Én elég sokat "megpucoltam" de nekem is csak 1-2 vérzett be.. Mondjuk annak is lenne értelme, hogy amit az ember kibont, azt megjelöli, hogy vajon hány napig húzza utána... A páratartalom mérős kérdésemhez nincs véleménye senkinek?
Gyönyörűek, mindig nézem a képeket amiket felteszel, ha van időm és keresem rajta őket, de még úgy emlékszem egy képen sem láttam őket. De végre most. Felteszek képet a mostani csapatról.
Skolikagi olyan helyzetbe kerültem ,hogy egy ismerősömnél,akinek anno én adtam törpetyúkokat most sok kakas lett. Én már nem tartottam ,de most egy kakaska nálam kötött ki nem akarta levágni így elvállaltam ,de egyedül nagyon magányos és akinek a környékemen van itt zalába az irigy és nem ad el.Esetleg nem tudsz valami jó tippet adni,hogy hol tudok szerezni viszonylag közel hozzám,esetleg valami ismerős errefelé én ugye lentiben lakom és hosszabb utat most nem tudok sajnos bevállalni leginkább egészségügyi okok miatt.A segítséget előre is köszönöm.
A büdös tojás téma érdekelne mert az nálam is probléma volt a nyáron. Már vagdalni akartam az állományt amikor ahogy jött úgy el is múlt a gond. Pedig figyeltem hogy melyik tojás az de nem tudtam rájönni mert mindig másik volt.
Mi valami ehhez hasonló páratartalom mérőt használunk, mi sem bíztunk a tálkákba és a feleségem nagyon precíz:) Használat előtt kalibrálni kell (be kell csavarni egy vízes törölközőbe, egy ideig bent hagyni, és a mutatót beállítan 100%ra, utána rá a tojásokra és mindenki megnyugodhat, hogy megvan a megfelelő páratartalom:)
Nem, de azt mondta a doki, hogy le kell őket itatni valami gyógyszerrel. Amit észrevettem az csak az hogy néha van egy-egy büdi tojás, ami teljesen friss és mégis büdös..Azt mondta a doki hogy ezt is meg fogja oldani a gyógyszer...
Nálam 2 szer produkáltak ilyet mind a kétszer vizes volt az alom mert kifolyta víz az itatóból. Egymást taposták mint a nem normálisok. Most mikor már a kis szárnyukon nő a toll már csak 25-ös izzót kapnak mert eddig sok gondom volt a túlzott fény miatt is, de a doboz teteje nagyrészt le van fedve sűrűbben kell takarítani de nem kell nagy izzó most a pici fürjek alá a macska alomra esküszön ez bírta eddig a legtovább természetesen az olcsó tes..s nem a szilika géles !!!!!
Reménykedhetsz,addigra tutira a többiek is elkezdenek tojni.Majd szólj rám emiatt! Itt a méret,bár ahogy nézem,ez most kisebb lett mint általában.Akkor vagy egy fiatal tojta vagy pedig az idősebbnek ez a prototípusa.
A te géped is ugyanúgy működik, csak nálad a nedvesítéssel éred el azt, ami más használati utasításban a páratartalom növelésével ér el az ember; ez kevésbé macerás, mint spriccelni a tojásokat, de a végeredmény ua. kell, hogy legyen.
Hát igen. Bár szerintem mindenkinek meg kell ezt tapasztalnia, mert ha nekem mondja valaki lehet hogy nem halgatok rá és úgyanúgy kibontom, mondván hátha nálam máshogy lessz.
Köszönöm...hősi halált halt szegény, mert így most tudjuk, hogy nem egészséges a banda, vagy legalábbis esélye van annak hogy a többi is beteg, úgyhogy gyógyszerezés lesz...
Na, ma kimentem, hogy én is lefényképezzem a gigantokat neked, hátha a portrék alapján meg tudod mondani a nemüket!! DE sokadszorra ismét sd kártya nélkül vittem ki a fényképezőgépet, mert az megint a laptopban maradt :(((((
Jó, akkor alaposan megnézem magamnak őket, gondoltam! És ha az alapján kell eldöntenem, amit te mutattál, akkor 4 kakas és egy tyúk maradt nálam XD
Nem akarok hülyeséget modani, de vadon a fürjek minding megpróbálnak takarásba kerülni, mármint a fentről való támadás miatt. (Ez amúgy nálunk a gyöngyöspipéknél is előfordult, be akartak bújni a dobozukba tett asztali hőmérő mögé.) Szóval szerintem meg lehetne próbálni egy kis takarást készíteni nekik, mondjuk egy kartonlapból, ami alatt árnyék van és nem "veri" őket közvetlenül a fény, egy próbát megérne, de ha nem jön be, akkor gőzöm sincs. Üdv.
Szia. Én az idén megfogadtam hogy soha többet nem segítek, max annak aki már elvégezte a nagyját. Az első fészekaljnál úgy bontogattam őket és mind gyenge maradt. Mára el is mentek. Szóval szerintem bízd a természetre bármennyire is nehéz.