Én is csak pletykát hallottam de elég komolynak tünt.
Az egyik törzsemberrel beszélegttünk a parton és ő mondta hogy eladták az egész félszigetet olasz befektetőknek, de akkora összeget mondott amekkorát nem ér a terület továbbá a Hírlapban se olvastam róla pedig ott mindig leírják ha ilyen horderejű dolgok történnek a félszigettel.
Szóval én is csak pletyka szinten kezelem az ügyet, azonban a buckák amiket láttál nem függenek össze az esetleges értékesítéssel.
2 éve amúgy eladták egy magyar üzletemberenek aki alig fél évre rá visszadata az önkormányzatnak.
15 éve nem tudják eladni, sajnos nem nyilvánították természetvédelmi területté így be lehet építeni.
Autóval már 2 éve mi se járunk be, azóta sokat romlott az állapota főleg tavaly a magas vízállás miatt, de ettől függetlenül sokan bejárnak, fő a békesség így inkább gyalogolunk egy keveset.
Én is vontattam már ki a sárból tavaly egy Suzukit:)
Két kijárat van!
Kirekeszteni akaró? Egy ember tényleg ilyen volt de őt már régóta nem láttuk, egy ideje nem érzem hogy klikkesedne a társaság.
(Sajnos lehet, hogy ez az utolsó nyár Gárdonyban:(()
Mit tudsz erről, tényleg megszűnik a gárdonyi nudista hely? Eladták a félszigetet? Én is láttam a földkupacokat. Szomorú, a közelben nincs hasonló(an jó) hely.
Amit leírtál Gárdonyról általában elfogadom, egy-két dologban pl. a messziről köszönésben vitatkoznék. Itt is vannak másokat kirekeszteni akaró emberek. A másik: csak az jöjjön a partig autóval: 1. akinek terepjárója van, 2. aki nagyon jól vezet ill. jól ismeri az autóját (tologattam én már fennakadt autót - nem a sajátomat, és azért is spiccen volt a dolog, mert az egyetlen utat zárta el majdnem másfél órára).
De a helyért még így is nagy kár lenne.
Egyébként bocs, hogy beleszóltam, nem én kérdeztem, te másnak válaszoltál.
Köszi a segítséget. A hétvégén valószínűleg Délegyházára megyünk. A rab-szigeti strandokat néztem, az egyik nem tudom hol van, a másik kb 12 km-re tőlünk.
Régen jártam ebben a topicban. Olvasom a sok csatározást, vicces kis szösszenetek ütik fel a fejüket :) Összekeverni a naturizmust (nudizmust) és a szexet lehet, de minek? Mi a párommal már hosszú évek óta nudizunk, kijárunk Koversadara, Rodoszon is megtaláltuk a nudista helyet és itthon Délegyházára járunk hétvégénként, mikor időnk engedi. Voltunk Szikin, és most megyünk hétvégén Balatonberénybe 1 hétre, természetesen nudizni. A párom is és én is szeretünk meztelenül lenni akár egész nap, mert így esik jól. Nem vagyunk magamutogatók, olyannyira, hogy a kedvesem nehezen is viseli el, mikor egy nyilvánvaló kukkoló kerül a közelünkbe, nem kevésszer vette már el ilyen alak a kedvét a naturizmus csodás világától. Nem szoktunk a strandon szexelni. És miért nem? Mert az egy olyan hely, ahol a csecsemőktől az aggokig mindenki megfordul és lehet, hogy nem mindenkinek esne jól, ha a közelükben egy orgiát rendeznénk (leszámítva azt a pár magányos hímnemű harcost, aki sajnos kivétel nélkül mindenhol előfordul). A naturisták (nudisták) nem ezért mennek oda, ahogy mi sem. Persze ez nevezhető álszentségnek, prűdségnek, mindegy, el kell fogadni, hogy ma Magyarországon ez nem szokás és nincsenek jelenleg olyan strandok, ahol ez elfogadott lenne. Hozzáteszem, hogy szeretjük a szexet mind csinálni, mind nézni. Néha perverzek vagyunk nem kicsit, nagyon! De ezt megtartjuk olyan helyekre, ahova való. Kitalálták már kis hazánkban is, ahol ezt szabadon lehet művelni, úgy hívják: swinger klub. A másik: valóban kevés a fiatal a strandokon, sajnos nálunk a nudizmus nem oly népszerű a fiatalabbak körében. Mi is szeretjük, ha a korosztályunk (is) nagyobb létszámban van jelen, bár sok jelentősége nincs, mert igazándiból csak barnulni szeretnénk a napon és jólérezni magunkat meztelenül. Nem vagyunk nagy ismerkedősök, bár így is lett pár ismerős az itthoni naturista világból :) Aki ebbe az életformába belekóstol egyszer, az nehezen tér vissza a textiles strandokra, ahol a túlzsúfolt placcokon egy zsebkendőt sem lehet letenni egy forró kánikulai napon, ahol egy fürdőzés után az ember a vízes gatyába kényelmetlenül érzi magát és ahol még akkor is megszólnak ha a kedvesem mondjuk monokinizni szeretne.
köszi, azt a kempinget láttuk, csak kempingben nem kisérleteztünk strandolni... Kint kell hagyni a kocsit egy őrizetlen forró placcon, és az egész kempingen kézben áthurcolkodni a nyugágyakkal, holmikkal, napernyőkkel, napernyőtalpakkal... Az akkor is elég, ha csak a parkolótól a strandig vittük be két fordulóval... Megnézni nem lehetett, csak egész napra belépőt véve, és annyira nem érdekelt, hogy vakrepüljünk egy ki tudja, milyen strandig egy halom cuccot cipelve... Idén meg beszerványoltam egy még nem közszeméremsértő bikinit, a felső részét ott veszem le, ahol akarom, és sacc/kb ugyanugy lebarnulok :-) Más kérdés, hogy továbbra is utálom azt a nyirkos izét rajtam, mikor kijövök a vizből, de hát negyed óra és fullra szárad, és legalább tudom hova megyek...
megertem imit szeretnel. Jokat mulatok is a sok hozzaszolason... Tulkepp magad valaszolod meg a kerdeseidet is, mert amit szeretnel azt vagy felrertik es lehurrognak, sertegetnek vagy abszolut szemellenzosen szajkozzak a maguket.
En is hallok effele igenyeket, de meg nagyon elenyésző az arány, aki ebbe az iranyba mozditana elo a jovo naturistait. Kicsi a hazank... amit te szeretnel, nem jott el az ideje. De ne add fel, ha ennyire szeretned. :-)
Neked a sajat igenyeidre hajlo szimpatizalo tarsaidat kell osszegyujteni es bizonyara akkor lesz ra lehetoseg, hogy kialakitsatok olyan nudista strandokat, ahol megteheted amit szeretnel.
A mostaniak nem alkalmasak erre. Sok a csalad, gyermek. Ugy tapasztalom, hogy idehaza meg erre nem keszult fel senki, hisz ahogy te is eszrevetted, sajat magunk naturista kempingjei sem olyanok, mint amit ott elvarnak a naturistak. Bufek, panziok, tisztasag, szolgaltatasok stb. Oda is beszoknek a kukkolok, a magamutogatok... Nekunk meg elsosorban veluk is meg kell kuzdeni, s azokkal is, akik a melegeket se szeretik vagy azokkal akik valoban a nyilt szinen masok elott is szeretkeznenek...
Ti meg felrevonulva sem tudtok szexelni, mert azt sem illik.... Igy magatokkal kell vinni azt a bizonyos rekettyest. Mas megoldast tenyleg nem tudok... :-)
Nagyon szívesen! Én annak idején nemcsak hallottam,de kezdőként tapasztaltam is,hogy egy igazi naturista,ha kell és tud, segít is!Ez engem egy életre megfogott,s ahogy lehet, próbálom viszonozni is. Egyáltalán nem fogsz zavarni,max lehet,hogy nem tudom felvenni,ha épp úszok,vagy evezek,de ahogy tudlak vissza csörgök. Ez itt nem a reklám helye,de Vodafont hétvégén ingyen tudok hívni,T-mobilt is 2 Ft/perc,(sajna Pannonra nincs kedvezményem)úgyhogy tényleg szívesen navigállak. Hidd el nem Te leszel az első,akinek segítek a lejutásban. Egyébként,ha minden segítség kérés nélkül sikerül lejutnotok,(arra nagyon vigyázz,hogy nehogy Dunavarsányból közvetkenül -nem Délegyházán át- gyertek a földúton mert,akkor lehet,hogy nem lesz kellemes élményed az úttal kapcsolatban)akkor is nyugodtan rám csöröghetsz,legalább személyesen is bemutatkozhatnánk.-ha nem akarod,akkor sem sértődök meg!
Rabon van, arról hallottam, emiatt tamáskodtunk, mert Pagon meg nincs :-S Elvben Straso az, de nekünk nem tünt fel :( Nem baj, beszerványoltam bikinit, napozáskor lepakolom a felsőt, és akkor alig lesz rajtam fehér :-) Sajnos a pontos helyet nem tudom, viszont a strand nevét megtalálod http://www.portfoliolight.hu/cikk.tdp?cCheck=1&k=3&i=1281 ebben a felsorolásban.
Basszus de vacak fürdőruhában mászkálni! Pláne ha valami gyógyfürdőben vagy ilyesmi helyen van az ember, nem győztem törölközni és lecsempészni magamról, annyira utálatosan hideg meg nyirkos meg fuj...
Sziki kapcsán tudom mondani: ott és ugy cuccolsz le, ahogy akarsz - van fizetős kamerás parkoló kint, be is viheted a kocsit, illetve megállhatsz az ut mentén mielött bemész, rajtad mulik -, olyan ütemben vetkőzöl, ahogy akarsz, ugy cuccolsz ahogy hely van, viszont kérdezz rá, mert mintha tavaly arról lett volna szó, hogy csak olyanoknak lehet majd menni, akik bárhol nudiszervezetben tagok. Nem tudok róla mit mondani, mert én tavaly még nem voltam, szóltam S. Jancsinak, és azt mondta, még nem számit, de ennek lehet az is oka, hogy nem ismeretlenként mentem, idén meg már van tagságim, szal nem tudok róla mit mondani, csak hogy az a tuti ha odacsörögsz... Ha ott aludnátok, akkor meg a sátorhely miatt pláne az a tuti... Azt hiszem a kukkolókat és máshonnan zürök miatt kitiltottakat akarják vele kiszürni, vagy ilyesmi, ugyhogy lehet hogy csak váratlanul beesettekre vonatkozik.
Én Szikin nyaraltam tavaly a Kedvesemmel, és nagyon jól éreztük magunkat :) Olykor még késő éjjel is billiárdozgattunk, és éjjel világitó labdával labdáztunk a tóban :-)
Köszi mégegyszer mindent. Megjött a kedvünk Délegyházához. Lehet, hogy a fél tíz az nekünk korai, de a telefonszámodat elkraktam, ha nem találunk oda akkor zavarlak. A rádiót nem nagyon hallgatunk, mert annyit autózunk, hogy már utáljuk. Legjobb beszélgetni. Mi még mindenhol fehérek vagyunk, kivéve az arcunkat, meg a kezünket. Ha megtetszik a dolog, akkor augusztusban leszünk bajban, ha már a Horvát- illetve Görögországi nyaralások után mindenhol, barnák leszünk, csak lent nem.
Apropó, Rab-szigetre megyünk hónap végén. Ott nem tudsz naturista strandot?
Délegyházán,s a környékén is van több vadnudi hely,keveredve textilesekkel,kukolókkal stb.,de amíről én írtam az a Magyar Naturisták Egyesületének hivatalos kemping,-és strandja. A rádiót azért írtam mert az egyáltalán nem ciki,ha saját magad,(bocs magatok)örömére hallgatod,úgyhogy nem zavarsz vele másokat. A telszámomat nyugodtan mentsd el,hátha szükség lesz rá. Ha nem tudtok fél tízre leérni,telefonon akkor is tudok segíteni. Azért írtam a fél tízet,mert a vonat kb negyed tízkor érkezik,s az állomáson várom a Népligetből induló és kb.fél tízre érkező Volánbuszt is,s azután go...
Én nagyon bízom benne,hogy legalább olyan jól fogjátok magatokat érezni,mint én annak idején először(kb.több mint 10 éve)!
Leégéstől ne féljetek(semmilyen értelemben- az sem gond ha még vannak rajtatok "fehér foltok"),azért napvédőszereket gondolom hoztok. Tényleg vannak árnyékos helyek is,ott is át lehet vészelni a déli órákat.
Most már csak azon imádkozzunk,hogy szép napsütéses idő legyen!
Köszönöm a részletes és megnyugtató választ. Ezek szerint Délegyháza nem az ami a köztudatban él, azaz valami vadnudi hely. Mindenképpen kocsival mennénk. Megköszönnénk a segítséget és élnénk is vele. Rádiótól, CD-től mentsen meg az isten, nyugis, csendes napozást, fürdést tervezünk, nem túl nagy leégéssel, főként a fenekünkön.
Most olvastam az újabb kérdéseid. Ha az megnyugtatna,én biztosan Délegyen leszek,s szívesen bemutatom a helyt. Nem tartom hülye kérdésnek,hidd el mások is megkédezték már,hogy a kapun belül rögtön le kell.e vetkőzni. - NEM! Természetesen bármit hozhatsz magaddal:strand eszközök,napernyő,kaja,pia,stb.,sőt ha nem bömbölteted még rádiót,CD-t-is. Egyébként elég tágas helyek vannak,nem kell "egymásba telepedni".
Azért biztos nem dobnak ki,ha egy jó helyet keresel,feltéve,ha nem egész nap felöltözve teszed!
Gyertek nyugodtan,amiben kéritek,és tudok nagyon szívesen segítek!
E-mail címem,sőt naturista körökben a tel számom sem titkos: tcs969@citromail.hu 06-30- 511 02 00.
Akár Szeged,akár Balatonberény mind megbízható és csak naturista! Ha a távolság is fontos,mképp Délegyházát javasolnám, több mint 20 éve üzemelő textilmentes strand és kemping. Bp. Népligettől kb. 35km-re akár autóval,busszal,vonattal elég könnyen megközelíthető. -itt jegyezném meg,hogy jún.16-án szombaton 09.30-kor ismét lesz buszjárat a délegyházi vasútállomásról a Naturista Oázis strand és kempingbe(most a lecsófőző verseny apropójaként).Ha autóval jöttök és nem akarjátok keresgélni a strandot,találkozhatunk a délegyházi vasútállomásnál,és jöttök a busz után. Ha bővebb info kell az útvonaltervhez, szívesen segítek! Olvastam az előttem szólók véleményeit is,a délegyházihoz plusz kiegészítés,hogy idén van +1 új büfé is.
Gárdony egy igazi vadnudi hely minden előnyével és hátrányával.
A hely egy hatalmas nádas kellős közepén található, valaha kikötőnek épült öblökből áll. A betonszegélyen ami 1,5m széles lehet napozni és a külső öbölben lépcsőkön a vízbe menni. Csak úszóknak javasolt mivel a vízszint magas. A part és környezete a lehetőségekhez képest tiszta WC ugyan nincs de a nádasban megoldható, ha szükséges.
Nagyon csendes, szombat-vasárnap nyáron általában sokan vannak hétköznap, kicsit visszaesik.
A víz tiszta, a hely hangulata leírhatatlan egyszerű, talán pont ez benne a jó.
Kukkolók és illetéktelenek egyre kevesebben vannak szerencsére, az utóbbi időben nem sokat láttunk de ezok se zavartak sok vizet.
Autóval egészen a partig lehet állni, ha kell tudok térképet küldeni.
A társaság, többnyire rendse emberekből áll, egyre több a fiatal és az új fürdőző, már messziről köszönnek.
Érdemes ellátogatni legalább 1x...
(Sajnos lehet, hogy ez az utolsó nyár Gárdonyban:(( )
Na akkor most néhány hülye kérdésem jön, mert az ördög a részletekben bújik el. (Erre akkor jöttem rá, amikor kedves barátom, aki több évig kint élt az USA-ban mindenről kioktatott mielőtt odautaztam, csak arról nem, hogy ha a klotyó színültig tele van vízzel nem kell a portáshoz rohanni, hogy dugulás van, mert az úgy műxik.) Ebből tanulva jönnek a hülye kérdéseim.
Úgy gondolom öltöző nem szükséges, hiszen nincs mit rejtegetni. De! Mikor szokás és hol levenni a cuccost, amikor belépek, mint az őrült lerángatom, vagy kereshetek egy jó helyet, ahol lepakolunk. Mert ugye bármelyik szokás és mi másként csináljuk hülyének néznek és ez a legkevesebb, tán még ki is dobnak. :oD
Ezek tulajdonképpen úgy működnek mint egy rendes strand, azaz vihetek mindent, napernyő, pokróc, polifoam, kaja, pia, nő (ja az jön magától is:oD)
És nem néznek ki, ha tök kopaszok vagyunk, na nem a fejünkön :oDD
nudista kontra naturista. Én ebben nem hiszek. A szakszöveg az, hogy a naturista, az óvja a természetet, figyelemmel van a környezetére, stb. a nudista az inkább egy magamutogató egyén. Legyen, nem csinálok belőle problemát, mert többek szerint én naturista vagyok (kövület), mégis ha kérdezik, mitcsinálok 7végén: "megyek nudizni";-))
Délegyháza. (idén még nem voltam) A kapu után balra van a strand, tiszta zuhanyzókkal, WC-vel, még árnyékot is lehet találni. A problema a büfé. Itt összesen 1 büfé volt tavaly, és nem igazán hatott meg. a többi étkezési lehetőség gyalogosan igencsak messze van. A Panzióról nem tudom működik-e, valahogy minden évben gond van vele. (Többektől hallottam, hogy dél1 is hullik szét, és sajnos még senki nem tudta mecáfolni...)
Berény messze van, kelemes hely. ha korán mész, még asztalod is lehet. A víz szuper, kb 1m-es belépővel indít a Balaton. Ha nem a nagy stégre telepedtek, kukkolás kizárva, iletve csak nagyon feltünően lehet, de én még nem tapasztaltam. Állítolag a kemping előtti parkoló most már nem fizető, de jól nézz körül, mert tavaly még az volt!!
Kukkolók amúgy sem nagyon szeretnek rendezett helyekre járni. Belépőt kell fizetni, van némi felügyelet, és ha valaki nem megfelelően viselkedik, kitessékelik. Fizetett és nem látot semmit. Nem az ilyen bótra vágynak. a sportolni akarsz, akkor barátkozz meg a himbálódzással, mert különben nem vesznek be a csapatba. Nem olyan veszélyes az. Egyébként leginkább a röplabda megy.