Az egyik kamatmentes. Faggasd ki!

Ráülős kajaknál (amivel eddig találkoztam RTM Ocean Duo & Mambo) az ember gyakorlatilag vízben ül. Ennyire. Ha jó az eveződ, magadat nem csorgatod össze, de alulról nedvesedsz. Jó vastag pelus kell, ha védekezni akarsz. ;-)
Előzmény: tankap (224)
kotoc Creative Commons License 2007.03.05 0 0 225
Kedd nekem most még szabad. Ha nem akkor lesz az elmaradt medencézés bepótlása, mehet.
A hosszú hétvégén ügyelek, de már szervezem, hogy ha megcsörren a telefon és SOS van, vkit telefonon távirányítva megoldom, amit kell. Ha meg nagy gáz van, jönnek értem kocsival. Szóval ennek is nagyon kajakozás kinézete van. O:-)
Vasárnapot is megbugáztam. Ha nem lesz ítéletidő, megyek Nyunóékhoz.
Egész jól indul ez a szezon.
Előzmény: libazzoli (223)
tankap Creative Commons License 2007.03.05 0 0 224

hát halljátok :))) nem tudom ti anno hogyan voltatok vele, de én minél tovább nézelődöm, és minél többet számolgatok, annál jobban megrettenek az áraktól :))) valahogyan 200 ezer felett már nagyon soknak tűnik nekem egy hajó, s főleg úgy, hoyg minél több infót olvasok és hallok, annál inkább szaporodak azok az ismérvek, melyeknek egy hajó jó lenne, ha megfelelne...

 

úgyhogy lehet, hogy mégis két hajó lesz az egy helyett :((( mert akkor ezek szerint ide hazai vizekre jókat evezni s a gyermekecskémmel együtt lenni egy olcsóbb magyar kajak, vagy egy használt, sokoldalúbb PE kajak is jó lehetne + majd ha beválik minden, s anyát is fűzik a lányok, hogy  milyen jó lenne a tengeren is hajókázni naphosszakat (nem feltétlenül túrázva, hanem csak a part mellett 10-20 km-eket kóborolva), akkor pedig jöhet egy PE sit-on-top pl a már javasolt ocean duo. S sajnos belátom, hoyg ez egészen másra lesz/lehet jó, mint egy kettes tengeri kajak, de a prijon excursion talán a legolcsóbb, de az is 235e nyunyóékál, s ahogy néztem ez is olyan ár, amiért azonnal meg kellene venni, mert a katalógusára 1400 EUR. (de nekem tényleg nagyon sokak tűnik a 200 feletti ár :((( és akkor ez még a legolcsóbb kettes tengeri volt) /persze ha csak valaki be nem meri vállalni a szimihajósat vagy a pörnyeszit, de azért elég rémtörténeteket olvastam az utóbbiról is a noworksösök fórumán (kilométerenként 4 dl víz megy be hullámzásban a vízhatlan rekeszfedélen :((( ), meg egyáltalán az üvegszálas összetételtől óv mindenki mindenkit mindenhol, ha adriai tengerről van szó /

 

A sit-on-tophoz egy kérdés: bár tudom, épp az előbb írtam, hogy nyárra írtam a célfelhasználást, de mennyire kell egy ilyen RTM PE ráülős kajaknál azzal számoli, hoyg mindenünk s magunk is csurom víz lesz az evezés első 10 percétől kezdve?

libazzoli Creative Commons License 2007.03.05 0 0 223
Egy jövő heti sörzésben én is benne vagyok. Kedd este? Ne essen egybe egy esetleges hosszúhétvégei programmal...
Előzmény: Emdzsí (213)
libazzoli Creative Commons License 2007.03.05 0 0 222
Persze, igazad van, expedíciós hajónál fontos szempont. Másnak viszont a sebessége, sportossága jöhet be. Végül is egy hosszú hétvégére az Adriára nem kel sok cucc. Ha meg többhetes útra megy, legfeljebb kipótolja a hiányzó térfogatot (nem is olyan sok: 110+42 vs. 100+47) dekktáskával.
Az én céljaimnak is az Ysak felel meg jobban, de, el tudom képzelni, hogy másnak ez fekszik. Gondolok itt pl. azokra is, akik régebben versenyeztek.
Előzmény: Emdzsí (190)
libazzoli Creative Commons License 2007.03.05 0 0 221

"Alkudtál az írógépre?"
Nem, néztem de túl kicsi nekem a beülője. :)

"Nekem se tűnt veszedelmesnek a Barracuda, de nyugodt vízen és szélcsendben voltam vele. Te?"
Én is. Egyszer ki szeretném próbálni hullámzásban.

Előzmény: kotoc (204)
libazzoli Creative Commons License 2007.03.05 0 0 220
"de ugyanakkor gyerekek nehezen tudnak benne evezni mert elég széles és nekik nagyon ki kell nyúlni a lapáttal."
Erre valamelyest megoldás lehet, ha magasabban ülnek: tégy egy felfújható ülőpárnát a fenekük alá.
Előzmény: donhuan (216)
kotoc Creative Commons License 2007.03.05 0 0 219

Én pont a kapkodástól óvnám a kollégát. Inkább költsön az ember pár tízezret bérlésre és ismerkedésre, minthogy több százezret öljön egy olyan kajakba, amit aztán tisztességes bukással tud csak lecserélni. De ez csak egy vélemény.

 

Apropó, Tankap!

Ajánlom figyelmedbe a www.vidra-vizitura.hu lapot is. Ők se kutyaütők és túráznak most is. A Vízitúra fórumra épp most tett fel egy demonstratív képet fovidra. A hétvégi Mura túrájukra csak gyakorlott evezősöket visznek, de még márciusban mennek a Sebes-Körösre, ami lightosabb.

Előzmény: donhuan (216)
kotoc Creative Commons License 2007.03.05 0 0 218

Ha április 7, akkor termet sicher, hogy nem kell fizetnünk. Csak a fogyasztást. Kaját, süteményt lehet hozni vagy rendelhetünk pizzát. Ivóleveket illik a pultnál rendelni. Abból nem szeretik a hozott anyagot. Grillező és bogrács van.

 

Doméjn 5letekkel vigyázni, mert az ellenség még lecsap rá! ;-)

Előzmény: Emdzsí (217)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.05 0 0 217

Igen én is elnéztem, jövő héten lesz a 15-ei őrület, és a beosztásom is kusza még. Tegyük át akkor mondjuk április 7-re, szombat estére ha megy, támadjuk le a kalózokat.-)))

Legyen mondjuk a név www.tengerikajakosok.hu Nem sok változás és a lényeg megmarad. Vagy tóljunk ki a telemark szövetséggel, és legyen a nevünk telemark. Majd egyezkedünk velük és nevet cserélünk.-)

Előzmény: kotoc (215)
donhuan Creative Commons License 2007.03.05 0 0 216

Szia Tankap!

 

 Érdeklődtél korábban a kettes hajókról. Én az excursionról tudok nyilatkozni. Általában a Dunán használom, de voltam a Tiszán is és az Adrián is.  Szerintem az excursion nagyon szerencsés választás volt részemről.

.... kicsit bővebben: nagyon stabil, szinte felboríthatatlan de ugyanakkor gyerekek nehezen tudnak benne evezni mert elég széles és nekik nagyon ki kell nyúlni a lapáttal. (na puff, gyakrabban állnak meg pihenni, aztán meg belenőnek) Az én fogalmaim szerint a sebességével sincs baj.  Ha ketten húzzuk állóvízben 6-7-8 km/h tartható tempó (konditól függően).

Mondják, hogy a kettes kajak csak akkor jó, ha ketten ülnek benne. Ezt én nem feltétlenül igazolom. Egyedül is nagyon jól tudok haladni. Kicsit kiáll az eleje, de ezt nagyon könnyű orvosolni: Súlyt kell tenni előre. Nem túl nagyot!! Elég 20-25 kg. (legegyszerűbb a vizes kanna, mert azt nem kell odacipelni, ott is meg lehet tölteni! Ennél egyel jobb megoldás egy 40-45 kg-s mosolygós topmodell :-)

Az egyes hajók között is van 5 m hosszú. Ha az excursiont lesúlyozod annyira, hogy rendesen álljon a vízben, akkor gyakorlatilag egy "hátrébbevezős" egyes hajód van. A különbség mindössze a súly, amit vinned kell. (legalábbis én ezt ilyen egyszerűen gondolom)

 

Korábban (még itt a fórumon is) dilemmáztam a kormánylapátról... Az a tapasztalatom, hogy kettes hajókhoz kell. Ráadásul az excursionhoz külön gyártanak kormánylapátot, amit külön kell megrendelni. Én most egy házilag gyártott kormánylapáttal járok. Elég jól bevált.

 

Mielőtt megvettem a hajót én is nézegettem a típusokat. Utólag is nagyon örülök, hogy nem üvegszálas hajót vettem. Mindössze 3 hónapja van meg, de legalább 5-ször kellett volna javítani!!! Csak arra gondolj, hogy miként szálsz be mondjuk egy kövezésen, vagy akár az Adriai sziklákon???

 

Nem ismerem a többi kettes hajót. Lehet, hogy van jobb, de ha végül egy excursion mellett döntesz nem fogod bánni. Biztos, hogy szeretni fogod.

 

.. de akármilyen hajót is veszel ne sokat töprengj!!!! Itt van a tavasz!!!

 

 

 

Előzmény: tankap (210)
kotoc Creative Commons License 2007.03.05 0 0 215

Ne felejtsük el, hogy nem csak a Nagy Falu lakosai eveznek. Pl. Egomiaktól nem várható el, hogy hét közepén feltétel nélkül rohanjanak. De erről majd ők nyilván nyilatkoznak.

 

Nekem egyébként rendben. Notebookot tudok biztosítani, ha igény.

A hely kérdés. Kérdezzem meg a Kalózokat, hogy hiénázhatok-e náluk egy potya termet, ha már egyszer intéztem nekik új web szolgáltatót? Elvileg április 1-én nyitnak, de az sicher, hogy ha másnak is tetszik, a korábbi időpontot meg tudom dumálni velük.

 

Apropó! Gondoltam, lehetne nekünk is saját honlapunk. De a tengerikajak.hu-t már lenyúlta a Noworks (egészségükre, tőlük nem sajnálom). Viszont a seakayak.hu-t vmi Telemark szövetség nyúlta le. Síelők wazze!!! Minek nekik az a cím??? Morcos vagyok! ;-)

Előzmény: Emdzsí (213)
kotoc Creative Commons License 2007.03.05 0 0 214

:.(

 

"ha nagyobb létszámban külön igény nem merül fel"

Én vagyok egy. Na ezt majd jól megírom nekik, ha levelezés közelébe kerülök. :-) Mindenesetre így szerencse, hogy elfelejtettem orrcsipeszt venni a hétvégén.

 

Evezni valóban nem medencében kell megtanulni. Illetve nem is lehet. Deee... Meg lehet tanulni pár alap dolgot (ki és beszállás, alapvető evezőhasználat, esetleg 1-2 apró trükk), amiket kb. 1/4 óra alatt a vízen is el lehet sajátítani. De magabiztosabb az ember, ha ezek birtokában megy a 4 fokos vízre. És esetleg az első evezés a szabadban már nem a 0-ról ismerkedés jegyében telik, hanem lényegibb feladatokkal.

Arról nem is beszélve, ha valakinek viszket a mancsa az evező után és némi nemesebb cél is sürgeti, mint a talján tengerpart meghódítása... ;-)

Minden lehetőséget ki kell használni.

Előzmény: tankap (210)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.05 0 0 213
Úgy gondolom az evezős topiktalit vízállástól függően  júni közepére, második hetének szombatjára kéne tenni. Addig is lesz kajakteszt, lampionos evezés, és össze kéne jönni csak úgy szárazon valahol egy kicsit dumálgatni, ha van valakinek fotója hozhatná, szereznénk laptopot, cseverészhetnénk.:-)) Akár a jövő héten is már, mondjuk a hét közepén szerdán?
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.05 0 0 212

Úgy gondolom  ne sajnáld, evezni szerintem nem medencében kell tanulni.-)

 Ott csak az eszkimófordulót lehet eredményesen gyakorolni, de ez olyan mintha a gyakorló orvos rögtön agyműtéttel kezdené.-))

Előzmény: tankap (210)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.05 0 0 211
Frankón észre se vettem, akkor ennél magvasabb gondolatokkal tűzdeltem volna tele, mélyfilozófiai bölcseletekkel, lehet hogy így jártatok jobban.-)))
Előzmény: kotoc (209)
tankap Creative Commons License 2007.03.05 0 0 210

most kaptam egy mélt a noworks-től:

 

"Kedves Péter, 

Ma délelõtt, az
uszodával történt utolsó
egyeztetésünk során kiderült, hogy a holnapi,
keddi programot egy iskolai rendezvény miatt sajnos nem tudjuk
megtartani. 

A medencés gyakorlási
lehetõséget a téli hónapokra terveztük, ha
nagyobb létszámban külön igény nem
merül fel, tavaszig, nyárig már nem tervezünk
további uszodai foglalkozást. Már mi is nagyon
vágyunk a szabadba. 
"

 

affene :(((

 

Okos ötleteket és vicceket köszönöm :)))) de azért sem adom fel :)))) Ha valakinek van jó használt tippe, szóljon, a többit meg nézem nap-mint-nap :)))

kotoc Creative Commons License 2007.03.05 0 0 209
Utólagosan tengermély tisztelettel gratulálok a topiknyitónak a 200-hoz. ;-)
Előzmény: Emdzsí (200)
kotoc Creative Commons License 2007.03.05 0 0 208

+ 1db motor. Környezetbarátoknak egy jó kis Minn Kota elektromotor meg egy rakás rendkívül környezetkímélő aksi. :-D

Én is bocs.

 

És egyébként fenntartom a véleményem. Nem veszett fejsze nyele kajakkal se. A próba és az addigi evezések árulnak el mindent.

Előzmény: Emdzsí (207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!