szia evelyn, hát én biztos hogy nem, ha kicsit vissza lapozol akkor láthatod, hogy rab szigeten horvátországban dolgozom, valakival keversz, vagy máshonnan ismerjük egymást? kezd érdekelni ez a kis rejtély....az anyagiak nem olyan vészesek csak tudni kell hol kell vásárolni, na várom az üzenetet, vagy eressz meg egy emilt
Sziasztok!
Görögországi merüléssel kapcsolatban szeretnék néhány kérdést feltenni, mégpedig, lehet-e privát merülni, vagy csak a befizetett merülésekre lehet elmenni. Kell-e merülési engedély? Ha van felszerelésem, merülgethetek-e magam, ha igen a palack töltését meg lehet-e oldani?
Szasztok! Bocs, még nem olvastam végig a topicot, de pótolni fogom. Ismeritek a Vida Pistát ürömön? Nála vizsgáztam tavaly a legparább PADI fokozatra, és szívesen mennék az Adriára, de ezen a nyáron nem lesz időm egy egész hétre elszökni. Viszont úgy hallottam, szerveznek hosszú hétvégés leruccanásokat a közelebb eső helyekre (Istria, Krk). Tudtok ilyesmről?
Amennyire én tudom, medencében van kétféle vállfaja, az uszonyos úszás légzőcsővel, a búvárúszás légzőkészülékkel történik. A másik típus a tájékozódási búvárúszás. Egyébként javaslom, hogy látogass el az Amphora Búvár Klub honlapjára, tőlük sokkal több információhoz kaphatsz, ha írsz nekik, a cím: http://www.amphora.hu
Sajnos tőlem is csak ennyi telt...
Azt hiszem uszonyos úszó vagy gyorsasági búvár. Rendeznek medencében versenyeket légzőcsővel, illetve palackkal, valamint tavakban tájoló versenyeket, ahol bójákat kell megkeresni minél rövidebb idő alatt.
Nem olvastam egy centit sem a topikbol csak ugy beszolok. Engem a "monofin swimming" nevezetu sportag erdekelne, aminek fingom sincs mi a magyar neve (paros labbal hajtod magad egy baromi nagy uszonnyal, pipa, szemuveg, palack csak szelsöseges esetben, tehat free diving... vagy valami ilyesmi). Annyit tudok, hogy allitolag a Margitszigeti sportban nyomjak. Ha valaki tudna köhhinteni az uggyel kapcsolatban, illetve ennek monetaris, idöbeni, felszerelesi, illetve egyeb askpetusait tekinve, bekrakoghatna valamit.
Sziasztok! Nagyon régen jártam erre, de most, hogy itt a szezon, élénkülök. (Tudom van, aki már javában lubickol.)
Ruhavásárlás előtt állok én is. jacko_2-vel egyetemben érdekelne engem is a szubjektív véleményetek ruhákról. Camaro-t sokan a legjobbnak tartják. Nekem személy szerint kiképzést és formát tetkintve a Camaro és Beuchat, Mares tetszik. Nézelődéseim során úgy látom, hogy a Beuchat ára barátibb. Maresről nem sokat tudok, csak szimpatikus. Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok? Persze nem zárkózom el más márkától sem.
Úgy hallottam, hogy a TechniSub, Seac Sub, Aqua Lung egy cég márkái? Erről mit tudtok?
Lentebb említettétek a trieszti Bignamit. Júniusban lehet, hogy lesz alkalmam benézni, esetleg vásárolni is. Baszámolok, ha lesz miről.
Merültem két héttel ezelőtt Dorogon. Most voltam ott előszőr. Látótávolság nem sok, viszont láttunk szép nagy rákokat. Ez volt a szezonnyitó.
én most vettem egy Beuchat Fjord 7mm-est, kétrészest, es tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Elég fagyos típus vagyok, de ebben a titánium bevonatával még jég alá is fogok vele menni. Overallos fazon, és van rá egy mellény. A kéz-és lábrészeknél zippzáros, így könnyen fel lehet venni, nem kell hozzá cipőkanál... :)) Az ára kicsit húzósabb, de szerintem megéri.
Hi MILO!
Vedd fel a kapcsolatot a buborekosokkal. Nekik megvannak mindazon hajos terkepek amelyeket keresel (en is elvittem lemasolni oket, de sajna nem volt idom a fenymasolasra). Allitolag van egy CD valahol, amin pont ilyen terkepeket tartalmaz. De ezt en is csak legendabol tudom :-))
A cimuk: www.buborek.hu
Udv mindenkinek, nincs valakinek lemasolhato hajos terkepe (amin a melysegek is rajta vannak), a Krk, Losinj, Cres kornyekrol? Kint Horvat o-ban lattam, de kicsit draganak tunt.
Abban mar nem is bizok, hogy a neten valahol fenn lenne.
A Tuzit csak futolag ismerem, egyszer bereltem palackot nala, meg van kozos ismerosunk, o szokta ezt a nevet emlegetni. Ugyhogy a kozeli ismerettsegemtol talan nem kell tartanod :-) Bar ki tudja... :-)
A junius 2-4 hetvegere tudtok ajanlani valamit?
szerintem szép, bár krk-ellentétben itt nemigen lehet partról merülni, inkább a hajós müködik, de így legalább olyan helyeket lehet elérni ahol nemigen merül más,
elnök úr? te ismered a tüzit????? akkor ezek szerint engem is jó eséllyel ismersz....?
Hali vizes!
A Tuziek idopontja sajna nem jo nekem, mert éppen a Kinizsi 100-on szeretnek izzadni. Elotte, vagy utana mennek, csak lehetoleg ne Krk legyen a cel (majd kontaktalok a Judittal). De egy ilyen hosszu tel utan mar majdnem mindegy, csak viz ala keruljek :-))
Vizes, lehet, hogy megsem vagok neki. Azert 50m az megiscsak otven meter az eddigi kozel 60 merulesemmel meg plane... Majd meglatjuk, mennyire birom a mamort...
Most egyebkent hol vagy eppen?
szia coronita, ne menj nitroxra emiatt mert az erre nem jó, nitroxxal sekélyebben lehetsz tovább. amkior ott jártam akkor levegövel merülték. az 50 még nem gond. a merülés után pedig mindenki szuszoghatott egy kis oxigént. hogy most mi a helyzet azt nnem tudom.
vizes,
már látom, hogy gyorsan túl kell esnem egy Nitrox-tanfolyamon is, mert ez a relülőroncs nagyon jól hangzik. Vagy lehet egyáltalán nitroxszal 40 m alá menni?
Egyszer Máltán majdnem sikerült hasonló roncsot merülnöm, de az utolsó pillanatban a bázis változtatott a programon.
szia coronita!
törökországban minden esetben kell török vezetö, de ha szervezetten mentek akkor gondolom valamielyik bázisról merültök. ök pedig mindig alkalmaznak, vezetöket. amit kas-on okvetlen merüljetek meg: van lent egy repülögép roncs azt hiszem egy b-25. nekem sajnos nem sikerült de láttam róla képeket. igaz kicsit mélyen van úgy 50m körül. sok sikert a törököknél
lborli: bocs lassan már mindent keverek, kicsit sok a napi két merülés a 12° adriában most már lassan két hete.