mind2 motort amit linkeltem felimilla alatt vettem (termeszetessen mind2 muszakis szoval ugyanez papir nelkuli kb 100-200e ft-vel olcsobban megallt volna) - es valoban nem vitas hogy jatszos motornak a dr350et mert igenytelenebb strapabirobb. kerdezz meg akarkit ahi hardozik drz-vel nem hiszem hogy talalsz olyat aki nem tort meg oldaldekni-t/huzott hutot tort idomokat, a drzE tobb mint 15kg-val nehezebb mint a dr350R papiron erosebb gyakorlatilag nem.
nem se az SEX se az SEW nem nem allithato(kormanyrol) a futomumagassaga az az SHC, az X,W az evjaratkod az SE pedig az utcai oninditos verzio.
de ha olcso berugos-t akarsz akkor vedd meg taki cagiva 4T -jet vagy az rmx250-emet :D
jó de te Polya Balázs vagy :P te találsz jó állapotu fiatal DR-t :D mi nem vagyunk ilyen szerencsések :) télen lejössz szeged körül gurulni? összekellene hozni valami téli mini DR találkozót :)
Félre értesz. Dzsunka szart én sem fogok megvenni. Amit leírtál, osztom. Nyilvánvaló dolog, h. sokkal többe kerül "újraépíteni". Én sem szerelni akarok, hanem motorozni.
lejebb linkeltem egyet 300ért az önindítós talán 94es volt és rendszámoztatható ami 120ropi körül van ha jól emlékszem annál biztos nem több sztem azzal jobban járnál.
mért mi abaj az enyémmel ?:P Boci megállapitotta,hogy jó állapotban van . Gyűrűt meg a szétszedés miatt kell cserélni mert nem tudja ugyanúgy visszarakni:P szelepszárszimeringek meg elöző tulaj okoskodása miatt mentek el . . Szóval nincs ennek olyan súlyos baja :P kopó alkatrészek ezek :)
ez hulyeseg! nem szuksegszeruen kell rakolteni 10+ eves motorra, mind2 dr-emen kizarolag karbantartas/kopo alkatresz csere tortent. az a baj ez az olcso de majd felujitjuk tortenettel hogy egy motort alkatreszekbol osszerakni 5x annyiba kerul mint egyben megvenni - egy leharcolt motornak meg a felet kicsereled az elso evben. az onindito valoban nem elengedhetetlen tartozeka az endurozasnak viszont szuksegszeruen praktikus volt mar par ismerosom aki azt a nezetet vallota mint te es megakart gyozni a par kilo tobblet hatranyarol azota egy embert leszamitva mindegyik oninditos motorral jar. nekem volt mar par olyan helyzetem ahonnan nem tudtam volna hazajonni onindito nelkul ill volt olyan is amikor marmindenki elfaradt a rugdosasban/tologatasban es inkabb hazavontattam a berugos motort :)
Biztos, hogy jók és szépek azok az évjáratok és típusok, amiket belinkeltél, de egyrészt megőszülnék, amire találnék valamelyikből, másrészt már annyira közel vannak árban egy drz-hez, hogy onnantól nem vitás, melyiket kell megvenni.
Én nem szeretnék ennyit szánni egy "játszós" motorra. Körülnéztem a piacon, és a helyzet ismeretében azt mondom, hogy olyan elfogadható állapotú rendszámos motor kell, ami übermax. 350E Ft-ban megáll. Erre én természetesen hajlandó vagyok még költeni, hogy gatyába rázzam. Egy 100-asból elég sok dolgot fel lehet azért újítani.
A SEX és a SEW között mi a különbség? Mindegyiknek állítható a futómű magassága? Erre a funkcióra nekem pl. semmi szükségem nincs. Egyszer-kétszer lehet, hogy játszék vele, aztán úgyis a legmagasabb állásban hagynám. Sőt, valószínű, hogy élből cserélném a kutyacsontot, hogy jobb kiállása legyen. Szeretem a magas motorokat. :)
Taki, nem vágom mit szenvedsz ezen a motorvásárlás eladás dolgon ;)))) Van egy majdnem tökéletes, mindenre jó mocid (drz), aminél csak a hűtő a gyenge láncszem, de ezt már orvosoltad, és el akarod adni. Nem értelek. Vagy lehet, hogy ezzel már nem találsz kihívást? ;)
Balázs, erre a 28-ai hcc-s túrára nem megyünk összetörni magunkat? ;) Nekem már nagyon lenne kedvem gurulni.
hello! dr hez nem kellenek idomok, ujonnan mindent kapni hozza (2-6 het alatt) es bontokban is 80%os az alkatreszlefedettseg. a TT tobb szempontbol is felejtos sztem - az uj alkatresz is mereg draga, mivel keves TT(R) van az orszagban es xt350sincsen tul sok bontok sincsenek szarasig alakatreszel. ha a dr-re esik a valasztasod akkor SEW( http://bikepics.com/pictures/794349/ ) vagy SEX ( http://bikepics.com/pictures/625707/ ) -et vegyel mind2 eleg konnyen felismerheto es nem keverhto ossze a designja mas evjaratokeval. Ne kapkodd el a vasarlast en az elso dr-emre kb 2,5 evet vartam amig talaltam megfelelot hogy utanna fel evig hasznaljam problemamentessen amig el nem loptak :DDD de most a viccen kivul ha egy pusztulatot veszel azzal csak a szivas lesz akkor vehetsz akar egy uj versenyendurot is mert azzal sokkal elvezetesebb motorozni, a dr-nek az az elonye hogy minimalis koltsegbol lesz egy majdnem mindenre(de mindenhol kompromisszumokkal) hasznalhato nagyon megbizhato motorod.
Jah, nem tudom írtam e már, hogy kész a lyukas oldaldeklim, szinte nem is látszik, hogy volt ott egy jó nagy luk. Majd teszek fel róla képet, nagyon profi lett.
Sokkal többet nyersz azzal, hogy nem kell rugdosni, mint amennyit vesztesz azon a néhány kilón. Bár, csupa izom vagy, akkor nem szóltam, nekem jól jön az önindító ;))
Árban ez tényleg frankó. Én dr mellett döntenék a helyedben, gondolom ezen a fórumon ez nem meglepő ;)
Néha tényleg jól jön az önindító, de csak fölös súlyt jelent az a sok kacat. Meg nekem valahogy hozzátartozik a berúgás. Akár tízpercenként. :D Az, hogy öreg, meg talán azért nem gond, mert így is úgyis rá kell költeni. Élből. Úgyis mindennek van valami baja. Nyilván nem mindegy, hogy mennyi...
jah csak kerdes hogy nem-e lesz az mint az xtz-vel hogy meghirdeted a piaci aron es senkinek nem kell. + garit szegeden is tudod ervenyesiteni? mert ha pestre kell akkor kb mintha nem lenne. amugy szerintem a derbik jo mocik mondjuk eddig 2 vel talalkoztam napi hasznalatban de az mind2 eleg strapabiro/igenytelen volt. szoval magahoz kepest jo ar volt a 4kilo de annyiert kaptal volna olaszbol egy trialt ami-t tudsz vinnni botondhoz szervizelni olcsoba. sztem viszont tedd ra a drz-re a jo cuccokat + az eredeti kormanyt es egyaltalan ne engedjel az arbol gondolom nem 900ert hirdetted meg. a derbit hirdesd meg 450be talalj valami balekot aki elviszi az xtz-t ha megvan az innova azt is hirdesd meg vegyel 1 db dr350et 500 korul de ne olyat amit sada vett hanem olyanokat amiket en vettem. es akkor azzal tudsz menni romaniaba hardozni(legalabb jobban erosodsz), a hosszu alfoldi turakon is gazdasagosabb mint a drz es az olasz/osztrak utakra is kenyelmesebb. elaod meg az innovat is marad tobb mint egy millad, a motorvasarlason sem kell gondolkoznod 4-5 evig, es egy barmikor vetelar folott eladhatod mocid lesz :D
"csak a mély homok az ami képes lenne megakasztani egy 50 köböset" ez nem is lenne problema ha nem az alfoldon laknal ahol mindenhol mely homok van ;D de a ragados sarba is keves lesz.
Enduro vásárlás előtt állok. Korábban drz-n gondolkodtam, de aztán rájöttem, hogy (minimum) 6-700 ezer forint túl sok ahhoz, hogy nyugodt szívvel essek-keljek vele erdőn, hegyoldalon, kövek közt meg patakmederben.
Jelenleg 2 típus van képben: ttr 350 és dr 350. Azt már tudom, hogy a ttr alkatrész ellátottságga nem megfelelő. Dr-hez mennyire vannak alkatrészek (akár bontott, akár új)? Lehet hozzá pl. idomokat kapni? Találtam egy 94-es S-t. Látatlanban mi a véleményetek róla?
Mátrába jobban jártunk volna 50ccmesekkel :P azokat könnyebb tolni :P No de kíváncsi leszek folytás után mit tudott de az a 9LE sok lesz bár franc tudja derby milyen blokkot rakott bele :)
ess: most még benne van a fojtás... igy kb. 3/4-ed gázzal ment kb. 55-tel... és nagyon dinamikus volt.
Azt mondják, hogy a folytás kivétele után - nagyon-nagyot fog változni.
De nekem már így is tökéletes. Kifejezetten nyomatékosnak tűnt. Persze elég nagy fordulaton kellett tartani...
Amúgy én nem szoktam megunni a laza és kellemes dolgokat... hidd el, hogy a drz-ből az esetek 99%-ban 20 lovat sem használok... és ezt a 99%-ot is nagyon élvezem. Polya el sem tudja képzelni ezeket a dolgokat... azért mem is szok jönni alföldi gurulásra - mert szerinte azok unalmasak...
Én szeretnék új arcokat megismerni - kezdőket, hogy köztük én lehessek az isten... :-))
De most komolyiból: ott volt a dr350-es találka. Ha te nem árulod el, hogy a motorod CSAK 250-s szerintem az senkinek sem tűnt volna fel... mert motorozás közben nem nagyon jött elő a különbség, pedig pl. a te motorod és az enyém közt lóerőben több mint egy egész DR350 volt elrelytve... :-))
Nekem sem tűnt folna fel... és az sem, hogy Józsi bá csak 18 lovat terelgetett az XT-vel... Ha utakon túrázgatunk, nem nagyon jönnek elő ezek a különbségek... alföldön meg mondhatnám, hogy csak a mély homok az ami képes lenne megakasztani egy 50 köböset, de még ott is van esélyem, ha előttem valaki már végig ment rajta és ügyesen elkapom a nyomát... És miért ne lehetnék ügyes? :-))
Egyszer az egyik HCC-s túrán Tázlártól eljött velünk egy srác, aki hozta a fiát is egy 50 köbös yamah cross motorral... sehol nem mentem lassabban, mint szoktam... és ő meg sehol nem marad le... Pedig én a drz-vel voltam. Szóval nem hiszem, hogy az 50 köbös unalmas lenne... Biztos, hogy másképpen izgalmas, mint egy 50LE-s enduró, de nem unalmas... remélem.
Jövőre ha gondolod tartok élmény beszámolót. :-)
Amúgy 28-án lesz dabas-sárin egy HCC-s évadzáró buli, ahol 50 köbcentitől 1150 köbig mindenki képviselteti magát... Szerintem ott sem lesz nagy különbség a motorok között... :-)
Akkor neked ma jött a mikulás? nem nagyon szakította meg magát 8 LE-vel :)) Tibivel egyetértek, 60-70-et nem lazán megy, hanem stiften, és lógó nyelvel. amostmég egy darabig élvezed a pehelysulyt, de hamar ráfogsz unni szerintem. 50LE- után?! :))
ezzel csak az a baj ,hoyg lassan fog menni de pörögni fog mint a szemét :P emlékszem amikor balázzsal mentünk itt szegeden én tövig tekertem a RXet pörgött mitn a szemét a DR meg alig pöfögött :)
Tibi: a moped rallyra feltétlen mopeddel megyek... a derbi-t meg kb. egy óra múlva veszem át... Holnap már megyek fele egy kört - de azt mondják, hogy ne ijeldjek meg, hogy amíg benne van a folytás, addig lehet, hogy biciglivel is leelőznek... :-))
Amúgy én szeretem a lassú tempót... olyan kényelmes, öreges... :-)) nekem való! :-)
Ma reggelre már csak 11,9V feszültség maradt az akksiban. Háromnegyed órát volt rajta az autós töltő és utána pöccre indult. Gondolom nem tett jót neki ez a hirtelen töltés, de csak ez volt kéznél...
Kihasználtam a szép időt, mentem egy bő 150 km-es kört. 3,4-es fogyasztás jött ki, ez talán egy hajszálnyival jobb mint amennyit a rövid áttéttellel evett volna egy hasonló úton. Gyengécskének éreztem, pedig az M7-en az érdi lehajtó előtti dombon (Bp felől) szépen felgyorsult 110-ig, de máskor meg vissza kellett rakni ötödikbe már 70-80 körül mert fogytán volt az erő... Szóval ez a 15-39-es lánckerék kombináció nem az igazi.
Taki hantázol itt össze-vissza! Valld be hogy a moped rally-ra vetted!!! :o)
Komolyra fordítva szerintem ezt azért fogod rövid diőn belül eladni mert hatvan-hetvenet csak visítva megy, és sajnálni fogod kínozni. Hegyre menni meg szerintem nem nagyobb kihívás egy ilyennel mint a DR-Z-vel mert igaz hogy gyenge, de könnyű is. Mondom ezt úgy hogy még egyiket se próbáltam :o)