Igen, véget ért az OKT 50 Jubileumi Vándorlás. Elismerés a túravezetőknek és gratulálok a 4 embernek akik végig nyomták...
Mindig mondogatjuk hogy "kicsi" ez az ország, aztán jó pár ezren meggyőződünk róla hogy elég "nagy"!
Hiába, no... Árpád apánk tudta hogy hol kell jó hont foglalni...
A Zemplénben én is voltam a szabim miatt 1 hettel korábban, mint a Karaván. Vittem a "nagy" füzetet és az 50-es füzetemet is, és nyomtam szorgosan...
Regécen, Istvánkúton, Eszkálán kis üzeneteket hagytam a bélyegzőkre tekert papírcsíkon az 1 héttel később érkező vándoroknak. Ha valaki megtalálta írjon... :)
Ja, és Újhután az Oázis th-ban Kék-kaját is hagytam Kék-evőknek... (2012.04-ig ehető)
Kis csapatom, 5 emberrel Július 16-17-én csatlakozott az OKT 50 Jubileumi Vándorláshoz. Csongrád és Békés megyéből utaztunk fel hogy végigjárjuk a Börzsönyt Nagymarostól Nógrádig. Fantasztikus élmény volt részesülni a csodából... :)
Köszönjük!
Matolcsi Gy baráti beszélgetéssel és jó uti tanácsokkal látott el minket. Reggel ajánlotta hogy nyugodtan induljunk el hamarabb, mert neki be kell várnia egy buszt. Sajnos így lemaradtunk a csorortképről...
Viszont indulásunk előtt Kisinócon készített képet rólunk az OKT50 Fofográfusa... :)
Haza érve, izgatottan vártuk a beszámolót az MTSZ oldalon. Aztán szomorkodtunk hogy a Viharsarki csapatot nem említi sem kép, sem szó. Pedig oly szívesen láttuk volna viszont magunkat, például a nógrádi papucsos hölgy fotója helyett. Ő tuti fix hogy nem járt a Nagy-Hidegen és a Csóványoson a lábújjközes papucsában...
No, de nem csüggedünk mert könyv készül a nagy OKT 50 JUBILEUMI VÁNDORLÁSRÓL. Pusztay S azt mondta hogy minden beszámoló, és minden elkészült fotó benne lesz Írottkőtől-Hollóházáig...
Várjuk!
További szép napot és kacskaringós túrákat mindenkinek :)
Addig is íme lelkes "futottak még..." csipet csapatom :)
Még aznap mi sem tudtuk hogy arra fogunk járni,nem hogy előre kérjünk írásbeli hozzájárulást!(plusz túra volt a második csereháti után még ezt is megtettük harmadiknak,időbe belefért,és jobb is volt így.)
Kopogtattunk,nem is számítottunk arra hogy bemehetünk,de annyit beszélgettünk az éppen akkor ügyeletes erőművessel hogy végül azt mondta hogy "na,gyertek be,nézzetek nyugodtan körül!"
Amúgy is jó a beszélőkém,de azért egy picit ezt is szerettem volna elérni,így jóóó sokat beszéltem,autószerelő lévén még műszakilag sem voltam teljesen analfabéta.
Nincs is bent semmi különös,de azért jó vigyázni rá,nagyon szép és jól karbantartott ipari műemlék ez.
Szóval kommunikáció kérdése az egész,de azért tényleg jobb ha mindenki írásos engedéllyel megy oda aki szeretné látni belülről,mert a többi csak ajándék,azaz nem kérhető vagy követelhető hogy engedjenek be,hanem szerencse kérdése!
Az OKT 50-es csapatnak irásban kellett megkérni az engedélyt, mi elszakadtunk tőlük , azaz inkább messze előttük jártunk ezen a szakaszon és ezért nem tudtunk bemenni.
Az OKT50 véget ért, jelenleg a zárobuli csendesebb része zajlik. 4-en mentek egyhuzamban végig, még ketten 850 km-t. Páran még most fejezték be korábbi félbemaradt teljesitesüket. A résztvevők már kezdik szervezni a jövő évi túrát, várhatóan a dél dunántúli kéken
Mi 2005-ben &son-nal bekönyörögtük magunkat az öreg erőműbe, de csak azért engedtek be, mert én is ilyen helyen dolgozom, csak az majd' 100 évvel fiatalabb és kb. 800x akkora teljesítményű. Akkor elkérte a kezelő a cég telefonszámát, hogy jönnének hozzánk látogatóba, meg is adtam, de azóta sem jelentkeztek... Pedig körbe is vezettem volna őket, amúgy is általában én tartom az ilyen cégnéző túrákat...
Egyébként bejelentésköteles a látogatás, nem pedig engedélyköteles. Ez azt jelenti, hogy szólsz telefonon, ők meg megmondják mikor tudnak fogadni. Ez nálunk is így megy: bejelentkezel, időpontot egyeztetsz, és a megbeszélt időben várunk rád!
Tegnap elmaradt az újabb bejegyzés, de a Sikáros réten még megvoltak, jó kedvvel és jó időben (negyed öt körül). Véletlenül futottunk össze velük, pedig csak pár kilométert tettük meg a kéken. Előtte Dobogókőn éppen az adótorony mellett közölte a telefonom, hogy nincs hálózat.
És van szembejövő forgalom is :-) ahogy az az első hozzászólásban olvasható :-)) http://masfelmilliolepes.tumblr.com/ Jelentem kedvet kaptam a kékezéshez :-) Bár tuti, hogy nem egy menetben lesz meg :-))
Az RP-DDK teljes útvonalának felmérése elkészült a turistautak.hu térképrendszer alapján. A GPS-es mérésekből a táblázatos formában összeállított résztávok a túramozgalom kiírásánál kapcsolt dokumentumként érhető el.
Minden szakaszról megcsináltam a tételes itinert is mely a turistautak.hu-ról tölthető le , összesen 97 db. Az itinerekből lehetőség van közvetlenűl a GPS-be tölteni az útvonalat.
A szakaszhatárok a táblázatban szövegesen is rögzítve vannak de ha MapSource alatt nézed a térképet akkor minden csomópont a térképen is jelölve van turistaút csomópont jelzéssel (POI-val)
A táblázatosan összegzett adatok ellenőrzése folyamatban van, az ott látható állapot már figyelembe veszi a júliusban ismertté vált zalai és somogyi nyomvonalváltozásokat is.
Az ellenőrzés után ezen szakaszolásban lesz feltöltve a teljes RP-DDK útvonal a turistautak nyilvántartásába is, hasonlóan az OKT és az AK útvonalhoz.
Ha a táblázatban megadott adatokban hibát találtok akkor azt címemre kérem jelezni, hogy a módosítást szükség esetén átvezethessem !
Gibárton csak előzetesen beszerzett irásbeli engedély birtokában lehet már bemenni az erőműbe, most a hónap elejétől, na ilyenünk nem volt. A kastély is zárva volt szombaton, de aki hajnalban korábban indúlt még néhányan be tudtak menni.