Hát én úgy csináltam hogy vettem egy nekem tetsző gépet, most szándékosan nem írok márkát, megnéztem mennyi vízzel tölti fel a mosást. Természetesen víz nélkül akart mosni......fedél letol vízszint megemelés......és láss csodát évek óta gyönyörűen mos.
Minden mostani géppel úgy kell kezdeni hazaviszed kicsomagolod és vízszint beállítás.
Én több márkával való befürdés után (cca. 15 év tapasztalata), ha most kellene gépet venni, legolcsóbb Beko vagy Candy, 50-60E Ft. Ezekre 3-5 év garancia. 3-5 évig javításra nincs anyagi gondom, utána meg bírja ameddig bírja, és csak 50-60 Ezrem bánja, nem 200-300 Ezrem és veszek egy másik ugyanilyen occsót.
Volt egy felültöltős Siemens mosógépem (T 13-35) , amit 10 év után mi küldtünk nyugdíjba, kiesett egy pénzérme az egyik ruhából, be a dob és a műanyag dob közé, s az kilukasztotta a műanyag dobot. Szóval gépvásárlás előtt álltunk. Két alternatívát láttam, veszek egy gépet, amire nagyobb garanciát adnak, mint egy év, vagy veszek egy használt Miele-t. AEG-re 1 év gari mellett most adnak 3-at, a Miele-re meg fél, 1 év garit, mivel használtak, de a két kategória egy árban van. A Miele tartósságát illetően nem volt kétségem, de ma azért már vannak pici fenntartásaim, mert jobban utánajárva, ő is minél újabb, annál több a hibalehetőség, s meglepetésemre nem a vezérlő elektronika vagy a plusz opciók, hanem pld. törnek a dobot tartó öntvények, mert ami régen vas, az most alu. Mégis, a legszimpatikuabb a Miele-t szervizelő, felújító emberek voltak, ráadásul volt, ahol azt mondták, ha elromlik a gép, a javítás idejére kapok másikat, hiába használtat vettem.
Szóval Ti hogy döntenétek?
1./ vennétek egy új, nagyobb garanciás idejű gépet, aminél azért ott van, hogy 4 év után előfordulhat, hogy 70e forint lesz a javítás, meg egyre több helyen olvasom, hogy az a+++ gépek bizony nem úgy mosnak, mint az A-s vagy A+-osok, viszont mos 100-ból kijönne...,
2./ vagy vennétek egy 5-8 éves Miele-t,ami viszont szépen mos, mert még használ elég vizet, meg a szervizelése gyorsabb, mint pld. egy AEG-nél ahol lehet, h heteket kell várni, akár még gari idő alatt is? Egy nagy hátránya van a Miele-nek, hogy ahhoz, hogy szépek is legyenek a gépek, már használtan is 100e kategória felett kell nézegetni, ahol meg már a hiba% is nagyobb arányú...
Köszi a választokat, s ha ténybeli tévedéseim lennének, nyugodtan javítsatok!
Tehát a gumigyűrűt szilikonzsírozzam be befelé is ahogy a tengelyre betolom és kifelé ahol a műanyag közepén a fém érintkező felülethez ér ugye vagy befelé nem lényeges?Én speciel ilyen szilikonzsírt vettem:http://szilor.hu/termek/szilorett-a-50g-tubusos/
Bocs még az lemaradt,hogy a műanyagot először a két füllel beakasztom a kereszttartóra és úgy nyomom be a helyére az üstházba vagy a műanyag gyűrűt benyomom a helyére először és úgy fordítom,hogy a kereszttartóba a helyére menjen a két fül mert az csak egy ponton pattan be?
Nem tudom,hogy lehetne-e egy kiegészítő kérdésem a fagor csapágy cserével kapcsolatban?Ha igen akkor az lenne,hogy az új csapágy a kereszttartóba való berakása után bekell-e kenni szilikonzsírral vagy valami mással a műanyag gyűrűt illetve a gumit amit a tengelyre húzunk?Azért kérdezem mert a régi gumin látni valami pasztaszerű maradványt illetve egy külföldi honlapon láttam a kereszttartóval együtt forgalmazott komplett csapágykészlethez adtak valami zöldes színű kenőanyagot ami egy fecskendőben található?Tehát a gumi és a fémközepű műanyaggyűrű közé kell-e kenni valamit?
Nos, kíváncsi lettem én is hogy jól emlékszem-é, a kis aqua 1000T-t nem szedtem szét de nemrég volt szétszedve annak a dobon van a kapcsolási rajza, ez huzalozási rajz.
A samsungon a hátsó lemezen kívül van valóban blokk séma rajz, viszont a vezeték színeket is feltüntetik rajta.
Nem vagyok egy nagy mosógépcsereberélgető, a józan paraszti ésszel kell gondolkodni. A következő masináknak már tartályuk se lesz, csak dobd bele az elolvadó izét. Idővel csak olyanokat lehet majd kapni és nem lesz mai szemmel "normális" mosópor-szer.
Aztán meg már semmi se lesz, mert a sulykolófa se fog működni tiszta víz hiányában.
Viszont továbbra sem értem, még annyira sem, amit a leharcolt német gépekről eredendően írtál. Azt hittem, hogy a tizen-, huszonéves Mielekre gondolsz (Novotronic, de inkább Softtronic). Azok nem tárcsásak. De az újabb WKG WKF, WKH pl. sorozatokban is öntik a cuccot rendesen...
Namost ha a egy tárcsás mosógépbe öntesz mai gépbe való mosótrutyit, nem biztos, hogy hatékony lesz a tárcsás használatija szerinti alkalmazással. Namármost ha a tárcsás hőskorából való mosószert tennél egy maiba, a hatástalanság hasonló lehet, hiszen a mai masinákvalójában akkor mosnak amikor nem csinálnak semmit, hisz a vegytrutyi dolgozik bennük, nem a fizikai suvickolás, csavarás és a sok víz.
Ezt nem tudom, hogy érted, de pl. ha az a sok leharcolt masina azért van leharcolva, mert sokkal több mosószert kapnak, akkor legyen. Hiszen azok a gépek tizenévesen is jobban működnek, mint az itteniek, amiket 3-10 év alatt többször kellett javítani vagy már meg sem érte a javításuk...
Azt elfelejtettem, hogy már kétszer csináltam ilyen mosást, mert a fél kiló trisóból most csak olyan 200-250 gr volt, alig tudtam a mosószer adagolóba betölteni (mivel szivattyúzással kezd a gép, AEG, és nem volt kedvem indulás után leállítani). Már egy Pollys mosás is volt pár hónapja.
Vegyek egy újabb fél kilót és futtassam végig? Mert ha jól tudom, a Polly, ecet, citromsav nem erre a lerakódásra jó, hanem a vízkőre.
Tényleg nem értem, mert pl. a folyékony mosószerből legkevesebb 60 ml-t ír 2-3 kg ruhára (alig szennyezett ruha, lágy víz), és én inkább 20-30 ml-t adok. A ruhák enyhén szennyezettek, de a víz garantáltan nem lágy.
Szoktam nézni a Youtube-on, hogy a német sorstársak milyen mennyiséget tesznek - itthon meg állandóan azt hallani, hogy a kinti szerek mennyivel jobbak, mennyivel kevesebb kell belőlük. Hát, azok a teli kupakok, adagolók. 150 ml mosópor. Én ha sokat rakok, akkor 50, de általában inkább csak 40 ml-t. WTF?!?