Ja eu-ban ez nem szokas, ha viszont valami trackelheto (felaras) modon adta fel akkor nyugodtan kerd meg tole a szamot (ebbol tudni fogod hogy feladta).
Tapasztalatom szerint általában nem szoktak. Nemcsak a németek, mások sem. Én úgy csinálom, hogy magán a terméken keresztül megkérdezem Tőle, hogy feladta-e, és ha nem, akkor majd küldjön egy mailt, ha feladta, mert nagyon várod... Ez hatásos szokott lenni.
Sziasztok! Eddig még csak USA-ból rendeltem Ebay.com-on keresztül és mindig jött egy paypal-os email, hogy a fizetés megtörtént és max. egy napon belül egy másik, hogy feladták a csomagot. Öt napja viszont Németo.-ból rendeltem, a paypal-os fizetésről meg is jött egyből az igazolás, viszont arról nem kaptam levelet, hogy feladták-e a csomagot. Kérem, akinek van tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy szoktak-e minden esetben küldeni csomag feladását igazoló levelet, az ossza meg velem. Előre is köszi
- tarts piackutatast, hogy egyaltalan van-e kereslet a listazando termekeidre azon az aron, amin neked mar megerne - kalkulald bele a listaarba a listazasi koltsegeket is - ha shop-ot nyitsz, akkor meg az emelt jutalekot kalkulald bele az arba ugyis buy-it-now, azok az arak mindig magasabbak kicsit (tobbek kozott ezert is) - hasznald ki az akciokat - ebben a honapban peldaul a .com-on ingyenesen listazhatsz, ha $0.01 es $9.99 kozotti induloarat adsz meg, valamint kepgaleriat hasznalsz
ha a nickem kukac gmail pont com ra ha irsz egyet, tudok még ezt azt modnani, meg kérdezni :) vagy legyél egy percre publikus, az én itt megadottamat hiába teszem publikussá elvesztettem a jelszavát :)
Én nagyon sokat utaltam a Raiffeisennel ezen a netbankon keresztül németeknek, de két nap múlva a pénz ott volt. Egyszer valami nem volt tiszta az ügyintézőnek, hívtak telefonon. Nagyon korrekt bank minden téren egyébként.
A közeljövőben szeretnék eladással is foglalkozni az ebay-en.
Nagyjából átolvastam a feltételeket, meg a dijakat.
Pár kérdésem lenne a hozzáértőkhöz.
Lehet valahogy a listázás költségét mérsékelni? ( az ebay.com-on vagyok regisztrálva) Egyáltalán ott lehet shop-ot nyitni? (én nem találtam lehetőséget)
6-50$ között lennének a termékek és ugy 30-100-as tételben lennének fent.
A listázás dij igy ennyi termékre elég soknak tűnik. Hátha van valami olyan megoldás amit még nem tudok.
Valamint pár jótanács is jólenne az eladással kapcsolatban, akár mail-en is.
Előre is köszi
Snake
Ui: A tárgyak feltételével és egyéb dolgokkal nincs gondom (egyenlőre), inkább a praktikus költség csökkentő megoldások érdekelnének.
Na a Raiffeisen netbankján keresztül átutaltam. Eddig simán ment minden, majd figyelem, hogyan tovább. Ha értelmes költséget számol fel a Raiff., akkor nem mondom, hogy sűrűn, de ha látok jó árban valamit, és csak átutalással lehet fizetni, lehet néha használom ezt a Raiff. netbankot.
Nem biztos hogy megszüntette a regisztrációt, lehet hogy csak felfüggesztették mondjuk tartozás miatt.
Szerintem írj neki az ebay-en keresztül egy üzenetet és érdeklődd meg mi történt, és hogy elküldte e amit nyertél, ha válaszol akkor csak átmeneti lesz a gond, ha nem akkor kezdhetsz izgulni.
Amugy 10 napig nem is tudsz disputot nyitni (én legalábbis nem tudtam ugyanilyen esetben), mert annyi időt hagynak arra hogy esetleg megérkezzen a cucc.
Joparszor utaltam mar errol a "formanyomtatvanyrol" en is. Volt olyan, hogy nem volt meg a teljes bank cim, de az iban es a swift igen. A hianyzo mezobe ?-et tettem. Ennek ellenere mindig celba ert a penz. Ha annyira fontos nekik keressek ki ok, igy is nagyon draga az atutalas, csinaljanak is valamit cserebe. Amugy eddig ha valami gond volt (barmi amit nelkulem nem tudtak megoldani) a szerzodeskoteskor megadott telefonszamon utolertek es tajekoztattak.
Megtaláltam!!! 40625 Düsseldorf Deutsche Bank AG Filiale Düsseldorf-Gerresheim BLZ: 30070024 Filialnummer: 300639 SWIFT-Code: DEUTDEDBDUE Benderstraße 8 40625 Düsseldorf Deutschland
Ha nagyon fontos az a banknev es cim akkor en azt szoktam csinalni hogy a swift kodra keresek neten es esetleg meg a varosra is. Meg szokott lenni legtobbszor pontosan. Amugy szerintem beirod a banknevet a nevre a varos meg a cimre es csok.
Itt egy csomo dusseldorfi bank, de kene a swift a pontosabb beazonositashoz: http://web2.cylex.de/suche/deutschland/ort-duesseldorf/plz-/l1cy1-d_ort1cy1-d%C3%BCsseldorf-plz1cy1-_name1cy1-bank-s1.html
Megnyertem egy aukciót, Paypallal ki is fizettem. Most látom, hogy a többezer feedbackes, 98.7 %-os eladó megszüntette regisztrációját. Mennyi idő után tanácsos dispute-ot indítani ?
Holnap ki szeretném próbálni a Németországba való utalást Raiffeisen netbankon keresztül.
Igazából minden adatom megvan, kivéve a bankfiók pontos címe. Arról csak annyit tudok, hogy Deutsche bank Duesseldorf. De megvan SWIFT, IBAN, minden ami kell. Szerintetek így el fog menni?