Keresés

Részletes keresés

laferi Creative Commons License 2017.01.07 0 0 89738

A kéményről a méretéről nem tudok semmit. 4 emeletes ház. Mindenkinek a fürdőszobában van a gázbojler. Egy kéményen 5 lakás van, amibe lakásonként be van kötve a konyhai, fürdőszobai gázfűtőkészülék és a gázbojler.

Azt észrevettem a bojlerek adatlapjain, hogy a kisebb készülékek 110mm-es, a nagyobbak 130 mm-es kéményt igényelnek.

Ha lebontom a bojler kémény bekötő csövét meg tudok valamit mérni ?

Ez eredetileg egy szögletes téglakémény amin pár éve az előírások miatt valamit csinálni kellett azt tudom. Majd felhívom a közös képviselőt hátha tudja mi a mérete. 

Előzmény: Zöldár (89735)
laferi Creative Commons License 2017.01.07 0 0 89737

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.

Atyaisten, ezt nem gondoltam.

"gáztervező,  gázszerelő, kéménybélelő , kéményseprő,  gázszolgáltató, villanyszerelő és még a készülék üzembehelyező."

Villanyszerelő minek kell ? Most nincs semmi ami az elektromos hálózatra van kötve. Vagy már a modern készülékekhez az is kell. 

Bocsánat, de tényleg nem értek hozzá. Ha felkeresek egy korrekt engedéllyel rendelkező gázszerelőt akkor az végigcsinálja nekem ezeket az ügyintézéseket ?

Ez sokkal bonyolultabb mint gondoltam.  

Előzmény: Zöldár (89734)
laferi Creative Commons License 2017.01.07 0 0 89736

Kösszi a segítséget.

Ez egy 1973-ban épült 4 emeletes ház első emelete.

Ez már a második bojler amit elhasználtunk.

Kémény van hiszen most is ilyen rendszerű bojler működik csak már 20 éves Elektrolux és már 4 éve is hatalmas gond volt a javítása és nem akarok már tovább rá költeni.

Minden évben jönnek kéményt ellenőrizni.

KW igény, hát ezzel vagyok nagy bajban. Fogalmam sincs elég e a 18-19 KW-os ami elvileg 10-11 litert tud, vagy érdemes feljebb menni a következő lépcső 21-23 KW-os készülékek ami már 13-14 litert tud. 

Előzmény: lustice (89733)
Zöldár Creative Commons License 2017.01.07 0 0 89735

Már megengeded , de egy lakás  vízmelegítője nagyjából 20 kW -ot igényel. Azt meg minden gázrendszer tudja, mivel a legpicikébb is úgy  40 - 50 kW energiát enged a rendszerbe.

A kéményről már tényleg több info kellene.

Előzmény: lustice (89733)
Zöldár Creative Commons License 2017.01.07 0 0 89734

Nem cégek  csinálják az ilyen cseréket, hanem  jártas és engedélyes gázszerelők. De a cserének több feltétele is van.

Így a biztonságos égéstermék elvezetés, a biztonságos levegő utánpótlás aztán a gáztömör szerelés és a villamos hálózat megfelelősége.

A legegyszerűbb  ha egy gázszerelőhöz fordulsz.

De a közreműködő sok lesz  és ezek egymástól nagyjából függetlenek.

A közreműködők :

gáztervező,  gázszerelő, kéménybélelő , kéményseprő,  gázszolgáltató, villanyszerelő és még a készülék üzembehelyező.

"javaslatok milyet érdemes venni, hatalmas a kínálat."

Hát olyant ami nektek szimpatikus, de vegyél olyant ami régen volt. Vegyél FÉG- készüléket.

Amúgy  nincs millió engedély, csak pár feltétel, amit teljesíteni kell  és a teljesítést természetesen igazolni kell... na kinek ? Hát a gázszolgáltatónak.

Különben nem ád gázt.

Ha véletlen találsz egy céget, nagyjából ezt csinálja,  így jobb ha képben vagy.

Előzmény: laferi (89732)
lustice Creative Commons License 2017.01.07 0 0 89733

Egy két +információ elkelne     HOL?   családi ház?  társasház ?  földszint     emelet tehát kémény ?  esetleg kW igény.

Előzmény: laferi (89732)
laferi Creative Commons License 2017.01.07 0 0 89732

Sziasztok ! Egy kis szakmai tanácsot kérnék. Van egy már nagyon öreg átfolyós gázbojlerem és most már nem javíttatnám tovább. Mit javasoltok ? Nézegettem a Bosch és a FÉG készülékeit. Inkább legyen mint most őrlángos vagy inkább már ne. Kellenénk a tapasztalatok, javaslatok milyet érdemes venni, hatalmas a kínálat. Teljesítményben is van különbség. Ha túljutunk a készülékválasztáson, hogy érdemes ezt kiviteleztetni, hogy minél gyorsabb legyen ? Nem ismerem ezeket a millió ilyen engedély olyan jóváhagyás stb... Ismertek olyan megbízható céget akik ezt normálisan, gyorsan, átverés nélkül végigcsinálja ? 

Nagyon köszönöm a segítséget.

Zöldár Creative Commons License 2017.01.07 0 0 89731

Tehát  6 éve nem megoldott a probléma.

3 brigádból  valamelyik azt mondta  ennyit tud a rendszer és most ez az újabb állítja megoldja.... 150 ért.

Meg kell oldatni velük,  ki kell fizetni a kért munkadíjat, de csak akkor ha működik  és   dokumentálják a hibát. Majd az eredeti    felelősöket perelni ( de előtte felszólítani a számla  állására. )

Előzmény: Csaba Kindernay (89713)
cucu Creative Commons License 2017.01.07 0 0 89730

Nem. Az a légtelenítő, amit te mondasz.

A vakdugó az, ami nincs használatban. Általában két cső megy egy radiátorhoz, a másik két luka (mert 4 van) be van csavarozva "vakdugóval".

Előzmény: halmoore (89728)
halmoore Creative Commons License 2017.01.07 0 0 89729

Így már világos, köszi!

Előzmény: t.zsolti (89726)
halmoore Creative Commons License 2017.01.07 0 0 89728

Hát kézzel húztam meg. Azt nem tom megmondani, hogy mennyire. Azt tudom, hogy ami van hozzá az a kis műanyag kulcs már ki van kotyogósodva.  

Előzmény: cucu (89727)
cucu Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89727

Az kevés a boldogsághoz!

Meg van húzva rendesen, vagy sem?

Előzmény: halmoore (89724)
t.zsolti Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89726

Ha a tartaly a szivott oldalra kerult akkor ugye a szivott oldalon csokken a nyomas , a masik oldalon no.

Előzmény: halmoore (89725)
halmoore Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89725

Köszi a választ, ma nagyobbra állítottam! Holnap megnézem a légtelenítőnél is!! Az tűnt fel ha a szivattyú elindul a nyomásmérő óra mondjuk 1,4 ről leugrik 1,2 re és ott marad amíg meg nem áll. Ez normális?? A szivattyúnak mindegy, hogy függő v. vízszintes??

Előzmény: morgen66 (89716)
halmoore Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89724

Igen nem csöpög efyik sem!

Előzmény: cucu (89709)
t.zsolti Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89723

a legolcsóbb számára a szivattyún állítani

Előzmény: peterch (89722)
peterch Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89722

En is azt irtam, ha jol meretezett a cso es a tomegaram, akkor lenyegeben kellene futenie a radiatoroknak. Viszont, ha alulmeretezett , vagy a szivattyu gyenge , akkor hiaba kotik barhogyan is a radiatorokat.

Előzmény: t.zsolti (89720)
t.zsolti Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89721

de azért tájékozódni kell, ne vegyenek rögtön palira.

Előzmény: King_of_Giants (89719)
t.zsolti Creative Commons License 2017.01.06 0 1 89720

elvileg ( állítólag ) működni kéne ennek a bekötésnek is , levegős nem hiszem , hogy kéne legyen hiszen a tetején megy ki a víz a levegővel együtt, ha ŐK a végpont inkább arra gondolnék hogy kevés a mennyiség ami kering ,és ha a legvégén laknak a rendszernek az áramlás megforgatása sem fog segíteni rajta.

ha az egész lépcsőházat keringteti 1 szivattyú akkor máshol is kéne jelentkezni problémának, de feljebb kell venni a teljesítményét a szivattyúnak 1-2 napra és kiderül .

vagy csak simán beszabályzási probléma, túl sok víz forog le a többi lakó lakásában hozzá már nem jut ( megint mennyiség )

sajna előfordul máshol is .

ha nincs rá már gari akkor a mostani szerzödött karbantartó céget/magánszemélyt kell zaklatni , közös képviselőt mivel az Ő feladata.

és megint a végére hagyom a lehúzásos lehetősséget , lehet, megcserélik a csöveket, közben lemennek a hőelosztóba/kazánházba/hőközpontba és feljebb tekerik a szivattyú teljesítményét................... biztos jó lessz

Előzmény: peterch (89714)
King_of_Giants Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89719

Köszi!

Kezdem kissé jobban érteni ennek a szerkezetnek a működését

Hozzányúlni nem fogok, mert bár műszaki vagyok, de egy cirkót szétszedni és méricskélni, nem az én profilom.

Előzmény: t.zsolti (89691)
lustice Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89718

A lakásokat le tudod szakaszolni a központi csőről - csövekről?

Előzmény: Csaba Kindernay (89707)
morgen66 Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89717

két három óráért sok a 150. Ebből mennyi az anyag ár?

Kép?

morgen66 Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89716

Valahol szivárog a fűtési rendszerből a viz.

Lehet a szelepeknél, vagy az automata légtelenítőnél ellenőrizd le.

Legyen nagyobb a nyomásod 1,5-1,6 , ha jó az óra. :-)

Próbáld ki így, vagy még esetleg a zárt tágulásit is ellenőrizd le nincs-e kilukadva.

Előzmény: halmoore (89706)
lustice Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89715

előremenőt és a visszatérőt. (kép csatolva  ??

peterch Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89714

Nem tudjuk, milyen messzirol jottek, meddig tartott a hibat feltarni, plusz a helyreallitas, amihez ujra kikell jonni.  Tehat sok tenyezos az arkepzes. Valamint a lakonak a 3 szezonon keresztul okozott gond. Ezert irtam, hogy fizesse ki a generalkivitelezo, ha olyan bena szakemberei vannak, hogy mar probafuteskor nem jottek ra ,hogy valami galiba van. Aztan mint laikus kerdezem, ha ok az utolso lakok a legfelso szinten, egy probat nem erne meg a radiatorokon levo torlokat teljesen kinyitni? Mert azert ha jol van megtervezve a csomeret a tomegaramhoz, akkor azert szerintem a radiatornak meg igy megforditott helyzetben is nagyobb reszben kellene melegnek lennie mint az egy harmad. Elvegre naluk fordul meg a rendszerben a viz. Azert szokott sokszor problema lenni a tobbi lakonal is, ha nincs legtelenitve jol a fenti lakoknal a rendszer. Megegyszer mondom, laikus vagyok a radiatoros futesben, igy lehet, hogy hulyeseg amit irok.:)

Előzmény: t.zsolti (89711)
Csaba Kindernay Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89713

Azt elfelejtettem írni , hogy 6 éve nem sikerült rájönni mi a baj, 3 brigád nézegette és azt mondták ez ennyit tud a rendszer. Már a kellékszavatosság is lejárt róla, de azért ki fogok valamit találni mert ez botrány hogyan tudnak ennyire eltolni valamit aztán ennyi ideig értetlenül állni a helyzet előtt.

Sajna nem tudom mi az a "Vakdugó"!?

Igen sokallom az árát. OLYAN "húzzuk le a srácot ha már eddig szívott legalább elégedett lesz mert megcsináltuk" SZAGA VAN.

Előzmény: peterch (89710)
t.zsolti Creative Commons License 2017.01.06 0 1 89712

Irasban reklamaltal?

t.zsolti Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89711

Csak ez a 9db nem fut?

Ha egesz nap csinalnak akkor nem lenne sok?

peterch Creative Commons License 2017.01.06 0 1 89710

Miert nem fordulsz a kapott arajanlattal a generalkivitelezohoz? Vagy oldjak meg ok a sajat koltsegukon es fizessek ki a masik cegnek a hibafeltaras koltseget, vagy fizessek ki ok helyetted a szamlat, miutan a masik ceg valoban elharitja a hibat a Te megelegedesedre. 

cucu Creative Commons License 2017.01.06 0 0 89709

Radiátorok vakdugói meg vannak húzva?

Előzmény: halmoore (89706)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!