"Az ikrek egymás közti fiatalodásáról beszélünk. Senki nem beszél abszolút értelembe vett fiatalodást."
Relatív fiatalodás (=lassabban öregedés) mindkét ikernél fellép az ikerparadoxonban.
A maradó iker rendszerében végig ez van, az utazót lassabban öregedőnek méri.
Az utazó iker rendszerében az inerciális szakaszokon a maradó iker lassabban öregszik, a fordulás alatt viszont ez változik. Pontszerű fordulás eseténe ugrik az ideje az utazó rendszerében. Nem pontszerű fordulás esetén a gyorsulástól, a távolságtól és a sebességtől függ, hogy a maradó iker órája hogyan jár az utazóéhoz képest.
Bocs, hogy csak úgy belefirkálok(véletlen idetévedtem). Rég volt már fizikám, de szerintem be lehet mutatni, csak akkor elfogynak belőle az ikrek: A pt legyen a Földön B halad a A felé fénysebességgel/igen nagy sebességgel C B-vel "ellentétes" irányban halad azzal a sebességgel mint B (C útja metszi A és B útját is (B útját egy A-tó l távoli pontban metszi)) mindenkinél van egy óra
Amikor A találkozik B-vel az órák lenullázódnak (1 pillanat alatt). Amikor B találkozik C-vel C órája egy pillanat alatt átveszi a B által mutatottat. Amikor C találkozik A-val az egyik óra többet mutat=> ikerparadoxon az 1 pillanat legyen 0s
Ez a hozzászólásod, nem csak légbőlkapottan alaptalan, de nagyon téves is..
A fénysebességhez mérten a leglassabban az öregszik aki a legjobban megközelíti a fénysebességet.
Ennek határesete a fénysebesség és a zéró sajátidő.. Miután mindenki más csak lassabban haladhat, így az öregedés gyorsaságának maximuma a fényhez képest abszolút álló rendszerben van.
Az összes többi rendszer a kettő közötti sebességgel öregszik..
Amíg a szimmetria feloldását nem érted meg, kár rizsálásról beszélned, és butaságokat írogatnod.
Az ikrek egymás közti fiatalodásáról beszélünk. Senki nem beszél abszolút értelembe vett fiatalodást.
Az egymáshoz képesti korkülönbséget (ugye mennyivel egyszerűbb fiatalodást írni?), tehát a korkülönbséget igenis ki lehet mutatni a maradó rendszerben. Erről vitatkozunk.
Gézoo, szegény, nem nagyon tudja, hogy mit is állít... most kb ott tart, ahol a fiam három hónapos korában: áhítattal figyeli a saját kis keze mozgását balra-jobbra...
"Teljesen feleslegesen belekeverítek a gyorsító szakaszt is, ezáltal a gyanútlan olvasónak az az érzése, hogy a fiatalodás a gyorsító szakaszban jön létre.
Nagyon sok kárt okozott már ez a tévhít a specrelnek."
Fiatalodás soha nem jön létre, mindkét iker mindig öregszik, csak más rendszerben mérve nem feltétlenül egyenletes sebességgel és nem szimmetrikusan.
A maradó iker rendszerében a saját ideje és az utazó iker ideje egyenletesen telik (most feltéve, hogy az utazó iker állandó nagyságú sebességgel mozog és pontszerűen fordul).
Az utazó iker rendszerében a saját ideje egyenletesen telik, a maradó iker ideje az utazás során egyeletesen lassabban megy, a fordulásnál viszont felgyorsul, pontszerű fordulás esetében ugrik. Ekkor a maradó iker gyorsabban öregszik.
"Öntsetek tiszta vizet a pohárba, és mondjátok ki ti is, hogy a gyorsító szakasz csak szükséges kelléke az ikerparadoxonnak, azonban a fiatalodás az inerciális szakaszban megy végbe."
Az első bekezdésben írtak miatt csak fiatalabbnak maradásról beszélhetünk.
Ez a maradó iker rendszerében teljesen az inerciális szakaszban történik, de az utazó iker rendszerében nem.
Öntsetek tiszta vizet a pohárba, és mondjátok ki ti is, hogy a gyorsító szakasz csak szükséges kelléke az ikerparadoxonnak, azonban a fiatalodás az inerciális szakaszban megy végbe.
Ha jól emlékszem, én mondtam ki először, hogy ikerparadoxon nincs gyorsító szakasz nélkül. Emlékezz vissza mit mondtam az adiabatikus sebesgváltásra két inerciarendszer között.
Hát elégé nehéz lenne elképzelni gyorsulás nélkül a mozgásállapot változást.
De a fiatalodás nem itt a gyorsulás alatt történik, ciprian is mondta az idő lassulás mértéke függ a megtett uttól , sebesség különbségtől és nem a gyorsulás mértékétól .