Keresés

Részletes keresés

Emdzsí Creative Commons License 2007.03.11 0 0 297
Hát én csak Esztergomban voltam, annyi időm volt, hogy megnézzem a hajóm. A víz tiszta volt, és hétágra sütött a nap. Kicsit rendezgettem a dolgaim, ennyi, remélem talán holnap vízreszállok.-))
Előzmény: oldstruggler (295)
nyunyokajak Creative Commons License 2007.03.11 0 0 296
Itt a tavasz,rügyeznek a kajakosok.
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.11 0 0 295
Hali fijjúg! Na, mi volt? Hétágra sütött -még most is - a Nap, de én sajnos nem tudtam menni. Kis családom az influ áldozatáváv vált, egyedül tartottama a frontot. Mit mutatott az RSD? Milyenek voltak a hajók? Milyen volt az élmény egyben? Volt-e rendkívüli esemény? Naki
Előzmény: tankap (278)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.11 0 0 294
Igazad van, néznek, mint az eszelősre, amikor azt mondom, a tengeren kajakozni milyen szép. A 70-es évek végén már átéltem ezt, amikor bringával (Túra Csepel) jártunk szerte a hazában és külhonban (Eu keleti felében! Úgy mint Lengyelország, Románia/Erdély.) Sebaj. Ilyenkor mindig a zárt osztályon lévő bolond jut eszembe, aki azon méláz, mit keres az a sok ember a rácsok mögött? A 70-es 80-as években, fiatal barátom, Nyunyó, azért volt tele a víz, mert nem volt hova menni, azért mentek az emberek mindenféle kézi erővel hajtott úszóművel, mert nem - nagyon - volt más. Vetyer vagy Moszkva a ladikon, ez már a csúcs volt. Nem panasz ez, főleg nem nosztalgia. Tapasztalat. Ma pedig az ül kenuba, portyába, vadvizibe, rekreációsba vagy éppen tengeribe, aki akar. Akinek az a fontos, hogy közel van a természethez, a saját erejéből jut el bárhová, hogy a szél egyformán fúj mindenkit, nincs protekció, nincs egykisjattalbeljebbvagyunk, wazze, megveszlekkilóra... Akkor sem jutsz messzebbre, wazze. Lapátolni kell, ha jutni akarsz valahová. S ez az egyik ok, amiért félek, nem lesz tömeges a tengeri/állóvizi kajkak. Mert még a Tisza is, az RSD is csordogál, és ha nem húzol, lassan, de akkor is eljutsz a következő parti kocsmáig. De akár édes, akár sós az állóvíz, ha nem lapátolsz, annyi. Na, mára elég a filoból. Jöjjön a napfény, a halidéj. És amíg várunk a mi időnkre, nézzük a honlapkészítés dolgát, véleményünkkel, "bölcs" tanácsainkkal segítsük az érdeklődőket és egymást, szervezzük a vogalongát, vagy éppen a lampionos egomi atrakciót, a jánoskázást. Ennyi. Naki
Előzmény: Emdzsí (292)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.10 0 0 293
Ja majd elfelejtettem, a Decathlonban 70%-kal( a budaörsiben voltam) le vannak értékelve a kajakos dzsekik. Így 11-33 pénzig vannak.
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.10 0 0 292
Hát igen csak ez nem igazán tengeri kajak. Nekem a figyelmem egy Pörnyeszi prototípus keltette fel Esztergomban gyönyörű formájával. Ennek mentén indultam el és találtam rá a mester műhelyére. Itt láttam Prijon hajókat is. Volt egy 3.6m-es bemutató darab, ami árban messze felette volt egy Pörnyeszi kajakénak. Ez kb 6-7 éve volt. Utána kezdtek el megjelenni a nyilvánosság előtt is mindenki számára elérhetően, a tengeri kajakok. A tengeri kajakok megjelenése, nem egyenlő a tengeri kajakozás elterjedésével.  Szerintem most éli a hőskorát ez a sport, ugyanúgy mint a montizás, a 80-as évek legvégén, a 90-es évek legelején. Most ugyanúgy csodabogarak vagyunk, mint a 90-es évek montisai. Persze a világ más országaiban előbb elkezdődött ez a sport. Az emberek 99%-ának nem kell elmagyarázni már hogy mi is az a monti, a kajakozást is ismeri mindenki, a vitorlázást is hála Onedin kapitánynak.-))) node a tengeri kajakozást. Még mindig hosszasan kell megyarázni, ha rákerül a szó, hogy miröl is van szó, és igen lehet a tengeren is evezni. A lényeg, hogy a végén mindenkinek tetszik:-))
Előzmény: libazzoli (291)
libazzoli Creative Commons License 2007.03.10 0 0 291
Én '97-'98-ban láttam először polietilén anyagú kajakot a bótsón, egy Prijon Beluga formájában. Pörnyesziék környékén volt a forgalmazó Újpesten az öbölben.
Előzmény: Emdzsí (285)
nyunyokajak Creative Commons License 2007.03.10 0 0 290

Persze,persze én mindig zsörtölödök,de tudod mindig közel voltam a dunáhóz és a gyerekkoromban (80-as évek) minden 7végén tele volt a viz,kinek milye volt azzal ment és ha nem volt semmije,bement 1 csonakházba és bérelt.

Most persze megint kezd érdekes lenni,csak van 20 év kiesés és az elveszett gyermekkor na meg a lepusztult infrastruktura.(csonakházak)

Velünk szemben is van 1 csonakház amit az üzemeltetöik arra használnak a te adópénzedből,hogy ott tárolják a motorcsonakjaikat,de a te be sem teheted a lábad.Hmm...

 

Előzmény: oldstruggler (289)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.10 0 0 289
Nyunyó! Ne zsörtölődj! tízegynéhány évvel ezelőtt hol voltak nálunk vizitúra csapatok? Vidráék, Vadkacsáék, stb. Hol voltaka vadvizesek? Hol volt olyan hajó-kínálat, ami szem-szájnak ingere? Hol volt lehetőség a tengerre menni kajakozni?? Hol voltak olyan utazási irodák - ma lassan már tucatnyian - akik tengeri kajakos túrákat hirdettek? Egyébként pedig az természetes, hogy aki gyerekként nem kajakozott, az inkább egy rekreációsba kezd. Az ysak 9cm-rel keskenyebb, mint a cruiser (59-68). Ez nagyon sok a biztonságérzet szempontjából. S aki már tapasztalatot szerzett folyóvizen, hazai állóvizen, és kimerészkedik, akár csak bícselve a tengerre, örökre szerelembe esik. Ekkor fog beindulni a használt-kajak piac. Mert eladja a rekreációsat és vesz egy igazit. Ez időt kíván. De a nemzetközi tengeri kajakos találkozót is csak másodszorra szervezik a katalán kisvárosban (lásd www.noworks.hu). Szóval lassan, biztosan. Terjedni fog ez a szép sport, mint, a nátha. Naki
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.10 0 0 288
Decathlonban bóklásztam így szezon előtt. Vettem a hidegebb tavaszi evezésekre egy neoprén kesztyűt, és cipőt. Vettem még egy nagyon hasznos apróságot, egy kicsi ámde nagy nedvszívású gyorsan száradó törülközőt. Csak az tudja értékelni igazán aki próbált már az amúgy is teli vízhatlan rekeszbe még belegyömöszölni egy olyan igazi méretes pamuttörölközőt.-)) Még láttam egy hasznos dolgot, egy kéziszivattyút, kb akkora mint egy kerékpáros pumpa. Egy társaságban ha tengeren túrázól, legalább egy ilyennek kell lenni, ha borul az ember és megtelik a kajak vízzel, ezzel gyorsan ki lehet szivattyúzni.
nyunyokajak Creative Commons License 2007.03.10 0 0 287

Hát igen nem vagyunk egy kajakos nemzet,pedig a  versenyzők is jól futnak és vizeink is vannak,ha nem is tenger,de az is közel van.

Az is az oka hogy hiába van a Prijon 14 éve nálunk,de maga az egész valahogy nem jutott el az emberekig. Sokan még ma sem tudnak a kajakozásról semmit vagy nagyon keveset és azt sem helyesen.

Ugy gondolom kell még 5-10 év a nagyobb körben való elterjedésig.

Akik nagyok ebben: Dánok,Norvégok,Finnek,Hollandok,Spanyolok,Portugálok,Németek

Hát ha hasonlitani akarnánk legalább 8-as szorzot kellene használnunk.

Nálunk is inkább a rekreácios hajókat keresik(ami jó olcsó)ez a legfontosabb,pedig kajakot kint is egy életre vesznek,de legalábbis tovább használják mint a kocsijukat,pedig az ára csak a tizede.

Összefoglava nem innen fognak kikerülni a tengeri marathonisták(nem csak pénzkérdés!!!) sajnos nem csak ebben vagyunk lemardva...........és ez sem csak pénzkérdés.......

Előzmény: Emdzsí (285)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.10 0 0 286
Hali!A bótsón két kajakos cég volt kinn. Endru (www.kajakshop.hu) és a Kajaksport Styx (www.styx.hu). Az ő honlapjukkal én nem tudok boldogulni. Odakinn viszont volt papírjuk. E szerint ők forgalmaznak szóló Cruiser-t. Á 126 eHUF.(tól) Dupláról a papírban nincs se kép se hang. Capri-ról van kép, kettes is, de árat csak egyesre adnak. 134 eHUF. Azt írják a papírban, kérésre részletes katalógust postáznak. Csak r-tel számuk van: 20.480.49.77. Nem hívtam őket, nem tudom jelentkezik e valaki a drót végén. Várjuk holnapra a napsütést. Naki
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.10 0 0 285
Hm, kb 3-4 éve látok Prijon tengeri kajakokat a Mountex üzleteiben,  de egyéb tengeri kajakokat se sokkal régebben. Talán vadvízi hajókat lehet hogy előbb hoztak be. Szerintem nálunk ez max 5 éves sport. Persze lehet hogy csak elkerülték a figyelmem.
Előzmény: nyunyokajak (284)
nyunyokajak Creative Commons License 2007.03.10 0 0 284

A Prijon 14 éve van magyarországon. Használt kajak valojában azért nem igen van nálunk,mert kintről kellene behózni,ott meg eleve 20-30 %-kal drágábbak az értékcsökkenés viszont kevesebb a fenti árkülönbözetnél,de ha valaki szeretne használt kajakot új áron megoldható.

Hogy miért vagyunk a nemzetközi mezönytöl ennyire lemaradva?

Mert kis hazánkban csak a nagy profittal kecsegtetö projektekkel foglalkoznak,a kajakárulás nem tartozik ide.(németországi partnerünk évente 300 hajót ad el és ott van még legalább 100 ilyen kereskedő,de ök sem csak ebből élnek)

Előzmény: Emdzsí (279)
kotoc Creative Commons License 2007.03.10 0 0 283

5 év gari. Nekem ez a mágikus kifejezés. Köszi.

De vasárnap úgyis nyaggatlak még. ;-)

Előzmény: nyunyokajak (281)
nyunyokajak Creative Commons License 2007.03.10 0 0 282

Cruiser II 215e. Capri II 235e. Excursion II 270e. (kormánylapáttal)

Talán a Capri egy kicsit gyorsabb,de mivel elenyésző az árkülönbözet én az Excursion-t választanám,már csak a pakolhatóság okán is.

Előzmény: tankap (278)
nyunyokajak Creative Commons License 2007.03.10 0 0 281
Többekközött a Robsonokat is mi forgalmazzuk kis hazánkban és valóban jó áron vannak és 5 év garit adunk rá. Aloha 168 e. Puffin 185 e.és van Calypso is kormánylapáttal 195 e. és ezen túl is kb.10 márkával tartjuk a kapcsolatot.
Előzmény: kotoc (280)
kotoc Creative Commons License 2007.03.10 0 0 280

Robson kajakok.

Nem csak neked nézem. Én is erősen vacilálok a vásárláson és a Robson egyesei jó áron vannak. Ezért gondoltam, belesek a www.paddling.net -re. Egyetlen értékelést találtam (http://www.paddling.net/Reviews/showReviews.html?prod=1773), de nem lettem tőle boldog. Szerintem csak valamilyen suttyó ámerikai forgalmazóval volt gondja az illetőnek, de a garira most már biztos rákérdezek vásárlásnál. És nem csak ha Robson lesz a kiválasztott.

 

 

 

U.i: "Süss fel nap, fényes nap, RSD-n a kajakosok baktatnak."

Előzmény: tankap (278)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.09 0 0 279
Nagyon egyszerű, még nagyon friss a piac.Tengeri kajakokat kb 4 éve árusítanak nálunk, 3-4 éves hajót még nem nagyon adnak el. Kettes hajóból pedig még kevesebbet vettek, ezt a legnehezebb használtan találni, de majd megnézzük mit tehetünk az ügyért.
Előzmény: tankap (278)
tankap Creative Commons License 2007.03.09 0 0 278

jól hangzik ez a robson kettes :) bár megmondom az őszintét :))) mostanában eléggé bele vagyok szerelmetesedve - persze csak így látatlanban - a prijon capriII-be. S ha ehhez hozzáveszem, hoyg a mountexben 185ezerért volt amikor még volt, hát ez egy jó kompromisszum lehet, vagy lehetne, ha még lesz ezen az áron.... :((((

 

vagy ha lenne használtban :)

 

tényleg: valakinek tippje, hoyg miért ennyire nincs használt piac kettes kajakokból?

 

Hacsak nem esik, akkor én szeretnék nyunyóékhoz menni... de ha esik, akkor majd jövő hét hosszúhétvégéjén :)))

Emdzsí Creative Commons License 2007.03.09 0 0 277
A jó orkán cuccot nem tépi le a tenger. Nem feltétlenül kell a drága neoprén cuccot megvenni. Szerintem meleg is a 40 fokos nyári hőségben. Nekem orkán van, erős, ha felteszem a hajóra fel tudom emelni a spricónál fogva a hajót. Mentem olyan hullámzásban ami átcsapott a hajón és bevált. A lényeg, hogy a beülőnyílás méretére legyen gyártva, ne legyen se túl nagy, se túl kicsi.
Előzmény: kotoc (274)
kotoc Creative Commons License 2007.03.09 0 0 276
Holnapra javulást ígérnek, vasárnapra pedig kifejezetten szép időt. Ezt mondja a met.hu és a nagyobb találati valószínűséggel dolgozó weatheronline.co.uk is.
De ahogy mondtad, meglátjuk.

Apropó, hölgy kísérőm lemondta a programot, tehát én egymagam érkezem.
Előzmény: oldstruggler (275)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.09 0 0 275
Ha az idő ilyen reménytelen lesz vasárnap is, nyunyó program részemről napolva. Sorry. Persze várjuk meg, mi lesz. Naki
Előzmény: oldstruggler (262)
kotoc Creative Commons License 2007.03.09 0 0 274

Vmikor régebben írtam én is, hogy láttam fotón spricót a Sky II-höz. És azt is, hogy mivel kifutóban lévő model (talán már tavaly se gyártották), elég gázos ilyet szerezni. Persze akinek a nyakán maradt, az szívesen megszabadul tőle. Vagy éppen úgy gondolkozik, hogy "Enni nem kér. Elférni elfér. Aki keresi, annak nagyon kell..."

 

Általában az egybebeülős kettes kajakokkal az a bajom, hogy:

  1. Nagyobb felületet nehezebb normálisan védeni. Erős hullámzásban ha csak egy 20cm-es részen nincs normálisan bepattintva a gumi... Sicher, hogy pont úgy fognak jönni a hullámok, hogy pár perc alatt megtelik a hajó vízzel. Na jó, ha nem is telik meg, érezni fogod, hogy vízben ülsz.
  2. Külön beülős hajónál ha egyedül megyek és előre bedobom a packot, veszek rá egy beülő takarót kb. 2-6eFt körül és teljesen korrekt megoldásom van. Egybebeülősnél erre nincs jó megoldás. Nem is beszélve arról, hogy az nem működik, hogy hátranyúlsz és beakasztod, aztán előre és ott is (feltéve hogy nincsenek gibbon kezeid, bár szerintem még úgyse nagyon ;-) ). Akkor hogy is használsz spricót egyedül? Biztos ki lehet módolni megoldást, bennem is alakul, hogy felrakom a spricót és akkor bújok be, mikor beülök, de ez lehet mókás. Még nem próbáltam.
  3. Nem tudsz olyan erős spricót használni, mint pl. a Prijon vagy a Hiko neoprén cuccai. A vékony orkán spricóval, mint amilyen libazzolinak is van, az a gond, hogy a tenger letépi. Ezt nem én találtam ki, Zoli tapasztalta a Duna deltában.

Az viszont igaz, hogy egybebeülőst egyszerűbb jó alaposan megpakolni.

És az is, hogy decemberben, Zoli kajakjain használtam először spricót. De az is, hogy nem jártam (még) tengeren.

 

A vásárlás hármassága az igények - ízlések - lehetőségek. Az én ízlésem szerint ez a kajak hátrébb végez, mint pl. a Capri II, de másnak még tetszhet, lehetnek mások az igényei. És momentán nem a saját pénzem költöm! O:-)

Előzmény: Emdzsí (272)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.09 0 0 273
SkyII-hoz lehet gyári kivitelt kapni. Mountexben láttam tavaly, de nem vettem meg.
Előzmény: Emdzsí (272)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.09 0 0 272

Böngészgetéseim során láttam spriccdecket egybebeülőshöz is. Ha jobban megnézi az ember akkor ezen a Robson hajón is van  perem a beülőnyílás körül, ami megfogja a spricót, így tengeren is lehet használni., szerintem a Sky II-höz is lehet kapni, vagy csináltatni.

Előzmény: kotoc (271)
kotoc Creative Commons License 2007.03.09 0 0 271

Ahoy!

 

Most látom, hogy a Robson Calypso a http://www.pirates-kajak.de/shop/katalog.asp?artikel=robsonzweierkajak sógorországi cégnél 600 EUR normál kivitelben. És 730 EUR az Expedition verzió, aminek van hátul tárolója. Gondolom, lehet náluk kártyával/előreátutalással fizetni, ami a mai 252,02 Ft-os IEB EUR deviza árfolyammal 152 eFt illetve 184 eFt. Sajna kormánylapátot nem látok, pedig a Robson katalógus szerint létezik.

Egybe beülős a szentem, tehát nekem annyira nem tetszik, de mint tudjuk, ez is csak egy vélemény. :-)

Előzmény: tankap (266)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.08 0 0 270
Délután lenne jobb nekem is, Suli után felhívlak, hogy hogy állok:-))
Előzmény: tankap (256)
Emdzsí Creative Commons License 2007.03.08 0 0 269

Szia!

 

Üdvözlünk köreinkben:-)) Feltétlenül tengeri kajakot vegyél használtan vagy újjonan. Tengeri kajakból még viszonylag kevés használt van de majd utánanézek. Ha újat szeretnél akkor az árak 130-400 ezer forintig terjednek. Az arany középút a 4.4méteres Dag Tiwok (www.kajakshop.hu), vagy a  már említett Prijon Cruiser kb 120-140 ezer Ft. Április 28-án lesz tengeri kajakteszt oda érdemes lenne lejönnöd.

Ha visszajöttél a kérdéseiddel, ne kímélj minket:-)) Lesz, ugye lesz?:-)) sörözéses találkozónk április 8-án, részletekről majd később.

 

Előzmény: tommmmas (257)
oldstruggler Creative Commons License 2007.03.08 0 0 268

VÁRUNK! Addig is kellemes hétvégét.

Naki

Előzmény: tommmmas (267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!